- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
mowila nam tez babka, ze kobiety z dodatnim gbs powinny zglosic sie szybciej, bo musza dostac w szpitalu jakas szczepionke, a na to tez czasu potrzeba, opowiadala o przypadku, ze laska przyszla praktycznie z dzieckiem mdz nogami i nie zdazyli jej dac tej szczepionki, bo male wyszlo
poszlam dzis na zakupy, a niby tylko po kurtke, zahaczylam o lumpka mialam Wam pokazac moje łupy, ale mi sie juz nie chce
w drodze powrotnej zachcialo mi sie hot dogow na obiad, z warzywami to jak zaczelam robic zakupy to do domu ledwo doszlam i tak mnie zmeczenie trzymalo chyba do 19, teraz troche odzylam, ale pierwsze co to mowie mezowi, ze ostatni raz szlam sama na zakupy. to nie ejgo wina , ze poszlam sama no ale musimy sie zorganizowac, choc ja wieczorem nigdy nie wiem co chce na drugi dzien ugotowac
ooo jutro wiem, bo kupilismy pozniej pierogi z truskawkami, mamy jutro szkole rodzenia dosc wczesnie i nie bede sie bawic w wielkie obiady, maz wroci jemy i lecimy
aaa Marzena, ja cala ciaze mam wydzieline, poki bylo ok to bylo, ale jak zauwazylam wiecej to zglosilam ost ginowi, dal mi globulki i pobral wymaz na grzybice, pewnie w pt mi powie co i jak bo mam wizyte.
Boze, kupilam lozeczko, nie wierze to nie to moje wymarzone, ktore chcialam, ale bedzie pomalowane na mietowo i maz obiecal, ze bedzie ładnie
jesli cos jeszcze chcialam napisac to niestety zapomnialam
dobranoc dziewczynki odpoczywajcie, bo potem nie bedzie nam dane ja jutro sie nigdzie z domu do poludnia nie ruszam, moze wezme sie za poszukiwania fotela
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Agni jak wymalujecie lozeczko to daj znac
ja wlasnie się dziś tez wyfrajerzylam z zakupami na jutro. Mielismy wybrać się wieczorem, ale przespaliśmy sprawę, dosłownie na sniadanie cos mam, na obiad mam ziemniaki i salate zielona, wiec musze tylko jakiegoś fileta dokupić a dopiero na kolejny dzień będę wymyslac bo tez się buntuje, nie będę robila sama zakupow już raz chodziłam na trzy tury do samochodu
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pokaze Wam jak juz pokoj bedzie w miare gotowy
jeszcze raz dobranoc
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
Nie wiem jak stoicie z zakupem pampersow ale w lidlu sa w promocji rozmoar 2 72 sz za 29, 9 ( w moim miescie niestety ludzie od 8 wtedy czekaja na promocje i kupuja pamperow jak na apokalipse, wiec normalny czlowiek nie moze nic ciekawego dostac) , ale jest tez promocja w tesco rozmiar 2 148sz za 69, 99 z karta tesco a bez karty 79, 99
Czytalam o tym jak wasze malenstwa preza sie w brzuszkach, moj oczywiscie to samo, czasem tak gdzies trzasnie ze sie zginam, albo tak sie przeciaga ze czuje jakby mi skora peknac zaraz miala, ale mimo wszytsko ruchy Kacperka jakie by nie byly to piekne odczucie
U mnie wyprawka skonczona, musze tylko poprac i poprasowac, brakuje mi tylko stanika do karmienia, ale z tym chyba poczekam do konca czewrca bo nie wiem jak piersi jeszcze urosna. Moja torba juz od jakiegos czasu w gotowosci stoi, teraz czas na spakowanie malego, bo moj maz juz niepijacy na imprezach na wszelki wypadek hehe (do szpitala 5 min mamy autem ale fajnie ze sie troszczy )
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
agnieszka89, fajnie, że już wszystko masz, wczoraj usilnie próbowałam skompletować torbę do szpitala, ale jeszcze się nie udało; myślę, że dziś już skończę
szron na trawie, ale słonko zapowiada ładny dzień
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
Ja dzisiaj ranny ptaszek ale to wszystko przez to ze na 10 mam wizytę u gina no i jak zwykle się denerwuje ...
O tyle dobrze ze mąż ma na drugą zmianę więc może iść ze mną. Trzymajcie kciuki żeby mały już się odwrócił ale coś po jego ruchach czuje ze ciągle dupcią w dole siedzi no zabaczymy
Miłego dnia mamusie:-)
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tez mialam sie wziac za pakowanie torby, ale bodajże Cania mi napisała bym nie brała walizki a własnie torbe, więc wczoraj ja najpierw wyprałam, bo mi śmierdzi taką nowością mąz nic nie czuł ponoć no i szlafrok sobie wypiorę, poprzelewam kosmetyki w małe buteleczki itp. oo jeszcze wyślę mezowi liste co mi druknie, żebym wiedziała co spakowac, a drugi egzemplarz będzie dla niego, co będzie wiedział co mam w torbie
martyska nie denerwuj sie o własnie ide poszukac karteczke na ktora ja mam w pt wizyte, jak nie znajde to musze dzwonic do lekarza
Boziu wkroczyłam w 8 miesiąc, widać na fotkach dużą roznice w wielkosci brzucha w porownaniu do poprzedniego
dzis szkola rodzenia, nigdzie do poludnia nie ide, posprzatam troche w mieszkaniu i sobie odpoczne
aaa dzis w nocy mialam swoj pierwszy raz Agni-skurcz pierwsza mysl, ze przeciez magnezu dlugo nie bralam i dzis szpula do apteki bedzie
miłego dnia laski
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
Jak wrócę to muszę zmienić bo sama się zgubie
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Kurczę, będę dzisiaj baaaaardzo upierdliwa i tak długo będę wisieć na teleofnie do szkoły rodzenia, aż w końcu ktoś odobierze :/ Miałam zacząć końcem marca a już mamy maj i ja nadal nie mam zadnej wieści. Opierdzielają się coś....
Ja całą ciążę bez wkładek higienicznych sie nie ruszam - początkowo tylko dlatego że nie chciałąm przegapić momentu ewentualnego krwawienia gdyby sie pojawiło a szybko sie okazało, że właśnie przez uplawy. Od kilku tyogdni jest ich więcej, ale są zupełnie normalnym zjawiskiem
Mąż się śmiał, że mi synek dzisiaj spać nie dał a po 5.00 rzuciłam sie jak małpa na banany bo taka głodna sie nagle zrobiłam Mądry synuś, nie dał się oszukać wlewaniem wody mineralnej do żołądka zeby tylko mama mogła spać dalej.... On chciał jeśc i już! Banany wystarczyły, ale tylko na godzinę i po 6.00 już wcinałam pełne śniadanko z kawą zbożową, potem herbatką.... Ach Za to dostałam mnóstwo radosnych kopniaczków i puknięć
Miłego dnia Mamusie! Trzymajcie sie zdrowo i z uśmiechami na buźkach!
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Chociaż u mnie średnio dzionek się zaczął, bo rano przed 6 taki skurcz mi wszedł w łydkę, że mało nie zeszłam No ale co zrobić, takie są uroki stanu błogosławionego....a noga do teraz mnie boli, ech.
Dziewczyny, jak czytam, że większość z was ma już spakowane torby do szpitala, to łapie mnie delikatny stresik Ja jeszcze nawet nie mam wszystkich rzeczy kupionych - a szczerze mówiąc trochę jeszcze rzeczy mi brakuje
No ale mamy z mężem twarde postanowienie - w maju bierzemy się za wyprawkę
Na pierwszym miejscu mamy łóżeczko. I tak chciałam się doradzić - lepsze jest łóżeczko takie zwykłe stojące, czy bujane??? Czytałam duuużo różnych opinii, ale może wy z doświadczenia, lub od koleżanek macie jakieś uwagi / zalecenia
Pozdrawiam was cieplutko
Martyśka powodzenia u gina na pewno wsio będzie OK
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Chociaż u mnie średnio dzionek się zaczął, bo rano przed 6 taki skurcz mi wszedł w łydkę, że mało nie zeszłam No ale co zrobić, takie są uroki stanu błogosławionego....a noga do teraz mnie boli, ech.
Dziewczyny, jak czytam, że większość z was ma już spakowane torby do szpitala, to łapie mnie delikatny stresik Ja jeszcze nawet nie mam wszystkich rzeczy kupionych - a szczerze mówiąc trochę jeszcze rzeczy mi brakuje
No ale mamy z mężem twarde postanowienie - w maju bierzemy się za wyprawkę
Na pierwszym miejscu mamy łóżeczko. I tak chciałam się doradzić - lepsze jest łóżeczko takie zwykłe stojące, czy bujane??? Czytałam duuużo różnych opinii, ale może wy z doświadczenia, lub od koleżanek macie jakieś uwagi / zalecenia
Pozdrawiam was cieplutko
Martyśka powodzenia u gina na pewno wsio będzie OK
- kinngga87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
Wczoraj miałam dzień pełen wrażeń Kupiłam wózek, mam już łóżeczko i kupiłam pościel wannienkę,więc już trochę kupiłam:) Byłam wczoraj na wizycie u Pani ginekolog i wszystko dobrze Moja mała ma ok 1848 gr, więc duża dziewczynka
Później powrzucam fotki
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Moj humor dzis jest naprawde dobry choc moj synek zarzadal dawki jedzenia juz o 5 rano...nie wiem jak pojde w tym tygodniu na morfologie tam trzeba na czczo a moj syn budzi mnie wyjatkowo wczesnie na jedzonko
Od rana wzielam sie za pranie najpierw wypiore w proszku dla doroslych a potem dopiero dla dzieci wiec troche mi to zajmie...
Ale bierzemy sie tez za kupowanie wyprawki dla mnie i synka
Milego dnia dziewczynki