BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #880815 przez Magdalen
No to troszke taniej. Widzialam caly zestaw tesco ale z takiego sklepu to bym nie brala.. wole dac te 2, 3 zl wiecej i kupic w aptece :D
Zrob sobie suwaczek :D
A Skad jestes?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880818 przez marzena25
Usuwam post bo wzbudza on u mojej imienniczki niepotrzebną agresję słowną wobec mojej osoby !

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 7 miesiąc temu #880819 przez Cania
Tez kupiłam ziaje od 1 dnia zycia :) kilka rzeczy zamowilam w aptece Gemini, czekam na paczke. Ale mam tez sporo probek innych, wiec będziemy testować, co mala uczula a co nie. z kosmetykami to roznie bywa :) a co do tego ze w tesco widzialas zestaw, to ja bym się wcale nie bala :)

10 lata 7 miesiąc temu #880821 przez Magdalen
No wiesz Cania jakby nie patrzec chyba bezpieczniej w aptece kupic. :D a co do wciecia sie naszej Marzenki to własnie cena sie kieruje bo za tak dobry kosmetyk to smieszne pieniadze! Jak mojej Ameli nie uczula to jest idealny i nikt akurat tego mi nie podwazy bo duzo przetestowalam i poki co to ziajka jej pasuje i nic po niej sie nie dzieje jej :).!

10 lata 7 miesiąc temu #880823 przez misiana
Jak dla mnie kosmetyk z dobrej drogerii niczym sie nie rozni od tego z apteki.
Jestem z Mroczy (kuj-pom) ;)

10 lata 7 miesiąc temu #880825 przez meniado
Witam nową mamusię :)
dziewczyny a czy Wy planujecie te wszystkie kosmetyki używać od początku? Bo ja na razie mam oilatum do kąpieli i sudocrem na odparzenia i nie planowałam nic więcej kupować bo podobno takie maluszki nie potrzebują za dużo kosmetyków

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880826 przez Cania
Magdalen, mysle ze producent to producent i krem z ta sama etykieta kupiony w tesco nie będzie gorszy niż ten sam krem w tym samym opakowaniu kupiony w aptece :D ja tam nie widze roznicy pomiędzy np. szamponami czy innymi kosmetykami które kupuje dla siebie :) ot po prostu kolejny kanal dystrybucji produktów który wykorzystuje producent. oczywiście każdy ma swoje zdanie i co do tego jakie kosmetyki kupic i co do tego, gdzie je kupic :)
co innego z np. dopisem: "wyprodukowano dla biedronki przez..." :)

meniado co do sudocremu to na szkole zalecali go uzywac dopiero jak faktycznie pupcia będzie odparzona czy zaczerwieniona, bo zawiera on dużo cynku który działa kojąco i leczaco na takie rzeczy, ale jednocześnie wysusza skore. wiec mówili żeby go nie stosować profilaktycznie, tylko jakiś krem. Tez mam zamiar stosować glownie do kapieli Oilatum, bo maluszkowi podobno więcej nie potrzeba (oprócz jeszcze kremu do pupy :) ), ale w razie czego lepiej żeby te wszystkie kosmetyki były w pogotowiu :D :)

10 lata 7 miesiąc temu #880833 przez Magdalen
No moze i masz racje :D Dla siebie to nie patrez czy ze sklepow czy a apteki ale dla malej z moimi przejsciami uczuleniowymi to wole jednak z apteki ;)
Wszystkich moze nie bd uzywac ale szamponu natluszczajacego do kapieli napewno no i pielegnacyjny do dupki :D ale tak jak Cania piszze lepiej miec wszystko w razie W :D

10 lata 7 miesiąc temu #880836 przez rewelka1312
czesc dziewczyny:) witam nowa mame :)
Temat o kosmetykach, ja uwazam ze i tak nie ma co sie sugerowac cena marka skladem itp, tylko probowac bo kazde dziecko co innego moze uczulic, ja bede kupywala tutejsza reklamowana firme dosyc sporo jest z tego typu rzeczy dla maluchów wiec zaryzykuje
a ja czytalam ze ziajka jest dobra sama mam pare kosmetyków dla siebie np zel do mycia twarzy antyalergiczny i balsam do ciala so cery bardzo suchej i jestem naprawde zadowolona, jak ktos jedzie do PL to zawsze skladam zamówienie bo my niestety dopiero za rok pojedziemy do rodzinki:( a strasznie tesknie a to dla tego ze Lenka bedzie za mala na podróze a nie chce jej ciagac w zime..
Tez slyszalam opinie ze po tej niby znanej firmie jonsons baby czy ajk to tam sie pisze dzieci maja uczulenia a niby taka dobra reklamowana firma...
Ja dzis bylam na zakupach dokupilam pieluchy tetrowe i przescieradlo do kolyski bo jak zakupilam na allegro 2 przescieradla to sa tak wielkie ze chyba sie pomylili i do lozeczka mi dali zamiast zamowione do kolyski i jescze sobie bluzke kupilam w sklepie na wyprzedazy za cale 2 euro:D

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880846 przez Agnilla
ja równiez witam nowa mame :) jak chcesz wpisze Cie do naszej tabelki, tylko podeslij mi dane na priv ;) mam kolezanke z Drążna, to chyba jakos blisko Mroczy co? ;)
co do kosmetykow to nam tez polozna polecala strone srokao.pl zeby sobie poczytac, ponoc wcale chusteczki pampersa nie sa najlepsze a jakies tansze i w ogole laska robi troche porownan. ja jestem znadania, ze kazda mama musi sama wiedziec co chce itp. bo tego tyle jest na rynku, ze o matulu, bysmy sie mogly niezle poklocic o to co lepsze :P slyszalam wlasnie negatywne opinie od wieeeelu mam nt. pieluszek huggies i wlasnie kosmetykow johnsons, ze bardzo uczulaja.
ja np dla siebie mam wiele kosmetykow z serii ziaja pro. moze dla malej tez cos kupie z tego sama nie wiem, moze na tej stronie srokao cos poleca. wiem, ze na pewno kupie emolient da kapieli, zeby sie potem w oliwkowanie nie bawic zwlaszcza, ze rodzimy latem. kupie cos do pupy i krem z filtrem 50, bo jak bedziemy chodzic na spacery to slonce nawet w cieniu bedzie lapalo.
zmniejsze foty i pokaze Wam moje łupy z poniedzialku i dzisiaj ;) Marzena, extra ta sukienka! :) zycze Ci bys miala okazje ja nosic, niech slonce w koncu przyjdzie, bo ja dzis w kurtce zmarzlam :P ale ja to zawsze zmarźlak byłam ;)
ten sweterek jest taki beżowy ze złota niteczką, nie widać tego na zdjeciu :(

10 lata 7 miesiąc temu #880849 przez wiolcia1004
Również witam nową koleżankę:) Również jestem z kuj- pom ale okolice Torunia:)
Co do kosmetyków się nie wypowiadam bo też mało wiem na ten temat z tego co wiem to na odparzenia wszyscy polecaja sudocrem, a o oliatum tez slyszalam dobre opinie:) Ale ja sadze ze poki dziecko nie ma alergii to wsio jest dobrze:)

10 lata 7 miesiąc temu #880857 przez Magdalen
Ta sukieneczka jest fajniutka .:D a buciki mam podobne po Ameli lubie takie człapaczki własnie hueh :D

10 lata 7 miesiąc temu #880859 przez Ewa1001
Cześć :)
Marzena piękny, zgrabny brzuszek :)

Co do kosmetyków to też za bardzo się na tym nie znam. Ja do kąpieli ciała i włosków zakupiłam Johnsons baby, do pupy sudokrem i zasypkę z NIVEA.

Johnson faktycznie ma nieciekawe opinie, ale już zakupiłam więc na pewno zużyje. Mam nadzieję, że nie uczuli... Co do sudokremu to wszystkie moje kuzynki do codziennej pielęgnacji pupy stosowały sudokrem więc ja też zamierzam. Dodatkowo poczytałam, że w upalne dni pupkę dziecka lepiej zasypać pudrem bo wtedy skóra dziecka się nie skleja i nie powstają odparzenia. W składzie pudru też jest cynk więc się zdecydowałam :)

10 lata 7 miesiąc temu #880860 przez misiana
meniado Ja na samym poczatku bede uzywala tylko płyn do kapieli dla dzieci i niemowlat natluszczajacy od 1 dnia zycia i ewentualnie krem do pielegnacji. Nie chce mi sie bawić w oliwki, wszytsko potem jest tluste ubranka i wgl :D Mam kilka próbek kremu bepantem i mysle ze tez sie przyda.

Agnilla Masz racje, Drążno to wioska oddalona od mroczy o jakieś 5 km. A co do kremów z filtrem to słyszałam ze lepiej u noworodkow i niemowlat ich nie stosowac ale nie pamietam dokladnie dlaczego hehe

10 lata 7 miesiąc temu #880866 przez Agnilla
eee wczoraj na szkole rodzenia polozna mowila, ze musi byc wysoki filtr na spacery, przeciez niemowleta maja delikatna skore, a slonce bierze nawet w cieniu nas doroslych

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka