BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #863709 przez Cania
MarzenaBZ ja caly czas slyszalam ze 'chyba', dopiero teraz w poniedzialek sie potwierdzilo, czyli 25tc. Ryzyko jest takie, ze predzej z dziewczynki na usg moze wyjsc pozniej chlopiec, niz z chlopca dziewczynka, ale to bardziej dlatego, ze po prostu nie widac. Ale skoro mowisz ze bylo przez chwile srom widac, to juz jest jakas podpowiedz, ze jednak dziewczynka :) i pewnie ostroznie ale bym sie ku temu sklaniala :D

A glukoza nie taka straszna :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #863725 przez Agnieszka_H
hejka juz jestesmy na 200 stronie:)az musialam to napisac

cania ja teraz jestem na glukozie wszyscy mnie straszyli, bezsensu to nie jest zle:)

Mama Aniołka~Józio 5.04.13
Mama Aniołka~12.08.13

10 lata 8 miesiąc temu #863728 przez staślubania
Hej Agnieszka, pewnie, że nie jest takie złe:) szczególnie jak się jest bez śniadania :lol:

10 lata 8 miesiąc temu #863729 przez malgorzatawalak
Hej dziewczyny :)
Dziwna mialam noc....dwie noce z rzedu wielkie charce mojego dziecka a dzis cisza i jak jadlam sniadanie to tez cisza a zazwyczaj byla burza kopniakow dopiero jak sie polozylam na plasko i polozylam reke na brzuchu to dopiero moj syn sie odezwal do matki :laugh:
Powiem wam szczerze zostalo mi moze 17 tygodni ale jak moj syn bedzie sie tak zachowywal to umre wczesniej na zawal przynajmniej 10 lat wczesniej :)
Tija ja wlasciwie nic nie mam jeszcze dla mojego maluszka ale w sobote jedziemy kupic wozek i lozeczko juz mamy tylko trzeba skrecic i pomalowac wedlug naszych upodoban... Ja juz niedlugo zaczne kupowac posciolke do lozeczka i wozka oraz materac - wszystko mam juz upatrzone trzeba tylko zamowic...bylam rowniez w odwiedzinach w roznych sklepach dla dzieci ale te ceny w sklepach jakos mnie przerazily wiec wole przez internet :)
Mnie dzisiaj czeka kolejny dzien leniuchowania moze niedlugo bede mogla sie troche poruszac i wyjsc na spacer :laugh:
Milego dnia dziewczyny :laugh:
:

10 lata 8 miesiąc temu #863741 przez Cania
Agnieszka_H no wlasnie! wszyscy strasza z bez cytryny nie pojdzie, ale nie było tak zle :D moje skojarzenie to był tort bezowy mojej cioci :P tylko w ilościach hurtowych, ale tragedii nie było :D :) do przezycia

malgorzatawalak te maluszki wlasnie takie kapryśne, raz się tluka, raz siedza cichutko :) ale tak jak ktoś (przepraszam, już nie pamiętam kto) pisal, ruchy należy liczyc od 25 tygodnia, bo wcześniej maluchy sa kapryśne :D choć moja i teraz po skończonym 25 tygodniu czasem ma bardziej ciche chwile :D :)

jeah, wyplata :D mogę ruszac dalej na zakupy :P :D

10 lata 8 miesiąc temu #863781 przez carmen12345
heej :D

U mnie dziś piękna pogoda.. tzn jest słoneczko ale termometr wskazuje tylko 7 stopni :(

Cania - to ja pisałam o tym kapryszeniu :P moja mała kapryśna panna od wczoraj znów siedzi ciuchutko.. tak samo jak na USG na drugich prenatalnych nie chciała się nam wgl pokazać.. ledwo ledwo wypatrzyliśmy nosek ale zaraz sie zakryła rączkami.. ehh no a to ostatnia moja okazja zobaczyć ją w 4D :(

My będziemy mieć chyba jednak problem z tym wózkiem bo właśnie sobie uświadomiłam, że mój D ma prawe dwa metry wzrostu.. nie orientuję się wogóle, czy są wózki z regulacją rączki tak, żeby było mu wygodnie prowadzić wózek.. znów nie mozemy kupić ze zbyt wysoką rączką, ponieważ ja w porównaniu do D. jestem krasnalem (160) :P Widziałam gdzieś na necie wysokie wózki dla wysokich mam, ale tutaj potrzebna jest funkcja regulacji.. spotkałyście się z czymś takim ?

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863817 przez marzena25
Angila pisała że farbowałaś włosy wczoraj, i mam pytanie co ile nakładasz farbę ? i czy nie masz takiego wrażenia że szybciej jakoś schodzi ci z włosów w ciąży, ja ja farbowałam 2 tyg temu i już zaczynają mi się pojawiać odrosty ;) masakra.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #863824 przez meniado
carmen12345 większość tych trochę lepszych wózków ma regulację rączki - także nie powinno być problemu ze znalezieniem

10 lata 8 miesiąc temu #863828 przez elmirka_20
Witam Mamusie! :)

Heh, te panterkowe akcenty na dziecięcych ciuszkach normalnie mnie poruszają :) Maleńkie strojnisie będą :) Moja bratanica na urodziny swojego taty (miała wtedy 9 miesięcy) byla ubrana w panterkową sukieneczkę i kokardkę we włosach i wyglądała cudownie :) Mała dama :) Ale będziemy miały później rewie mody na zdjęciach jak się urodzą nasze księżniczki mali dżentelmeni :)

Meniado, ta kapa jest śliczna! Naprawdę trzeba w nia włożyć mnóstwo czasu, cierpliwości i wysiłku, ale jak tylko ja skończyśż córcia będzie miała piękną pamiątkę od Mamusi :)

Witam Tija :) Nie przejmuj się tym co mówią inni - chcesz robić zakupy to rób :) Tak jak dziewczyny pisały: nigdy nie wiadomo, kiedy maluszek pospieszy na świat a i dla portwela wyprawka dla pierwszego dziecka to nie lada wyczyn. Dla kolejnego to tez ogromny koszt a jesli nie ma się zupełnie nic... Nie ma z czym zwlekać.
Mnie hamował na początku mój mąż i własne przekonanie, że do końca maja jak kupię wszystko to będzie super a do teraz to zbyt wcześnie :) Ale potem zdałam sobie sprawę, że skoro jestem w 6 miesiącu (teraz już równo połowie 6 miesiąca), to lada moment będzie ten 7 a wtedy rodzi sie dużo dzieciaczków i nie chcę oddać sprawy kupowania wszystkiego w ręce męża i teściowej. Bo tak by się to skończyło. Poza tym sama wiem po sobie, że mam już sporo rzeczy a nie ma w nich NICZEGO, co kupiłabym bez promocji lub przez internet O WIELE TANIEJ NIŻ W SKLEPIE. Porównywałam ceny ze wszystkich sklepów z dziecięcymi rzeczami w moim mieście i różnica w kosztach podstawowych tylko rzeczy wyniosła ponad 1000 zł !!! Polecam więc internet ! :)
Widzisz coś, kupuj i sie nie zastanawiaj nawet :)
My na wózek dostaliśmy pieniądze, więc go kupiliśmy, z łóżeczkiem zwlekalismy bo nam sie wyadawalo za wczesnie, to teraz jest nowsza werjsa z inna półką na przybory a wolalam poprzednią, ale co zrobić. Kupilismy więc by znowu czegos nam nie pozmieniali :)

Marzenka, GRATULUJĘ córci (wstepnie :) ) i bardzo się cieszę, że wszystko w badaniu wyszło prawidłowo ;) To najważniejsze :)

Uciekam bo dzisiaj znowu kupa garów, zakupy, obiad i jedziemy po mamę do szpitala - wszystko ok, widzi lepiej, jest zadowolona i bardzo mnie to cieszy ;) Będzie mogła dobrze przyjżeć się wnusiowi jak się urodzi ;)

Życzę Wam wszystkim pieknego, udanego dnia i duzo zdrówka i uśmiechu :)
Do później, pa! :)

P.S. Śmiać mi się chciało, bo mąż co chwila podchodził do wózka i sobie go prowadził (przymierzał sie do przyszłej roli ;) ). A niby taki twardziej, heh :) Jednak też i chłopa ruszyło :)

10 lata 8 miesiąc temu #863835 przez ggabii
Dzień dobry wszystkim Mamusiom :)
Melduję posłusznie, że na ostatniej wizycie potwierdził się chłopak w 200% :D więc można dalej kolekcjonować męskie ubranka hihi. Waży mi już 537g ale wielkość trochę mnie martwi bo niecałe 14cm.... Reszta jak najbardziej ok, bez zastrzeżeń. Tylko ja muszę wybrać się do laryngologa bo coś mi się porobiło z ciśnieniem ale tym w uchu środkowym.
Ja mam właśnie wybrany wózek taki z regulowaną rączką ale widziałam mnóstwo innych właśnie z taką funkcją.
Tobi rozrabia zawsze jak tylko wyczuje, że już się obudziłam. Od razu daje znać żebym się ruszyła bo jest głodny :D

10 lata 8 miesiąc temu #863838 przez agnieszka89
Tez marzena gratuluj coreczki
Elmirka ja czesto zagladam do komody naszego synka i wyobraz sobie moj szok jak przylapalam keza na ty, samym :)
Ja dzisiaj mialam straszna noc Spac nie moglam, od rana kicham i z nosa mi leci :/ mama nadzieje ze mnie nic joe rozlozy ;)

10 lata 8 miesiąc temu #863853 przez wiolcia1004
Marzena co do wlosow to moja fryzjerka powiedziala ze witaminy tak dzialaja ze te wlosy tak szybko rosna i dlatego pojawiaja sie te nieszczescne odrosty smieje sie ze nie zarobie na farbe do wlosow i na strzyzenie masakra.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863866 przez Tija
Staślubania a margolka też z lipca??? i już po? Jakieś wieści jak u niej jak u dzidziusia?

Malgorzatawalak- leniuchowanie wymuszone przez zalecenie lekarza? dzidzia sie za szybko na swiat pcha?

10 lata 8 miesiąc temu #863872 przez agnieszka89
Dziewczyny bralyscie cos same na przeziebienie w ciazy? Czy szlyscie do lekarza po porade

10 lata 8 miesiąc temu #863881 przez agnieszka89
Tija margola miala termin na przelomie czerwca i lipca Ale maly juz 16 marca postanowil przyjsc na swiat Z tego co pamietam wazyl 710g, ale sa w bardzo dobrym szpitalu dla wczesniakow, i wszystko jest ok Maly sie rozwija dobrze :)
Pare stron wczesniej margolka zdawala nam relacje Teraz czekamy na nowe wiesci ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka