- Otrzymane podziękowania: 53
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

literki dziś zamówiłam, będa szyte i powiesze je nad łóżeczko, a pompony wczoraj robiłam

chcialabym jeszcze uszyc girlande z serduszek, bo mam resztki materialow po poscielach, zapał jest z chęciami gorzej

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Agni, no wreszcie ktoś wypowiedział o karmieniu piersią to, co i ja o tym myślę!

Oczywiście nie widzę, bym miała z kimkolwiek problem poza moją teściową, ale to już i tak spędzało mi nie raz sen z powiek, bo wiem, że znowu będzie się ze mnie franca podśmiewać jak nie bedzie mogła popatrzeć! Taka to menda :/ .... Wszystko, czego ona nie akceptuje to wyśmiewa, zamiast sie dokształcić lub nauczyć kultury ....
Agni, bardzo ładny pokoik dla córeczki

Jutro ide rano zrobić badania... mam trochę cykora, bo dawno już nie robiłam żadnych ... Ale trzeba to przezyć !

Mamusie, ja nie miałam ani razu skierowania na badanie tarczycy. Czy jestem jedyna czy jednak są wśród Was Kobietki w podobnej sytuacji? ...
MarzenkaBZ - nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale chyba Ty podsunęłaś mi kiedyś pomysł - bardzo dobry zresztą - na wzięcie do szpitala bluzy (jako że w koszulkach nocnych ja marznę i musze mieć coś na rękach, tak jak i na nogach zresztą

W piątek zapytam lekarza, co mu walnęło z tym terminem na ok 20 czerwca. Czy mi to potwierdzi...

Czego i Wam z całego serca życzę!

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

A pokoik cudowny! ja jestem kupiona!

Elmirka, nie mialas ani raz TSH robionego? ja miałam wlasnie tak rutynowo z listy badan, a ze wyszlo nie takie jak trzeba, to od tamtej pory regularnie widuje się z endokrynologiem i biore euthyrox

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Dziewczyny ponawiam pytanie słyszałyście o tym żeby w ciąży unikać kuchenki mikrofalowej? Ja czasem używam i staram się nie stać przy niej bezpośrednio
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja chce kupic mikrofale nowa z grillem od razu, fajna sprawa bo stara schowalam do szafki i wyciagamy tylko jak potrzebna bo mi kuchnie szpeci taka biala stara okropna haha i ja ukrylam
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

marzena25 ja nic na temat mikrofalowek nie slyszalam, dlatego nic nie odpowiadałam na pierwsze pytanie.
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ale co mi sie przypomniało też z wczorajszych wykładów to to że pampersy zwłaszcza dla chłopców nie są zbyt dobre - lepsza tetra. A to dla tego, że takie pampersiki podwyższają temperaturę w jąderkach o 1 stopień a to już bardzo dużo i chłopczyk może później cierpieć na bezpłodność.... Pewnie coś w tym jest ale znów powtarzam - nie dajmy się zwariować !!
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Położna wyjaśniała, że dotąd NIE UDOWODNIONO, by mikrofalówka miała jakikolwiek szkodliwy wpływ na płód/dziecko !!!

Ze wzgledu tylko na wytwrzane podczas jej działania pole magnetyczne, zaleca się unikanie stania przy mikrofalówkach podczas ich działania, czyli gdy akurat coś podgrzewają. Nie jest to jednak przymus, ponieważ u osób pracujących przez całą ciążę w restauracjach/barach, gdzie mirkofalówek używa się do podgrzewania jedzenia (czyli praktycznie takie pracownice ciągle są pod wpływem ich działania) nie stwierdzono, by rodziło sie więcej chorych dzieci.
Ot co

Caniu, niestety - dotąd nie dostałam skierowania na TSH ani inne badanie w kier. sprawdzenia tarczycy. Zapytam o to lekarza w piątek. Może z wywiadu sgtwierdził, że nie było potrzeby ......
Dzisiaj po 7.00 napisałam maila do allegrowicza, u którego 2 tygodnie temu zamawiałam getry i sukienkę (w zeszły czwartek po 1 mailu, przepraszano mnie za opóźnienie i obiecano natychmiastowe zajęcie się zamówieniem), ale mnie dzisiaj już kompletnie olał :/ ........ A najgorsze jest to, że na początku ciąży zamawiałam u niego ciuchy i było wszystko ok. Zamówiłam znowu - od "zaufanego sprzedawcy" i co? ......
- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34
Co do karmienia cyckiem, jestem jak najbardziej za podawaniem mleka matki dziecku ale chyba wolę ściagac mleko i podawac buteleczką

Elmirka ja zamówiłam tez na allegro u gościa getry i sukienke 20 maja i nadal cisza, ani odpisac na maila, ani przesylki nie widać .. ;/
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-