- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
a mam pytanko z innej beczki,macie może jakąś rozpiskę odnośnie któy tydzien to który miesiąc ciązy? bo ja nie wiem czy już jestem w 7 czy jeszcze w 6 miesiącu.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
No niestety tak to juz chyba bedzie ze te nasze dolegliwosci beda sie nasilac...ja zauwazylam ze a to tu mnie strzyknie a to tu pobolewa ....strach przy tym wielki ale macie racje ze juz tyle przeszlysmy ze jeszcze te dwa miesiace jakos przezyjemy
Ja liczac ze urodze wtedy kiedy moja lekarka zapisala mnie na cc czyli 3 lipca zostalo mi jedynie 65 dni...kochane nawet nie wiecie jak to wplywa na moje samopoczucie...czasem jestem przepelniona euforia ze to juz tak niedlugo a czasem jestem przerazona bo jedynie mam kupione pare ciuszkow i wozek...lozeczko wprawdzie tez jest ale jeszcze nie pomalowane wiec maz chcac nie chcac bedzie musial niedlugo je pomalowac...
Czasem mysle ze jesli maly bedzie chcial wyjsc na swiat wczesniej to maz bedzie musial sam pewne sprawy zalatwiac i wszystko kupowac.. Jak o tym w ten sposob mysle to dol gotowy...
Ze mna tez ostatnio ciazko jest wytrzymac...ciagle sie denerwuje i placze ale dzis jakos przyszedl czas na dobry humor bylam w sklepach i zahaczylam o lumpka kupilam malemu sliczne ciuszki a zaplacilam 20 zl - cena rowniez wplynela na polepszenie nastawienia kobiecie jednak malo trzeba a teraz wstawilam zupke i sobie odpoczywam uwielbiam te dni kiedy humor i sily mi dopisuja
Dziewczyny odnosnie lekarzy to ja chodze do dwoch jeden na nfz bo nie stac mnie na robienie badan prywatnie wiec od niego mam skierowania, recepty i zwolnienia natomiast drugiego lekarza wybralam ze wzgledu na to ze pracuje w szpitalu w ktorym bede rodzic i dzieki tej nowej pani doktor jestem duzo bardziej spokojna
Milego dnia dziewczyny uwazajcie na siebie i swoje maluszki
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
u mnie pogoda słoneczna - ale pełno lata owadów i właśnie jeden ogromny szerszeń wleciał mi przez okno do kuchni - a ja jestem uczulona na jad - domyślacie się że stres na maxa. Na szczęście po kilku minutach wyleciał przez otwarte drzwi balkonowe, a chwile wcześniej wleciała mim pszczoła. Miałam iść na spacer z moim psiakiem ale się trochę wystraszyłam że pełno pszczół, os itp. lata więc dziś sobie odpuszczę. Wyzamykałam wszystkie okna mimo że pogoda taka ładna - ale nie mam zamiaru się denerwować.
Pochwalę się Wam swoimi zdobyczami i wózkiem:
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
gabi28 a jest jeszcze szansa na trzecia opinie? Może ualoby się znaleźć kogos, kto przyjmuje jednak w szpitalu, w którym chcesz rodzic? Mialabys wtedy przewazajaca liczbe glosow w ktoras strone, czy cesarki czy SN.
Moja przypadlosc jest z kolei przeciwskazaniem do cc, tu się zgadzają wszyscy lekarze u których bylam heh. Ale przez nia chodze (oprocz oczywiście mojego lekarza prowadzącego i hematologa w luxmedzie) i do kliniki gdzie mnie diagnozowali i do poradni patologii ciąży. Także moze faktycznie wybierz się do kliniki, bo tam będą wiedzieć najlepiej co i jak.
ALEX01 tak to już jest, chyba Agni to kiedyś pisala: im dalej, tym gorzej ale to prawda, trzeba się z tym pogodzić i mieć na uwadze to, ze już niedługo będziemy miały nasze bobaski na swiecie
elmirka_20 mówisz żeby isc do neurloga w sprawie znieczulenia? miałam kiedyś znieczulenie zewnątrzoponowe robione przy okazji artroskopii kolana, zadnego uczulenia nie miałam. Myslisz ze mogą w roznych szpitalach uzywac roznych srodkow?
malgorzatawalak jak chcecie malować to lozeczko to jak najszybciej, żeby zdazylo wywietrzeć. I raczej nie byle jakim lakierem, tylko jakims nietoksycznym. Ja miałam tez dylemat na temat malowania, bo mam kolyske z sosny niemalowanej. Patrzylismy nawet na jakies lakiery, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy.
meniado, wypasiony wozek i sliczne ubranka
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Cania, nie wiem na ile jest to stosowane w szpitalach, w których akurat będziemy rodzić, ale czytałam, że cesarskie cięcie można robić ze znieczuleniem przewodowym (podpajęczynówkowym) lub ogólnym. Nie wiem jaka jest miedzy nimi różnica i co tak naprawdę każde z nich oznacza. Wiem tylko, że przy cesarskim cięciu powinnam nalegać na to podpajęczynówkowe skoro chcę jak najszybciej karmić piersią, bo po drugim nie tak szybko można ...
Nie mam pojecia czy to zewnątrzoponowe to jeszcze trzeci rodzaj znieczulenia czy się zawiera w którymś z tych co wypisałam :/
GGabbi, fajne zdjęcie maluszka Wcześniej nie wspomniałam a sama marzę też o takim zdjęciu mojego synka, tylko ciężko mi bedzie teraz wyskubać 200 zł na 3D ( + 120 zł wizyta, to łącznie 320 ) :/ .... Na szczęście jeszcze mamy trochę czasu, to może akurat zdążę
Meniado, ja też miałam niedawno incydent z szerszeniem w domu i też wystarszył mnie masakrycznie, bo jestem uczulona. Także wiem, co czułaś :/ Dobrze, że to paskudztwo samo wyleciało ..
Bardzo ładny niebieski wózeczek I ciuszki! Zielone body czy sukienka bombka Śliczne!
Wreszcie kolejne zdjęcia ruszyły
Wiecie Kobietki... Ale miałąm dzisiaj przygodę... Wybierałam pieniądze z bankomatu gdy nagle włączył sie jakiś alarm! No tak głośno zaczął wyć, że trzymałam sie za ucho bo myślałam, ze ten dźwięk wbije mi się w mózg. Nie mogłam odejść bo jeszcze bankomat wypluwał mi kartę i normalnie wypłacił pieniądze, a jak odchodziłam to w końcu już nie wiem czy to alarm z bankomatu czy z banku, przy którym był :/ Nikt nie wyszedł na zewnątrz a ja się boję teraz czy mi maluszek od tego nie ogłuchł :/ Martwię się o niego, choć ponoć słyszy wszystko wytłumione, ale to był tak głośny przerażający dźwięk ... :/
Jeszcze też nie wiem skąd był ten alarm i czy mi jakaś policja do domu nie wparuje ... No dziwna sprawa.....
A to kupiłam maleństwu na zadośćuczynienie, bo się na pewno biedny maluszek wystarszył ... Podobaja mi się materiały, z których i książeczka szeleszcząca i z lustereczkiem i maskotka są wykonane Maskotek był duży wybór w Rossmannie
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Ależ piękna pogoda dzisiaj Normalnie dostałam takiego "pauera" przez tę pogodą, że od rana coś robię - poukładałam w dwóch szafach, zrobiłam dwa prania, posprzątałam trochę, spotkałam się z koleżanką, byłam na obiedzie u teściowej....i teraz dopiero usiadłam
Oby jak najwięcej takich dni.
Tylko męża mi brak, bo jest w "trasie"....ech.
Dziewczynki, mam pytanie z innej beczki - czy któraś z was kupowała już krążki laktacyjne? Wiem, że jest tego mnóstwo na rynku, ale podobno nie każde są dobre.
Macie może jakieś opinie w tym temacie? Bo tak się zastanawiam nad zakupem. Wiem od koleżanki, że to bardzo praktyczna rzecz i kobieta czuje się lepiej jak ma pewność, że nic jej nie "przecieknie".
I jeszcze jedno pytanie czy jest może na forum ktoś z Warszawy lub okolic?
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
Jutro musze isc raano bo dzisiaj moja gin szybciej wyszla ze szpitala i inaczej jak za kase to mnie nie zbadaja. smieszne coo? 150 zl za komplet badan na takiej wizycie w szpitalu. huee... smiech na saaali ;D szlak mnie trafi chyba ... ;/;/;/;/;/... yh .
meniado oddaj tego pajacyka w łatki fajny wozio i drobiazgi dla maluchow .
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
Lyanka no to masz power oddaj trochę - ja przez ostatni tydzień mam zupełny spadek energii - zazdroszczę!