BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #867041 przez Tija
dzieki bardzo Marzena :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #867047 przez Magdalen
Ja co do tesciowych i przyszlych tesciowych to powiem tyle ze mam tragiczna "tesciowa" ale nie bd sie wpierdziulac mi w zycie na szczescie... ze wszytskim jestem sama no z moim facetem oczywiscie... moja mamka daleko wiec radzic sobie bd sama ....ale lepiej tak niz ktos mial by mi mowic co mam robic...troche sie obawiam pierwszych dni po porodzie.... ale co tam ;D taka nasza natura ;)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #867050 przez Ali
MarzenaBZ też mam tę czapeczkę Baby Bear z Pepco, tylko w kolorze niebieskim! :) Urocze są! :)

Kingga87 u mnie podobna sytuacja. Opowiadałam mojemu G. wczoraj o ciuszkach jakie upolowały dziewczyny w SH i mój mi zabronił tam iść i kupować coś dla naszego synka. Nic go nie przekonało, tylko powtarzał, że nie wiadomo, kto to miał, w czym to prali itp. Nie i NIE! Hmm.. a ja już taka podekscytowana byłam. No cóż, jak nie chce to nie, ale wydatki będą ;)

Załączam zatem kilka naszych zakupów! :)
Ja jakbym mogła to cały czas bym je oglądała - takie słodkie te ciuszki :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Odnośnie baldachimu - ja też raczej go nie będę miała. Nasłuchałam się o tym kłębowisku bakterii, także jak na razie jestem na nie, pomimo, że bardzo mi się podobają.
Co do materaca - zamierzam kupić materac kokos - pianka - gryka.

10 lata 8 miesiąc temu #867074 przez agnieszka89
Dziewczyny sliczne ubranka :)

marzenw cudowne mebelki

Queen89 chyba wtracanie sie starszych pokolen nas nie ominie, a pewnie wiekszosc z nas juz jest zasypywana "złotymi radami"

10 lata 8 miesiąc temu #867077 przez Queen89
agnieszka89 masz 100% racji :). No ale ostatecznie to my będziemy mamusiami i mamy decydujący głos :)

Dziewczyny tak mnie nakręciłyście tymi ślicznymi ciuszkami, że sama w przyszłym tygodniu ruszam na łowy :)

10 lata 8 miesiąc temu #867092 przez staślubania
Wszystko piękne:-) co pokazujecie:-) a teściowe i inne narody niech swoje rady trzymają dla siebie;-) w końcu instynkt macierzyński podpowie wszystko co trzeba.

10 lata 8 miesiąc temu #867094 przez elmirka_20
Fajniutkie ubranka! :) Śpioszki z bluzeczką bardzo sympatyczne i pajacyk z myszką :) Sweterek i polóweczka jakie eleganckie :) Ale będa przystojniaki z tych naszych chłopców i male damy z dziewczynek :) Ho ho :)

Przez teściową też już nie przespałam kilku nocy ... To mój drugi koszmar. Mam ją niestety nie do końca udaną (delikatnie mówiąc) i ciągłe obawy o wieczne wtrącanie sie i w moje małżeńskie sprawy i do dziecka, owocuja potem koszmarami sennymi. A najgorsze jest to, że te akurat często sie spełniaja :/ Ale z teściową trzeba twardo i się nie dać. Bo jak się rozbestwi to dopiero będzie kłopot! Tez już słyszałam sporą dawkę "niezastapionych cud rad" i się niepotrzebnie przez to nawkurzałam. A na pewno to nie koniec a dopiero sie zacznie....
Trzeba byc gotowym :) Do ostatecznego starcia! ;)
Ja już mam gadki gotowe żeby sie odciąć ;) Szybko utnę wywody :) Nawet sie nie łudze, że się ich uniknie...

Magdalen, ja tak jak Ty -> nie dam sie jej wtrącąć! To nasze życie! Też obawiam się co będzie po porodzie, ale ... Damy sobie radę :) Ja tylko chcę móc chodzić a jak nie będę mogła, i teściowa bedzie się za często pojawiać, to przetransportuję się do wydobrzenia do mojej mamy do drugiego miasta, żeby mieć spokój - jak mnie mąż nie zawiezie, to ciocię poproszę i zwieję stamtąd. Ja chcę po porodzie świętego spokoju dla siebie i dziecka a nie wrzoda na d.. w postaci natrętnej wrednej panoszącej się teściowej. Ale to plan awaryjny :) Taki też musi być :)

10 lata 8 miesiąc temu #867105 przez Cania
elmirka_20 jeśli z tymi kosmetykami miałaby być reguła, to mojej małej po nivea nic nie będzie :D mam probki i mnie nie uczula :D ale za to będzie miała kiedyś alergie na avon :P

Queen89 nie daj się teściowej! wiem ze latwo mowic, ale to w końcu Wasze dziecko :) a to ze ona rodzila sama, to coz, były inne procedury szpitalne, inny model rodziny i inny model mężczyzny twardziela, który ma tylko pieniądze do domu przynosić :D dziś tatusiowie znacznie bardziej się angazuja i absolutnie nie jest to niczym złym! wlasnie dobrze :)

Ali mi się jeszcze nigdy nic po ciuchach z SH nie podzialo :P wybiera się takie, które sa nowe lub prawie nowe, a i tak kazda kupiona rzecz pierzesz :) ach ci mezczyzni... nie znaja się :P ale sliczne masz ciuszki :)

10 lata 8 miesiąc temu #867108 przez rewelka1312
to chyba kazda ma taka tesciowa hehe, no moja mama tez jest daleko ode mnie:(i nie mam nawet kogo sie tutaj doradzic bo od niej slysze jak zamawialam wanienke z przewijakiem cala komode to ona ze ona na stole wanienke miala a jak kolyske to ze ona na pufie w beciku dziecko trzymalo(tak zeby mi spadlo czy ejscze co) mojej mamie moja siostra spadla z lozka dobrze ze nic sie nie stalo bo mama przysnela na kanapie z malutka kiedys i tak sie przestraszyla panika od razu to ja dziekuje..
i moja tesciowa jest materialistka.. moj chce nowe rzeczy kupywac a ona ma w ciul kasy naprawde a tylko jak chce cos kupic to pierwsze pytanie ile to kosztuje..wrrr ja normalnie wsciekla chodze a chcialabym sie cieszyc pokazywac co chce kupic a tu tylko slysze- ile, drogo itp...
przeciez dla takiego maluszka trzeba od zera wsyztsko kupic akcesoria kosmetyki ciuszki nie to co dla nas ze sobie moge dokupic jedna bluzke albo juz nie bo cala szafa zawalona...
ale chyba lepiej tak jak piszecie nie odzywac sie i tyle i u nas to tez jest jej pierwsza wnuczka, jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy(dopiero test zrobilam ejscze nie potwierdzone przez lekarza bylo) to juz cala rodzine obdzwonila ze babcia bedzie:D

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #867111 przez MarzenaBZ
Hehehe ja o teściach wolę się na forum nie wypowiadać, bo jeszcze tu wejdą i przeczytają:D
Ale chyba każda z nas ma ten problem, że jak się chcą wtrącać, czy są nachalni i natrętni to jest kiepsko!!!

Wstawiam zdjęcie pościeli, bo już odebrałam:)
Poszewki i ochraniacz kosztowały mnie 40zł a rożek 18zł, więc to naprawdę tanio!
Polecam almababy.otwarte24.pl/
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #867116 przez rewelka1312
rozek tylko 18? to naprawde taniocha:) ja juz zamowilam caly komplet ale taki duzy 20 elementów, a widzialam te baranki na allegro :) myslalm o takim samym komplecie do wózka:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 8 miesiąc temu #867121 przez MarzenaBZ
Tak tanio, bo te panie są od nas z osiedla i mają też swój zakład u nas na osiedlu, dlatego pewnie mieliśmy tanio, bo bezpośrednio kupowaliśmy. Na internecie już mają drożej. I nie ma aż tyle fajnych materiałów. My wybraliśmy ten, bo jest kolorowy, wyraźny i pasuje dla chłopczyka i dziewczynki. Jak już na sto procent będę wiedzieć że to dziewczynka, to kupimy jeszcze jeden zestaw (bez rożka), żeby był na zmianę:) Widziałam, miały tam prześliczne różowe, albo takie mniej kolorowe:)

10 lata 8 miesiąc temu #867123 przez kinngga87
Ja nie mam kontaktu z moją teściową diabeł wcielony,ale na szczeście od zawsze mój mąż był za mną i nie pozwalał się wtrącać w nasze życie. Mama moja choruje więc mi nie pomoże a mąż zostanie ze mną tylko miesiąc a potem wyjeżdża za granicę ale jakoś to będzie najgorsze te pierwsze chwilę,a potem to już z górki :)
Właśnie skończyłam ciasto bez pieczenia mam nadzieje,że dobre wyszło babeczka.zuzka.pl/2013/11/ciasto-3bit/
dziś super pogoda a ja mam lenia nic mi się nie chce jakaś śpiąca jestem, a Wasze fotki ciuszków i pościeli są super jak zawsze:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #867126 przez Cania
MarzenaBZ bardzo ladna pościel :) a takie same baranki mam na jednych pieluszkach :D ale faktycznie udało Ci się w dobrej cenie znaleźć :)

To ja się wyłamię troszkę, bo jeśli o teściową chodzi, to nie mam co narzekać :) nic się nie wtrąca, tylko pyta co może nam pomóc i co dla wnusi może kupić. O rodzaj ubranek, o wszystko. Mówi że to nasze dziecko, jeśli ją spytamy to chętnie doradzi, ale to my mamy decydować. Także złota kobieta! :) prędzej moja mama swoje 3 grosze wstawia, niż ona :)

10 lata 8 miesiąc temu #867130 przez kinngga87
dziewczyny właśnie znalazłam fajny komplecik ale nie wiem po który jechać do sklepu może mi doradzicie www.zeemanshop.com/assortiment/bovenkled...s/just-born-baby-set
fajny sklep na wyprzedażach kupiłam tam kilka zestawów za 2,5 euro za bluzeczki ze spodenkami więc sądzę,że dobra cena

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka