BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #865968 przez kinngga87
Hej dziewczyny :)
Jaka byłam wczoraj zadowolona jak wczoraj tylko poczułam dym grilla to mała od wczoraj szleje ::D:D jak ja kocham to uczucie jak się kręci, wierci i kopie:).
Ale po mięsku z grilla miałam taką zgagę jak nigdy w życiu ale po wypiciu mleka trochę przeszło i szybko usnęłam,a dziś już po zgadze nie ma śladu :). I macie chyba rację,że ładna pogoda powoduje wzrost aktywności naszych maleństw.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #865984 przez elmirka_20
Dobrze Madzialenko, że jesteś i czuwasz tu z nami :) Z tymi ciążami, to niby piękny okres w życiu kobiety a jednak uważam, że to piekno jest wlaśnie przyćmione przez zmartwienia. Mamy, które miały niepokojące wieści w czasie ciąży rodziły zdrowe dzieciaczki a te które takich wiadomości nie miały rodziły dzieci chore... Nie ma tu nigdy 100% pewności. Po prostu musimy być zawsze dobrej myśli (mimo naszych obaw) i jakoś przetrwamy :) Jak nie my to kto ma w to wierzyć i tego sie trzymać? :)
A przy wielowodziu 60% mam i dzieci jest zdrowych i nie wiadomo, dlaczego to wielowodzie powstaje. I Wam też nic nie bedzie Magdalenko! :)
Mocno trzymam za Was kciuki, żeby ten oczekiwania na wizytę szybko minął i odeszły już te zmartwienia w siną dal ... A kiedy masz wizytę? Ja 18 kwietnia i będę miała USG. Niby sie cieszę, że zobaczę dzieciątko, ale tez i jestem pelna obaw, żeby się coś nie wykryło niewlaściwego (ciągle miewam twardy brzuch...). I taki nasz los z tymi zmartwieniami...

Trzeba wypłenić głowę pozytywnymi myslami :) Ot co :) Jutro wybieram sie z koleżanką (też z brzuszkiem ale starszym od naszego o 8 tygodni) do sklepów po ciuszki dla naszych maluszkow. Obysmy zlowiły cos ladnego ;) Takie emocje trzeba zbierac, wyszukiwac, zeby dzieciom bylo błogo i beztrosko a nam i oprocz dobrego samopoczucia szybko minie kolejny dzien ciąży :)

Lekarz powiedział, ze teraz czas bedzie nam mijał znacznie szybciej bo...... I tu wlasnie rozgadał sie na inny temat i kombinuje jak Żyd pod górkę zeby wymyslic o co mu chodzilo ??? .... Bo zapomnial do tego wrocic. Ma ktos jakiś pomysl? Ale spodobala mi sie ta mysl - niech mija szybko, chce juz miec stres i poród za soba a dzieciatko na rekach :)

Miłego wieczoru wszystkim Mamusiom! :)
Trzymajmy sie ciepło, zdrowo i z pozytywnymi myslami w glówkach ;)

10 lata 8 miesiąc temu #865989 przez elmirka_20
Meniado, ale cudownie! :) Tak bardzo bym chciała zobaczyć Dolinę Chochołowską z krokusami na wlasne oczy a nie na zdjęciach! :) Bardzo prosze o piekne zdjęcie jak wrócicie, cio? :) .... Udanego wypoczynki i pieknej sprzyjającej pogody! :)

10 lata 8 miesiąc temu #865993 przez malgorzatawalak
Oj dziewczyny zgadzam sie w 100% ciaza fantastyczny okres w zyciu kobiety tylko szkoda ze czlowiek sie tyle stresuje :) gdybysmy nie mialy maluszkow w brzuchu to chyba inaczej podchodzilybysmy do naszych dolegliwosci :) a tu troche zakluje i juz panika :( ja ide teraz 1 kwietnia na wizyte choc usg mam dopiero 7 kwietnia czyli jeszcze tydzien :dry:
Tez mam nadzieje ze z malym wszystko ok :) trzymam sie pozytywnych mysli :laugh:
Milej nocy mamuski dla was i waszych maluchow :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #866016 przez Ewa1001
Hej
Nie było mnie kilka dni miałam naprawdę sporo do nadrobienia :)
Piękny dzień dzisiaj :) Dużo czasu spędziłam na powietrzu i teraz najchętniej poszłabym już spać... A propo snu ostatnio mam problem ze snem. Tak jak Wy muszę wstawać na siku jakieś 5 lub 6 razy w ciągu nocy. W dodatku boli mnie kręgosłup i cierpną nogi, często muszę zmieniać pozycję, Trochę mnie to dziwi bo w ciągu dnia kręgosłup w ogóle mi nie dokucza, a w nocy nie daje spać.
A propo tętna to w ciąży tętno przyspiesza. Ja osobiście mam od dziecka tachykardię, czyli szybki i nierówny rytm serca. Przed ciążą brałam leki na zwolnienie tętna i jego wyrównanie. W ciąży jednak tych leków brać niewolno więc serce bije mi naprawdę szybko dlatego nawet wejście na piętro do sypialni po schodach powoduje u mnie ogromne zmęczenie.

Tak jak piszecie ciąża to cudowny stan i daje naprawdę wiele radości :) ale te nasze ciągłe zmartwienia... Też niestety tak mam, że jak coś zakłuje albo zaboli to zaraz panikuje, że coś nie tak może być z dzieckiem... Ehh ale chyba tak ma każda ciężarówka ;p

Piękne te wasze ubranka i mebelki :)
Dzisiaj mąż w HM zauważył śpioszki i stwierdził, że takie musi nosić jego syn, a w piątek byłam w lumpku i też zakupiłam nowe spodenki :) Jutro wrzucę fotki :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866017 przez agnieszka89
Moze w koncu sie wstawi foto
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #866020 przez Ewa1001
Agnieszka, koniecznie pochwal się łóżeczkiem :)
Sama kupowałam w IKEI i dość długo zastanawiałam się który wybrać dlatego jestem bardzo ciekawa na które Ty się zdecydowałaś :)

10 lata 8 miesiąc temu #866046 przez staślubania
Hej Dziewczyny:-) chciałam się tylko przywitać z Wami i napisać Dobranoc:-) cały dzień pełen wrażeń i impreza u bratowej. Miłej i spokojnej nocy:-) z pozytywnymi snami i myślami:-)

10 lata 8 miesiąc temu #866068 przez Queen89
Dzien dobry i dobranoc :). Ja rowniez sie dolaczam i zycze wszystkim spokojnej nocy :)

10 lata 8 miesiąc temu #866083 przez Cania
Dzisiejszy grill byl zdecydowanie zbyt dobry, bo sie po nim uniesc nie moglam :D takze dobrze spedzona niedziela na swiezym powietrzu :)

Queen pytalas o tetno... Zazwyczaj mam niskie cisnienie bo 90-100/50-60 i tetno 60 (takie mi tez badala hematolog) a ostatnio cisnienie mualam 130/80 i tetno 95. Wciaz ksiazkowe i w normie, ale jak dla mnie to naprawde duzy skok.

Ciaza to cudowny okres, choc pelen niewiadomych. Niektore z nich rozplywaja sie po kliknieciu przez lekarza na ekranie, niektore sie poteguja. To tez taki okres bezradnosci kiedy na niewiele rzeczy tak naprawde mamy wplyw, a na to co mamy to chuchamy i dmuchamy :) takze jest to troche takie zderzenie z kobieca natura, gdzie chcialybysmy wszystko miec pod kontrola :) zdecydowanie jest to niesamowity czas :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866139 przez agnieszka89
Ewa to wstaw tez foto :)

Elmirka tak to ja mialam pecha :) na stronie ikea sa niedostepne ale jakime fartem wyrzucili do sprzedazy ostatnie sztuki (pewnie te same co wtedy byly) my akurat pojechalismy po same pierdulki tam ale z ciekawosci zajrzelismy na magazynie czy cos jest nowego i sie trafilo :)

Ale mi narobilyscie dziewczyny ochote na grila, chyba dzisiaj tez zrobie :)

A to moj domek :)
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #866151 przez wiolcia1004
Magdalen nie dziwie ci sie ze nawet nie chce ci sie pisac, ja jak sie dowiedzialam o tym punkciku na serduszku miala to samo czułam złosć a zarazem bezradnosc teraz czekam na wizyte ktora mam 7.04 i mam ogromna nadzieje ze plamka zginela :) i mam nadzieje ze u ciebie to samo bedzie ze wsio okaze sie ok:)
Zapach grilla jest boski uwielbiam .

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #866155 przez Ewa1001
Witam :)
U mnie dzisiaj pochmurnie... a tak liczyłam na słoneczną pogodę...
Wczoraj mąż musiał służbowo wyjechać do Niemiec więc dzisiejszą noc miałam praktycznie nieprzespaną (jak wcześniej pisałam nie mogę spać jak nie ma go w domu :P). Na szczęście dzisiaj już wraca :)

Agnieszka wczoraj Twoje zdjęcia łóżeczka było niewidoczne na moim komputerze. Jak ja byłam w Ikei to nie było takiego łóżeczka. Jest na prawdę śliczne. Ja zdjęcie swojego już wklejałam ale pokażę jeszcze raz :)

No i zakupiony wczoraj pajacyk w HM, spodenki dresowe w Pepco i oczywiście dżinsy z lumpka ;p
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #866165 przez malgorzatawalak
Hej dziewczyny :)
Ale sliczne te wasze lozeczka :laugh: ciuszki tez piekne :) ja niestety na grilla bede musiala poczekac i to pewnie do majowego weekendu ale jakos wytrzymam :laugh:
U mnie niby cieplo ale jakos slonca brak :(
Zycze wam milego dnia :)

url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=69202 [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #866181 przez agnieszka89
Ewa bo wczoraj mi zdjecie wskoczyc nie chialo Dopiero dzisiaj edytowałam i dodałam :P

No bo z tym lozeczkiem to jakies jaja robili :) Ale widze że prawie każda białe łóżeczko kupiła :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka