BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #864129 przez agnieszka89
Ja kawe pije z 4-5 razy w tyg ale rozpuszczalna z jednej łyżeczki pol na pol z mlekiem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #864138 przez Queen89
Ja od czasu do czasu piję parzoną ale nie taką słabą, bo ponoć rozpuszczalna jest niezdrowa, chociaż sama nie wiem czy to dobry pomysł i nie lepiej się napić właśnie słabej rozpuszczalnej albo może kawę zbożową? :)

10 lata 8 miesiąc temu #864146 przez agnieszka89
Queen89
sadzac po twoim nicku jestesmy z tego samego rocznika i termin mamy rozny tylko o 1 dzien :)

10 lata 8 miesiąc temu #864149 przez Queen89
agnieszka89 dokładnie! Ładnie się wstrzeliłyśmy :)

10 lata 8 miesiąc temu #864151 przez agnieszka89
Queen89 ze slubami tez blisko :P

10 lata 8 miesiąc temu #864154 przez Queen89
Racja :) Jeszcze się może okazać, że na jednej porodówce wylądujemy :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #864157 przez agnieszka89
heh a skad jestes?

10 lata 8 miesiąc temu #864159 przez Queen89
z okolic Tarnowa, a Ty?

10 lata 8 miesiąc temu #864175 przez agnieszka89
ło to kawal drogi zebysmy w jednym szpitalu byly bo ja z pod Łodzi

10 lata 8 miesiąc temu #864181 przez MarzenaBZ
cześć Dziewczyny! Dziękuję za gratulacje:)
marzena25 ja toksoplazmozę miałam raz - wyszło mi ujemne. Nic mi lekarz nie mówił, że jeszcze to kiedyś będę robić.
Po świętach tylko mam zrobić tę glukozę (pitną) no i jeszcze raz morfologie i mocz.

agnieszka89 ja w tamtym tygodniu umierałam przeziębiona. Zwłaszcza katar mi przeszkadzał, bo nie mogłam wieczorami oddycha. Jadłam cebulę i czosnek, poza tym zażywałam Prenatal Grip Care rano i wieczorem, bo nie dostałam w aptece syropu Prenlen, a słyszałam, że też jest dobry. Na katar pomagały mi palone krople miętowe - słyszałyście o czymś takim??? 2-3 krople na łyżeczkę, podpalamy, a jak zniknie płomień wciągamy delikatnie do nosa - brzmi głupio, ale naprawdę odblokowuje dziurki. Gardło piekło mnie chwilę więc obeszło się bez płukania wodą z solą - ale to pomaga. Gdy zaczęłam kaszleć poszłam do lekarza rodzinnego, żeby mnie przebadał. Na szczęście płuca były czyste. Na katar dokorka przepisała mi jakiś roztwór wody morskiej (nie kupiłam w końcu bo mi przeszło), a na przeziębienie syrop-ale nie pamiętam który, bo miałam w domu Lipomal i pozwoliła mi go zażywać:)
Ogólnie wszystko co naturalne i ziołowe, wolno nam, a inne leki, na pewno trzeba brać po konsultacji z lekarzem.

Queen89witaj na forum. Tutaj jest fajnie, bo wymieniamy się doświadczeniami i wspieramy się nawzajem:) Czasem ciężko nadążyć, takie są burzliwe dyskusje u nas:)

A co to nasza Agnilla się dawno nie odzywała??? Na wszelki wypadek, jakby jej się nie chciało nadrabiać, to piszę jeszcze raz - możesz wpisać u mnie dziewczynkę - Emilkę. Chociaż to na 90% ale już raczej inaczej nie będzie:)

10 lata 8 miesiąc temu #864185 przez MarzenaBZ
A jest ktoś z Podkarpacia????? Ja jestem w Sanoka i jeśli jest ktoś z naszych okolic, to fajnie byłoby pogadać - mam dylemat z wyborem szpitala i chętnie wymienię się spostrzeżeniami:)

10 lata 8 miesiąc temu #864186 przez Queen89
agnieszka89 ło rzeczywiście chyba aż takiej odległości żadna z nas nie pokona gdy poród się zacznie :)

MarzenaBZ właśnie bardzo mi się spodobała atmosfera na forum i w końcu są tu dziewczyny, które wiedzą o czym mówię :). Gratuluję wyboru imienia! Bardzo nam się to imię spodobało ale już mamy w rodzinie Emilkę i zdecydowaliśmy się na inne imię :)

10 lata 8 miesiąc temu #864189 przez Agnilla
Halo halo jestem :) siedzę dziś u rodziców, bez kompa więc tylko Was podczytuje :) nooo w końcu kolejna dziewucha, super :)
Ja rano pojechałam do lekarza, bo po każdym posiłku zwijam się z bólu. Czytałam, że to może być wątroba, trzustka, woreczek zolciowy i inne flaki. lekarz powiedział, że to normalne w ciąży czym mnie nie pocieszyl, trzy miesiące chyba jeść nie będę ;) jutro z rana jadę na krew, badać próby watrobowe.
Tabelkę uzupelnie w domu, witam nowe koleżanki i proszę o maila z informacjami do tabelki :)
Miłego popołudnia :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #864193 przez malgorzatawalak
Dziewczyny ja jestem tez z pod lodzi a konkretnie ze zgierza :) moze z ktoras sie spotkam :)
Tija moj synek nie spieszy sie na swiat tylko w zeszly czwartek wziely mnie silne bole po bokach szczegolnie prawy bok okazalo sie ze mam anemie i maly problem z nerkami ;) niby nic ale trochestrachu bylo :)

10 lata 8 miesiąc temu #864202 przez agnieszka89
Malgorzata to niedaleko mnie bo ja Pabianice

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka