BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #880925 przez elmirka_20
Oj tak, Caniu, masz całkowitą rację - oby nasze maleństwa nic nie uczulało, to będzie najlepiej! :)

A po żyrafkę jak będzie pasować, zapraszam do "starego", dobrego Pepco :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880926 przez misiana
elmirka_20 Śliczne buciki ! :) a taki rampers dzisiaj ogladałam ! hehe

Szukala juz ktoras z wam dla naszych skrzatow kremu z filtrem dla noworodkow i niemowlat ?

10 lata 7 miesiąc temu #880927 przez Ali
Elmirka dobrze pamiętasz, ja kiedyś wrzucałam zakup dla mojego :)
butki - cudne! :)

10 lata 7 miesiąc temu #880937 przez marzena25
dziewczynki ja już po szkole rodzenia dzisiaj było o kąpieli i przewijaniu, ubieraniu, karmieniu itd.
Jesli chodzi o kremy z filtrem to są one obowiązkowe tak jak pisała Angila szczególnie mineralne dla naszych maluszków na tej stronie co wam pisałam dziewczyna poleca z Musteli albo Bioderma i koniecznie filtr 50 tez jeszcze nie mam tego ale dzisiaj odwiedziłam aptekę i kupiłam kropelki na gorączkę od pierwszych dni życia w razie czego warto mieć coś pod ręką.
elmirka_20 super te papucie chyba z tesko nie?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 7 miesiąc temu #880964 przez Cania
metki na pierwszy rzut oka wygladaja jak z tesco. Ale ja dziś byłam i takich ladnych nie widziałam :D skarpetki kupowałam ostatnio tez po przecenie, ale bezowe freddie and flo :)

dobrze ze piszecie o tych kremach z filtrem, bo akurat o tym w ogole nie pomyslalam :D :) no ale od czego mamy wlasnie to forum :D :)

10 lata 7 miesiąc temu #880966 przez Agnilla

10 lata 7 miesiąc temu #880972 przez Magdalen
Jak zwykle nudny samotny wieczor za mna. Moja Luska poszla spac i ja tez sie juz klade. fajne prezenciki mojej nie ma kto niestety zrobic takiego upominku.:( a za tymi kremami na spacerki to jutro popatrze. cos moze wybiore. Dobrej nocy kochane .

10 lata 7 miesiąc temu #880978 przez meniado
Cania ja w tej aptece zamówiłam w niedzielę i dziś przyszedł mi mail ze jutro będzie dostarczona paczka. Ciuszki słodkie szczególnie bluzeczka :) a co do składania łóżeczka to wiele rzeczy kupowałam że było pięknie włożone w częściach do torby a jak próbowałam potem to zmieścić sama ponownie to nie było mowy

dobrze że przypomniałyście o tym kremie bo ja też w ogóle o tym nie pomyślałam - trzeba się za jakimś rozglądnąć

10 lata 7 miesiąc temu #881004 przez elmirka_20
Witam Mamusie! ;)

Spałam tylko 3 godziny (maluszek sobie brykał) i aż sama się dziwię, że już wstawiłam pranie, posegregowałam ciuszki do ostatecznego prania (potem tylko poprasuję), pościele, kocyki i poszewki i jakoś - odpukać - jeszcze żyję ;)
Dzisiaj przyjdzie paczka z rzeczami dla mnie i maluszka, czeka mnie wizyta u koleżanki (która ma termin na 22 maja :) ) i chcę zrobić jeszcze przynajmniej 3-4 prania ;) [Mam kupione 3 suszarki, więc mogę wreszcie się nie rozdrabniać po 1-2 prania na 1-2 dni].

Ali, no właśnie mi się ten rampers tak wtedy spodobał, że jak go zobaczyłam, to az mi oczy zabłyszczały, że też go mam! :) Bardzo sympatyczny :)

Tak, Marzenka25, paputki Kubusia Puchatka z Tesco - u mnie co chwila są wyprzedaże po 50- i 70% i jak zobaczyłyśmy te paputki z mamą za 16 zł zamiast 29, to babcia się nie zastanawiała. Wzięła rozmiar 6-9 mcy, bo kto wie jaką bedzie miał stópkę i mniejszych się nie opłacało.
Były też komplety ślicznych ciuszków, ale musiał zadziałać rozsądek, bo to, co nam się spodobało dla mojego synka, w rozmiarze 56, więc nie było sensu kupować skoro już takie ciuszki mam a i nie wiadomo czy się synek wiekszy nie urodzi to szkoda by było gdyby miał ich nie założyć ... Potem też będą okazję, to coś dorwę odpowiedniego dla niego ;) Bo nie wiem co Wy o tym sądzicie, ale jak dla mnie w Tesco ciuszki po "normalnych" cenach są po prostu drogie. To w sklepach dziecięcych są tańsze, z bardzo dobrej jakościowo bawełny a i wiekszy wybór kolorów dla chłopca niż w Tesco. Tam jakoś więcej jest ciekawych rzeczy dla dziewczynek. Chłopcy mają u nich albo białe albo szaro-buro-niebieskie odcienie, to już wolę wybierać coś w sklepach dziecięcych no chyba że właśnie coś fajnego się trafi na promocji.

Jeśli chodzi o kremy z filtrem dla dzieci - mam teraz mieszane uczucia, bo również spotkałam się z opinią i widziałam filmik (jakiś czas temu chyba na onecie) z dermatolog, która opisywała zarówno mydła, proszki, płyny do kapieli i własnie wszelkiego rodzaju kremy i w jej opinii używanie kremów z filtrem na delikatną skórke dziecka (tak jak płynów do kąpieli) jest zbędne... Wy w szkołach rodzenia dowiadujecie się czegoś przeciwnego. I tak znowu: ile ludzi tyle opinii - tak jak nasi lekarze: jedni nam każą wcinać witaminy, inni są zdania, że wystarczy urozmaicona dieta i bądźmy tu mądre :)
Ale zapewne kupię jakiś polecony w aptece na wszelki wypadek. Zobaczę jak dziecko będzie reagowało na słońce... Wszystko wyjdzie "w praniu"... :)

Miłego, spokojnego i pełnego zdrówka dnia Wam życzę Drogie Mamusie :) trzymajcie sie ciepło i pogodnie! :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881007 przez Cania
hej Dziewczyny :)

Wyprawilam już meza do pray, jak codziennie zrobiłam mu pyszne kanapki :D jak wroci to jak zawsze będzie na niego czekal obiad. ale mu się urwie, jak się mala urodzi :P :) :D a Juleczka obudzila mnie dziś kopniaczkami. Wciska sie gdzie może i tak czuje ja w 3 miejscach na raz :P mój slodki rozbójnik...

Dzis sprzątania ciag dalszy :D Ale już widać koniec :) Mam zamiar nawet odpalić komputer który stoi tutaj nieużywany, domaga sie formata na 10 lat temu... Uzywalam go jeszcze na początku szkoły sredniej :D mam zamiar przegladnac go i pozgrywac jakies zdjęcia i co znajde ciekawgo. A potem bye bye :) korzystam z laptopa, z tego stacjonarnego pudla które sie wlacza godzine na pewno już nie będę.

Meniado no wlasnie :) zawsze sie smieje ze to na pewno jakies male chińskie raczki skladaly :P Bo jeśli o samo lozeczko chodzi to w momencie sie je rozkłada i sklada :) potem konstrukcje zawijasz w materacyk i pkujesz do torby. Z tym problemu nie ma :) gorzej jak chcesz w ta konstrukcje poupychać gadgety i to potem zmiescic do torby :P :D ale wspolymi silami z mama nam sie udało i tak na razie lozeczko czeka zapakowane :) potem cos wykombinuje dodatkowego :)

Czyli mówisz, ze dziś powinnam dostać maila ze jutro paczka będzie dostarczona? :D byłoby dobrze :)

Elmirka w tesco faktycznie te ciuszki po normalnych cenach sa drogie. Ja długo czatowałam na przecenę jednego kompleciku, sukienki z bodziakiem z długim rękawem i rajstopkami :) I zakochałam sie w bezowej kolekcji Freddie and Flo :D :) A tak to stwierdzam, ze w moim tesco jest chyba większy wybor dla chlopcow niż dla dziewczynek, bo dla dziewczynek jest totalnie wszystko rozowe. A jeśli cokolwiek jeszcze kupie rozowego, to mnie maz z domu wyrzuci :D :)

Choc deszczowego, to jednak miłego dnia Wam zycze :)

10 lata 7 miesiąc temu #881013 przez Lyanka
Witam was kochane ciężaróweczki ;)

U mnie dzisiaj szaro, ponuro i wietrznie...jak ja nie znoszę takiej pogody :( Ale co zrobić, najwyżej urządzę sobie dzisiaj dzień leniwca. Tylko wizytę na poczcie muszę zaliczyć, bo wczoraj był listonosz z paczką, ale mnie nie było. Zakupiłam sobie wkładki laktacyjne z Aventu, woreczki na pieluchy, majtki wielorazowe poporodowe, podkłady poporodowe i butelkę antykolkową z Aventu....i już się nie mogę doczekać kiedy to odbiorę ;)

Kupiłam jeszcze wczoraj termometr na podczerwień, który jedna z was polecała ( allegro.pl/termometr-dla-dzieci-na-podcz...ola-i4166044916.html ) + jeszcze parę rzeczy od tego sprzedawcy :laugh:
Ech, jakaż to frajda kupować rzeczy dla swego maluszka.

Dziewczyny, a co kupujecie do pępuszka - spirytus, gotowe nasączone gaziki, octenisept....? Dużo tego jest i też zastanawiam się co wybrać. Jak macie jakieś opinie to piszcie ;)

Miłego dzionka :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu #881014 przez Magdalen
Witam sie!
JA tez miałam ciezka noc. :( Przed 4 obudzil mnie gluupi sen , snil sie mi moj Ś.P. tata eeh... chodziłam na cmentarz i za kazdym razem byl odkopany i po ktoryms razie sie nawet odezwal i ruszal... Masakra jakas, chyba musze na cmentarz jechac choc bywam co tydzien prawie . aaaj:( juz pozniej zasnac nie mogłam , jakis dusznosci z nerwow dostałam ale przytuliłam sie do swojego i jakos sie uspokoiłam i pozniej kimnełam przed 7 na chwile. Pogoda tragiczna ale nie pada i ma nie padac bo ja dzisaj na miasto wyruszam wiec nie moze lac.. ;/
Miłego dzionka kochane :D

10 lata 7 miesiąc temu #881017 przez Cania
Lyanka, ja zamowilam do pepuszka Octenisept, ale mam tez gaziki nasaczone spirytusem, w razie gdyby jednak była potrzeba ich uzycia :) Niby zaleca sie teraz wlasnie Octenisept, ale slyszalam ze czasami jednak pepek nie chce sie dobrze goic. Mam dosyć spory zapas tych gazikow, bo i tak codziennie ich używam, robiąc sobie zastrzyk :)

co do termometru to ja tez mam bezdotykowy, mam dokładnie taki: allegro.pl/termometr-nc-100-microlife-nc...hit-i4227608264.html

10 lata 7 miesiąc temu #881018 przez malgorzatawalak
Dzien doberek mamuski :)
Ja kolejna noc mam fantastyczna...przespalam cala czasem budzac sie na siusiu..ale juz nie bylo tak ze wstalam o 3 na siusiu i juz nie moglam zasnac...wszystko byloby super gdyby nie fakt ze boli mnie szczeka..niestety mam wypadajacy staw szczekowy i co jakis czas wlasnie wypada...niewygladam inaczej tylko strasznie mocno boli glowa po tej stronie...niestety na ten bol dzialaja jedynie bardzo mocne leki przeciwbolowe wiec musze cierpiec... ;)

Wczoraj z mezem zrobilismy kolejne zakupy dla malego ale szczerze mowiac nie wiem czy wszystko sobie zapisalam...moze ktoras z was by miala jakas liste cojest potrzebne nie tylko do szpitala ale rowniez w pierwszych dniach w domu....jak cos to moze byscie mi wyslaly na meila
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Ja juz zaczynam sie gubic co i ile jest potrzebne...z gory dziekuje :laugh:

Milego dnia laseczki :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka