BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 1 tydzień temu #865730 przez elmirka_20
Dzień dobry! :) Dzisiaj ja pierwsza! :)

Staślubania, dobrze, że wszystko z Tobą i maleństwem w porządku. Kurczę, nigdy nie wiadomo na kogo się trafi na drodze...
Ja jechałam wczoraj autobusem i już mnie jakaś gruba baba pchnęła a chłopak walnął z łokcia w plecy... Dzicz..

Ale miałam wczoraj twardy brzuch i skurcze... Udało się bez tabletek i dzisiaj mam nadzieję, że już będę się czuła lepiej...

Miłego dnia Wam życzę Mamusie! Spokojnego i w zdrówku ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #865731 przez Cania
witam mamuśki :)

ale dziś chyba wszyscy spia :) pamiętacie o zmianie czasu? :) mnie dziś mala obudzila kopniaczkami, caly brzuch chodzil :) tak jej się brykac od rana zachciało :D

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #865735 przez Lyanka
Witam i ja wszystkie ciężaróweczki w tym cudownym, słonecznym dniu ;) Ja dzisiaj od 6 na nogach. Jakoś spać nie mogłam, a i Kubuś się wiercił i nie dawał mamusi pospać :) dzisiaj mam w planach odpoczynek, spacer i urodziny koleżanki :) Mój mąż niestety w delegacji, więc sama siedzę...chociaż u nas to często się zdarza. Co zrobić, taka praca. A jakie u was plany na dzisiaj? Pozdrawiam cieplutko i życzę udanego dzionka ;)

Dziewczyny, chciałabym wam polecić rewelacyjną (jak dla mnie ) książkę "Opieka nad dzieckiem" Weterstona. Dostałam książkę od koleżanki w dniu ślubu i powiem wam, że jest tam bardzo dużo pożytecznych informacji, które na pewno przydadzą się każdemu rodzicowi :)
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu #865748 przez Cania
słoneczko za oknem piękne a prognozy twierdza, ze ma się to za caly dzień nie zmienić :D wiec dziś w planie grillowanie :D

Dziś wyczytałam, że dziecko najaktywniej rusza się miedzy 24 a 28tc, ponieważ później będzie miało coraz mniej miejsca, wiec trzeba się tymi kopniaczkami nacieszyć, bo później będzie ich mniej heh...

11 lata 1 tydzień temu #865757 przez malgorzatawalak
Dzien dobry dziewczyny :)
U mnie tez od samego ranka piekna pogoda :) wczoraj mezus wrocil z wozkiem :) cudo....
Mialam wkleic fotki ale od razu postanowilismy wyprac wszystko wiec teraz schnie jak z powrotem bedzie wszystko zamontowane to napewno sie pochwale :laugh:
Jedna rzecz wozek a jak cieszy :laugh:

11 lata 1 tydzień temu #865764 przez gabi28
Dzień dobry Kochane. :)

no piekną mamy pogodę,więc spacer napewno będzie i moze lody :)

Ale kurcze mam kolejny problem,doradzcie mi prosze.
Mianowicie: około trzy dni temu miałam jakiś zadzior koło paznokcia i zamiast go obciąć to ja go pociągnęlam zębami.wczoraj palec przy paznokciu zaczął mi puchnąć i zrobil się czerwony. Posmarowałam na noc maścią cynkową..ale całą noc czułam ten palec.Dzisiaj nie jest wcale lepiej,wręcz gorzej.przeczekać? czy iść z tym gdzieś ?

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #865774 przez MarzenaBZ
Cześć Dziewczyny!
U mnie też pięknie i na pewno zaliczymy długi spacer:)
Wczoraj wieczorem mała też skakała, aż w końcu było widać to na brzuchu:)

gabi28 potrzymaj palec w rumianku, powinno wyciągnąć ropę i zmniejszyć stan zapalny:) Ewentualnie przyłóż rivanolem, tylko doczytaj czy rivanol jest dopuszczalny w ciąży, bo nie wiem. Rumianek na pewno nie zaszkodzi:)

A propos napadów gorąca, to ja czasem dostaje takie przypływy ciepła, że wytrzymać nie mogę. Ostatnio nawet po prysznicu (mimo że woda nie była gorąca), dostałam takich wypieków, że przeraziłam się że to jakieś uczulenie. Normalnie zrobiły mi się na policzkach dwa czerwone placki. Bałam się, że mi to już zostanie, że jakieś uczulenie czy coś... Na szczęście przeszło:)

Dobra życzę Wam miłej niedzieli:) Buziaki:)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #865902 przez agnieszka89
Ja od rana po sklepach latam W koncu na lozeczko moje trafilam Jak sie uda to wrzuce zdjecie :)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #865903 przez Ali
Cześć dziewczyny!
Cudowny dzisiaj dzień, także od rana opalam buzie w ogrodzie :)
Wrzucam zdjęcie kilku "moich" ulubionych ciuszków, jakie zalegają w szafie mojego synusia :) Ja już kupuję od dłuższego czasu i nawet mam tego dosyć sporo. Mam nadzieję, że będzie lubił się stroić, a przynajmniej mi na to pozwoli ;)
Ale mam tylko ciuszki, muszę w końcu rozejrzeć się za wózkiem, łóżeczkiem i innymi rzeczami.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 tydzień temu #865910 przez Queen89
Czesc wszystkim!

Chyba dzieciaczki wyczuwaja piekna pogode bo dzisiaj malutka pierwszy raz obudzila mnie kopniakami. Strasznie mnie to ucieszylo bo ostatnio napedzila mi stracha bo w ogole nie chciala sie ruszac, nawet wieczorem. Powiedzcie mi dziewczynki, macie czasem znacznie podwyzszone tetno tak bez powodu?

11 lata 1 tydzień temu #865923 przez Agnilla
Dzien dobry :) oj nie wiem ile km zrobilam, ale chyba do wieczora sie z lozka nie rusze :P przynajmniej zmobilizuje sie do zamowienia wieszakow dla malej i przescieradel ;)
Gabi, ja kiedys zajechalam sobie w paznokiec pilniczkiem za daleko. mysle sobie, zastrzal...bo to raz mialam. czyscilam woda utleniona i zbagatelizowalam sprawe. palec spuchl, bolal, pulsowal...a skonczylo sie na stole chirurgicznym bo mi sie ropa zebrala. cieli mi dzien przed wigilia. takze mocz to moze w rumianku alby ryvanolu jesli mozna, bo ja olałam sprawę wtedy. do dzis jesli sobie zajade, albo za mocno wytne (wygryze :P) skorke to od razu porzadnie czyszcze tą rane. czlowiek uczy sie na bledach
nasz cora kopie, wyciagalam dzis kilka razy aparat by ja nagrac...nie wiem po kim taka zlosliwa ;) ja tetno w ciazy przewaznie mam 75, przed ciaza mialam ledwo ponad 50 wiec to co teraz uwazam, za szybkie :P

11 lata 1 tydzień temu #865926 przez elmirka_20
Ja miewam tak z tętnem -> nie wiedzieć czemu bywa po 90, mimo że ciśnienie mam pełzające :/ Czuję tylko jakby mi ręka lewa cała wewnątrz drgała, dlatego robię pomiary - tak to nawet bym nie wiedziała. Zapomniałam o to zapytać lekarza. I dość często też wyswietla mi się arytmia do tego :/ ... A jak lekarz robi pomiary u siebie w gabinecie to oczywiscie wszystko wzorowo :/ :)

Ali, fajne ciuszki ;) Ja w tygodniu cyknę swoje - też dla synka :)

Agnieszka89, czekamy na zdjęcie łóżeczka :) To Ty miałaś tego pecha, że jak wieczorem było 10 sztuk, a podjechałaś z mężem rano to już nie było? Bo jesli tak, to cieszę się bardzo, że wreszcie się udało je zdobyć !!! :)

Mój maluszek coś już kilka dni pod rząd jest bardzo aktywny :) Na pewno nie sypia po 20 godzin jak opisywano 25 tydzień, chyba że gestykuluje tak żywo przez sen ;) Może ma bardzo łobuzerskie sny ?!? :) Bawi sie w pirata albo rycerza .... :)

Tak, piekyn dzień - mam nadzieję, że dla każdej z nas :)

P.S. Magdalen, jak się czujesz? Mam nadzieję, że się nie zamartwiasz... Główka do góry! :)

11 lata 1 tydzień temu #865929 przez Queen89
Kurcze to ja wczoraj po sniadaniu mialam z niczego tetno 144. Pojechalam do lekarza, sprawdzil tetno palcami :P i stwierdzil ze wszystko ok i on nie wie czemu mi skoczylo. Po spadku dalej mialam powyzej 100 ale niby to nie ma wplywu na dziecko. Oby..

11 lata 1 tydzień temu #865946 przez Magdalen
Heey heey .
Dzieki za wsparcie..
Czytam Was ale cos nie mam ochoty pisac... W og teraz do dupy jestem...
Elmirka no czuc sie czuje teraz w miare ale sie cholernie caly czas martwie jeszcze tyle czasu do kolejnej wizyty...ale jest ok .;)
Fajne ciuszki wszytskie i ta posciel Agni .

11 lata 1 tydzień temu #865960 przez meniado
Cześć dziewczyny ja tylko na chwilę - cały weekend pełen wrażeń. Wczoraj byliśmy na zakupach z moim M bo w końcu wrócił z delegacji :) i kupiliśmy wózek - jak mi się uda to wrzucę zdjęcia - piękny błękitny xlander - ale z komisu praktycznie nie widać że używany.
Dziś kolejny dzień pięknej pogody - aż się człowiekowi chce żyć.
Jutro wybieram się do Doliny Chochołowskiej na krokusy - to już moja coroczna tradycja a droga łatwa więc myślę że damy radę z maleństwem a pogoda też ma być piękna a krokusy w pełni.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka