BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #866524 przez wiolcia1004

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #866526 przez marzena25
Dziewczynki ja tez mam zamiar taki pasu kupić moja szwagierka miała i chwaliła bardzo, brzuszek szybciej wraca do siebie.

A pisałyście wcześniej o tętnie , jakie jest prawidłowe w ciąży ?

Magdalen jak nie czujesz ruchów to nie ma co zwlekać jedz do szpitala zawsze to cię zbadają zrobią USG

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #866530 przez wiolcia1004
A oto malutki domeczek mojej córci ciasny ale własny heheheh

10 lata 8 miesiąc temu #866531 przez wiolcia1004
Nie umiem hehehe

10 lata 8 miesiąc temu #866532 przez Tija
Magdalen nie wiem jak mogla ci tak powiedziec gin,mi moja powiedziala ze jak juz czuje ruchy to musi byc tak codziennie. Nie musze go czuc tyle samo kazdego dnia bo np jak jestem zalatana albo sie tak obroci ze nie bede go czula jak sie nie skupie :) ale powiedziela ze miedzy 21 a 1 w nocy codziennie musze go poczuc to jest minimum.
Wiec jak ja czujesz chociaz troche i wieczorami to sie nie martw:)

10 lata 8 miesiąc temu #866533 przez gabi28
Elmirka,ja wiem jak się wkleja zdjęcia,pomyliłaś z Wiolcią. :)

Magdalen,Marzena dobrze pisze,jedź do szpitala. bo Ty sie denerwujesz a mała to też odczuwa,zbadają Cię i wrócisz do domku.

10 lata 8 miesiąc temu #866534 przez Queen89
Magdalen moja mała w piątek miała taki dzień, praktycznie w ogóle się nie ruszała nawet wieczorem. W sobotę oczywiście od rana zaczęłam świrować a tu po południu maleństwu się odwidziało i zaczęło się intensywnie ruszać. Wczoraj to już samą siebie przechodziła. Mi lekarka mówiła że po prostu dziecko może być odwrócone i dlatego się nie czuje ruchów ale dla spokoju możesz jechać do szpitala i sprawdzą Ci tętno dzieciątka albo zrobią USG.

10 lata 8 miesiąc temu #866538 przez MarzenaBZ
cześć Dziewczyny:)
Któraś z Was odpisała, że to moje skakanie serca to może być wina tarczycy. Ale właśnie dziś byłam po raz kolejny u endokrynologa, z tarczycą mam wszystko OK, USG wyszło dobrze, i jutro idę powtórzyć TSH i FT4. Mówił, że skoki TSH w ciąży mogą być normalne, a te badania są po to, żeby nie przeoczyć niczego.
Też sądzę,że to moje kołatanie może być po prostu wynikiem ciąży:)

Dzisiaj oglądałam stare łóżeczko, które dostałam od siostry i chyba zaopatrzymy się jednak w nowe. Szukam więc czegoś taniego, pewnie na allegro.

Kupiłam sobie reklamowany tutaj Dzienniczek Ciązy z Brioko. To było zaraz na początku ciąży. I tam zapisuję dosłownie wszystko - łącznie z pamiętnikowymi wyznaniami:) Polecam:)
Wiecie, że ja od 8 tc przytyłam tylko 6kg. Powiem nawet, że lepiej się czuję i wyglądam niż wcześniej. Może i dobrze, bo ja zawsze płakała przed lustrem że jestem gruba:(

Ciekawe jak ja zniosę glukozę:(
Ok nic, szukam łóżeczka:)

10 lata 8 miesiąc temu #866539 przez elmirka_20
Madzialenko, może jednak podjedź do tego szpitala, co? Dla wlasnego spokoju, żebyś się przestała martwic i miałą przespaną noc. Zrobią Ci KTG i przy okazji sprawdzą co u córeczki.
Tylko tyle żeby się zebrac i tam zgłosić...
Mój maluch w tym tygodniu szaleje, ale tydzień temu - w 24 tygodniu - miał takie ciche dni ze tez mnie zmartwil - pobodźkałam go palcem delikatnie (w brzuch), zeby się poruszył, to dopiero za któryms razem łaskawie mi kopnął od niechcenia... Może i Twoja córcia ma własnie takie leniwe chwile...
Naprawdę bycie w ciązy to ciągły strach i zmartiwenia a te maleństwa...

10 lata 8 miesiąc temu #866546 przez wiolcia1004
Jak juz nasze dzieci beda dorosle to im ponarzekamy jak sie o nie martwilysmy

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866547 przez gabi28
wklejam brzuszek Violci :)
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #866549 przez Cania
Dziewczyny, zaczelam pisac posta 3 godziny temu ale maz mnie z domu wyciagnal, wracam a tam 2 strony wiecej :D

co do wagi... bylam dziś u gin i wyszlo, ze przez 2 tyg siedzenia w domu, czyli od kiedy jestem na zwolnieniu przybylo mi 2kg! 7kg do pierwszego wyniku z karty ciąży, a do wagi sprzed ciąży 9kg. I gin stwierdzila ze to dużo i zalecila dietke... wiec zegnajcie słodycze. Mam się nawet z chlebem ograniczać, najlepiej jesc same warzywa heh...

gabi28 mozesz wszystko robic za jednym razem :) ja kiedys bylam tyle krwi na raz do badan oddac ze smialam sie, ze powinni mi dac dzien wolny jak honorowemu krwiodawcy :D

agnieszka89 sliczne brzusio :D domek dla maleństwa :)

elmirka_20 ja się wyrywam z kolorem lozeczka :D kolyska jest drewniana niemalowana :) zastanawialiśmy się czy by jej nie pomalować, ale na pewno nie taka zwykla farba do drewna, tylko jakas nietoksyczna... ale nawet wtedy bylby kolor drewna :D
Aaaaale zakupow zrobilas, piekne ciuszki! :D

Magdalen, moja tez kiedys 'zaniemowila' i nie dawala nic znac... tez sie bardzo martwilam ale pozniej kopala ze zdwojona sila. Badz dzielna!

Musialam przmyslec sprawę z ciuszkami i wyszlo mi, ze kupuje same większe a wlasciwie nie mam nic takiego małego do szpitala... Wiec kupiłam dziś takie dwa zestawy:
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #866550 przez wiolcia1004
Dziekuje jeszcze raz gabi za pomoc:):)

10 lata 8 miesiąc temu #866552 przez gabi28
Nie ma za co :) brzuszek masz malutki-aż zadroszczę :)

Cania ja włąsnie też dzisiaj przepatrzyłam ubrania małego i również mam dużo większych rozmiarów ..ale na szczęscie 56 i 62 jest też kilka..nie kupuje narazie,może jeszcze coś dostane a jak nie to T dokupi :)
Dzisiaj kupiliśmy komodę-miała być dla Olka,ale nie spasowała mi do pokoju i będzie w innym,a z sypialni opróżniliśmy komodę i tak oto mam miejsce dla Olka :)

Troszkę już jestem zmęczona zakupami,jeżdżeniem,dlatego odpuszczam aż do Świąt.

aaa ... no i kupiłam dzisiaj laktator ręczny z aventu i skusiłam się jednak na sterylizator :)

10 lata 8 miesiąc temu #866553 przez Ali
Elmirka_20 jakie śliczne ciuszki! Ten pierwszy sweterek szczególnie mi się spodobał. Gdzie Ty go kupiłaś, jeśli można wiedzieć? Ja też chcę... ;) Jest prześliczny!

Magdalen jeżeli naprawdę czujesz, że coś jest nie tak, jedź do lekarza. Nie ma sensu się zamartwiać, a tylko się cały czas nakręcasz z tego co piszesz... Ja jak czuje, że coś nie tak to zaraz dzwonie do mojej gin. Sama mi powiedziała, że o każdej porze dnia i nocy mogę dzwonić, jeśli coś się dzieje. W sytuacji gdyby powiedziała mi, że powinnam przyjść do niej, szczerze nie żałowałabym żadnych pieniędzy, byleby tylko się upewnić, że maleństwo jest ok.
Trzymaj się i nie denerwuj, bo to dopiero nie jest wskazane dla maluszka.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka