BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #864654 przez wiolcia1004
Magdalen kochana nie martw sie ja po ostatniej wizycie tez wyszlam prawie w histerii chociaz moja gin mowila ze nie ma powodu do obawy. W badaniu usg wsio ok tylko na serduszku pokazala sie taka biala kropka to niby jakies zwapnienie itd ja przeczesalam wszystkie strony internetowe i tez sie przerazilam bo to jest jedno z objawow zespolu downa ale moje dziecko poza ta nieszczesna kropka ktora prawdopodobnie jest pozostaloscia po moim przeziebieniu nie ma zadnych innych objawow swiadczacych o tej wadzie. Nawet pisalam z dziewczyna ze styczniowek ktorej synek mial to samo i zniknelo przed porodem dziecko zdrowe:) wiec tez sie martwie ale juz mniej. Kochana stres jest nam niepotrzebny wiem ze to jest nasze malenstwo ale wstryzmajmy sie do nastepnej wizyty. I nie czytaj juz internetu!!!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #864659 przez Queen89
Magdalen napewno wszystko będzie dobrze! Najlepiej nie czytaj tych wszystkich głupot w internecie i postaraj się nie martwić za dużo. Ja jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to poszłam do lekarza a ta zaraz po tym, że faktycznie to ciąża, wypatrzyła mi że mam niby macicę dwurożną i jak się zapytałam czy póki co jest wszystko ok to powiedziała że nic mi nie może obiecać, bo często w takiej sytuacji dochodzi do poronień i generalnie tak mnie wystraszyła że masakra! Trafiłam do innej gin i ona mnie uspokoiła że nic takiego nie mam i wszystko będzie ok i tak jest!

10 lata 8 miesiąc temu #864672 przez rewelka1312
malgorzatawalak ja juz mialam 3 razy opryszczke na ustach, czesto mam jak tylko zrobi sie chlodno czy ejstem przeziebiona i mi polozna pwoiedziala ze to nic takiego, ze opryszczka ale na miejscach intymnych moze byc grozniejsza i trzeba od razu sie zglosic a taka na ustach to nic nie zaszkodzi jak juz ktos raz w zyciu mial to bedzie caly zcas sie powtarzac, moja tesciowa nigdy w zyciu nie miala opryszczki zajadow czy jak na to mowia:)
A mi w ciazy tez ladnie hormony wiruja, ostatnio dostalam takich plam na policzkach czerwonych az sie wystraszylam i wpadlam w panike az nie moglam oddychac z nerwow, ale lekarka nic nie powiedziala tyle ze to hormony i tak organizm na ciaze reaguje, normalnie mialam wypieki czerwone na polikach i twarz mnie cala paliła strasznie i teraz mam tak z 3-4 razy wtygodniu czuje ze zaczynam sie robic goraca na polikach czewrowne plamy wyskakuja i po godzinie znika... dziwnie ale zapewnili mnie ze dziecku to nic nie zagraza

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #864680 przez wiolcia1004
Rewelka ja tez kiedys obudzilm sie z czerwonymi polikami moj maz stwierdzil ze wygladam jak taki alkoholik z tymi polikami hehehe.

10 lata 8 miesiąc temu #864707 przez rewelka1312
a mnie to normalnie paliło żywym ogniem :D
To widocznie tak jak polozna moja mowila ze to wsyztsko hormony
A tak poza tym dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie ciuszki dla maluszkow?

10 lata 8 miesiąc temu #864755 przez Tija
Ja jeszcze nie zaczelam kupowac ciuszkow bo boje sie ze nakupie za duzo takich ktore beda za male. Moj synus zapowiada się na wieszego chlopaka wiec stwierdzialm ze poczekam do maja niech pani dr. mi powie jaki sie zapowiada i pomkne na zakupy...nie wiem czy to ma sens ale mysle ze bede sie trzymac tego planu w koncu tyle innych rzeczy do kupienia :)

10 lata 8 miesiąc temu #864757 przez Queen89
Ja jeszcze nic nie zaczęłam kupować i powoli wpadam w panikę gdy czytam jak Wy się już zaopatrujecie :)

10 lata 8 miesiąc temu #864772 przez Agnilla
magdalen :kiss: głowa do góry!
ja wstawiłam pierwsze pranie ubranek małej, ale radocha :P nie wyobrazam sobie, ze ktos moglby mi odebrac frajde kompletowania wyprawki, a im pozniej tym na wolniejszym chodzie bede ;) wlasnie rpzeczesuje allegro w poszukiwaniu przescieradla, a wczoraj pozamawiałam materiały na posciele- babcia bedzie miala co robic ;) mam nadzieje, ze dzis listonosz wpadnie z mietwymi bucikami ;)
do pepco nie poszlam, wrocilam do domu i ide spac ;)

10 lata 8 miesiąc temu #864780 przez Tija
Agnilla pewnie im blizej konca tym bedzie ciezej i zapewne upaly zdarza sie zrobic to nie ulatwi sprawy :silly: mi juz chce sie smiac jak bede sie "kulac" na otatnich nogach i mowic zeby tylko nikt mnie nie dotykal bo pot po tylku leci :side: hehe ale przynajmniej fajna pora na spacery i nie bedzie trzeba dziecka na cebulke ubierac. Dzisiaj wlasnie czytalam skad mam wiedziec w co i jak grubo ubrac niemowlaka tego sie obawiam.... :ohmy:

10 lata 8 miesiąc temu #864787 przez wiolcia1004
Tija gdzie to czytałas? Ja tez sie wlasnie tego obawiam:(

10 lata 8 miesiąc temu #864812 przez marzena25
Hey dziewczynki , pogoda na szczęście u mnie się poprawia wyszło słońce a myślałam że prześpię cały dzień. Tez czytałam o tym w co ubrać niemowlaka i znalazłam taki artykuł www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79855,5019985.html

Jeśli chodzi o rozmiary ubranek to mam parę szt body i z 3 szt śpiochów w 56 a resztę 62.

Dzisiaj mam kolejne spotkanie z położną ma być pan porodu i opieka na niemowlakiem :laugh: a i dzwonili że jurto przywiozą mi mebelki mąż będzie miał co robić :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #864820 przez Tija
Wiolcia parenting.pl/portal/jak-ubierac-niemowle jest jeszcze zasada ze trzeba sprawdzac kark jak jest zimny to za zimno dziecku jak jest mokry to przepocony dzieciaszek ma byc poprostu cieply...Ale boje sie ze co godzine bede je albo przebierac albo rozbierac albo dokladac ciuszkow, a co na spacerze? :unsure: Ale mamy jeszcze jeden trymestr do douczenia :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #864821 przez Tija
I jeszcze jak nie przegrzac noworodka latem....:)

babyonline.pl/jak-ubierac-noworodka-late...rtykul,14229,r1.html

Marzena 25 masz racje tatusiowie musza się aktywnie wlaczac do ciazy. :lol:

10 lata 8 miesiąc temu #864830 przez wiolcia1004
No tak heheh ale najwiecej nauczy nas praktyka tego nic nie zastapi:) Juz sie nie moge doczekac:)

10 lata 8 miesiąc temu #864831 przez wiolcia1004
Ja sie najbardziej boje o pepuszek

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka