BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #868534 przez elmirka_20
Jakie fajne ciuszeczki powrzucałyście Kobietki! ;)

Carmen, oby to faktycznie byo pierwszy i ostatni raz! Naprawdę każdy by się przestarszył! :/

A to moje 101 cm:

1 dzień 26 (lub 27 - zalezy, co orzeknie lekarz :) ) tygodnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #868541 przez ALEX01
Cania niestety predzej sie nie da ja biore na koniec caly swoj urlop 5 tygodni plus dwa w zapasie wiec odchodze w 33 tygodniu zeby jak najdluzej pozniej byc z maluchem w domu, synek cieszy sie na braciszka ale pewnie mysli sobie ze odrazu beda szalec razem ale na to bedzie musial sobie poczekac troszke :blink:
tak czytam o tych waszych wymiarach i jak tylko wrocilam z pracy to zaraz miarke szukalam a tu ja cie krece 117cm o matko wy przy mnie to jak modelki :lol:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #868569 przez staślubania
Carmen, mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy. Pamiętam jakieś 2 miesiące temu gin pytał mnie czy nie zauważyłam jakichś problemów ze wzrokiem. Podobno zaburzenia zdarzają się w ciąży. Ale nie u mnie na szczęście.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #868579 przez Ali
Dziewczyny mam głupie pytanie... Jutro chciałam iść na ten test obciążenia glukozą i teraz wyczytałam, że glukozę trzeba kupić wcześniej w aptece. Ja się wybieram do szpitala, ale nie wiem czy znajdę gdzieś otwartą aptekę przed 7 rano :/ A Wy kupowałyście?

10 lata 8 miesiąc temu #868592 przez Queen89
Ali mnie też to zdziwiło ale niestety trzeba sobie wcześniej kupić...

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #868594 przez Ewa1001
Cześć :)

Carmen straszne jest to co Ci się przydażyło. Moja mama ma takie przypadłości. Na moment traci wzrok na lewe oko i nie czuje lewej części ciała (ręki i nogi)oraz nie może wtedy mówić. Robiła wszelkie możliwe badania pod kątem neurologicznym i okazało się, że jest jeden z rodzajów migreny. Miejmy nadzieję, że u Ciebie to tylko jednorazowe zdarzenie.

Piękne macie brzuszki. Ja właśnie się zmierzyłam, 98 cm. Ja dodatkowo jestem wysoka (177 cm wzrostu) więc tego mojego brzuszka prawie u mnie nie widać. Rozstępów też jeszcze nie mam :)
A mały rośnie :) w 24 tygodniu i 5 dniu miał 840 g i mierzył 28 cm. Następną wizytę mam 14 kwietnia, ciekawa jestem jaki duży będzie wtedy nasz Oluś :)

Dziewczyny od kilku dni odczuwam okropny ból w pachwinach. Przez to mam problemy z chodzeniem i dłuższym staniem, bo wówczas ból się nasila. Natomiast jak siedzę lub leżę w ogóle mnie nie boli:/ Nie wiem czy panikować i iść do lekarza czy może to normalna przypadłość... :unsure:

Jeśli chodzi o glukozę to ja nie musiałam mieć swojej, a badanie robiłam prywatnie.

10 lata 8 miesiąc temu #868598 przez agnieszka89
Jesli chodzi o rozstepy to na brzuchu nie mam ani jednego Ale na piersiach mase Najpierw u do piersi mi wyszły a teraz juz ja calych :(

10 lata 8 miesiąc temu #868605 przez Ewa1001
Pokazuje domek Olka :)

Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #868606 przez Queen89
Ewa1001 odnośnie bólu/ciągnięcia w pachwinach to lekarka mi mówiła, że to od brzuszka, po prostu macica nam się powiększa i obciąża to więzadła. Jest to normalne, lecz gdy odczuwasz bardzo intensywny ból to lepiej zapytaj swojego ginekologa.

Ja też robiłam glukozę prywatnie a musiałam mieć swoją :P

Co do rozstępów to na brzuchu nie mam ani jednego ale pupa i okolice to już inna historia :laugh:

Mierzyłam obwód brzuszka i wyszło aż 105 cm...masakra :)

10 lata 8 miesiąc temu #868615 przez meniado
Ewa1001 ale masz zgrabniutki brzuszek, Queen89 nie przejmuj się większość z nas ma ponad 100cm w brzuszku :) ja to mam duży brzuszek ale piersi tez miałam zawsze duże i ogólnie już wyglądam jak wieloryb :)

10 lata 8 miesiąc temu #868623 przez Agnilla
Ewa, ale malutki brzuch! :) chyba najmniejszy z lipcówek :)
kto to pytal o glukoze? ja wczoraj zadzwonilam specjalnie do szpitala i spytalam o ta glukoze, nie musialam kupowac. jutro ide po wyniki. ide dalej lezec, bo mnie flaki dzis bola, zreszta jak co wieczor
co do obwodu brzucha to mam jakies 95 cm, rozstepow brak, tzn nowych bo mam stare blade z okresu dojrzewania-odchudzania. jak pojawia sie nowe to padne na zawał :P
z tym wzrokiem w ciazy chyba cos jest, tez mi siada i szybko mi sie oczy mecza :dry:
Carmen uważaj na siebie!
nastepne podgladanie corci 16.04, nie moge sie doczekac, pewnie slonica mala wazy juz ponad kilogram :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #868628 przez Ewa1001
Agni, no właśnie mały. Jak byłam dwa tygodnie temu na usg to praktycznie nic nie było widać. Martwiłam się że dziecko będzie za małe, ale okazało się, że jest większy niż na tydzień w którym byłam u gina :)

Umiejscowił się gdzieś w środku :)

Queen może faktycznie nie powinnam panikować jeśli chodzi o te bóle. Mam nadzieję, że wytrzymam do 14 kwietnia.

Ciekawa jestem brzuszka Rewelki... ostatnio pokazywała brzuszek to też był malutki :)

10 lata 8 miesiąc temu #868632 przez Cania
Ali ja robilam prywatnie, w luxmedzie, nie musialam kupowac, dali mi swoja.

Wszystkie brzusie sa piekne i te mniejsze i te wieksze! Najwazniejsze zeby malenstwa byly odpowiednich rozmiarow, a wtedy brzuch niech bedzie jaki chce :)

Co do rozstepow to ja na piersiach nie mam, zawsze mialam dosyc duzy biust i tam tylko z okresu dojrzewania, ale nowych zafnych. Za to na brzuchu szlaczki piekne :P

10 lata 8 miesiąc temu #868636 przez MarzenaBZ
Ile naprodukowalyscie,dopiero nadrobilam.
Moj brzuch to 94cm ale od dwoch dni smiesznie sterczy w jedna strone.
Tam tez czuje dziecko:)
ide spac,bo juz mi sie oczy kleja. W ogole ogladalam Igrzyska smierci 2 i sie naryczalam. Ja to teraz na wszystkim placze! Dobrej nocy:-)

10 lata 8 miesiąc temu #868650 przez rewelka1312
Carmen moze to byc tez na tle nerwowym ja tam mialam nie raz przy nerwicy czesto dretwieje lewa reka i mroczki przed oczami ale troche trzeba pooddychac uspokoic sie i nie wpadac w panike ja kiedys nawet w metrze w Londynie wylecialam jak proca bo nie moglam oddychac taka panika mnie zlapala i takie same objawy ale to tylko nerwy...
Ewa postaram ie jutro wstawic zdjeca jak znajde chwile bo mamy remont calego domu i juz ledwo zyje ale juz nareszcue widac ze jestem w ciazy a nie delikatnie przytylam:) a Twoj brzuch to tez malutki w porownaniu do dziewczyn :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka