BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #864456 przez Queen89
meniado słyszałam podobne opinie, że właśnie fajnie tam jest jeśli nie ma żadnych problemów a jak coś to kierują do Tarnowa lub Krakowa. Tylko ciężko wcześniej przewidzieć co może się wydarzyć...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864459 przez Cania
meniado daj spokoj, zostawiłam dziś w pepco więcej niż planowałam :D :P kupiłam 3 bluzeczki i komplet: dzinsowa sukienka z bluzeczka :) kiedy to wszystko takie ladne...

Queen89 ja się wlasnie spodziewam niespodziewanego :P ostatnio z meniado wlasnie rozmawialysmy o Ujastku. tam tez jak cos się dzieje to wysylaja do uniwersyteckiego w Krakowie :D zresztą jak gdziekolwiek się cos dzieje poważnego, to wysylaja na uniwersytecki, bo to najwyższy stopien referencyjności w malopolsce.

10 lata 8 miesiąc temu #864485 przez Queen89
Cania ja sie chyba jeszcze sprobuje doinformowac, popytac lekarza i mocno wierzyc ze wszystko bedzie w porzadku :). A jak sie cos za wczesnie zacznie to uderzam od razu na Krakow :)

10 lata 8 miesiąc temu #864524 przez staślubania
Hej Queen:-) ale produkujecie:-) jeśli chodzi o termometry to pani w aptece poradziła zwykły, bo jest najbardziej wiarygodny. Kawę pije jedna dziennie, taka słaba. Widzę, że większość z południa Polski. Jestem jedyna z warmińsko-mazurskiego:-)?

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864547 przez Agnilla
dzień dobry, jestem dzis pierwsza! ;)
miałam jechac na krew rano, a potem w odwiedziny do pracy, ale o 5 tak mnie juz ssało, że stwierdziłam, że zanim wstane, wypindrze sie do pracy ;) pojade do laboratorium, tam kolejka to ja umre z glodu :P wiec stwierdzilam, ze na krew podjade w pon jak ledwo otworze oczy ;)
co do cwiczen, ja po wizytach w szpitalu sobie daruje, bedzie prozadna wiosna to bede codziennie spacerowac. szkoda, ze ten tydz byl taki brzydki, ale mam nadzieje, ze teraz bedzie tylko piekniej.
aaa ktora z Was pytala o termometry. czytalismy z mezem rankingi i wybralismy ten rzekomo najlepszy www.ceneo.pl/12378332
oooo wlasnie, dziewczyny przypomnijcie mi...przeciez z pracy mam blisko do pepco, moze zajrze tam :) kurde, obym nie zapomniala :)
lece sie wypindrzyc, dlugo mnie w pracy nie widzieli ;)
miłego dnia laski! :kiss:
ps. ja jestem z pomorskiego :)

10 lata 8 miesiąc temu #864555 przez kinngga87
Ja jestem z wielkopolski.
Jeżeli chodzi o spanie w nocy to ja budzę się jak na razie raz koło 3,4 do toalety a i rano budzę się koło 6,7. nie mam w nocy ani rano mega apetytu.A jeżeli chodzi o sen to zależy od dnia czasami szybko zasnę, a innym razem kręcę się z boku na bok i jak wstanę do toalety to już ciężko mi zasnąć.
Pozdrawiam

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #864582 przez malgorzatawalak
Hej :)
Dziewczyny znalazlam wczoraj fajny sklep internetowy
Www.wszystkodlamaluszka.pl
Mozna tam znalezc fajne ciuszki tylko jak dla mnie chyba ceny za male ale moze sie myle :laugh:

Dziewczyny dzis rano cos bolala dolna warga a pod ustami znalazlam zolta krostke czy to moze byc opryszczka? Ktoras z was miala? Jak sie to objawia? Slyszalam ze jest ona bardzo grozna w ciazy :(

10 lata 8 miesiąc temu #864614 przez Cania
czesc Dziewczeta :)

co do kawy, to ja raczej nie pije, może 1 lub 2 w miesiącu :D ale to nie przez ciaze, tylko po prostu zawsze takim smakoszem kawy bylam :D takiej zwyklej zalewanej nie lubie, rozpuszczalna z duza iloscia mleka... ale jak ktoś zrobi z ekspresu to nie pogardzę :D natomiast lekarz mi mowil, ze dopuszczalna w ciąży jest jedna kawa dziennie :)

Queen89 jeśli nie masz zadnych zdiagnozowanych ciekawostek, to należy zakladac, ze wszystko będzie dobrze :) ja niestety mam, wiec dlatego i ginekolog i hematolog mnie wysylaja w Krakowie na uniwersytecki od razu, takie zycie heh :)

Agnilla, pamięć bywa ulotna :P ja tak od prawie 2 tygodni receptę na zastrzyki wykupuje, a codziennie jestem kolo jakiejś apteki :D skleroza nie boli :P ale dziś już wezme ta receptę, bo mi się już koncza :P może nie zapomnę :P :D

malgorzatawalak dzięki za strone :) pobuszuje na niej trochę popołudniu :D :)

10 lata 8 miesiąc temu #864620 przez Magdalen
Dobry !
Jestem po wizycie wczorajszej i mam nie za dobre wiesci ....
Gin stwierdzila , ze jest za duzo plynu owodniowego... ale jeszcze nic z tym nie robimy na nastepnej wizycie jesli sie ilosc plynu nie zmniejszy to wysle mnie na badania malutkiej dokladniejsze .... juz mam takiego stracha ze szoook... niby uspokajala ze jest dobrze narazie ale.... eh No i dostalam zelazo do lykania oczywiscie..
Milego dnia !

10 lata 8 miesiąc temu #864624 przez wiolcia1004
Malgorzatawalak wydaje mi sie ze to nie jest opryszczka, to raczej afta albo jeszcze cos innego. Opryszczka na ustach wystepuje raczej na zewnatrz i jest nie przyjemna :(

10 lata 8 miesiąc temu #864627 przez wiolcia1004
Magdalen a wysjasnila ci dlaczego za duzo co jest powodem i co to moze znaczyc??

10 lata 8 miesiąc temu #864633 przez malgorzatawalak
Wiolcia no wlasnie krostka znajduje sie pod dolna warga na zewnatrz :( juz nie wiem co mam myslec :( magdalen a lekarz nic nie mowil o cukrzycy ciazowej? Czytalam ze moze byc to przyczyna wielowodzia....zycze zdrowka dla was obu :)

10 lata 8 miesiąc temu #864635 przez Magdalen
Nie mowiła mi nic bo zaczelam jej tam histeryzowac .. tylko uspokajala ze narzie nic zlego sie nie dzieje.... ale sie naczytalam juz o tym .... masakra jakas....:( moze to byc przeze mnie badz ,przez wady malej badz samoistnie.... i wroci wszyztsko do normy..... eeh.. Daltego mnie o tak dlugiego czasu brzuch bolal... ;/ jak stanelam u niej na wage to sie przerazilam.... bo po mnie nic a nic nie widac co prawda brzuch mi sporo urosl ale to wlasnie przez te wooodyy... bo nie mozliowe zebyM przytyla 4 kilo w nie caly miesiac. ona tez mowila ze to wina tych nadmiernych wod i ze brzuch mamm duzyy..

10 lata 8 miesiąc temu #864637 przez wiolcia1004
Pod warga czyli nie na wardze wiec to tez chyba nie opryszczka wez wpisz w googla i porownaj zdj jak podobne to lec do lekarza

10 lata 8 miesiąc temu #864645 przez meniado
malgorzatawalak a może to poprostu wychodzi syfek - w ciąży różne rzeczy się pojawiają bez niczego , mnie np. na poczatku ciążu wysypało na całym brzuchu i piersiach takimi wielkimi plamami podobno był to łupież różowy który pojawia się przy stresach/przemęczeniu a wcale a ni się nie stresowałam ani przemęczałam
Ja kawę piję czasami jak mnie mocno najdzie ochota - lekarz pozwolił jedną do dwóch filiżanek dziennie - ale mnie po kawie zgaga męczy więc uważam
Magdalen pamiętaj ze stres to najgorsza rzecz w ciąży, więc spokojnie - wiem że to nie łatwe.

Ja byłam wczoraj na wizycie u gin ale nie mojej bo bedzie dopiero za 2 tygodnie i wcale sie lepiej po niej nie poczułam bo lekarka masakra. Jak mnie badała ginekologicznie to bardzo bolało - a jak moja mnie bada to nigdy - na te moje bóle brzucha i niby skurcze które mnie martwiły wzruszyła ramionami i stwierdziła tylko że dobrze że zażyłam nospę. USG mi zrobiła tylko tak że usłyszałam serduszko - chociaż tyle - ale maleństwa mi nie pokazała. Właściwie to nic nie powiedziała czy jest ok czy nie. Na koniec jak jej powiedziałam że jestem na chorobowym i czy mi wypisze dalej to wywróciła oczami i stwierdziła że ona nie jest zwolenniczką zwolnień w ciązy i łaskawie mi wypisała. Mam nadzieje ze ta moja wróci szybciutko.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka