BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #881022 przez elmirka_20
Lyanka, ja też zakupię Octenisept tak jak Cania. Czytałam o nim same dobre opinie i ponoć możemy nawet my go uzywać, gdybyśmy miały problemy z brodawkami. Można nim je przemywać jak będą obolałe.

Kobietki, a czy któraś z Was zamierza prać pokrowiec od materaca przed pojawieniem sie maleństwa? Własnie odpakowałam mój materac gryka-pianka-kokos, ale okazało się, że gryka jest wszyta w ten pokrowiec i teraz zwątpiłam, bo nie chcę żeby mi napęczniała i starciła na jakości... nie wiem co z tym zrobić. W sumie i tak rozłożę ceratkę lub nieprzemalkalny pokrowiec a dopiero potem prześcieradło, to może jednak go nie będę prała... Zastanawiałyście się już może nad tym?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881023 przez Cania
malgorzatawalak kiedyś wzielam taka liste ze sklepu Smyk. Zrobie fotki i wysle Ci na maila :) Co prawda musisz ja trochę tez wziąć przez palce, bo tam jest totalnie wszystko, lacznie z elektroniczna niania, monitorem oddechu, sterylizatorem i podgrzewaczem. Także sami tez musicie się zastanowić co z tego będzie Wam naprawdę potrzebne. Ale jest podzial na sekcje karmienie, pielegnacja, zabawa i torba do szpitala, wiec może CI się ta lista przyda :) Minutka i wysylam :)

Elmirka, pranie tego pokrowca to chyba nienaljepszy pomysl, jeśli nie możesz go oddzielić od materaca. Mysle ze wypranie pościeli, przescieradelka wystarczy :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881027 przez gabi28
Hej dziewczynki

Witam nową mamusie.

Czytałam was wczoraj ,ale jakos nie mogłam sie zebrać by napisać.
Wczoraj Olek był bardzo mało ruchliwy. Dzisiaj też nie daje czadu-nie wiem może to przez pogode. Zresztą ja nie czuje sie za rewelacyjnie, coś mnie boli w dole brzucha,nie jakoś bardzo,ale jednak boli. Dzisiaj na szczescie jestem cały dzień w domu i nie mam zamiaru z niego wychodzić. Później tylko zadzwonie do mojej gin by umówić się z nią na usg.

Elmirka,ja pokrowca też nie piorę,ale na materacu mam jeszcze taką ceratkę,więc ją wypiorę.

10 lata 7 miesiąc temu #881029 przez Magdalen
Cania wyslij mi tez jesli mozesz .
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
A co do pepuszka to ja tez myslalam nad osceniseptem. ale w razie w to i waciki nasaczone spirytkiem.

10 lata 7 miesiąc temu #881030 przez Cania
Dziewczyny, poszlo :D :) tylko teraz zauwazylam ze tam na liscie do szpitala sa pieluchy jednorazowe dla dorosłych - to sobie zamiencie na podkłady poporodowe i majtki siateczkowe :D :)

10 lata 7 miesiąc temu #881032 przez kinngga87
Dzień dobryy
ja z kosmetyków mam na razie tylko sudocrem, i maść bepanthen podobno dobra gdy popęka skóra sutków lub jest podrażniona. Do kąmpieli zamierzam kupić emolium, olatium też dużo osób chwali ale te dwa preparaty są do siebie podobno a emolium jedak jest tańsze. Pampersy narazie mam orginalne, a co do kremów z filtrem też słyszałam,że należy ich unikać tak jak i słońca gdy dziecko urodzi się latem żeby na specery wychodzić ok 17 i unikać słońca między 10 a 16. Ja Wam dziewczyny powiem,że powoli się gubie w tych radach koleżanek które mają dzieci bo każda ma swoje zasady i sposoby i
postanowiłam wybrać swój złoty środek np; jedna kuzynka mówi,że jej dziecko normalnie spało na poduszce i pod kołderką bo poduszeczki dla dzieci są cieniutkie inna na początku spała z dzieckiem w swoim łużu pod kołdrą duża uprana w normalnym proszku inna koleżanka kładła spać w roszku i nie miała ochranacza na szczebelki bo blokuje dostęp do powiętrza itd, ;). I bądz tu mądra
Pozdrawiam

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #881038 przez Cania
kinngga87 ile mam tyle opinii :) Wiec musicie trochę wypracować własne sposoby :) ja wiem ze na pewno nie będę spala z mala, bo za bardzo się wierce i krece w nocy. Nie dotyczy to tylko ciąży ale w ogole zawsze se krecilam i rozpychalam. Po prostu się boje ze malej zrobie krzywdę, wiec opcja spania w lozku odpada.

10 lata 7 miesiąc temu #881046 przez Lyanka
Dziewczyny, dzięki za rady odnośnie specyfiku do pępuszka.
Chyba też zakupię oscenisept i gaziki nasączone. Nigdy nic nie wiadomo, czy się nie przydadzą.
Jeśli chodzi o kąpiel, to ja stawiam na emolium, bo czytałam bardzo pozytywne opinie, a dodatkowo nie trzeba dziecka później jeszcze oliwką smarować.
Ze spaniem dziecka to równie bywa. Mój mąż się śmieje, że pewnie i tak będzie przesypiać większość czasu w naszym łóżku ;) Ale ja jestem zdania, że dziecko od początku musi mieć swoje miejsce do spania. Wiadomo, że na trochę można zabrać malucha na czas karmienia czy tak poprzytulać się ;) Ale moja koleżanka tak nauczyła dziecko spania ze sobą, że teraz ma problem, żeby oduczyć...a mąż poszedł w odstawkę i śpi w drugim pokoju.
Ale może to teraz jestem taka mądra i dzielna, a później się okaże jak będzie :silly:

10 lata 7 miesiąc temu #881049 przez Cania
dziecko w lozku a maz w drugim pokoju? o nieee!!! :)

10 lata 7 miesiąc temu #881050 przez misiana
Witajcie Mamuski ;)
ja co prawda wczoraj zasnac nie moglam i nawet nie wiem kiedy to sie stalo ale spalam dzis jak male dziecko do 9:20 ;D

Cania mogłabys tez podesłac mi te listy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. bede wdzieczna ;)

10 lata 7 miesiąc temu #881052 przez Lyanka
Cania to może zamieść listę na forum :lol:
Pewnie większość dziewczyn z chęcią poczyta i skorzysta.

10 lata 7 miesiąc temu #881055 przez gabi28
Oj,do 9.20 to ja spałam przed ciążą,teraz pobudka o 6 ewentualnie o 7 i na tym się kończy moje spanie,chociaz w ciągu dnia zdarzają mi się drzemki. :)

10 lata 7 miesiąc temu #881057 przez misiana
Jestem swiadoma że po porodzie sie nie pospi nawet do tej 8 hehe dlatego teraz staram sie korzystac ;)

10 lata 7 miesiąc temu #881063 przez Cania
Lyanka mam ja w formie zdjęcia, wiec jak zmniejsze to będzie nieczytelne. Dlatego jeśli ktoś jeszcze chce, to dajcie maila tutaj lub na privie :)

ja tez nie pospie dluzej jak do 7, nawet w sobote... masakra jakas :)

10 lata 7 miesiąc temu #881066 przez ggabii
Witam piękne mamusie :)
Pada pada i pada no ale w końcu przecież przestanie ;)

Cania ja też mam tą listę ze Smyka i wg niej jadę, choć faktycznie nie wszystkie pozycje są niezbędne no ale jest to też rozgraniczone na akcesoria potrzebne i te dodatkowe.

Dziś mam kolejne spotkanie na szkole rodzenia. Będzie temat o chorobach dziecka, pierwszej pomocy, szczepieniach i takie tam.

Ostatnimi dniami mój Tobi też jest mało ruchliwy. A czasem ma nawet takie jakby drgawki - nie wiem co to może być. Trochę się martwię ale głupie myśli odsuwam na bok. Przecież wszystko MUSI być w jak najlepszym porządku ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka