BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #881222 przez Ali
Kinga87 ja zamówiłam jeden usztywniany, a drugi normalny.

Agnilla tak, właśnie ta pościel co zamówiłam ma 18 elementów :) Wrzucaj zdjęcie dzieła Twojej mamy :)

Cania ja też nie rozumiem skąd jakiś problem wyniknął.. dziwne..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #881224 przez Cania
Kinga87 ja tez mam dwa :) jeden usztywniany a drugi nie. Z tym, ze ja zamowilam ten usztywniany, a później mama kupila miekki, bo był z takiego samego materialu jak pościel, która uszyla dla malej.

Ali ladniutka pościel :D :) kurcze mi na razie szkoda zamawiac do kolyski takie sliczne rzeczy, bo kolyska tylko chwile będzie sluzyla. Ale te zestawy sa naprawdę cudne! :)

10 lata 7 miesiąc temu #881227 przez Ali
Cania mi trochę "odbiło" na punkcie tego kompletu, bo jeszcze niedawno byłam przeciwna zakupu baldachimu, że kłębowisko kurzu itp.. ale w rezultacie wzięłam cały komplet, a niech synuś ma ;) trochę niepotrzebne niektóre elementy, ale cóż. Muszę kupić drugi komplet na zmianę, ale to już na pewno znacznie skromniejszy, a może i moja mama znajdzie czas i mi uszyje :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881234 przez Cania
Ali, mysle ze jeśli będziesz prac baldachim z taka czestotliwoscia jak cala pościel, to na pewno siedliskiem kurzu nie będzie :D a cos na zmiane na pewno się przyda :) mi mama wlasnie 2 komplety uszyla, żeby na zmiane uzywac :) także namow swoja :D bo babcie naszych dzieci lubia czuc się im potrzebne, choćby w taki sposób :)

10 lata 7 miesiąc temu #881241 przez rewelka1312
CANIA tak dokladnie moja Lenka bedzie miala rówiesnika/rówiesniczke troche smiesznie bo mam male rodzenstwo 3,4,5 lat i teraz bedzie pod koniec roku kolejne haha bo rodzice zaczeli sobie zycie na nowo ukladac i taka komedia wyszla troche jak w modzie na sukces hahah
Ali ja tez mam bardzo podobny komplet 20 elementów jak juz bede ubierac lozeczko to zrobie zdjecie, narazie poscieli nie bede uzywac bo kolderka jest dosyc duza a w lipcu raczej pogoda bedzie dopisywac, baldachim ejst dosc spory , i mam 2 moim zdaniem zbedne elementy taki jak worek na pampersy...nie wiem po co to bo troche dziwnie wyglada zawiesza sie to na lozeczko ale nie wiem do czego to podobne i organizer z kieszonkami ale mysle ze zawiesze to na kolyske bo mala bedzie z nami spala pierwsze miesiace a nie kupuje poscieli do kolyski tylko przescieradelko i mysle ze bede mala kladla w rozku albo spiworku

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881254 przez Cania
Rewelka, najważniejsze ze sobie zycie ukladaja i sa szczęśliwi :) I dla tego maleństwa na pewno milosci nie braknie :D :) a Twoja mala przynajmniej będzie miała się z kim bawic jak będziecie przyjezdzac do Twojego taty :)

zmontowaliśmy z mezem kolyske :D :) nie jest w pelnej okazalosci, bo chyba jeszcze trochę za wcześnie na wyciąganie upranej już pięknie pościeli :D ale i tak michy nam się do niej usmiechaja :)

Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #881259 przez meniado
Cania super kołyska - mi tez zawsze taka się podobała ale jakoś żali mi wydawać na nią kasy - ciesz się :)
Ali ja też mam zakupiony cały komplet razem z baldachimem - tez nie mogłam się powstrzymać :) z tegoto większa radość dla nas będzie niż dla naszych maluszków ale co tam nam tez się coś należy :)
Kinga87 ja też mam dwa: taki i taki przy czym ten usztywniany ma wyciąganą gąbkę więc moze potem być jako miękki - przy czym usztywniany to tylko max na pierwsze dwa miesiące i to nie zawsze każdy chce nosić w takim rożku bo nie zawsze "wyczuwa się" dziecko

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881263 przez Cania
meniado nie mamy tutaj miejsca na standardowe lozeczko, zabrakłoby nam kilka centymetrow. Dlatego wlasnie kolyska. A najpewniej we wrześniu będziemy się przeprowadzac do siebie i tam już nie będzie kolyska :D :) bo mala będzie miała caly pokoj dla siebie. a tu u rodzicow będziemy się gnieść razem, wiec minimalizujemy rozmiar wszystkiego co się da heh.

Ja wolalam usztywniany rozek, bo na początku chyba mniejszy strach o trzymanie tego maleństwa :D a później już nabiorę pewności :)

10 lata 7 miesiąc temu #881270 przez misiana
Rewelka1312 cudowne ciuszki ! :)

Ja dodaje prezenciki od babci :

10 lata 7 miesiąc temu #881271 przez ggabii
Cania kołyska super!
Co do rożków to mam tylko jeden usztywniany. Pod kolor pościelki.
Taką właśnie kupiłam:

10 lata 7 miesiąc temu #881272 przez misiana
Co do rożków też mam jeden usztywniany i jeden nieusztywniany.

A to wózek który dostarczyl mi dzisiaj kurier :

10 lata 7 miesiąc temu #881274 przez elmirka_20
Dzięki Kobietki za podpowiedzi w sprawie materaca :) No to daruje sobie pranie pokrowca - nie chcę go zepsuć szczególnie, że ma wszystą ta grykę. po prostu przewietrzę a pościel to juz wiadomo, że bedzie czyściutka poprana :)

Widziałam, że znowu wrócił temat list: co zabrać do szpitala dla siebie i dziecka i wyprawkowych. Dzisiaj koleżanka mi podpowiedziała bardzo fajną rzecz -> położna ze szkoły rodzenia doradziła im, by zabrać ze sobą rolkę ręczników papierowych do wycierania sobie krocza po każdorazowym myciu po porodzie, żeby nie wywalać normalnych ręczników, bo krwawiąc w połogu będziemy brudzić je na potęgę. A wycierając się ręcznikiem papierowym w samym kroczu jest i bardziej higieniczne i właśnie krwią nie pobrudzimy naszych ręczników. Słuszna uwaga, prawda? :) Dopisałam wałek ręczniczków papierowych do listy, by dopakować do torby szpitalnej, nie mam zapasu w domu, by dopakowac od razu. Jutro nadrobię :)

Cania, nie dziwię się Wam (Tobie i mężowi), że buzie same się uśmiechają jak patrzycie na tą kołyskę :) Można się roczulić, oj można... :) Piękny widok a będzie jeszcze piękniejszy jak dojdą pościel i dziecinka ;)

Rewelka, musze przyznać, że pamiętając Twoje pierwsze zdjęcia brzuszka, jestem pod ogromnym wrażeniem prawdziwej przemiany ;) Teraz już się nie masz co martwić, że masz za mały brzuszek :) Jest ładny i zgrabniutki :) I ciuszki dla córci też fajne :) Słodka ta czerwona bluza z myszką :)

Body też bardzo fajne! ;)

Dobranoc Mamusie, ja uciekam, bo padam na pyszczek po tych 3 godzinach nocnego snu i lataniu w dniu dzisiejszym i wczorajszym .... Muszę już dopocząć :) Śpijcie dobrze i śnijcie słodko o maleństwach ;)

P.S. Również nie wyobrażam sobie, by mąż miał mi wylecieć z wyrka - dziecko powinno mieć swoje łózko, a i dla związku to raczej niekorzystne :/ Pojawienie się dziecka już jest sytuacją samą w sobie, kiedy związek musi odnaleźć się na nowo i umocnić w tak odmiennej sytuacji a co dopiero jak facet miałby zejśc na dalszy plan w relacji z własną żoną... Ja tak nie chcę ...

10 lata 7 miesiąc temu #881281 przez elmirka_20
Ale fajny zgrabny i nieduży wózeczek! :) I ciuszki też ładnutkie! :)

I pościel! ;)

No, no... To macie udane zakupy/prezenty Kobietki ! ;)

Dooobra, już uciekam spać :)

Pa!;)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881285 przez Cania
misiana ooo ja chce taka stonogę! :D :) swietny zestaw :D radosny
i wozek rzecz jasna tez, wygląda solidnie :)

ggabii fajny komplet wynalazlas :) bardzo mi się popiele podobają :)

elmirka_20 ja dziś sobie o tych recznikach jednorazowych przypomniałam wlasnie ze szkoły, ale probowalismy sobie z mezem przypomnieć po co one miały być :D i nie doszliśmy do tego. Także dzięki za przypomnienie! :)

chciałam Was zapytać jeszcze o jedno: bierzecie jakies kosmetyki dla dziecka do szpitala? wiem ze niektóre szpitale zapewniają wszystko, ubranko i kosmetyki na czas pobytu w szpitalu, ale czesc zyczy sobie żeby rodzice jednak cos ze sobą mieli. Nie mam bladego pojęcia jak to jest w moim szpitalu, niebardzo tez wiem kogo się tam mogę zapytać, ale cos sprobuje się dowiedzieć. Natomiast na chwile obecna mam dosyć sporo probek, saszetke oilatum, emolium, alantanu i pare innych, wiec na wszelki wypadek to wrzuce do torby. Co o tym myślicie?

10 lata 7 miesiąc temu #881288 przez misiana
Takie zestawy dostepne sa napewno w H&M ale sa jak dla mnie drogie bo 40zł a dziecko kilka razy ubierze i miment wyrośnie ;) Ja go na allegro kupiłam za 10zł ;)

A z tymi kosmetykami to trudna sprawa, wiem ze u nas w szpiatalu zapewniaja kosmetyki i ciuszki, tylko pampersy musze miesc swoje.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka