- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
Mój synuś umyślił sobie śniadanie o 3.52 w nocy i terroryzował mnie dobre pół godziny, kiedy próbowałam go przekonać, że woda wystarczy w zupełności o tej porze

No to pomyślałam, że sprawdzę co się tutaj dzieje i nadrobię wczorajszy dzień.
Jakie było moje zaskoczenie, że po 2 Staślubania już coś napisała

MarzenaBZ i Elmirka gratuluję wygranych w konkursach! Super nagrody!

Agnieszka89 ja też zarejestrowałam się w tym bebiprogarmie i płytę dostałam jakoś początkiem lutego

Marzena25 ale fajnie, że też masz termin na 1 lipca

Ewa1001 to Ci spory maluszek! Myślałam, że mój największy a tu taki koszykarz! Super! Niech rośnie zdrowo

A! i zapomniałabym... śliczne ciuszki!

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

o matko

ja wczoraj spotkalam kolezanke,oj dawno sie nie widzialysmy i okazalo sie, ze rodzila w grudniu i jej tez sie usg co do wagi pomylilo. ale w te zla strone

poszlam wczoraj na zakupy, lumpek byl po drodze wiadomo

Dzis mamy szkole rodzenia, kapiemy przewijamy, maz mowi, ze sie boi najbardziej przewijania phi

Marzena, co do wydzieliny to jest ona taka mleczna, bezwonna ale jest jej wiecej. ostatnio clotrimazol pomogl, ale wrocilo. Ginek powiedzial, ze to w zaawansowanej ciazy norma, znowu mam clotrimazol i lactovaginal. Jak ktos sie cieszy, ze w ciazy nie ma okresu to nie ma z czego

Elmirka a zażywasz moze zelazo? ja mam takie problemy kibelkowe jak biore regularnie zelazo 2x dziennie. na szczescie zdarza mi sie zapomniec to wtedy jest mi lżej.
Aaa z bebiprogramu tez do dzis nic nie dostalam, a rejestrowalam sie daaaawno.
jak ja sie ciesze, ze ja nie mam problemow ze snem

Superowe macie te ciuszki noo i nagrody konkursowe do pozazdroszczenia

miłego dnia!

- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21
A konkursy są super, Marzena i Elmirka gratuluję

Marzena25 jesteś genialna, teraz trochę odpocznij i dopiero zabieraj się za robotę. Musisz mieć odrobinę relaksu:)
Miłego dnia, ja mam nadzieję trochę się przespać, bo po nocy mam braki;)
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Agni pisałam Ci wcześniej, ze u mojej kuzynki pomylili się jeszcze bardziej, mówili przed porodem 3400 a jak urodzila to było faktycznie 4300

ja dziś mam Powera i nastawienie bojowe: sprzątam i szykuje kacik dla malej a do tego zabieram się za pranie pozostałych ciuszków

ja mam tez kilka pobudek w nocy, zazwyczaj 3-5. Choc poprzedniej nocy jakims cudem była tylko jedna

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja po wczorajszej wizycie u gina wyszłam z pozytywnym nastawieniem

Kolejną wizytę mam za 3 tygodnie.
Jeśli chodzi o mój pooperacyjny kręgosłup, to muszę się umówić do lekarza, który mnie operował, żeby wyraził opinię czy mogę rodzić siłami natury. Zobaczymy jak to będzie, ale gorąco liczę na to, że będzie wsio ok

A jak nie, to trudno... Ważne, żebyśmy z maluszkiem po rozwiązaniu czuli się dobrze

Ewa 1001 to kawał pulpecika ten twój synuś

Buziaki dla wszystkich na udany dzionek

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Ale miałam sen !!!

Śniło mi się, że urodziłam mojego Kochanego Synka. Kiedy już go przytuliłam i przywitałam, czując kolejny skurcz na urodzenie łożyska, zażartowałam do lekarza: A TERAZ POPROSZĘ MAŁĄ HANIĘ

Takie sny mogę śnić codziennie

Cania, nie słyszałam o metodzie wody z miodem, ale dziękuję - na pewno wykorzystam

Agni, ale miałaś pomysł! :)Sprawdziłam skład Prenatalu, który do niedawna brałam i tam było 60 mg żelaza w 1 tabletce a teraz mam Femibion Natal 2 Plus i jest tylko 28 mg żelaza w tabletce. Może to faktycznie była wina żelaza? ....
Teraz jem śniadanko i piję kawę zbożową z 43% błonnika (przynajmniej tak jest napisane na opakowaniu) i może nadal będzie dobrze tak jak te ostatnie kilka razy...

Miłego dnia wszystkim Mamusiom i gratuluję zdrowych maluszków!

P.S. Zarejestrowałam się wczoraj w BebiProgramie. Zobaczymy czy przyślą co obiecali

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A to nasz wcześniejszy ręczniczek z polecanej apteki gemini
i ostatnia zabawka z Pepco

Chyba z małych rzeczy mamy już wszystko, pozostaje tylko łóżeczko, wózek i wanienka

A chciałam Was zapytać dziewczyny o wózki firmy Dymex. Może któraś z Was kupiła, albo zna opinie od znajomych? Byłam zdecydowana na Tako Laret, ale sąsiadka mojej cioci jest przedstawicielką firmy Dymex, więc mogę u niej kupić kiedy chcę.
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Boziu, położyłam się na kanapie, wczoraj zmienialiśmy kołdrę, bo kupiłam dla nas cieńszą i tą ciepłą zaniosł maz na szybko do salonu. nie powiem, uwielbiam pod nia spac i tak sie wlasnie spalo, własnie sie obudzilam

A co do pomyłek usg to mój mąż mowi wczoraj "życzę sobie, żeby Pola wazyła od 2800 do 3200g"

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

I ja Wam tego szczerze życzę: niech życzenie Twojego męża sie spełni !

Ali, chyba kupujemy od tego samego sprzedawcy

Tą zabaweczke co masz zyrafke to nie czasem z Babyono? Ja poluję na takiego chłopca z czerwoną lub niebieską czapeczką dla mojego synka

Miłego wypoczynku Kobietki, trzymajcie się cieplutko!

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
jestem. Wróciłam od lekarza.. i doopa.. bo nie miałam wziyty.Moja gin na urlopie a lekarz który miał zastepstwo od rana ma cesarki na porodówce.
kolejna wizyta za dwa tyg,ale martwi mnie nadal moja anemia,macie może wyniki badań by porównać z moimi? niby coś tam się podniosło ale nadal za mało. Jakie macie żelazo przepisane?
no i w moczu też coś wyszło nie halo,co brać na to? sam żurawit pomoże?
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Za to wyniki z moczu nie zawsze są idealne. Wcześniej brałam Urinal 2 razy dziennie przez 7 dni a teraz moja gin doradziła mi pić Wodę Jana. Wspominała, że smakowo jest trochę dziwna, ale ja piję dużo wody ogólnie i lubię, dlatego nie mam z nią większego problemu. Teraz tylko biegam na siku co chwilę, ale mocz się fajnie "poprawia"

Elmirka faktycznie ten termometr jest bardzo dobry za niewielkie pieniądze. Już na sobie wypróbowałam

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Elmirka, zelazo to taki szatan, z nim zle, bez niego tez

- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Wiecie że znów miałam zator w nerce!? Tym razem w prawej, więc to niby fizjologiczne w ciąży, ale ból był tragiczny!
Na szczęście obeszło się bez szpitala, bo zażyłam paracetamol i wypiłam dużo wod. W ciągu 10 minut byłam 6 razy w ubikacji i sikałam jakbym wiadro wody za każdym razem wylewała z siebie. To dobrze, bo pewnie zator zszedł i mogłam zasnąć. Tylko teraz jestem padnięta. No i już nie pojadę w weekend na wycieczkę, a miałam być w Krakowie, Wadowicach i Kalwarii z moim chórem... Trochę żal, ale dziecko jest najważniejsze!
Mam dziś Szkołę Rodzenia, to popytam położną o to, co brać żeby już uniknąć zatorów!
agnieszka89ja też dosyć długo czekałam na tę paczkę z BebiProgramu. Aż zapomniałam o tym i wtedy przyszło, normalnie do skrzynki. Więc może teraz jest jeszcze dłużej, bo widzę, że wszędzie są reklamy o tym i pewnie jest dużo chętnych.
marzena25 na szkole rodzenia dostaliśmy takie porady jak sobie radzić z dolegliwościami ciążowymi. Już Ci piszę co jest o hemoroidach!
W uniknięciu hemoroidów pomogą:
1.Domowe sposoby:
-Właściwa dieta wykluczająca zaparcia.
-Spanie i odpoczywanie na boku, nie na plecach, by uniknąć dodatkowego ucisku na żyły odbytnicy.
-Trzymanie nóg na podnóżku(także podczas wypróżniania się, jeśli pojawią się zaparcia) i nienapinanie się podczas tej czynności.
- Ciepłe nasiadówki z rumianku, kory dębu lub kasztanowca - gdy pojawi się ucisk lub ból w okolicy odbytu.
2.Specyfiki z apteki:
- Czopki- tylko wtedy, gdy zostaną zlecone przez lekarza.
gabi28 Mi też ostatnio wyszła kiepska morfologia, miałam coś trzy rzeczy na minusie, ale lekarz powiedział, że to teraz normalne. Mam zażywać tylko żelazo, no i falvit mama biorę i magnez. A następna wizytę mam 28 maja i już nawet mi morfologii nie kazał robić, bo stwierdził, że i tak wyszłaby źle. Więc może nie masz powodów do paniki. Anemia w ciąży jest podobno normalna, już nawet w szpitalu jak leżałam mówili, że mam lekką anemię, ale że to normalne. Odżywiaj się dobrze odpoczywaj, a te nasze maleńkie pasożytki, niech sobie tam czerpią z nas co chcą, byleby były zdrowe;)
Pozdrowienia dla wszystkich, Idę odpoczywać i pić wodę - 3 litry dziennie muszę wypijać

Buziaki