- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
dobranoc dziewczyny, zycze przespanej nocy (choć ja co noc w srodku wstaje heh )
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
cania a myślałam że może by się zdarzyło że się spotkamy
ja to jeszcze praktycznie nic nie kupiłam parę ubranek i dopiero zaczynam się rozglądać, a wy dziewczyny szalejecie
też przytyłam 8kg i wydaje mi się że to strasznie dużo - brzuszek mam potężny - nawet nie chce myśleć co bedzie w 9m
Agnilla wysłałam Ci wiadomośc
dziewczyny a czy ruchy dziecka można pomylić ze skurczami? wczoraj wieczorem po nieszczesnej podróży do gin zaczął mnie boleć brzuch, dziś przez cały dzien nic mi nie było, dopiero popołudniu zaczął mnie boleć znowu brzuch a teraz czuje od dłuższego czasu takie rytmiczne "coś" nie są to standardowe kopniaki i nie wiem co mam o tym myśleć - nie jest to zbyt przyjemne, brzuch mam twardawy, a na nieszczęście mojego M nie ma bo jest w delegacji, właściwie mieszkam sama w domu do tego jeszcze ok. 30 km od najbliższego szpitala. Mojej gin nie ma wiec nie mam do kogo zadzwonić, zażyłam nospę i magnez i leżę mając nadzieję ze to nic poważnego i to tylko mała robi sobie trening.
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Byłam dzisiaj u gin, z malutką wszystko ok ma już prawie 1 kg ja przytyłam 7 kg jak narazie , weszłam tez do pepco i kupiłam ręcznik kąpielowy mam ju 2 ale kupiłam jeszcze jeden i kocyk do wózka. A jeśli chodzi o przewijak to mam taki na łóżeczko ale komodę tez zamówiłam, bo komodę chce mieć w pokoiku jak bedziemy się kapać a na noc będę mieć przewijak w sypialni, zresztą zawsze można położyć przewijak na komodę . A co myślicie o takim dywanie do pokoju dziecka allegro.pl/akryl-100-dywan-mis-bear-do-p...150-i3960393294.html
Nic uciekam spać dobranoc
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
marzena25 super, ze maleństwo ma się dobrze btw tez w pepco kupiłam kocyk bezowy w krateczke z misiem. co do recznika to mam już jeden zamówiony, drugi ma uchodzić tesciowa a dywan fajny zdecydowanie może być
Dzis oczekuje kuriera a może dwóch jeden z elektroniczna niania, a drugi z usztywnianym rozkiem, recznikiem z kapturkiem i pieluchami
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Lezenia ciag dalszy...ale jestem zadowolona bo wczoraj zakupilam dla siebie spodnie ciazowe i pare fajnych fatalaszkow dla siebie
W sobote moj maz jedzie obejrzec i kupic wozek niestety sam bo ja nie moge 150 km jechac nawet samochodem
Jeszcze sobie pare dni musze polezec a potem ta konsultacja wiec moze cos wiecej sie dowiem i bede mogla sie wiecej poruszac niz tylko do kuchni po jedzenie i do ubikacji
Dzis o godzinie 4 obudzilam sie bo chcialo mi sie platkow z mlekiem slodzonych miodem... Mniam ale sobie odpuscilam do rana gdy w koncu zjadlam platki na sniadanie moj maly skacze jak najety juz dobre pare godzin
Dziewczyny spiewacie i mowicie do swoich maluszkow w brzuchu? Mojemu synkowi podobaja sie dwie kolysanki ktore mu spiewam bo fika a jak inne spiewam to milczy...
Mamuski kupujecie duzo ciuszkow na rozmiar 56 czy raczej na 62... Boje sie ze moj maluszek bedzie duzy i wiekszosc ciuszkow bedzie po prostu za male
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
marzena25 u mnie z toksoplazmowa wygladalo tak:
pierwsze badanie:
IgG <1,6
normy: <1,6 wynik ujemny; 1,6 - 2,9 wynik wątpliwy; 3,0 wynik dodatni
IgM 0,05
normy: <0,50 wynik ujemny; 0,5-0,59 wynik watliwy; 0,6 wynik dodatni
a teraz drugi raz IgM mialam 0,09
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Ja dzisiaj od 4 na nogach Synek zaczal kopac a potem zawozilismy moja mame do szpitala na operacje oczka i niedawno wrocilismy. Mama zostala, jutro mam nadzieje ze wyjdzie
Meniado, a może dzidzius miał czkawkę? Jesli to były rytmiczne ruchy ... Mam nadzieję, że i przeszlo zebys juz sie tym nie martwila.
Ja wczoraj odkurzalam, ubieralam posciel (bo mama zostala na noc), mylam lazienke i 3x szlam na zakupy (lekkie, dlatego tyle razy szlam). I wieczorem moj kregoslup w odcinku ledzwiowym to odczul. Nastalam sie jeszcze przy mysiu garow ok 40 minut i potem robilam obiad (te gary mam na dzisiaj do mycia) i stad ten moj bol pleckow. Tez zaczelo mnie rwac w jednym boku, ale wiedzialam ze to z przeforsowania.... Jednak kobieta w ciazy to delikatna jest. Normalnie by mi nic nie bylo, ale jednak co z brzuszkiem to z brzuszkiem. I mam nauczke na przyszlosc
Dzisiaj jakby nigdy nic - zdrowa Uff
Marzenka25 - no śliczny ten dywanik! Gapiłam się na niego jakiś czas temu, jednak my nie ammy na razie pokoiku dla dziecka i mogę tylko o takich rzeczach pomarzyc... Ale sie doczekam A naprawdę bardzo mi sie podoba ten misio
Cania, ja tez mam kocyk z Pepco A nawet dwa - jeden ten miesiem jasno-brązowy z mikrofibry (teraz wlasnie widzialam te w krateczke a szkoda ze ich nie bylo jak kupowalam ten bez kratki) a drugi zielony polarkowy. Ostatnio mieli tez wyprzedaz koszulek z bawelny i nakupowalam ich troche - chyba z 7 sztuk (9,99 zł za sztukę i byly tez po 6,99, 7,99 zł).
Też oczekuję dzisiaj kuriera Z wózkiem Kupiłam tani wózek, ale 3w1 i z dodatkami, też ze śpiworkiem na zimę, tacka na kubek i inne drobizagi (mąz się cieszy że bedzie mial tackę na piwo jak pojdziemy na spacer do parku... No wiecie co.... Ci faceci ) i nie moge sie doczekac jak bede mogla go juz sobie skladac i ogladac Ma dobre opinie, inne wozki są takie.... no śliczne wręcz i eleganckie ten jest zwykly, ale mysle ze bedzie praktyczny i jego cena bardzo nam pasowala - nawet była decydującym argumentem nie bede ukrywać. A kolor wybralam neutralny dla chłopca i dziewczynki bo... Bo marze juz o rodzenstwie dla mojego synka Potajemnie przed mężem bo on by jeszcze padł mi na zawał z wrażenia Zaplacilismy lacznie z dostawa do domu i wymiana raczki na ekoskorke (bo obawialam sie, ze piankowa bedzie sie kruszyla tak jak moje hantle ) 814 zł. I koła pompowane ze szprychami, bo mąż zwrocil uwage na to ze jak wezmiemy z plastikowym kołpakiem (taki jak znak mercedesa), to jak walniemy tym o kraweznik czy sie kopnie, to peknie i nic juz potem z tym nie zrobimy - bedzie brzydko wygladac - a szprychy beda najbardziej trwale. Skoro wozek ma starczyc na min. 3 lata... Takze czekam na kuriera zeby to obejrzec bo sama nie wiem jak bedzie wozek na żywo wygladal
Wkleję pózniej zdjecie
Ja na pewno bede powtarzac wynik toxoplazmozy bo miala ujemny, ale to w pozniejszych tygodniach lekarz zleci. Nie pamietam ktorych :/
A cytomegalii w ogole nie kojarze Jesli ma to zwiazek z rozyczka to ja rozyczke mialam i mam jej wynik dodatni wiec moze dlatego nie musialam robic....
Ciesze sie bardzo, ze wizyty u lekarzy przebiegly z tak dobrymi wiadomosciami Oby tak dalej i dla wszystkich
Milego dnia, chyba sobie strzele leciutka kawke bo wlasnie mnie zmoglo po tym wstawaniu o 4 rano.... A dzien zapowiada sie dzisiaj sloneczny i nie chcialabym go przespac
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
na szczęście dziś trochę lepiej się czuję ale postanowiłam dziś za bardzo się nie przemęczać i poleżeć, żeby się nie powtórzyło.
cania ja myślę o porodzie na Ujastku bo znajoma ostatnio tam rodziła i była bardzo zadowolona. Ale to i tak się okaże w praniu - zależy kiedy maleństwo wybierze się na świat i czy mój M będzie w domu bo często wyjeżdża w delegacje. Jak bedzie to chce na Ujastku mimom że mam bliżej szpitale powiatowe.
malgorzatawalak najmniejszych ubranek 56 to tylko kilka sztuk - bo maleństwo zaraz szybciutko urośnie i będą za małe, lepiej kupować trochę większe.
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa