BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #887089 przez Agnilla
uh ogarnelam, wypindrzylam sie, wyspałam i od razu czlowiek inaczej sie czuje :)
Marzena, obawiam sie, ze Twojego tescia wywalony na wierzch cycek moze nie zrazic, bo oni z tego pokolenia są, co sie karmilo wszedzie, nawet przy stole na imieninach :P ja juz ustawilam meza, za nikt nie ma wstepu do pokoju procz niego, jesli bede karmila piersia. a jego ciekawska mamuska juz w ogole, jak kogos wpusci to go zabije :P to sa moje piersi i nie mam zamiaru nikomu ich pokazywac, postanowione :)
Cania, my kupilismy auto w kwietniu, ja je rejestrowalam bo maz w pracy, ale mimo wszystko upowaznienie ( ale tu akurat za nie nie placilam :P) musialam miec. auto jest tylko na meza, wiec moze dlatego, ale wymagali tego ode mnie
cos chcialam napisac, ale skleroza mnie dopadla. mysle, ze niebawem i ja bede mogla Wam pokazac pokoik córci :)
szukam wlasnie ochraniacza na allegro, zbyt wybredna chyba jestem kurcze ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #887091 przez MarzenaBZ
Hahahaa Agni masz racje, cycek nie wystarczy, więc będę musiała zaryzykować i zostać w samych majtkach:D Trzeba walczyć z tym!
:)

Rewelka a to fajnie. Być za granicą i mieć już swój dom to super sprawa. Bo praktycznie jesteście na swoim i możecie sobie życie bezpiecznie układać!
Dobra, bo miałam wybierać się już dawno do szkoły rodzenia a jeszcze jestem nieogarnięta!

Papa

PS. Śliczności tu wstawiacie!!!!!!!!! Ja już też chcę urządzić wszystko, spakować torbę i tylko czekać!

10 lata 10 miesiąc temu #887092 przez Agnilla
eee moj tesc przy mnie latem gania w gaciach, czego nienawidze i zawsze truje mezowi, ze niech tylko sprobuje przy Poli tak latac. obawiam sie, ze mojego tescia i gacie by nie odstraszyly :D pozostaje wiekszy hardcore :P

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #887096 przez marzena25
MarzenaBZ No ja myślę że większe wrażenie na twoim teściu by zrobiło jakbyś jednak zdecydowała się na wersję bez majtek hehe

No właśnie Angila obiecujesz obiecujesz i nic, dalej tylko dopieszczasz ten pokoik może się wreszcie pochwalisz tymi cudnościami.

My leżymy i odpoczywamy standardowo, czytam dalej mam takie różne ulotki ze szkoły rodzenia.

A jeśli chodzi o kosz na ubranka to też kupiłam pleciony taki w białym kolorze i do tego takie sam koszyki w jysk, pasują do pokoiku i stanowią fajne dodatki

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #887099 przez meniado
marzena25 bardzo ładne te koszyki :)
a rewelka fajne ciuszki
wrzucajcie dziewczynki zdjęcia bo dobrze je się ogląda

10 lata 10 miesiąc temu #887101 przez misiana
Ten pingwinek to akurat kosz na zabawki bo ostatnio 5-letnia siostra przyniosła mi trochę swoich zabawek bo jak stwierdziła "juz się nimi nie bawi i przyniosła Igorkowi :) "
Na ubranka mam mniejszy, stoi schowany jak narazie za leżaczkiem :)

Rewelka te kompleciki są przesłodkie :) zaraz bede ogladala aukcje tej osoby na allegro

10 lata 10 miesiąc temu #887102 przez elmirka_20
Cania, Wiolcia !!! :) Dziekuję Wam bardzo! :) Moje Obrończynie !!! :D :) Ja już naprawdę miałam obawy, że mnie ustrzelicie na forum za te dłuższe teksty - jakiś ban i dopiero bym miała przekichane, bo ja bez Was - wszystkie Kobietki na tym forum - to już funkcjonowac normalnie bym nie mogła ! :) To naprawdę uzależnienie :) Ale jak najbardziej pozytywne :)

Rewelka, ten rampers z pajacykiem to od tego samego dostawcy co z poprzedniego zdjęcia, prawda? Bardzo ładne! :) Właśnie przeglądam, co ma dla chłopca ten sprzedawca, choć ja już tak chciałam sie ograniczać w zakupach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
Lumpki też już omijam z daleka, nie żebym miała jakoś specjalnie dużo ciuszków, bo mam ich nawet mało, ale chcę zobaczyć jaki będzie ten mój synek duży/mały, żeby kupić więcej ... :)

Misiana, fajny kącik dla maluszka ;) Ja zrobię mojemu synkowi ok połowy czerwca, wtedy też wkleje fotkę :) Już zapowiedziałam mężowi, że bedzie targał komodę a wkładał tam łóżeczko synka :) Muszę też pozwozić od mojej mamy maskotki takie fajne, które sobie zostawiłam jeszcze swoje.... :) Nad łóżeczkiem synka będzie półka, na której mogą stać tylko lekkie rzeczy (skoro półka siłą rzeczy jest już przytwierdzona i będzie akurat nad łóżeczkiem - wolę być przezorna i jej nie obciążać). maskotki świetnie sie do tego nadadzą :)
A rozgryzłaś może jak sie przytwierdza (i czy sie przetwierdza) ta żółtą kaczuszkę do bujaczka? Bo ja ją póki co schowałam razem z leżaczkiem do łóżeczka synka i się nad tym jeszcze nie zastanawiałam ;) Leń patentowy ;)

MarzenkaBZ, nie tęgo z takim teściem..... Ja już jestem tak nabuzowana na ta swoją teściową, że teraz chyba bym wszystkim wokoło hurtem zjechała! :) można mi podsyłać delikwentów :D :)

10 lata 10 miesiąc temu #887105 przez wiolcia1004
Rewelka fajne te twoje ciuszki:) A co do rodziny to wiesz z nia najlepiej na zdjeciu sie wychodzi taka prawda, ze bardziej mozna liczyc na obcych ludzi niz na rodzine.Przykre to ale prawdziwe:)
Ja tez kacik dla malej bede urzadzac dopiero w polowie czerwca.
MarzenaBZ na twojego tescia chyba zadziala tylko ostry hardcore hehehe

10 lata 10 miesiąc temu #887108 przez Cania
MarzenaBZ obawiam się ze sam cycek w polaczeniu z niemowlęciem może nie wystarczyc, bo to przecież taka naturalna czynność. W końcu kobiety same o to walcza, by nikt się nie krzywil jak karmia dziecko np. w parku :) Wiec zależy jakie nerwy ma teść :D choć akurat mezczyzni prędzej się speszą :) Wiec szansa jest. Ale mysle ze paradowanie w samych gatkach będzie bardziej skuteczne :D albo tak jak Rewelka pisala, prezeratywa :D stwierdzi, ze nie chce więcej takich rzeczy ogladac :P

Rewelka ja tez na ten rozmiar wlasnie się nastawiam, 56 :) ja mam 163 a maz 175, wiec tez nie sadze żeby mala miała się za duza urodzić :) ja jak się urodzilam to miałam 1900 (no ale z blizniakow to zawsze mniejsze dzieci), moja mama miała 2400. Mój maz nie wiem ile wazyl, ale był taki w normie raczej :D na początku przygotowałam jeszcze rozmiar 50 ale szybko z niego zrezygnowałam. Jak już biore niewiele ciuszków do szpitala to tak zebym miała chociaż pewność, ze mala w nie wejdzie :D 50 w ogole mam tyle co nic, z 2 sztuki może :) także dokup sobie cos ladnego, bo 62 to może faktycznie być za duzy rozmiar na sam początek...

tez mam zamiar sciagac pokarm jak się tylko będzie dalo. Chciałbym żeby mój P tez miał możliwość pokarmić malutka, zawsze to istotny etap w budowaniu wiezi miedzy nimi :) Ja bylam karmiona przez mojego tate, wręcz uczyl mnie przelykac bo bardzo madrze jak bylam wypisywana ze szpitala to nie miałam odruchu polykania. WIec mama tylko siedziała i plakala a on mnie karmil :) i do tej pory jestem mala coreczka tatusia :P :) :D Poza tym chce tez moc wyjść np. do fryzjera na chwile lub zostawić mala pod opieka moich rodzicow czy tesciow.

Agni tak tak, upoważnienie musi być :) tylko inaczej traktują jak malzenstwo się upowaznia, a inaczej jak ze tak się wyraze osoba trzecia :) a powiedz mi, jak kupowaliście razem auto a jest zarejestrowane tylko na meza to nie musieliście jakiś darowizn robic czy cos takiego? nam tak powiedzieli, ze musielibyśmy cos takiego wlasnie jeszcze robic, wiec zarejestrowaliśmy na nas oboje.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #887110 przez Agnilla
aaa ja mam fotki, ale chce Wam pokazac juz efekt ostateczny :) no dobra, zaraz cos wrzuce :)
Cania, darowizne? ze ja mu niby kase dałam ? ;)

Edit:
na te chwile tak to wyglada, dojda jeszcze literki na lozeczko, wyprowadze moje kalosze ;) i jeszcze pewnie jakies ozdóbki dojda :) posciel naloze na lozeczko i sie ociepli :)

10 lata 10 miesiąc temu #887118 przez wiolcia1004
Agni pokoik śliczny bardzo śliczny:) Alez ty pomyslowa:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #887119 przez ggabii
Hejka Mamusie :)

Nie dałam rady nic napisać z samego rana bo się spieszyłam. Miałam mojego M na noc więc zdążyliśmy rano jeszcze zjeść wspólne śniadanko i od razu go odwoziłam w kolejną trasę. Beznadziejne takie życie no ale jak się nie ma wyjścia ... Potem wpadłam do mnie do pracy odwiedzić te moje ciotki i oczywiście nie chciały mnie wypuścić więc przysiedziałam tam dobre 2 godziny :D No ale przynajmniej z kimś pogadałam pośmiałam się i od razu lepiej :)

A tak w ogóle to jak wróciłam do domu i jak zobaczyłam ile stron mam znów do nadrobienia ....... Już nawet nie pamiętam z tego wszystkiego co której chciałam odpisać. Ja mam dziś dzień witaminowy i będę opychać się winogronami, truskawkami i arbuzem, a co! :D

Misiana chyba wstawiała kącik maluszka. Mój też będzie miał zielone ściany bo takie są u nas w sypialni :) i naklejkę muszę jeszcze zamówić żeby chociaż byłą jakaś namiastka dziecięcego pokoju ;)

Rewelka super te ciuszki! Właśnie też będę oglądała co ten sprzedawca jeszcze ma do zaoferowania dla chłopczyków choć Tobi ma tyle ciuchów już, że chyba będę go co pół godziny przebierać :D No ale co zrobić jak się nie można powstrzymać hehe

Agni cuuuuudo :) Fajnie że możesz tak poszaleć z urządzaniem pokoiku. Sama radość :D

10 lata 10 miesiąc temu #887122 przez misiana
agni ten pokój jest cudny ! :) Naprawde masz pomysły i talent do ich wykonania :)
No nie moge sie na niego napatrzec :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #887124 przez marzena25
Angila no wiedziałam że to będzie cudo :) mam taką samą laterenkę tylko białą :) , no i te pompony super. Też mi się marzy taki fotel do karmienia ale ceny są kosmiczne .

A dziewczyny czy słyszałyście o tym żeby w ciąży unikać kuchenek mikrofalowych? Czytam te moje poradniki i takie cud atu wypisują że hoho

10 lata 10 miesiąc temu #887125 przez rewelka1312
Agnilla pokoik super taki spokojny przyjemne delikatne kolory ja to chyba przesadzilam z kolorem ale nie jest zle:) swietne jest szykowanie pokoju my juz mamy prawie skonczony ale jeszcze pozbierac sie nie moge zeby to ogarnac, zostala pulka do zawieszenia i wlasnie jakis kocyk na fotel :) ale jz od jutra bede cos kombinowac, widze ze naklejki wiekszosc z was pozamawiala, a kupilam naklejke ale zastanawiamy sie czy ja naklejac bo to nie dziecieca tylko czarna takie zawijasy ale pasowala by bo jest ciemna roleta i wykladzina w pokoiku

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka