- Otrzymane podziękowania: 65
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
A po żyrafkę jak będzie pasować, zapraszam do "starego", dobrego Pepco
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Szukala juz ktoras z wam dla naszych skrzatow kremu z filtrem dla noworodkow i niemowlat ?
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Jesli chodzi o kremy z filtrem to są one obowiązkowe tak jak pisała Angila szczególnie mineralne dla naszych maluszków na tej stronie co wam pisałam dziewczyna poleca z Musteli albo Bioderma i koniecznie filtr 50 tez jeszcze nie mam tego ale dzisiaj odwiedziłam aptekę i kupiłam kropelki na gorączkę od pierwszych dni życia w razie czego warto mieć coś pod ręką.
elmirka_20 super te papucie chyba z tesko nie?
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
dobrze ze piszecie o tych kremach z filtrem, bo akurat o tym w ogole nie pomyslalam no ale od czego mamy wlasnie to forum
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
www.srokao.pl/2013/05/filtry-przeciwsoneczne-dla-dzieci.html
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
dobrze że przypomniałyście o tym kremie bo ja też w ogóle o tym nie pomyślałam - trzeba się za jakimś rozglądnąć
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Spałam tylko 3 godziny (maluszek sobie brykał) i aż sama się dziwię, że już wstawiłam pranie, posegregowałam ciuszki do ostatecznego prania (potem tylko poprasuję), pościele, kocyki i poszewki i jakoś - odpukać - jeszcze żyję
Dzisiaj przyjdzie paczka z rzeczami dla mnie i maluszka, czeka mnie wizyta u koleżanki (która ma termin na 22 maja ) i chcę zrobić jeszcze przynajmniej 3-4 prania [Mam kupione 3 suszarki, więc mogę wreszcie się nie rozdrabniać po 1-2 prania na 1-2 dni].
Ali, no właśnie mi się ten rampers tak wtedy spodobał, że jak go zobaczyłam, to az mi oczy zabłyszczały, że też go mam! Bardzo sympatyczny
Tak, Marzenka25, paputki Kubusia Puchatka z Tesco - u mnie co chwila są wyprzedaże po 50- i 70% i jak zobaczyłyśmy te paputki z mamą za 16 zł zamiast 29, to babcia się nie zastanawiała. Wzięła rozmiar 6-9 mcy, bo kto wie jaką bedzie miał stópkę i mniejszych się nie opłacało.
Były też komplety ślicznych ciuszków, ale musiał zadziałać rozsądek, bo to, co nam się spodobało dla mojego synka, w rozmiarze 56, więc nie było sensu kupować skoro już takie ciuszki mam a i nie wiadomo czy się synek wiekszy nie urodzi to szkoda by było gdyby miał ich nie założyć ... Potem też będą okazję, to coś dorwę odpowiedniego dla niego Bo nie wiem co Wy o tym sądzicie, ale jak dla mnie w Tesco ciuszki po "normalnych" cenach są po prostu drogie. To w sklepach dziecięcych są tańsze, z bardzo dobrej jakościowo bawełny a i wiekszy wybór kolorów dla chłopca niż w Tesco. Tam jakoś więcej jest ciekawych rzeczy dla dziewczynek. Chłopcy mają u nich albo białe albo szaro-buro-niebieskie odcienie, to już wolę wybierać coś w sklepach dziecięcych no chyba że właśnie coś fajnego się trafi na promocji.
Jeśli chodzi o kremy z filtrem dla dzieci - mam teraz mieszane uczucia, bo również spotkałam się z opinią i widziałam filmik (jakiś czas temu chyba na onecie) z dermatolog, która opisywała zarówno mydła, proszki, płyny do kapieli i własnie wszelkiego rodzaju kremy i w jej opinii używanie kremów z filtrem na delikatną skórke dziecka (tak jak płynów do kąpieli) jest zbędne... Wy w szkołach rodzenia dowiadujecie się czegoś przeciwnego. I tak znowu: ile ludzi tyle opinii - tak jak nasi lekarze: jedni nam każą wcinać witaminy, inni są zdania, że wystarczy urozmaicona dieta i bądźmy tu mądre
Ale zapewne kupię jakiś polecony w aptece na wszelki wypadek. Zobaczę jak dziecko będzie reagowało na słońce... Wszystko wyjdzie "w praniu"...
Miłego, spokojnego i pełnego zdrówka dnia Wam życzę Drogie Mamusie trzymajcie sie ciepło i pogodnie!
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wyprawilam już meza do pray, jak codziennie zrobiłam mu pyszne kanapki jak wroci to jak zawsze będzie na niego czekal obiad. ale mu się urwie, jak się mala urodzi a Juleczka obudzila mnie dziś kopniaczkami. Wciska sie gdzie może i tak czuje ja w 3 miejscach na raz mój slodki rozbójnik...
Dzis sprzątania ciag dalszy Ale już widać koniec Mam zamiar nawet odpalić komputer który stoi tutaj nieużywany, domaga sie formata na 10 lat temu... Uzywalam go jeszcze na początku szkoły sredniej mam zamiar przegladnac go i pozgrywac jakies zdjęcia i co znajde ciekawgo. A potem bye bye korzystam z laptopa, z tego stacjonarnego pudla które sie wlacza godzine na pewno już nie będę.
Meniado no wlasnie zawsze sie smieje ze to na pewno jakies male chińskie raczki skladaly Bo jeśli o samo lozeczko chodzi to w momencie sie je rozkłada i sklada potem konstrukcje zawijasz w materacyk i pkujesz do torby. Z tym problemu nie ma gorzej jak chcesz w ta konstrukcje poupychać gadgety i to potem zmiescic do torby ale wspolymi silami z mama nam sie udało i tak na razie lozeczko czeka zapakowane potem cos wykombinuje dodatkowego
Czyli mówisz, ze dziś powinnam dostać maila ze jutro paczka będzie dostarczona? byłoby dobrze
Elmirka w tesco faktycznie te ciuszki po normalnych cenach sa drogie. Ja długo czatowałam na przecenę jednego kompleciku, sukienki z bodziakiem z długim rękawem i rajstopkami I zakochałam sie w bezowej kolekcji Freddie and Flo A tak to stwierdzam, ze w moim tesco jest chyba większy wybor dla chlopcow niż dla dziewczynek, bo dla dziewczynek jest totalnie wszystko rozowe. A jeśli cokolwiek jeszcze kupie rozowego, to mnie maz z domu wyrzuci
Choc deszczowego, to jednak miłego dnia Wam zycze
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
U mnie dzisiaj szaro, ponuro i wietrznie...jak ja nie znoszę takiej pogody Ale co zrobić, najwyżej urządzę sobie dzisiaj dzień leniwca. Tylko wizytę na poczcie muszę zaliczyć, bo wczoraj był listonosz z paczką, ale mnie nie było. Zakupiłam sobie wkładki laktacyjne z Aventu, woreczki na pieluchy, majtki wielorazowe poporodowe, podkłady poporodowe i butelkę antykolkową z Aventu....i już się nie mogę doczekać kiedy to odbiorę
Kupiłam jeszcze wczoraj termometr na podczerwień, który jedna z was polecała ( allegro.pl/termometr-dla-dzieci-na-podcz...ola-i4166044916.html ) + jeszcze parę rzeczy od tego sprzedawcy
Ech, jakaż to frajda kupować rzeczy dla swego maluszka.
Dziewczyny, a co kupujecie do pępuszka - spirytus, gotowe nasączone gaziki, octenisept....? Dużo tego jest i też zastanawiam się co wybrać. Jak macie jakieś opinie to piszcie
Miłego dzionka
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
JA tez miałam ciezka noc. Przed 4 obudzil mnie gluupi sen , snil sie mi moj Ś.P. tata eeh... chodziłam na cmentarz i za kazdym razem byl odkopany i po ktoryms razie sie nawet odezwal i ruszal... Masakra jakas, chyba musze na cmentarz jechac choc bywam co tydzien prawie . aaaj:( juz pozniej zasnac nie mogłam , jakis dusznosci z nerwow dostałam ale przytuliłam sie do swojego i jakos sie uspokoiłam i pozniej kimnełam przed 7 na chwile. Pogoda tragiczna ale nie pada i ma nie padac bo ja dzisaj na miasto wyruszam wiec nie moze lac.. ;/
Miłego dzionka kochane
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do termometru to ja tez mam bezdotykowy, mam dokładnie taki: allegro.pl/termometr-nc-100-microlife-nc...hit-i4227608264.html
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Ja kolejna noc mam fantastyczna...przespalam cala czasem budzac sie na siusiu..ale juz nie bylo tak ze wstalam o 3 na siusiu i juz nie moglam zasnac...wszystko byloby super gdyby nie fakt ze boli mnie szczeka..niestety mam wypadajacy staw szczekowy i co jakis czas wlasnie wypada...niewygladam inaczej tylko strasznie mocno boli glowa po tej stronie...niestety na ten bol dzialaja jedynie bardzo mocne leki przeciwbolowe wiec musze cierpiec...
Wczoraj z mezem zrobilismy kolejne zakupy dla malego ale szczerze mowiac nie wiem czy wszystko sobie zapisalam...moze ktoras z was by miala jakas liste cojest potrzebne nie tylko do szpitala ale rowniez w pierwszych dniach w domu....jak cos to moze byscie mi wyslaly na meila
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Ja juz zaczynam sie gubic co i ile jest potrzebne...z gory dziekuje
Milego dnia laseczki