BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #866556 przez elmirka_20
Ups! :) Gabi28 - wybacz sierocie :) - już poprawiłam na Wiolę! :)

No i kolejny ładny brzusio :) Super :)

Cania, ja też odstaję z łóżeczkiem, bo mam turystyczne - niebieskie, hehe :) Czyli jeszcze inaczej :) Gdybym miała kupować szczebelkowe, to na pewno byłoby w kolorze jasnego drewna, bo takie mam meble - dąb to jest chyba. Nawet nie wiem :) Na pewno nie olcha ani jabloń, bo to już za ciemne, buk tez nie bo znowu zbyt jasny :)
Bardzo ładne są Twoje kompleciki :) Chetnie też bym takie sprawiła dla synka :)

Nooo a z tymi zakupami to zaszalałam, dwie siatki z lumpków niosłam, ciuszki kupiłam od 1 zł do 6 zł za sztukę a rzeczy same firmowe! ;) No cudo ;) Reszty nie załączyłam, bo to same koszulki, rampersy lub spioszki a wybrałam te najciekawsze... Chociaż piżamka bawełniana w jasnoniebieską krateczke jest też cudna - wyglada jak spioszki ale to piżamka - taka jak sie kupuje flanelowe dwuczęsciowe - koszula i spodnie, tak dla malego mam jednoczęściową. Jutro postaram się jeszcze załączyć ;)

A tu aktualna aukcja z pieluszkami, które kupiłam:
allegro.pl/pieluchy-pieluszki-wielorazow...nan-i4109470275.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #866558 przez Cania
elmirka to przynam, ze mialas udany dzień w szmateksach :D bo naprawdę ladne rzeczy :) a z tych moich kompletow to np ten po prawej (spodnie + kaftanik) kupiłam w auchanie za 16zl :D wiec tez bez tragedii :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866566 przez elmirka_20
Koleżanka wyciągnęła mnie specjalnie w poniedzialek, bo w poniedziałki sa dostawy do tych szmateksów co dzisiaj zwiedziłyśmy - ale pierwszy byl najlepszy bo w nim kupiłam wiekszość rzeczy - całą dużą siatę :) W drugim już tylko kilka bluzeczek i jedne rampersy a w trzecim nic...

Sweterek z tygryskiem podbity polarkiem kupiłam w lumpie za ....... 6 zł !!!!!!!!!!!! To sama bym go za wiele więcej sprzedawała !!! :) Ale miałam fart, bo babeczka go powiesiła na wieszak akurat przy mnie! :) Dlatego go nikt inny nie chapnął :)

Wklejam piżamkę za 1 zł :), choc w tym świetle wyszła mniej niebieska niz jest w rzeczywistości:

10 lata 8 miesiąc temu #866577 przez Ali
Ze szmateksów? Jestem w szoku! Kupiłaś naprawdę rewelacyjne ciuszki. I tylko 6 zł za ten sweterek??? Masakra. Ja bym dała 10 razy tyle, bo przecież wygląda idealnie. No nic jak tylko przejdzie mi ten katar, to i ja muszę się w końcu wybrać do lumpeksów. Do tej pory wszystkie ciuchy mam nowe ze sklepów i nawet nie wiem ile pieniążków na to poszło... A tu takie perełki można tak tanio kupić ehh..

10 lata 8 miesiąc temu #866594 przez elmirka_20
Ali, niech Ci katar szybko przechodzi, bo naprawdę można złowić ładne ciuszki dobrej jakości w lumpkach :) Od dzisiaj tym goręcej będę je polecać ;) A ten sweterek pani wieszała akurat na oknie, żeby przyciągnął z zewnątrz klientów, ale ledwo odeszła to ja go przechwyciłam :)
I to wdzianko z uszkami brązowe też zdjęłam z wystawy, koszulkę w kratkę i białą (właściwie ecru) bluzę też :) ogołociłmam im okno, he he :)

Cania, ten komplecik z Auchan wlaśnie mi sie bardzo spodobał i jak tylko w tym tygodniu pojade do mamy, wstąpię do Auchan, bo jest koło niej a u mnie w mieście niestety Auchan nie ma :/ Mam nadzieję, że jeszcze będą, bo ja nie mam nic na wyjscie ze szpitala dla mojego maluszka.
Dzisiaj się dowiedziałam, że do szpitala w którym prawdopodobnie będę rodzić, dla dziecka trzeba wziąć tylko pieluszki i chusteczki nawilżające a całą resztę - w tym ubiór i rożki dają :) (maja swoje sterylne i nie każą brać nic innego ) Super :) Dlatego na wyjście muszę kupić coś ładniutkiego a Twój kompecik Caniu naprawdę mi się spodobał :)

10 lata 8 miesiąc temu #866603 przez ggabii
Magdalen widzę, że i Twoja dzidzia postanowiła milczeć. Ja też od rana dostaję a głowę co słychać z moim małym synkiem bo nic nie kopie. Coś tam czuje bardzo rzadko takie muśnięcia ale nie wiem czy to przypadkiem nie wytwór mojej wyobraźni. :( Też tak jak Ty martwię się okropnie i poczekam do jutra. Może się obudzi wreszcie a jak nie to jutro lecę do gin... Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. Daj znać co słychać koniecznie!!!!

10 lata 8 miesiąc temu #866609 przez kinngga87
Magdalen
Nie martw się na zapas moja córeczka tak już kilka razy miała ciche dwa dni pod rząd. teraz w czwartek i piątek też się tak martwiłam, ale w sobotę niedziele i dziś już rusza się i kopie, ja sama panikowała, a mąż mnie uspokajał więc nie martw się na zapas skoro czujesz ruchy tylko delikatne ale są i to najważniejsze.

A jeżeli chodzi o Wasze zdobycze z SH to fajne ciuszki, mi mąż zabronił kupowania używanych ciuszków chyba,że dostanę od kogoś z rodziny więc jeszcze sporo zakupów przede mną.
Ja nie wiem ile mam kg na plusie jutro sprawdzę ale ponad 8 będzie na bank i jakie macie ładne brzuszki ja juz mam spory może zamieszcze jutro foto :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866610 przez Cania
elmirka_20 w takim razie polecam. Ja bylam dziś w Krakowie u gin wiec wstapilam do bonarki do auchana i sama sobie ten zestaw poskladalam :) a po szmateksach chyba tez się przejde, bo mnie Twoje zakupy zainspirowaly :D

kinngga87 a to dlaczego maz Ci zabronil używanych ciuszków kupować?

ggabii, Magdalen, jestem pewna ze Wasze maluszki sobie tylko przysnely. Moja tak ostatnio miała ze przez 3 dni wiercila się i kopala jak nakrecona a kolejnego dnia zupelna cisza. dopiero po 22 się rozbrykała, bo to jej godzina na rozrabianie. Wiec Wasze tez jeszcze się dzis rozbrykaja :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866618 przez Agnilla
o matko :ohmy: co tu za produkcja :ohmy: no nie nadrobie ;)
Gabi, mialysmy isc razem na glukoze ;) ja tez obstawiam srode badz czw, choc raczej pojde w czw...aj sama juz nie wiem :P wybieram sie i wybieram :P
a tez mam jeszcze jakas glikemie na skierowaniu. dzis po jednym pobraniu bylam flakiem, to nie wiem co bedzie po glukozie :dry:
wiolcia, ja tez wlasnie sie wkurzam, bo uwazam, ze na buzi się paczek zrobilam, a ze mam okragla buzie grr ;)
jak tak wrzucacie fotki ubranek to juz mam znowu ochote isc i szperac ;)
nad pasem poporodowym pomysle, tylko kurcze czy po cc mozna go nosic :unsure:
laski, Wam tez twardnieje brzuch? czasem mam takie minutowy skorcz, nie boli ale brzuch jak kamien, ale ogolnie jak chodze cos robie to raczej miekki on nie jest
wiolcia, widze ze tez mam dupeczke ;) chyba nam wszystkim idzie i w brzuch i w tylek, zeby rownowage trzymac ;) moj maz sie smieje, ze mi sie gatki robia za male ;)
Ali, a nie masz Ty czasem alergii :unsure:
dziewczyny, dajcie znac co z maluchami, mam nadzieje, ze maja dzis po prostu leniwy dzien :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #866625 przez kinngga87
Cania
To nasze pierwsze dziecko i mąż stwierdził,że chce wszystko nowe jak oglądałam używane to się wkurzał.On ogólnie ma takie podejście bo jak sobie teraz chciałam sukienkę kupić też używaną bo szkoda kasy bo po ciąży nie będę jej raczej nosić to też kręcił nosem,że jego księżniczki mają mieć wszystko nowe.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #866639 przez Magdalen
Dziewczyny
!!
Wzielam w miare ciply prysznic i zaczela sie kopac... ale za to strasznie mnie brzuch ciagnie i boli ...;(
ale za to musze sie pochwalic ze mi moj Men łozeczko skrecil ;D sliczne jest jutro wrzuce zdj ;)
uuuf. ale mi ulzylo ;) GABI obys ty tez zaraz poczula malucha zebys sie nie zamartwiala...eh
Dobranoc ;)

10 lata 8 miesiąc temu #866641 przez Cania
kinngga87 no chyba ze tak :) na szczęście mój mąż nie marudzi :D a to też nasze pierwsze dziecko. Może dochodzi do niego argument finansowy, bo przy zakupach dla małej odkładamy jednocześnie na wykończenie mieszkania, które mamy odbierać na przełomie lipca i sierpnia :D więc każdy grosz się liczy :P inna rzecz że w szmateksach często można znaleźć nowe rzeczy jeszcze z metkami, może mu to powiedz :D :P

Magdalen to zdecydowanie dobra wiadomość :) widzisz, mała postanowiła dziś po prostu mocniej pospać :)

10 lata 8 miesiąc temu #866653 przez elmirka_20
Magdalen, no świetna wiadomość! :) Co za ulga ;) A co dopiero dla Ciebie ;)
Teraz ggabbi trzymamy kciuki za Twoje maleństwo, żeby też szybko Mamusię uspokoiło i pokopało :) Na dobry sen ;)

10 lata 8 miesiąc temu #866661 przez ggabii
Po tym jak napisałam ostatnio poszłam wziąć prysznic. Intuicja mi podpowiedziała, żeby się porządnie rozgrzać wodą więc tak zrobiłam. Wróciłam do pokoju i widzę że Magdalen napisała że tak samo zrobiła jak ja i i pomogło. Więc odczekałam jeszcze chwile i na szczęście mój bąbelek się obudził :D:D:D jaka radość :) Tobi chyba się jakoś dziwnie okręcił i go nie czułam, bo teraz jak kopie to w takim dziwnym miejscu co wcześniej tego nie robi. No ale najważniejsze, że dał odetchnąć mamusi.
Magdalen mamy przed sobą spokojną noc :)
Dzięki dziewczyny za otuchę. Jesteście wspaniałe!! :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866715 przez staślubania
Hej Dziewczyny:-) dziś mam niespaną noc. Nie wiem dlaczego, ale przynajmniej Was doczytałam;-) pas ciążowy może się przydać, ale nie jest niezbędny. Lepiej powoli samej ćwiczyć mięśnie, a pas je troszkę rozleniwia. Po cc nie można go stosować. Dziś kręcę się w łóżku jak Staś w moim brzuchu:-) na wyścigi, kto więcej obrotów zrobi;-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka