- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Będzie śmiesznie, jak za miesiąc Dzidziuś okaże się jednak chłopcem:)
(Trochę pomieły mi się w torebce te ciuszki)
Zdjęcia pościeli wstawię wieczorem, bo odbieram ją po południu. Długo zastanawialiśmy się nad baldachimem, ale w ostateczności jednak z tego rezygnujemy. Zainwestuję za to w karuzelę, lub sama coś zrobię nad łóżeczko.
Przeszkodą byłby również przewijak, który chyba przyczepimy do łóżeczka:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
MarzenaBZ też mam jedno body z napisem kocham mojego tatusia i mąż mówi że te są najlepsze .
A to zdjęcia pokoiku mojej księżniczki jeszcze brakuje mi jakiegoś dywaniku, łóżeczko będzie stałow naszej sypialni ale kąpać będziemy tutaj
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
My mamy dwupokojowe mieszkanie. Początkowo Maluszek będzie spał z nami w sypialni, więc urządzamy mu tylko kącik. Marzę o małym domku z ogrodem. Szalałabym teraz urządzając pokoik Emilce:( Jak ja zazdroszczę Wam, że macie osobny pokój dla Maleństwa:(
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
mam pytanie do was odnośnie kosmetyków do pielęgnacji maluszków.Mam okazję mieć kosmetyki z Niemiec,ale nie wiem jakie marki są dobre,macie jakieś propozycje?
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
W Polsce firmy kosmetyczne wpadają na świetny pomysł reklamowy i załatwiają sobie sprzedaż w Aptekach, bo wiadomo, jak coś w aptece się sprzedaje to na pewno jest zdrowe. A w rzeczywistości, wcale tak nie musi być.
Wiem, że ziaja nie ma konserwantów ani żadnej chemii.
Córeczka mojej przyjaciółki dostawała wysypkę i liszaje po Nivea i innych droższych kosmetykach, dopiero dermatolog polecił jej Ziaje.
Ja też będę inwestować w tą firmę
Słyszałam jednak ostatnio, że dla dziecka nie powinno się stosować żadnych kosmetyków, tylko wodę. Ale jednak jakoś mnie to nie przekonuje:)
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
marzena25 tak dokladnie, z Tesco dżinsowych już mam tez kilka a ta mi się bardzo spodobala rozmiar 6-9 mies, bo ja już oczami wyobraźni widze malenka w tej sukience na gwiazdke na wigilii a co do pokoiku, to bardzo ladny maleństwu będzie w nim dobrze my poki co będziemy się z mala gnietli w jednym pokoju, bo u rodzicow. A w sierpniu mieszkanko, będę wtedy szalala z pokoikiem dziecięcym
co do kosmetykow dziecięcych to ja wlasnie slyszalam o nivea raczej dobre zdanie, także mamy już tu pewne skrajne opinie z tego co wiem to do i po kapieli dobre jest tez Oilatum.
- Tija
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
tez musze zamowic coreczka tatusia zeby tatus na specery chodzil dumnie hehe:)
ja wlasnie zakonczylam dzisiaj zamawianie paczek zamowilam juz 6 paczek z allegro ale dostane je dopieor po swietach:( ale jakos wytrzymam jak rozpakuje to juz moze meble beda skrecone to napewno bede sie bawic w ukladanie poscieli i skrecanie kolyski:)
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
a te body z napisem to swietne sa ;D tez takie upatrze
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Ten sen o dziecku zapakowanym w folię - makabra....
To pewnie nasze obawy i lęki niestety w taki sposób się uwidaczniają.. Mózg przecież nie sypia, mam jednak nadzieję, że takie sny juz nie będą nam się powtarzać... Straszne...
Cania, ładniutki ten pajacyk i śliczna sukieneczka
Ciuszki i pokoik ... Ach Ja zamiast "córeczki tatusia" mam niebieska koszulkę z napisem "synek tatusia" na co tatuś usmiechnął się od ucha do ucha
Pokoik dla dziecka wielkosci mojego dużego pokoju podejrzewam Ale będzie córci dobrze Ja mam dwupokojowe mieszkanie, także maluszek na początek będzie z nami, później juz liczymy na 3-pokojowe a jak nie, to oddamy dziecku mniejszy pokój - naszą obecną sypialnię. Trzeba sobie radzić
Rewelka, nie ma tego zlego - będzie po świętach to jak się dorwiesz do tylu paczek na raz i zaczniesz to wszystko oglądać to dopiero bedzie cudowny dzień i jaka dawka pozytywnych emocji dla Ciebie i dziecka! Potem nam sie koniecznie pochwal zdjęciami!
Ja kosmetyki dzieciece zaczęłam teraz testować na swojej skórze, bo pomyslałam, choć to nie reguła, że jesli ja nie dostanę uczulenia (a mam raczej wrażliwą skórę) to jest szansa ze dziecko tez to zniesie. Jesli mi cos bedzie to na pewno juz dziecku nie kupie takiego kosmetyku bo jest wieksze prawdopodobieństwo, że odziedziczy alergię na ten kosmetyk po mnie.... Na razie kupiłam krem pielęgnacyjny Bambino i jest rewelacyjny! Skóra gładziutka jak pupcia niemowlaka I naprawde łagodzi podrażnienia.
Wczesniej uzywałam balsam do ciała dla dzieci Nivea (w białej buteleczce) i też byl dobry, ale Bambino sprawdza mi się lepiej - gladsza skóra i na podraznioną skórę natychmiastowa ulga
Ale... Zobaczymy co na to skórka dziecka
- Queen89
- Wylogowany
- gaworzenie
- Moja Kropka :*
elmirka_20 Sen miałaś straszny, nie zazdroszczę. Dobrze, że to wszystko tylko sny a one podobno śnią się na opak . Ja przez kilka dni używałam płynu do kąpieli Oilatum, ze względu na wysypkę i strasznie mnie uczulił a to niby płyn dla dzieci jest. Teraz chyba rzeczywiście nie podam już go mojemu maleństwu. O Bambino słyszałam dużo pozytywnych opinii i chyba też w nie zainwestuję
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
Dziewczyny a czy wy moze macie problemy z rodzina , tesciowa ze chca wam na sile pomagac albo komentuja wasze przygotowania do przyjecia maluszka?
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- Queen89
- Wylogowany
- gaworzenie
- Moja Kropka :*