BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #863882 przez wiolcia1004
Tija margolka z lipca urodzila w 25 tygodniu o tyle dobrze ze ona rodzila w specjalistycznym szpitalu w liverpoolu dzieki bogu bo tu w Polsce by malenstwo nie mialo szans a tam to szpital specjalistyczny dla wczesniaków:):):) Malnstwo rosnie z tego co margolka pisala ostatnio ma sie dobrze walczy maluch!!:)
Agnieszka89 ja bralam prenalen syrop, rutinoscorbin i domowe specyfiki:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #863891 przez Tija
To bardzo dobrze że byli pod właściwą opieką.Ostatnio własnie czytałam na temat szans w danym tygodniu ciąży...i ja osobiście czekam już na ten bezpieczny okres kiedy wiem że nawet jak małemu zechce się zjawić na swiecie szybciej to będę wiedziała że już może.

10 lata 8 miesiąc temu #863900 przez wiolcia1004
No wlasnie Margolka miala szczescie ze byla tam a nie tu :) Mały jest dzielny i walczy, ile w takim malutkim czlowieczku jest sily i checi walki az sie plakac chce

10 lata 8 miesiąc temu #863904 przez rewelka1312
hej dziewczyny:)
mi sie wydaje ze te uprzedzenie co do kupna bierze sie z tych zabobonow i sluchania zeby nei zapeszyc, ale jak malenstwo juz kopie i daje znaki ze ma sie dobrze to czym tu mozna zapeszyc?
U mnie to ejst taka sytuacja, tak mysle ze te moje opory biora sie z tego ze ja jescze nie wierze ze jestem w ciazy ze zaraz bede mama i bede miala taka mala kruszynke obok siebie, strasznie sie boje ale i tez sie ciesze:) jak dowiedzialam sie o ciazy troche sie przestraszylam ale teraz jak juz czuje jak mala mnie kopie jakby miala zaraz dziure w brzuchu zrobic to sie usmiecham sama do siebie i juz teraz strasznie sie o nia martwie zeby tylko byla zdrowa zeby bylo wsyztsko wporzadku zebym dala rade:)
Za granica opieka w szpitalach jest super! jak ja sie nasluchalam od znajomych jak wygladal ich porod w polsce jakie bezczelne sa te stare baby polozne to w cyziu bym nie chciala w Polsce rodzic..

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #863923 przez Tija
U nas mi sie wydaje sympatia i przychylnosc szpitala do kobiety rodzacej jest wyznaczana prze grubosc koperty...Zastanawiam się jak to będzie w moim przypadku u siebie w miescie nie rodze bo tutaj co rusz słysze o bledach lekarzy wiec do szpitala mam godzine drogi samochodem, do szpitala w ktorym jeszcze nie bylam nie wiem ile co kosztuje jak mnie przyjma nie znam lekarzy ani nie mam jeszcze poloznej...nie wiem czy musi byc ona z tego samego szpitala czy tam gdzie mieszkam...macie polozne?

10 lata 8 miesiąc temu #863942 przez Queen89
Witam wszystkie przyszłe mamusie!

Znajdzie się w tym wątku miejsce dla jeszcze jednej lipcówki?? :)

Do tej pory nie wchodziłam na fora dotyczące ciąży i porodu, niestety żadna z moich koleżanek nie jest aktualnie w ciąży i czasem nie ma z kim o tym pogadać albo wymienić się obawami dotyczącymi tej nowej dla mnie sytuacji :).

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863943 przez kinngga87
Dzień dobry :)
U mnie dziś słonko i od razu jest weselej:)
Jeżeli chodzi o malowanie włosów to ja na początku ciąży poszłam do salonu i zrobiłam sobie włosy specjalną farbą bez amoniaku i Pani zapewniała mnie,że ona nie zaszkodzi i dobrała mi kolor bardzo zbliżony do naturalnego więc odrostu nie widać więc jestem zadowolona mimo,że za taka przyjemność zapłaciłam ponad 200zł.
Witaj Tija, ja na razie kupiłam trochę ubranek, a większe zakupy zaplanowałam na początek maja i wtedy wszystko pokupie. W moim mieście znalazłam sklep gdzie wózek i łóżeczko kupie tylko o kilka złotych drożej niż na allegro więc tam zrobię te zakupy. Jeżeli chodzi o wózek mam już upatrzony tylko nad kolorami się zastanawiam i przeważnie wózek dostaje od ręki lub czekam kilka dni, a wole kupić na miejscu gdyby były jakieś problemy z wózkiem mogę na miejscu zareklamować i nie chcę żeby na gwarancji stał nie używany w domu. Co doradził mi Pan w sklepie i sądzę,że mądrze powiedział aby kupić i zmontować wszystko jakieś 2 miesiące przed porodem aby rzeczy mogły pozbyć się sklepowego zapachu i "przejść" domowymi bakteriami.
carmen12345 jest dużo takich wózków ja ten który kupie mam właśnie z regulowaną rączką wystarczy wejść na youtube i tam wpisać nazwę wózka i jest pełno pokazów jak wygląda i jak obsługiwać dany model.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #863988 przez agnieszka89
Dziewczyny jakie termometry kupilyscie albo macie zamiar kupic? Zwykly rteciowy, elektroniczny czy bezdotykowy
Ja myslalam nad bezdotykowa ale sa drogie a nie wiem czy jak kupie taki za 50-100 zl to jie okaze sie lipny

10 lata 8 miesiąc temu #863994 przez rewelka1312
czesc nowa kolezanko:)
Ja chyba kupie ten zwykly elektroniczny bez rteciowy sa teraz z meikkimi koncowkami i w sumie sporo ich w sklepach a nie wiem czy ten bezdotykowy to taki szal, widzialam go na testach w "pani gadzet" ale cena troche droga a mi sie wydaje ze kazdy jest dobry

10 lata 8 miesiąc temu #864009 przez Tija
Podobno bezdotykowy jest fajny ale bardziej przydatny przy starszych dzieciach ktore marudza z termometrem pod pacha moga go wyrzycic itd a niemowlakowi ten zwykly gumowy wlozyc pod pache przytrzymac raczke i po sprawie niby bardziej wiarygodny.

10 lata 8 miesiąc temu #864016 przez marzena25
Ja mam taki bezkontaktowy, elektroniczny pomiar w 3 sek , na czole dziecka, teraz rtęciowych przecież w ogóle nie ma wycofane są www.sklep.hospmed.com.pl/termometr-bezko...crolife-nc-100-swiss

10 lata 8 miesiąc temu #864076 przez Cania
agnieszka89 ja brałam odobnie, prenalen albo tez tabletki prenatal grip care. na katar woda morska. no i naturalne metody... cytryna, czosnek :)

carmen niestety co do wozkow nic Ci nie poradzę, mój akurat nie ma regulacji, tylko obracane raczki w gore i dol, co jest jedyna regulacja :)

jeśli o termometr chodzi, to ja mam bezdotykowy do czola dziecka.

10 lata 8 miesiąc temu #864099 przez rewelka1312
Dziewczyny czy tez macie tak ze te zmeczenie z pierwszego trymestru powraca! Ja dzisiaj pol dnia w lozku tak mi doe chce pac, nic nie zrobilam a od komputera juz mnie oczy pieka wiec przezucilam sie na ipada , tylko obiad musze zrobic disiaj. Tak to nie mam na nic sil i ochoty i jeszcze ciagle mi zimno :(

10 lata 8 miesiąc temu #864113 przez agnieszka89
Ja to od wczoraj głownie leże Tyle co ogarnac mieszkanie z grubsza wstaje i obiad zrobic, ale u mnie to chyba z przeziebienia

10 lata 8 miesiąc temu #864123 przez Queen89
U mnie zmęczenie zaczęło wracać ale wtedy albo idę na spacer albo wietrzę pokój i lepiej mi się robi :). A czy któreś z Was posilają się od czasu do czasu kawą czy definitywnie ją odrzuciłyście?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka