- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Leże w lozku i boje sie za okno wyjzec,bo mamy takie plany na grilla a pewnie pogoda u nas bedzie kiepsko. Choc od srody slonecznie...
Snila mi sie moja Emilka. Lezelismy w lozku a moj mąż spod kołdry nagle wyciągnął przeslicznego niemowlaka. Miala niebieskie oczka i czarne wloski. Ciekawe jak będzie wyglądac nasza Niunia w rzeczywistosci?
Zycze udanego weekendu,duzo duzo slonca!
Buziaki:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
chociaz cięzko powiedzieć czy dobry.za oknem pochmurno,zimno,siedzę sama w domku,T pojechał na komunię.
czuję się okropnie. Ból w pachwinie promieniuje na nogę. Nie mogę chodzić,tak bardzo boli. Nie mogę w nocy przekręcić się z boku na bok. Ogólnie jest cięzko.Nawet jak kaszle czy kicham to rwie bardzo. Czytałam o tym trochę na necie i może to być przez wiązadła,ale również to mogą być inne rzeczy. Nie wyobrażam sobie aby mnie to bolało cały czas,bo nie będę w stanie tego znieść. dzisiaj leżę,odpoczywam,jutro również. Mam nadzieję ,że do poniedziałku mi przejdzie bo jak nie to znowu będę musiała dzwonić do gin.
Mam nadzieję,że wy się lepiej czujecie i że humory wam dopisują.
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Marzena-ja tez sie zastanawiam z moim jak bedzie Lenka wygladala, troche na tym usg 4D co mielismy widac juz rysy a to byl 20 tydzien a juz tak ladnie widac oczka nosek usta moja rodzinka byla w szoku
Napewno bedzie miala ciemne bujne wlosy i raczej powinna byc niska bo my mamy po 165cm z moim i oboje sie urodzilismy z bujnymi czarnymi wlosami a Moj narzyczony jescze dodatkowo ma ciemniejsza karnacje

Dla kazdej z nas nasze dziecko bedzie najpiekniejsze, ja nie przepadam z dziecmi-tym bardziej jak mam w domu teraz gosci z dzieckiem- upiorem!!!! haha ale wiem ze moja bedzie najukochansza:) tak jak moje mlodsze rodzenstwo
Gabi moze musisz wlasnie odpoczac, mnie 2 razy w nocy w pachwinie zlapalo ze sie z bolu obudzilam jak sie przewaracam, bol niesamowity ale rfaczej w tych miejscach dziecku nic nie zagraza.. mnie to codziennie cos ciagnie boli ale juz nie zwracam na to tak uwagi bo polozna mowi ze to normalne rosnie a mam maly brzuszek jak narazie wiec moze dlatego tak bo bedfzie teraz szybko sie powiekszal
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
u mnie dziś za oknem pochmurno i zimno, ale na szczęście nie pada. zobaczymy co będzie dalej

gabi28 tez czuje taki bol, ale na szczęście tylko w nocy i nad ranem. Przekrecenie się z boku na bok sprawia nie raz wielkie problemy, już nie mowiac o podniesieniu się z lozka, które czasami graniczy z cudem. Powtarzam tylko do meza, ze czlowiek się coraz bardziej w tej ciąży ułomny i nieporadny robi. Na szczęście w trakcie dnia przechodzi i mogę normalnie funkcjonować. Mam nadzieje ze i Tobie będzie przechodzilo... ja te moje problemy wiaze z układem moczowym, ale może to być rownie dobrze cos innego. Gin mi tez zalecila odpoczynek i mowi, ze to już do końca tak może być, ze cos ciagnie i boli, bo maleństwo coraz większe i się po prostu rozpycha i uciska tu i tam.
MarzenaBZ my tez się zasnatawiamy jak będzie wygladala nasza Julka

dorzucam jedno zdjecie z wczorajszego wypadu do Krynicy

Milego dnia, Mamusie

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
Nie było mnie długo, tyle do nadrobienia... u nas dużo się działo, niestety złego.. Mój G. miał okropny wypadek, mój synuś byłby sierotą

Mam wizytę teraz we wtorek, już nie mogę się doczekać. Trochę czuję kłucie mnie w szyjce od czasu do czasu, no i skurcze też się pojawiają. Ale wiem, że to ze stresu :/ Mam nadzieję, że szyjka się nie skraca bardziej.
Pisałyście o wyobrażeniach o Waszych maleństwach. U mnie raczej same geny recesywne, bo ja blondynka, jasna karnacja, niebieskie oczy a mój G. ma śródziemnomorską urodę. Także jestem niemalże pewna, że będzie klonik po tatusiu. Choć marzy mi się, żeby nasz skarb miał niebieskie oczy/ Ale będzie jaki ma być, będziemy go kochać najmocniej na świecie!
Pozdrawiam serdecznie!
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Ali ja to tez strasznie sie o mojego martwie, nie mial wypadku zadnego i bardzo Ci wspolczuje bo ja bym chyba oszalala gdyby cos mojemu sie stalo .
teraz mam takie dziwne mysli jakas obsesje na punkcie zdrowia mojego malutkiej w brzuszku i mojego zeby wsyztsko bylo dobrze , ciagle za nim chodze jak tylko kaszlnie czy kochnie to lece z bluza i kaze mu odpoczywac itp.. to juz chyba instynkt opiekunczy sie wlacza
Najwazniejsze ze z Twoim mezem wsyztsko dobrze
Ja tez mam takie kłucia jakby w srodku w pochwie ze czasmai boje sie usiasc bo az mnie zgina ale to trwa 2-3 sekundy
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

rewelka1312 no nie ma reguly, jedne maja większy, inne mniejszy

ggabii wklejaj wklejaj

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dzis ma być zimno i niebyt ladnie, ale co zrobić. Taki klimat

ggabii slodka ta koszulka

- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Widze ze tylko ja nie mam spania. Budze sie wczesnie,a ze nie chce mi sie wstawac to leze i sprawdzam forum na telefonie.
Wczoraj mielismy paskudna pogode,ciagle padalo,bylo wilhotno i pochmurnie. Ale to nie zniszczylo naszych planow i zrobilismy rodzinnego grilla na dzialce. W piatek wybudowalismy wiate z mezem,taka z folii, porobilam lampiony w sloikach i bylo milo,cieplo i przytulnie. Smialismy sie,ze to wspomnienie z dziecinstwa,gdy budowalismy pod blokiem prowizoryczne bazy z kartonow i innych smieci... tez tak robilyscie?
Ali,bardzo wspolczuje Wam tego stresu,ale dobrze,ze wszystko juz Ok. Ja mam obsesyjny strach,gdy pomysle o tym,ze cos mogloby sie stac mezowi. Zycia bez niego sobie nie wyobrazam...nawet nie chce o tym myslec,bo juz mi sie chce plakac.
Teraz odpoczywaj i juz sie nie stresuj,dla dobra Was wszystkich.
Bol w pachwinie tez mialam ale moj ginekolog powiedzial wlasnie ze to wiezadlaa. Teraz juz nie boli,chyba ze zrobie cos gwaltownie.
Ggabi,koszulka sliczna.
No nic,zycze milej i slonecznej niedzieli! Papapapapa
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
pogoda może nie najgorsza,ale jakoś zimno.. zresztą jest mi to obojętne,bo i tak nigdzie nie wychodzę.
ból w pachwinie nadal jest,wczoraj było mi troszkę lepiej po kąpieli,ale w nocy to masakra,przy kazdym obruceniu sie na drugi bok bolało strasznie i jeszcze podbrzusze mi się napinało. Teraz gdy siedzę to nie jest źle.Mam nadzieję,że to jednak minie. Nie mogę sobie pozwolić na siedzenie w domu -zwłaszcza jutro.
wizytę u gin mam dopiero 13 maja. Moja jest na urlopie,wiec jestem ciekawa jaki lekarz mnie przyjmie-może to i dobrze,bo skonsultuje mój poród jeszcze z innym lekarzem i wtedy bardziej mi się rozjaśni w głowie.
A mam pytanko,ile macie już na plusie? ja się zważyłam dzisiaj i jest 7 kg do przodu.
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

ggabii bardzo fajna ta koszulka

Ali dobrze że już po wszystkim i najważniejsze że nic poważnego się nie stało.Ja tez się martwię o mojego męża jak wyjeżdża w delegację ale staram się nie myśleć o tym bo wszystko ma być i będzie dobrze

Na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia był temat o cesarskim cięciu i powiem wam dziewczyny, że ja wole urodzić naturalnie, i raczej tak będzie chyba ze coś niespodziewanego się będzie działo bo te wszystkie znieczulenia i później to leżenie przez 8 godzin itd mnie przeraża.

Poza tym u nas wszystko ok malutka się rusza kopie aż mi czasem ciężko oddychać bo mnie nóżkami uderza tutaj na samej górze pod biustem

gabi28 u mnie prawie 9 kg do przodu,

- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Ja waze 63kg wiec od 8tygodnia ciazy przybylo mi 7kg.
Marzena,tez chcialabym rodzic naturalnie...i licze na to,ze dam rade i wszystko bedzie ok.
Troche boje sie porodu,ze cos zawale,ze nie wytrzymam bolu...
Ale tyle kobiet rodzi i daja rade,to ja nie dam?!
Nudy...zabieram sie za czytanie...
- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Ja dzisiaj jakoś marnie się czuje

Jeśli chodzi o wagę, to od początku ciąży 9,5kg na plusie

- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
U mnie pogoda do DUP... mąż robi obiadek a później chyba przejedziemy się do rodziców bo nie chce mi się kolejny dzień mulić w domu.
Ja też bym nie chciała cesarski ale mój mały ciągle leży dupcią do dołu we wtorek mam wizytę zobaczymy co gin powie.
Lyanka ja też tak ostatnio miałam leżałam na łóżku i myślałam że zemdleje a ciśnienie miałam dobre i wyniki krwi mam wręcz książkowe żadnej anemii ani nic powiedziałam lekarzowi to powiedział ze może się tak robić i tyle.
A ja mam niecałe 9 kilo do przodu