BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #880868 przez misiana
A masz juz jakis konkretny kosmetyk z filtrem wybrany czy dopiero bedziesz sie na ten temat orientowała ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #880870 przez Agnilla
bede szukala, mam nadzieje, ze dzis uda mi sie cos znalezc, bo juz chce zrobic zamowienie w aptece na leki i kosmetyki

10 lata 7 miesiąc temu #880873 przez misiana
Daj znac jak juz coś znajdziesz :) Chętnie poczytam na jego temat i byc moze sama skorzystam ;)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880875 przez malgorzatawalak
Witam sie i ja dzisiaj :laugh:
Witam nowa mamuske... Milo ze jest nas coraz wiecej :laugh:
Dobrze ze poruszylyscie temat kosmetykow bo nie mam zupelnie pojecia co kupic zeby bylo dobrze...slyszalam tez ze kosmetyki ziaji sa super i chyba sie na nie zdecyduje...tylko co kupic zeby bylo do kapieli takie uniwersalne to nie wiem... :S
Chce jeden kosmetyk do kapieli zeby potem nie korzystac z oliwki chyba ze bedzie trzeba... Krem do pupy to sudocrem - z doswiadczenia moich siostr wiem ze najlepszy :laugh:
Mnie jeszcze zostalo tyle rzeczy do kupienia ze to masakra ....zaczynam sie gubic co i jak... :laugh: agni polecalas jakas apteke...przypomńij jaka. Gemińi?

U mnie sie pozmienialo... Mowilam ze musze miec cc a tu sie okazuje ze jednak nie i szykujemy sie do porodu sn...powiem wam dziewczyny ze jak bylam nastawiona na cc to jakos juz tak psychicznie czlowiek byl nastawiony a teraz nie wiem czego sie spodziewac... :ohmy:
Czeka mnie teraz ogladanie filmow i czytanie intensywnie o porodzie..zaluje ze nie poszlam na szkole rodzenia :dry: pech gapowego...

Milego dnia dziewczyny :laugh: u mnie ranek pochmurny a teraz slonce :laugh:

10 lata 7 miesiąc temu #880877 przez misiana
Jeżeli chcesz kupic jeden kosmetyk do kapieli i nie bawic sie w oliwki to kup płyn do kapieli dla dzieci i niemowlat natluszczajacy od 1 dnia zycia :)

Moje dzisiejsze zkaupy, obiecałam sobie ze beda to ostatnie juz hehe

[/img]

10 lata 7 miesiąc temu #880880 przez Agnilla
www.aptekagemini.pl/ po obiedzie zaczynam buszowanie ;)

10 lata 7 miesiąc temu #880886 przez Magdalen
Fajne ciuszki , a do koszul dla maluszkow to juz w og mam slabość ;)
Mi jeszcze brakuje kilku kosmetykow w tym własnie cos na spacery :D
wiecie co... nie moge zmienic miniaturki kuuurde... nie wiecie moze czemu ? ;/

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880887 przez Cania
mnie doszly sluchy ze najmniej uczulają pieluszki Dada z Biedronki. Nie wiem ile w tym prawdy :D Mam ich tylko jedna mala paczuszke dla noworodka 2-5kg, a tak to mam pampersy :) O johnsonie tez slyszalam ze niektóre dzieci uczulają. Ciezko stwierdzić, kazda z nas musi przetestować i zobaczyć, co najlepiej się sprawdza dla jej maleństwa :)

To jeszcze kremu z filtrem nie mam w takim razie... musze się jeszcze za tym rozgladnac :D a co do oliwki to podobno jak kapie się dziecko w czyms ala Oilatum lub podobnym, to nie trzeba później smarować całego ciałka, bo to już dostatecznie natluszcza. A oliwka zatyka pory i skora już tak nie oddycha. Ale ile w tym prawdy to nie wiem :D ja używam sama oliwki po kapieli i nie narzekam :D :)

mysle ze jeśli tylko dzieciaczek będzie radosny i zadbany, to nieważne czego i jak będziemy uzywaly :)

Agni sliczne ubranka :) zwłaszcza sweterek! :D :)

malgorzatawalak to co tak się pozmienialo? ale przynajmniej po porodzie szybciej wrócisz do siebie :) ktoras z dziewczyn polecala jakas szkole rodzenia online, wiec może bys z niej skorzystala? :)

misiana tez piękne ubranka :) ale nie obiecuj sobie ze ostatnie zakupy! ja sobie tak obiecałam i co? nic z tego nie wynika, co chcwile z czyms nowym wracam :D :P

Agnilla kojarzysz ile zajmuje im wysylka z tej apteki? zamowilam wszystko 2 dni temu i ciagle paczka jest w fazie przygotowywania :D :P

Meniado dziś rozkladalam to lozeczko turystyczne żeby pokazac mamie i później wspólnymi silami udało nam się wszystkie dodatki zmiescic do torby, ale nie jest to proste :P także chyba jednak zrobie dodatkowa mala torbe, żeby się tak nie pierniczyc z tym składaniem i upychaniem :)

10 lata 7 miesiąc temu #880889 przez Magdalen
Cania rozne sa opinie na temat DADY . dla mnie to najgorsze pampersy jakie istnieja. chcoc z tych gorszych nie uzywałam zbyyt wielu. No ale dady bm napewno nie polecała... Amelka takie mila ranki na pupce od tych pampersów ze szoook goilo sie cholernie dlugo.. i wiekszosc dzieci wiem ze odparzaja sie dupki w tych pieluchach. Słyszałam ze LIBERO sa doobre ale malo dostepne... mam zamowione 2 paczki ale jak sie sprawdza to nie wiem.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880892 przez Cania
Magdalen no widzisz, a ja slyszalam wlasnie zupełnie odmienne zdanie. Mama pracuje w punkcie szczepien i pyta się tam wszystkich mam co i jak. Mam tez znajoma która ich używa i jest bardzo zadowolona, mowi ze Pampers uczulają a Dada nie. Także to tez może kwestia indywidualna. Ale po raz kolejny widzimy, ze nie ma reguły - musimy wszystko przetestować w praktyce i zobaczyć, co dla naszego maleństwa jest najlepsze :)

tez wrzucam moje dzisiejsze zakupy :D

koszulka z napisem "my Daddy knows a lot but my mummy knows everything" mnie rozbroila :D
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #880904 przez Magdalen
Dokładnie :D ile dzieci tyle opiń ! :D
A zakupki slodkie :D

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880905 przez Ali
Cania popieram co powiedziałaś w 100 %. Wszyscy znajomi, którzy mają/mieli małe dzieci polecali Dadę. Nikt nie miał żadnych problemów.

Sliczne ciuszki dziewczyny!

10 lata 7 miesiąc temu #880913 przez misiana
Mi tez bardzo duzo ludzi mówi że pampersy Dada sa dobre i polecaja. Mam zamiar kupic narazie 1 paczkę i zobaczyc jak nasz mały na nie zareaguje. Poza tym mam kupioną 1 paczkę Happy 1.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880923 przez elmirka_20
Cześć Mamusie! :)

Ale się rozpisałyście a jeszcze do 9.00 czytałam i był tylko 1 post Cani :)

Cania, ja wciąż nie dokopałam się do przewijaka, ale bardzo mnie pocieszyłaś tym, że się go mocuje :) Oby tak było i przy moim, ale to sprawdzę najwcześniej w sobotę ;) Ach ten napięty grafik ;)
Napis na bluzeczce faktycznie rozbrajający! :) I cudna czapeczka - takiej nie widziałam ;)

Witam i ja kolejna Mamusię :)

Fajne macie ciuszki ;) Ach, jak to sie miło ogląda! ;)

I jaki zgrabny brzuszek?! :) Marzenka gratuluję! :)

Co do pieluszek, to mój brat dla córci szybko zrezygnował z pampersów na rzecz innych marek, bo nie odparzały tak pupki i jak byli w Polsce, to nakupowali mnóstwo Dady, bo byli z niej naprawdę bardzo zadowoleni. Ale to nie reguła - tak jak pisałyście - jedne dzieci uczula coś a inne coś innego i tak naprawde, to tylko metodą prób i błędów poznamy, co bedzie dobre dla naszych dzieci. Tak samo z kosmetykami.
Ja tez jeszcze nie mam kosmetyków - na pewno zamówiłam sudocrem, bo chce mieć go w razie czego na pupkę, natomiast na pewno nie chcę się bawić w oliwkę a i o płynach do kąpieli słyszałam, by nie używać bo skórka dziecka więcej na tym straci niż zyska. Zapewne jest wiele opinii na ten temat, jednak ja sie do tego przychylam. Wszystko okaże się jka będzie dzieciątko, to się będzie odpowiednio działać :)

A to prezent dzisiejszy od babci:
1z3- paputki ;)

2z3 - skarpetki

3z3- rampers :) Z tego co pamiętam, to już jakiś nasz dzidziuś taki ma? :)

P.S. Tez dalabym wiele za poznanie sekretu zamieszczania kilku zdjęć na raz ;)

Miłego wieczoru Mamusie! ;) Zdróweczka duzo i uśmiechu! :)
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880924 przez Cania
Elmirka prezencik ladniutki :) papucie swietne :) mam kilka ciuszkow z zyrafa, ale takiej nie mam :D

Ech, najlepiej zeby tych naszych malenstw nic nie uczulalo :) ani kosmetyki, ani pieluszki, ani to co zjemy :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka