BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 4 miesiąc temu #802116 przez Agnilla
Gabi to jak ja, kocham słodkie,a teraz...jem bo zjem, jak mąż coś przyniesie, samej mnie specjalnie nie goni do tego, na szczęście ;) i tak mam już 2 kg na plusie odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciązy w 3 tc :dry: teraz narazie waga stoi i oby tak dalej.
ja to zycie mogę oddać za sałatkę grecką, i mam ogromną ochotę na kwasne, ale nie jem, nie mam jakihś specjalnych zachcianek :)
naprawdę teraz takim męczącym mnie objawem jest zmęczenie, bo nic mi się nie chce robić, a tyle w głowie, święta zaraz grrr

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #802122 przez gabi28
oj Agnilla nawet nie mów o zbliżających się Swietach.. nie wiem w co ręce włożyc. :)

No właśnie z jaką wagą zaczynaliście? ja do chudzielców nie należę.Waże obecnie jakie 58.5 kg.

11 lata 4 miesiąc temu #802184 przez Agnilla
ja jak dowiedziałam się o ciąży, miałam skończony równo 3 tydzień i ważyłam wtedy 58,4 kg :) teraz ważę 60,5, więc troche już mi przybyło. zaczęłam się pilnować, notować co jem i od założenia karty ciązy 2 tyg temu nic mi nie przybyło bo już wtedy miałam 60,4 :) mam nadzieję, że po genetycznym dostanę zielone światło i będe mogła się wiecej ruszać, ćwiczyć :)

11 lata 4 miesiąc temu #802289 przez marta0488
hej,
odnośnie kremów do depilacji to nie wpadłam na to czy można ich używać w ciąży czy nie...cały czas stosuje i nie zauważyłam żadnych podraznień, a zapach tez mi jakoś nie przeszkadza wiec chyba ok ;)
Jeśli chodzi o spanie to mogłabym bez przerwy, a pozycji w nocy w ogóle nie kontroluje-zazwyczaj zasypiam na boku, a budzę się na brzuchu. Może jak już będzie większy to się jakoś od ucze....
Odnośnie wagi to od początku ciąży przytyłam 1 kg i modle się żeby jednak nie tyć więcej niż to konieczne bo do szczupłych raczej nie należę :silly:
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :)

11 lata 4 miesiąc temu #802476 przez Agnilla
laski, ja Wam mówiłam, że nie mam objawów? kurna od dłuższego czasu mam takie nieprzyjemny posmak w ustach, tragedia. czytam, że to przechodzi w 2 trymestrze matko boska :angry:
marta, Ty już nie kręć, ja widzialam Twoje zdjecia :)

11 lata 4 miesiąc temu #802482 przez ilona88
Agnilla ja ten gorzko cierpki posmak mam od ok 2 tygodni. Przede mną kolejna nie przespana noc. Założyli mi holter:(

11 lata 4 miesiąc temu #802508 przez Agnilla
ja nawet nie umiem okreslic tego smaku, jest okropny i znika tylko jak jem, a przeciez nie moge ciagle jesc :angry:
Ilona, trzymaj sie :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #802641 przez ilona88
Hejka dziewuszki:)
Powiem Wam, że jedna z lepszych nocy za mną. Prawie całą przespałam i tylko dwa razy na siusiu wstałam. Myślałam, że będę się męczyć jak zwykle z holterem a tu proszę taka niespodzianka. Tak, ten smak jest paskudny ale powiem Ci Agnilla, że ja się już przyzwyczaiłam...

11 lata 4 miesiąc temu #802711 przez Agnilla
dzien dobry :) Ilona, widzisz, moze holter Cię ululał :)
ja nienawidzę tego smaku, ale co zrobić. mam nadzieje, że szybko przejdzie
miłego dnia Wam! :)

11 lata 4 miesiąc temu #802715 przez gabi28
Dzień dobry.
ja jeszcze w piżamce. noc troszke lepsza niż wczorajsza,ale brzuch(chyba żołądek) dalej boli,jest mi niedobrze,słabo i jeszcze głowa boli.Nie mogę patrzec na jedzenie..dzisiaj rano otwieram lodówke i jak poczułam zapach wędliny to myślałam,że nie dotrę do łazienki.Czy to u mnie nie za wcześnie? jutro będzie 6 tyd.

11 lata 4 miesiąc temu #802724 przez ilona88
Kochana gabi28, u mnie rewolucje żołądkowe zaczęły się w ostatnim dniu 5 tygodnia. Czułam się fatalnie, dosłownie jak przy grypie żołądkowej: wymioty, biegunka z rana i ten okropny ból głowy. Teraz wymiotuję tylko rano i to jeszcze przed śniadaniem. Chociaż kilka razy mi się zdarzyło zwrócić też wieczorem. A jak mi kisiel zaszkodził to nawet wodę zwracałam. Także kochana wszystko jest w porządku:)

11 lata 4 miesiąc temu #802735 przez Agnilla
pocieszające :P

11 lata 4 miesiąc temu #802738 przez ilona88
He he Agnilla tu nie ma co pocieszać:) Wymioty są oznaką wzrostu HCG czyli oznacza to również że zarodek już się na dobre zagnieździł:) Trzeba zacisną pięści i to przetrwać:)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #802754 przez marzena25
Cześć dziewczynki :) ja dzisiaj w kiepskim humorze :( nie mogę patrzeć na swoje włosy, odrosty mam chyba z 5 cm masakra, chociaż nie są tak bardzo może widoczne bo swoje włosy mam brązowe a farbuje na czarno ale ja jednak to widzę, i ogólnie czuje się nie atrakcyjna. Jeszcze za niedługo święta a ja wyglądam beznadziejnie , jakby tego było mało to co chwila na twarzy wyskakuje mi jakieś cholerstwo. Powiem wam że zanim zaszłam w ciąże i widziałam na ulicy kobiety w ciąży takie zaniedbane z tłustymi włosami odrostami w dresach to myślałam Boże tak trudno o siebie zadbać ja jak będę w ciąży to na pewno będę o siebie dbała o ironio teraz to wiem TRUDNO jak diabli,bo tego nie wolna tamtego się nie zaleca i chociaż staram się dbać o siebie nie chodzę z tłustymi włosami i nie zawsze w dresach bo wole leginsy i tunikę to i tak czuję się kiepsko. Dla dobra maleństwa zniosę wszystko ale myślałam, że w ciąży będę się czuła ładna.. Proszę o konstruktywną krytykę ;) :P

ilona88 ja nie wymiotowałam ani razu

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 miesiąc temu #802773 przez Agnilla
moze u mnie to wygląda inaczej, bo biorę duphaston, tak czy siak, nie zazdroszczę Wam tych wymiotów. ja mam odruch wymiotny jak myję zęby, lzy w oczach, masakra jakaś
marzena, ja też mam odrosty, ale mam krótkie włosy i nie farbuję od 3 miesięcy, bo mam zamiar wrócić do swojego koloru i machnąć sobie coś nowego na święta :) ale moje włosy tez nie lsnią, mam wrażenie, że są suche. ale jeszcze tydzień, mam nadzieję, że jak pofarbuję to będą inaczej wyglądały. ja niestety myślę, ż to trochę tez nasza wina. ja siedzę w domu i mi się po prostu pewnych rzeczy nie chce robić :/ niby się pindrze w weekendy, ale mam wrazenie, że wlosy na nogach i brwi to rosna mi w tempie ekspresowym :P paznokcie ściełam na krótko, bo w ciązy mam mega mocne i chcę na swieta miec ladn dlugie. malowac sie nie maluje, bo w domu to mi szkoda cery...która tez niestety mogłabybyc lepsza. wszyscy mowia, ze w ciazy skora sie poprawia, a ja mam od samego początku taki wysyp na plecach. nie wiem, moze kupie sobie jakas masc zasuszajaca. smarowalam plynem na tradzik, ale wyczytalam, ze lepiej unikac kwasu salicylowego :dry: i badz tu madry. ja atrakcyjnie sie nie czuje, nistety :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka