BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #880363 przez meniado
MarzenaBZ dobrze że tylko na tym się skończyło - no niestety już jesteśmy w zaawansowanej ciąży i bardziej trzeba na siebie uważać i rezygnować z pewnych rzeczy - ale na pewno każda z nas robi to z radością że to dla naszego maleństwa :)

gabi28 co do morfologii to Ci nie pomogę bo póki co to mam ok - a co do moczu to sam żurawit może czasem nie pomóc - mi pomógł ale dopiero antybiotyk - dostałam taką jedną dawkę do wypicia i tyle i teraz robiłam badania kontrolne i infekcji już nie ma - ale nie wiem na jak długo :p

Ali a gdzie kupowałaś ten termometr? Bo tez jeszcze nie mam i jestem na kupnie.

Ja dostałam wyniki na krzepliwość krwi i 2 parametry mam podwyższone i bardzo mi spadła liczba płytek krwi - Cania mogę się do Ciebie odezwać na priv skoro sama ten temat wałkujesz? bo wizytę u gin mam dopiero w pt.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #880365 przez gabi28
dzięki dziewczyny. no ja mam dwa opisy jakby w dól i niestety leukocyty podwyższone. Nie chcę się martwić tą anemią,bo wiem,że tragedi nie ma. Zażywam dokładnie to co Agni. a jesli chodzi o wyniki moczu to dziwne,bo moja koleżanka ma dokładnie takie same i u niej wszystko dobrze a mnie się czepiają. a szkoda gadać.
Marzena jesli chodzi o hemoroidy to niestety i mnie to spotkalo. mam maść castro stop i robie sobie jakby "okłady " z kory dębu-rewelacja-pomaga bardzo szybko.nasiadówki też są dobre ale nie chciało mi sie z tym bawić,po prostu robiłam wywar z kory debu i nasączałam wacikiem i przemywałam wiadomo jakie miejsce. Spróbuj i Ty.

10 lata 7 miesiąc temu #880370 przez Ali
Meniado proszę tutaj masz link do aukcji:
allegro.pl/termometr-dla-dzieci-na-podcz...ola-i4166044916.html

Gorąco polecam! Na razie wypróbowałam tylko na sobie, ale wydaje mi się, że to dobry zakup za rozsądną cenę ;)

10 lata 7 miesiąc temu #880375 przez meniado
Ali dzięki :) zaraz pobuszuję - chociaż mój M to ciągle się śmieje że cały czas coś kupuję

gabi28 nie wiem jaki jest Twój lekarz ja to na morfologii mam dużo strzałek powyżej i poniżej a mimo to mój gin uważa że w ciąży to takie wyniki są ok :)

10 lata 7 miesiąc temu #880379 przez Ali
Meniado moje wyniki też są ze strzałkami, ale ja się tym już nie sugeruję, bo jak moja gin mówi - dla kobiet w ciąży są inne normy :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880383 przez Cania
Elmirka, to mialas sen :D :) heh. Blizniaki sa fajne, wiem z doświadczenia :D :P

Gabi28 nie wiem co Ci w tym moczu wyszlo, ale ja miałam tylko bakterie, brałam tez cos na bazie żurawiny tylko się inaczej nazywalo i duuuuzo wody pilam, bakterie sobie poszly. Mam jeszcze erytrocyty w moczu ale z tym dopiero ide do urologa, zobaczymy co mi powie, czy wysle mnie na jakies usg żeby szukac może jakiegoś kamienia, nie wiem, zobaczymy. a co do morfologii to ja tez mam tu za nisko, tu za wysoko ale zarówno ginekolog jak i hematolog twierdza ze w ciąży to normalne i wręcz zaskakująco dobra morfologia jak na ten etap ciąży, nie mam zadnej anemii.

Meniado jasne, co prawda dopiero będę robila w przyszłym tygodniu jakies następne badania i parametry krzepliwości (APTT i INR). Ale sprobuje pomoc na ile mogę. Jakie badania krzepliwości konkretnie robilas? Bo jeśli np. D-dimery to one w ciąży zawsze wychodzą bardzo bardzo podwyższone.

10 lata 7 miesiąc temu #880384 przez rewelka1312
hej dziewczyny ciezko zeby was nadrobic jak sie wchodzi raz na 3 dni:)
Niby sama w domu ejstem ale ciagle jest cos do roboty cos do sprzatania gotowania, teraz to juz robie wiecej i mroze zeby miec pare dni z glowy:)
Z tym termomentrem to fajna sprawa znjaomi maja i polecaja, ja patrzylam na allegro najtanszy jaki znalazlam to cos ok 65zl + 10 przesylka a ja znalazlam osttanio z promocji i dalam cale 10 euro czyli - 40zl to chyba nikt mnie nie podbije:D i na dodatek mierzy tez temp. otoczenia:D
teraz jestem na etapie ogladania ciuszkow zeby mzoe cos zamowic i znalazlam kobiete ktora nowe sprzedaje w domu piekne ubranka za smieszne ceny zakochalam sie i namawiam Mojego zeby ze mna podjechal bo jestem na niego skazana-brak prawka, i zawsze musze sie prosic;/

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 7 miesiąc temu #880385 przez Ewa1001
Cześć:)
No mój synek bardzo duży jest, aż lekarz go dwa razy mierzył bo ciężko było mu uwierzyć.

Dzisiaj musiałam na chwilę zajechać do pracy. Później zajrzałam do hurtowni wózków i zamówiłam :) Wózek to Adamex Jogger. Wstawię zdjęcie, ale ja mam inny kolor. Do odbioru będzie za 3 - 4 tygodnie :)

Dziewczyny ja też mam lekką anemię, ale lekarz mówi, że nie ma co panikować. Wyniki moczu i krwi też mam pełne strzałek w górę i w dół ale gin też nic nie mówi, że coś jest nie tak. Ufam mu więc nie panikuje :)

Ali widzę, że zakupiłaś podgrzewacz do butelek. Też zamierzam zamówić taki na allegro z funkcją sterylizacji.

Pozdrawiam :)
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #880390 przez Ali
Ewa 1001 ale zgrabny wózeczek! :) Fajny!
Jaką kolorystykę wybrałaś? :)
Bo ten niebieski jest śliczny :)

Ponawiam pytanie, słyszałyście coś o wózkach firmy Dymex?

10 lata 7 miesiąc temu #880394 przez MarzenaBZ
Ewa śliczny ten wózeczek, ja nawet wybrałabym dokładnie ten kolor, bo takie lubię. Tylko, że wózek mam od siostry, po dwuletniej siostrzenicy, więc stwierdziliśmy z mężem, że kupowanie nowego, byłoby więc wywalaniem kasy w błoto. Zwłaszcza, że w gondoli długo się dziecko nie powozi. Kupimy za to nową spacerówkę.
Już się nie mogę doczekać, kiedy będziemy tu wrzucać zdjęcia naszych Maluchów:D

10 lata 7 miesiąc temu #880397 przez MarzenaBZ
Ali ja ci z wózkiem Dymex nie pomogę, bo jak pisałam wyżej mam już swój "w spadku" więc nie orientowałam się w kupnie innych! Może na internecie jakieś opinie znajdziesz, ale w sumie, ile ludzi tyle opinii...

10 lata 7 miesiąc temu #880398 przez Ewa1001
Znalazłam kolor, który wybrałam.

Niestety o wózkach firmy Dymex nic nie słyszałam.
Ciekawa jestem jak mój będzie się sprawował. Opinii na internecie za dużo nie ma. Zobaczymy...
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #880406 przez Ali
Ewa1001 trafiłaś w kolor o którym myślę ;) chociaż szare wózki mnie urzekły i nie mogę się zdecydować ;) Bardzo ładny ten Twój wózek!

Szukałam właśnie opinii w internecie o wózkach Dymex, ale jakoś niewiele mogę znaleźć. Myślę, że wyjdzie w użytkowaniu jakie te nasze sprzęty są ;)

10 lata 7 miesiąc temu #880413 przez Cania
Ewa1001 bardzo ladny wozek :) i kolorek tez :D

Ali, pewnie nikt po prostu nic nie wie o tych wózkach, skoro za pierwszym razem nikt nic nie pisal. Ja niestety tez nic Ci nie pomoge, bo nie znam tej firmy. My mamy wozek 3 w 1 firmy Chicco. Także musisz chyba wrzucić w wyszukiwarke i zobaczyć, co ludzie pisza.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880415 przez Magdalen
Zazdroszcze Wam tych zakupow :) dzis byl kurier u mnie przywiozl wielka pake :) proszki plyny pampersy podklady dla mnie i podpaski :)
Agnii ja tez biore te zelazo ale powiem wam ze nie mam wiekszych problemow z wyproznianiem :D haa :) co do wozkow sie nie wypowiadam bo jestem zakochana tylko w jednych :) ale po porodzie czeka mnie jeszcze zakup drugiego wozka malego lekkiego zwinnego :) ale tylko w uzywanych bd szukac :)
Ewa a ten wozek co wybrałas i kolor swietny :) gdybym musiala wybierac dla synka to taka mniej wiecej byla by kolorystyka. :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka