- Otrzymane podziękowania: 39
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agnilla tak, właśnie ta pościel co zamówiłam ma 18 elementów Wrzucaj zdjęcie dzieła Twojej mamy
Cania ja też nie rozumiem skąd jakiś problem wyniknął.. dziwne..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Ali ladniutka pościel kurcze mi na razie szkoda zamawiac do kolyski takie sliczne rzeczy, bo kolyska tylko chwile będzie sluzyla. Ale te zestawy sa naprawdę cudne!
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
Ali ja tez mam bardzo podobny komplet 20 elementów jak juz bede ubierac lozeczko to zrobie zdjecie, narazie poscieli nie bede uzywac bo kolderka jest dosyc duza a w lipcu raczej pogoda bedzie dopisywac, baldachim ejst dosc spory , i mam 2 moim zdaniem zbedne elementy taki jak worek na pampersy...nie wiem po co to bo troche dziwnie wyglada zawiesza sie to na lozeczko ale nie wiem do czego to podobne i organizer z kieszonkami ale mysle ze zawiesze to na kolyske bo mala bedzie z nami spala pierwsze miesiace a nie kupuje poscieli do kolyski tylko przescieradelko i mysle ze bede mala kladla w rozku albo spiworku
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zmontowaliśmy z mezem kolyske nie jest w pelnej okazalosci, bo chyba jeszcze trochę za wcześnie na wyciąganie upranej już pięknie pościeli ale i tak michy nam się do niej usmiechaja
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
Ali ja też mam zakupiony cały komplet razem z baldachimem - tez nie mogłam się powstrzymać z tegoto większa radość dla nas będzie niż dla naszych maluszków ale co tam nam tez się coś należy
Kinga87 ja też mam dwa: taki i taki przy czym ten usztywniany ma wyciąganą gąbkę więc moze potem być jako miękki - przy czym usztywniany to tylko max na pierwsze dwa miesiące i to nie zawsze każdy chce nosić w takim rożku bo nie zawsze "wyczuwa się" dziecko
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja wolalam usztywniany rozek, bo na początku chyba mniejszy strach o trzymanie tego maleństwa a później już nabiorę pewności
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Widziałam, że znowu wrócił temat list: co zabrać do szpitala dla siebie i dziecka i wyprawkowych. Dzisiaj koleżanka mi podpowiedziała bardzo fajną rzecz -> położna ze szkoły rodzenia doradziła im, by zabrać ze sobą rolkę ręczników papierowych do wycierania sobie krocza po każdorazowym myciu po porodzie, żeby nie wywalać normalnych ręczników, bo krwawiąc w połogu będziemy brudzić je na potęgę. A wycierając się ręcznikiem papierowym w samym kroczu jest i bardziej higieniczne i właśnie krwią nie pobrudzimy naszych ręczników. Słuszna uwaga, prawda? Dopisałam wałek ręczniczków papierowych do listy, by dopakować do torby szpitalnej, nie mam zapasu w domu, by dopakowac od razu. Jutro nadrobię
Cania, nie dziwię się Wam (Tobie i mężowi), że buzie same się uśmiechają jak patrzycie na tą kołyskę Można się roczulić, oj można... Piękny widok a będzie jeszcze piękniejszy jak dojdą pościel i dziecinka
Rewelka, musze przyznać, że pamiętając Twoje pierwsze zdjęcia brzuszka, jestem pod ogromnym wrażeniem prawdziwej przemiany Teraz już się nie masz co martwić, że masz za mały brzuszek Jest ładny i zgrabniutki I ciuszki dla córci też fajne Słodka ta czerwona bluza z myszką
Body też bardzo fajne!
Dobranoc Mamusie, ja uciekam, bo padam na pyszczek po tych 3 godzinach nocnego snu i lataniu w dniu dzisiejszym i wczorajszym .... Muszę już dopocząć Śpijcie dobrze i śnijcie słodko o maleństwach
P.S. Również nie wyobrażam sobie, by mąż miał mi wylecieć z wyrka - dziecko powinno mieć swoje łózko, a i dla związku to raczej niekorzystne :/ Pojawienie się dziecka już jest sytuacją samą w sobie, kiedy związek musi odnaleźć się na nowo i umocnić w tak odmiennej sytuacji a co dopiero jak facet miałby zejśc na dalszy plan w relacji z własną żoną... Ja tak nie chcę ...
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
I pościel!
No, no... To macie udane zakupy/prezenty Kobietki !
Dooobra, już uciekam spać
Pa!
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i wozek rzecz jasna tez, wygląda solidnie
ggabii fajny komplet wynalazlas bardzo mi się popiele podobają
elmirka_20 ja dziś sobie o tych recznikach jednorazowych przypomniałam wlasnie ze szkoły, ale probowalismy sobie z mezem przypomnieć po co one miały być i nie doszliśmy do tego. Także dzięki za przypomnienie!
chciałam Was zapytać jeszcze o jedno: bierzecie jakies kosmetyki dla dziecka do szpitala? wiem ze niektóre szpitale zapewniają wszystko, ubranko i kosmetyki na czas pobytu w szpitalu, ale czesc zyczy sobie żeby rodzice jednak cos ze sobą mieli. Nie mam bladego pojęcia jak to jest w moim szpitalu, niebardzo tez wiem kogo się tam mogę zapytać, ale cos sprobuje się dowiedzieć. Natomiast na chwile obecna mam dosyć sporo probek, saszetke oilatum, emolium, alantanu i pare innych, wiec na wszelki wypadek to wrzuce do torby. Co o tym myślicie?
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
A z tymi kosmetykami to trudna sprawa, wiem ze u nas w szpiatalu zapewniaja kosmetyki i ciuszki, tylko pampersy musze miesc swoje.