BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #863510 przez wiolcia1004
No musisz byc zdolniacha skoro bierzesz sie za takie rzeczy:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863522 przez Cania
MarzenaBZ, gabi28 sliczne brzuszki macie! :D fajne kształtne :) Maluszkom w takich dobrze :)

meniado masz zacięcie :D :Pjak zrobisz, to chce widzieć zdjecie! :D ja umiem robic tylko na drutach i to tylko szaliki :P probowalam się nauczyć szydelkowac ale bez skutku. choć może jakbym teraz zaczela, to do lipca cos zdaze zalapac :P

Elmirka, zarąbisty wózek! :D bardzo mi się podoba :)

melduję, że elektroniczna niania przetestowana, na przemian z mezem 'plakalismy' do słuchawki z drugiego końca domu :P ale działa bez zarzutu, nic nie szumi i nie trzeszczy, ladnie zalacza się na dzwiek. Jeszcze musze zasieg przetestować na otwartej przestrzeni, ale to zostawię sobie na weekend :)

drugi kurier jednak tez przyszedł, a w nim m.in. usztywniany rożek :D później wrzucę zdjecie :)

10 lata 8 miesiąc temu #863527 przez staślubania
Meniado, życzę cierpliwości:-) to jest śliczne, ale bardzo pracochłonne:-) ciężki dzień za mną, teraz wieczór z książka:-) trzymajcie się i dbajcie o siebie:-*

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863528 przez gabi28
Cania,ja mam nadzieje,że mój kurier jutro będzie.. zamówiłam troche rzeczy min. rożek.. już nie mogę się doczekać :)

staślubania mnie też dzisiaj czeka wieczór z książką-uwielbiam czytać,średnio jedną na dwa tygodnie pochłaniam :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863530 przez marzena25
Angila na necie znalazłam kalendarz badań w ciazy www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/c...badania-w-ciazy.aspx i tam jest że na toksoplazmozę badanie należy powtórzyć jeśli wynik był ujemny między 21-26 tyg, byłam wczoraj u gin ale jej nie zapytałam ;) moja położna tez coś takiego mi mówiła. A cytomegalię robiłaś 2 raz czy masz przeciwciała czy nie trzeba ?

gabi28 a to będzie twoje 2 badanie na toxo?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #863531 przez gabi28
marzena25 tak,to moje drugie badanie na toxo i wlaściwie masz rację robi się między 21-26 tc. Ja mam taką rozpiskę kiedy się robi niektóre badania . dostałam ją razem z kartą ciązy.

10 lata 8 miesiąc temu #863547 przez agnieszka89
Dobrze ze piszecie o toksoplazmozie musze sie u mojej gin przyomniec jak sama nic nie powie

10 lata 8 miesiąc temu #863566 przez Tija
Cześć jestem nowa i nie wiem czy się wcinam ale mam pytanie jestem w czasie 25 tyg. ciąży i nie zaczełam jeszcze żadnych zakupów dla synusia jak to u was wyglada kompletujecie pomału przez całą ciąże czy czekaci na koncówke?

Tydzien temu jechalam zobaczyc tylko pierwszy raz wózki i od koleżanek nie-mamus i nie-ciazowych usłyszałam juuuuuz??? ale przy pierwszym dziecku jest w koncu tyle do kupienia...hmmm :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863587 przez carmen12345
Elmirka... super wózeczek - przemyślany zakup widzę. A ta parasoleczka mnie rozbroiła - cudowna jest :D

to trzeba robić 2 badania na toxo? ja dopiero dostałam skierowanie i idę w poniedziałek..

Witaj Tija - co do kompletowania to ja jestem jeszcze nadal w przysłowiowym lesie :D ale dziewczyny tutaj mają już większe doświadczenie jeżeli chodzi o wyprawkę :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863618 przez Cania
Tija witaj. systematycznie cos kompletuje :) żeby nie było na raz wydatku :) i żeby się później nie zdziwić, ze czegos brakuje :)

Dziewczyny, zalaczam zdjecie usztywnianego rozka i reczniczka, które dziś do mnie przyszly :)

i wynik ostatniego buszowania w ciuchu-puchu :)

Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #863628 przez meniado
Witaj Tija
ja tez na razie jestem jeszcze w lesie - na razie przeglądam, oglądam i zazdroszczę dziewczynom pięknych zakupów :)
cania rożek super - widzę że misie królują.
Próbowałam wrzucić zdjecia ale coś nie może mi się udać mimo że rozmiar mam malutki nie wiem jak to robicie

10 lata 8 miesiąc temu #863633 przez rewelka1312
Jak to fajnie ogladac te wszystkie rzeczy:)
Tija ja mam tylko laktator kupiony bo trafilam na okazje z aventu.
Moja mama mi mowila że jeszcze za wczesnie itp , teraz jestem w 23 tyg i juz mam wszystko wybrane tylko czeka na zamowienie i po swietach przyjedzie juz do nas z polski mega paczka a w niedziele a jade po meble:)
Dzisiaj bylam ogladac ubranka ale jeszcze nic nie kupilam, jak juz skonczymy pokoik dla malej to pewnie jak kupie jedna rzecz to przelamie ta bariere i z 1 bluzeczki zrobi sie ich 20 :D

10 lata 8 miesiąc temu #863636 przez MarzenaBZ
Dziewczyny!!! Ja już nie wiem co o tym myśleć! Jestem po wizycie i co: Maleństwo siedziało dupką w dół i ze skrzyżowanymi nóżkami. Lekarz tak kombinował, żeby czegoś się dopatrzyć. Srom był chwilę widoczny, powiedział że niewieści, ale płeć uznał na 90%. Tzn, powiedział, że u chłopców główka jest większa - a u mojej niuni jest normalna, poza tym dziewczęce udo jest długie, no i jest długie. Ale wiecie o co chodzi??? Dwa miesiące temu usłyszałam, że pewnie chłop, miesiąc temu, że nie widać za dobrze, ale za miesiąc już się uformuje srom, a jądra zejdą do moszny i będzie widać płeć. Więc skoro minął miesiąc i raczej jest dziewczęcy srom, to chyba dziewczynka co???? Kurcze, nie chce się nastawić, a tu za miesiąc usłyszę że chłopiec i będzie mi tak jakoś głupio. Ale z drugiej strony to już 22 tydzień i raczej jąderka byłoby widać. To co uznać, że będę mieć małą księżniczkę???
Agnilla dobra wpisuj Emilkę:) Najwyżej za miesiąc to zmienimy!!! Ważne że dzidziuś rozwija się prawidłowo:)

Tija, ja starałam się już od dawna kompletować wyprawkę. Po pierwsze chodzi o kasę - nie będziemy w stanie na raz wydać większej sumy na wszystko. Po drugie nigdy nie wiadomo kiedy urodzimy - przecież rodzi się też wiele dzieci w 7 miesiącu, i co wszystko później zostaje na głowie ojca lub rodziny. To bez sensu. Staram się do końca maja mieć już wszystko, a do końca czerwca mieć urządzony kącik dla maluszka:)

Toksoplazmoze już miałam, mnie czeka teraz nieszczęsna glukoza:(

10 lata 8 miesiąc temu #863642 przez marzena25
MarzenaBZ 2 raz juz robiłas te toxo?

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863695 przez staślubania
Cześć Tija:-) jedna z nas, margollka, już urodziła, więc sama rozumiesz, że chyba już najwyższa pora. Ale rób tak, żeby dla Ciebie było dobrze. Oj, spanie mam dziś byle jakie i doczytuje Was w telefonie;-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka