BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #866739 przez Agnilla
dzien dobry, jestem pierwsza! ;)
oj chyba lenistwo Waszych dzieci wieczorem przeszlo i na moja Pole. musialam brzuchem bujac, obudzilismy ja, kopnela raz porzadnie i poszlismy spac, a dzis od rana tez cos leniwa. ruszala sie, ale chwileczke, dam jej jeszcze chwilke
zapomnialam Wam napisac, od 8 kwietnia ruszamy ze szkola rodzenia :)
milego, oby slonecznego dnia! :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #866758 przez MarzenaBZ
Druga!
Dzien dobry wszystkim.
Siedze w kolejce na badanie krwi i z glodu umieram. Moje malenstwo tez dzis lenia zlapalo i od rana nic,ale teraz juz jest ruchliwa jak zwykle. Chyba przez ta zmkiane czasu sie nie przestawila;)
Zycze cieplego i slonecznego dnia!
Ide dzis po odbior poscieli wiec wieczorem sie pochwale:)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866760 przez Magdalen
Witam ! ;)
Gabi no i super. ;D ja to nie spalam praiwe wcale taka mala sie kopala... i dokladnie tak jak u ciebie w innym miesjcu kopie chyba sie brzdace przemiscily i stracha napedzily nam. teraz mam znieksztalcony brzuch i cicgle mnie ciagnie lezy jakos w poprzek chyba ;)
u mnie dzien zapowiada sie w miare dobrze sloneczko probuje sie przebic przez mgle ale jakos tak jest nie calkiem jeszcze no i przymrozek byl..;/
A a zaraz wkleje łozeczko wczoraj zlozone chyba moj chcial mi humor poprawic i mu sie udalo ;D do tego wczoraj wieczorem latal do sklepu po ciasto bo mi sie zachcialo ;) aah ;)

do tego jasna bezowo-brazowa ,badz kremowa w kropki posciel .. cos w ten desen i mysle nad baldachimem ale jeszcze nie wiem co ijak ;)

10 lata 8 miesiąc temu #866762 przez elmirka_20
Witam i ja! :)

GGabbi, bardzo się cieszę, że i Twoje maleństwo przestało martwić mamusię :)
Ach, co za brzdące... Jeszcze nie uciekają nam na imprezy a już mamy tyle stresów :/ :)

Ja dzisiaj też coś wcześnie wstalam bo o 6.00 (po kilku nocnych pobudkach na siusiu) i już jak mąż wyszedł do pracy, to się nie kładłam...

Mam ochotę na kawał dobrego mięcha na obiad, więc kupie albo schab albo polędwicę... I koniecznie ugotuję zupę !!! I soków mi się chce !!! ;) Także od rana myslę o obiadku i robię listę spożywczych zakupów ;) Coś mam sporo zachcianek, prawda? :)

Musze mieć silną wolę i unikać dzisiaj słodyczy bo jutro glukoza...... Ale mam cykora :)
Przed wynikiem - oby był dobry.

Miłego, spokojnego i słonecznego dnia Mamusie !!! :)
;***

10 lata 8 miesiąc temu #866767 przez agnieszka89
Moj Kacper za to wczoraj nie obijal sie, ale walilmw brzuchnjak szalony ;) dzisiaj ide do lekarza to mam nadzieje ze tez sie troszke porusza :)

10 lata 8 miesiąc temu #866769 przez Lyanka
Witam i ja was dziewczynki i cieszę się bardzo, że te wasze leniuszki rozbrykały się :) Mój Kubuś też dzisiaj od 4 szaleje, ale co tam...to jest takie słodkie.
Ja na glukoze idę w przyszły wtorek, a 10 mam wizytę u giną. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok...bo trochę ostatnio zaszalałam ze słodyczami :/
Pozdrawiam was cieplutko i jade do pracy....ooo i Kubuś się odezwał, więc też was pozdrawia :-D

10 lata 8 miesiąc temu #866770 przez Cania
czesc Dziewczyny :)

ja dziś w nocy tez wstawałam kilka razy na siku. Także coraz częściej heh.

Dzis zalecona przez gin dietka, dzień pierwszy heh, zobaczymy ile wytrzymam :) zegnajcie słodycze, zolty serku i w większości chlebku... ale mam już pierwsza w tym roku salate wychodowana przez moja mame w szklarni :D :) wiec nie zgine :D

Elmirka, na pewno badanie wyjdzie dobrze :) nic się nie boj!

Magdalen widzisz, mala się rozbrykała :D moja tez dziś jakos po całym brzuchu kopie, nie wiem jak ona to robi, ze jest wszedzie :D

MarzenaBZ pochwal się, jak odbierzesz pościel :) Wczoraj moja mama wykukala jakiś material na pościel i tez będzie szycie :)

Agnilla, to zaczynamy szkole mniej więcej razem :D tyle ze my w 2 weekendy, 5-6 i 12-13 kwietnia :)

Milego dnia, dziewczyny! :)

10 lata 8 miesiąc temu #866777 przez marzena25
Hey dziewczyny, ponawiam swoje wczorajsze pytanie jakie tętno, puls jest prawidłowy w ciąży gdzieś mi przemknęło że pisałyście o tym ale nie mogę tego znaleźć? Angila ty coś o tym chyba pisałaś? Wczoraj przez cały dzień bolała mnie głowa ;) ale dzisiaj jest już lepiej, mebelki mam już skręcone idę poukładać rzeczy do szafek :laugh:

A i jutro mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #866783 przez ggabii
Oooo Magdalen takie samo łóżeczko jak mojego Tobiego :D tylko że zamiast misia mam żyrafkę. Też już się nie mogę doczekać kiedy będzie złożone ale trochę z tym jeszcze poczekam. Mam do tego taką beżową z ecri pościel z baldachimem na której oczywiście też jest żyrafka ;) Z racji tego że mam mało miejsca i nie mogę sobie pozwolić na dodatkowe mebelki dla maluszka wymyśliłam że nad łóżeczkiem na ścianę nakleję mu jakąś dziecięcą aplikację, żeby miał taką choć namiastkę pokoiku dla niego choć będzie go dzielił z rodzicami :D

10 lata 8 miesiąc temu #866793 przez malgorzatawalak
Dzien dobry :)
Witamy w kwietniu :) ale ten czas leci, dopiero co byl poczatek marca :laugh: zaraz zaczniemy sie przygotowywac do swiat i szybko minie nam kwiecien :) jutro mam swoje 26 urodziny :)
Ja dzis tez ide do lekarza na wizyte. Musze mu wspomniec o tych moich wczorajszych objawach... :(
Odnosnie pytania o cisnienie i puls :) w ciazy mam straszne skoki tetna serca :( czasem czuje sie tak jakby ktos po mnie przejechal :( mecze sie wchodzac po schodach a nie mieszkam wysoko - mieszkam na pierwszym pietrze wiec raptem 15 stopni :( choc cisnienie mam male to dobrze :)
Zycze wam dziewczyny milego dnia :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866797 przez Agnilla
ojej ja nie wiem jakie tetno jest prawidlowe :dry: wiem, ze moja siostra miala wysokie i mocne kołatania serca i okazało się, że w jej przypadku to wina tarczycy. ja mam 75 zazwyczaj i jeszcze na żadnej wizycie nie usłyszałam, że mam za wolne lub za szybkie. trzeba w necie poszperac, choc podejrzewam, ze to indywidualna sprawa kazdego organizmu i badz tu człowieku madry :dry:
Cania, moja szkola trwa prawie do samego porodu bo obejmuje 9 tyg lekcji plus wizyta pediatry plus wizyta na pordowce i jedna lekcja jak juz wszystkie urodzimy i tam beda nas uczyc masazu maluszka i inne.
ej ja tez chce miec juz mebelki :) choc jeszcze troche poczekam. dzis chyba sobie wyrysuje komode wymiarowo jaka chce, bo jak szafa przyjedzie to bedziemy komode zamawiac, no i moze dzis pojedziemy wybrac farbe do pokoju :)
tak piszecie o tych ruchach, moze Pola tez mi gdzies tam wlazla glebiej, bo dzis szalu nie ma, czuje ze sie rusza, ale gdzies w otchłani ;)
wzielam sie za pranie pieluszek tetrowych i kocykow. dziewczyny flanelki kupujecie? ja mam 2 takie kolorowe i sama nie wiem czy dokupic jeszcze. w sumie do karmienia/odbijania bede uzywala tetry, a tych mam sporo to moze wystarczy.
boziu 26 lat, kiedy to bylo ;) a wchodzenie po schodach to dla mnie katorga, a mieszkam na 3 pietrze w bloku bez windy :P maz zawsze bierze zakupy, klucze i leci a ja wchodze swoim tempem :P

10 lata 8 miesiąc temu #866803 przez Ewa1001
Cześć :)

Cieszę się, że Wasze maluszki się rozbrykały. Ja też miałam taki jeden dzień, że mały prawie w ogóle się nie ruszał, tylko tak delikatnie. Bardzo się wtedy zamartwiałam, więc wiem co przeżywałyście :*

Magdalen piękne to łóżeczko :)

Marzena pokaż zdjęcie mebelek :)

Mój Olek tak w niedzielę, się rozbrykał, że aż bolały mnie jego kopniaczki. Ale nie narzekam, uwielbiam jak tak wariuje w brzuszku :)

Co do baldachimu na łóżeczku to sama się zastanawiam. Ogólnie nie chcę dawać, wydaje mi się, że latem to będzie trochę duszno dziecku pod tym baldachimem, ale sama nie wiem... A wy co o tym sądzicie?

10 lata 8 miesiąc temu #866815 przez marzena25
Ewa1001 pokażę ale muszę najpierw wszystko poukładać :laugh: Angila ja mam chyba z 7 pieluszek flanelowych przydadzą się żeby położyć na przewijak bo on taki zimny by by w kontakcie z skórą malutkiej

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #866822 przez wiolcia1004
Witam dzis moje dziecko podobnie jak wczoraj dziewczyn jest spokojniutkie:( ma dzis senny dzien chyba. Ja baldachimu nie zakladam bo wg. mnie to siedlisko kurzu i roztoczy a co do powietrza jest zla cyrkulacja powietrza i bedzie duszno ale to moje zdanie:)

10 lata 8 miesiąc temu #866826 przez gabi28
Dzień dobry. :)

Odnośnie baldachimu-ja rezygnuję-nie do końca mi się to podoba i uważam że dla mnie zbędny,wolę kupić jakąś karuzelę.

Magdalen,ja również mam takie łóżeczko ,ale tak jak Gabi żyrafkę,do tego udało mi się dostać ochraniacz w żyrafkę i rożek. Wdziałam jeszcze poduszkę,ale zrezygnowałam z niej,bo mam tą profilowaną.

co do tętna to również nie mam pojęcia jakie powinno być,ogólnie ciśnienie mam niskie a tętno ok 70-75.

Angilla pieluszki flanelowe mam zamair mieć ok 3 sztuk,reszta tetrowych. Chyba jutro jednak się przejdę na glukozę,bo w czwartek przyjdzie do mnie znajoma..a jak spanikuje to pójdę w piątek :)

od 4 nie mogłam spać,zresztą T również. Dostaliśmy dotację na własną działalność i teraz chyba ze stresu nie śpimy-tyle załatwień przed nami :)

Nie mam pomysłu co na obiad,może pierogi ruskie? hmm...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka