BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #887375 przez marzena25
Heyka laseczki, u mnie też pogoda dziwna niby ciepło ale słońca nie ma, idę prasować to co wczoraj wyprałam a potem obiad i szkoła rodzenia ostatnia lekcja.

Dziewczyny a to WR na kiłę to już 2 raz robicie nie? Na początku ciąży też miałyście to badanie?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #887378 przez Ali
Cześć dziewczyny!
Długo mnie tutaj nie było, ale leżę już tydzień i walczę z małym, żeby jeszcze posiedział w brzuszku. We wtorek mam znów wizytę, zobaczymy co mi powie gin. Mam nadzieję, że zachowały się jeszcze choćby szczątki mojej szyjki i rozwarcie się nie pogłębia. ehhh stres jest. Ale odkąd leże w łóżku to skurcze rzadziej się pojawiają, chociaż wczoraj miałam niespotykany dotąd ból podbrzusza, już myślałam, że to TO! ale na szczęście się uspokoiło.
Jeżeli któraś z Was ma problem z puchnącymi stopami, zdecydowanie radzę leżeć z nóżkami do góry. Odkąd mnie zmuszono do leżenia - zero obrzęków. Nic a nic. Chociaż może też dodatkowo ma na to wpływ pogody, bo fakt nie ma upałów, a wtedy u mnie zaczął się problem.
Dobra biorę się za czytanie i spróbuję Was nadrobić. Rozumiem, że jeszcze wszystkie jesteśmy w dwupaku? :)
Miłego dnia!

10 lata 10 miesiąc temu #887384 przez Ali
A co do badań do szpitala, to ja na początku robiłam bardzo dużo, m.in. FT4, TSH3, HBs Ag, P/c anty-HCV, test w kierunku kiły, toxo, różyczkę i inne. A teraz tydzień temu po wizycie kazała mi niezwłocznie zrobić GBS z pochwy, odbytu i jeszcze trzecie badanie wymaz z pochwy (bakteriologia i mykologia). I to niby komplet moich badań do szpitala. Teraz czekam na wielki dzień. A wczoraj odebrałam wyniki, wszędzie czyściutko. Także spokojnie mogę rodzić ;)
Aaa no i w piątek idę na morfologię, mocz i Coombsa, żeby mieć aktualne. O ile dociągnę ;)

10 lata 10 miesiąc temu #887399 przez agnieszka89
Az checi do życia wracaja jak tak pieknie słonko świecie.
Ja właśnie puscilam osttanie pranie małego tzn kombinezoniki i kocyk z biedronki który mega naprawde mega śmierdział, aż głowa mnie od tego smrodu bolała jak w sypialce leżał
Ali a ty juz do porodu? to ze wzgledu na wielkosc dziecka czy poprostu tak mu sie spieszy na swiat?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #887406 przez Ali
Agnieszka89 tydzień temu na wizycie moja gin stwierdziła rozwarcie i maksymalnie skróconą szyjkę. Chciała mnie dać na oddział, ale obiecałam reżim łóżkowy, dostałam magnez 4x2 na skurcze i jak widać na razie dalej ciągnę jakoś ;) Ale jak tylko coś się dzieje, dzwonie do gin i decydujemy czy szpital czy nie. Dotychczas wszystkie alarmy fałszywe ;)
Na moim suwaczku mam 34 tydzień 1 dzień (z okresu), ale od chyba 3-4 miesięcy z usg wskazuje termin 1 lipca, czyli teraz miałabym 36 tydzień 2 dzień. Także zaczyna się stres ;)
A co do wielkości to fakt synuś też duży! :D

10 lata 10 miesiąc temu #887411 przez wiolcia1004
Hej dziewczyny u mnie wkoncu słoneczko wiec i humor lepszy:)
Elmirka ja dzis ide do dentysty bo tez mi plomba wypadla :( u niektorych wypadaja wlosy a u niektorych plomby lub zeby masakra chyba sobie sztuczna szczeke wstawie.
Rewelka dziwne ze tam u was badan nie robia toc to ma wplyw na dziecko i na ciebie:(:(
Aliwspolczuje ci tego lezenia ale juz niedlugo:)
Elmirka za to ciastko to cie normalnie udusze tez chce takie :)
Dziewczyny czy wasze malenstwa czesto maja czkawke bo moja ma codziennie przynajmniej ze 2 razy????
Podziękowania: Ali

10 lata 10 miesiąc temu #887414 przez agnieszka89
Ali bo juz mnie wystraszyłaś że z suwaczka mamy praktycznie ten sam termin Ja mam nadzieje ze moj wyskoczy pare dni przed terminem ale nie w 34 :) jak z usg masz 36 to naprawde spory musi być maluszek :) od 37 ciaza donoszona jest wiec juz Ci duzo nie zostało Ale trzymam kciuki zeby jeszcze troszke w domku posiedział :)

10 lata 10 miesiąc temu #887422 przez Ali
Agnieszka no właśnie moja gin chce, żebym jeszcze tydzień wytrzymała i potem już powinno być ok. Trochę mnie wystraszyła sterydami w szpitalu, ale na szczęście uniknęliśmy tego i mam nadzieję dotrwamy do 37 tygodnia. Chociaż pojutrze mam 2 rocznicę z moim G. i tak sobie pomyślałam, że byłby to wyjątkowy prezent urodzić mu syna na rocznicę ;) A tak szczerze to Aga, ja nawet mogę urodzić w terminie, byleby nic nie robić. I tak właśnie mam. Leżę, leżę i smęcę, ale dziś humorek lepszy!

10 lata 10 miesiąc temu #887439 przez Lyanka
No ja już po małych zakupach....tartaletka z rabarbarem zjedzona, truskaweczki umyte czekają :)

Co do badań, to ja też już większość robiłam na samym początku ciąży, ale teraz lekarz kazał mi powtórzyć, żeby wszystko było aktualne. Trochę to dziwne, bo rozumiem morfologia i mocz....ale takie badanie jak HIV, WR, toksoplazmoza itd. No ale lekarz wie lepiej, mam nadzieję :)

Ali, to musisz tam dzielnie leżeć i donosić maluszka do tego 37 tygodnia ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #887457 przez elmirka_20
Cania, no to całe szczęście, że te antybiotyki to nam dobrze dobrali skor już musiały być :)

Wiolcia, mi też już przez myśl przeszła sztuczna szczęka! :) he he he :) Taki ze mnie cykor a tak to by nie miał co sie psuć. Szczekę się rzadko wymienia :D
Sorki za to ciacho... To wszystko przez panią z kasy w Biedronce, bo sprzedawali te ciacha za 1,99 zł, bo termin ważności do 7 czerwca a zostały one (szczelnie pakowane, jak to kupne ciasta) chyba z Dnia Matki... I ta pani tak każdemu proponowała, a przede mna same baby w kolejce kazda brała a ja miałam sobie darować ?? :) Jeszcze z taką brzuszkową super-wymówką? :)
Ale widzisz, coś za coś.... Jeść w samotności nawet najlepsze pyszności to żadna frajda .... Dziubnęłam trochę i resztę zostawiłam ... Samej to sie nawet nie chce ....

Rewelka, nie bój nic - wrócisz do swojej sylwetki !!! :) Wszystkie wrócimy !!! :) Nie wierzę, żeby nie !!! Nie ma wśród nas takich obżartuchów, które by tyły po 30 kg, żeby mieć potem problem z wagą :) Sama się zdziwisz jak szybko znowu w lustrze zobaczysz dawną SIEBIE :) A teraz ciesz się ciążą, bo jest piękna i tych chwil nic nam potem nie odda. Niepowtarzalny czas... :) Owszem, ze zgagami, bólami, stresami, ale i piękny ...

Ali, trzymaj się dzielnie! Byle do 37-ego !!! ;) Jeszcze tylko troszeczkę ... ;)

Wracam do prasowania, bo się ociągam :/ ... :) Chwilę wcześniej wypisałam esej do koleżanki na fc :) Leń patentowy ;)

10 lata 10 miesiąc temu #887465 przez Ali
Elmirka i Lyanka ale mi narobiłyście smaka! a ja leżę sama i nie ma nikogo w domu, żeby mi przyniósł takie słodkości... ehhh!
Zwlekłam się z łóżka i zrobiłam zdjęcie do kolekcji dla mojego G.

10 lata 10 miesiąc temu #887472 przez elmirka_20
Ale ładny brzunio! :) Ja bym chętnie sie podzieliła i podreptała do Ciebie, a tu takie odległości, że chyba wszystkie zdążymy urodzić zanim bym doszła!!! :)

10 lata 10 miesiąc temu #887475 przez Ali
O Elmirka kochana jesteś! :) ale spokojnie, już mama obdzwoniona i ma mi coś przynieść! pocieszyłam się 2 kostkami czekolady, ale to nie to.

10 lata 10 miesiąc temu #887481 przez wiolcia1004
Ali brzuszek śliczny:)
No wlasnie szkoda ze nas dziela takie odleglosci masakra:(

10 lata 10 miesiąc temu #887482 przez kinngga87
hej dziewczyny
ja dzisiaj rano poszłam zrobić sobie badania krwii i do us i w miedzy czasie zjadłam drozdzowke i duze rogale czekaja jak kolezanka przyjedzie dzies na kawe ja codzinnie jem słodkie i nie mogę się powstrzymać mimo zgagi, bo raz jest raz jej nie ma. Jeszcze po przebudzeniu mie taki skurcz chwycił i tak bolał,że znów pomyślałam o bólu porodowym. ja torę mam spakowana już do szpitala i wszytsko mam już poprasowane jak dużo ciuszków nie kupiłam bo nie wiem jak duża dzidzia się urodzi i wszyscy mi mówią,że jeszcze dużo dostane w prezentach jak mnie będą odwiedzać..
Jezeli chodzi o dentyste to ja chciałam iść na nfz miesiac temu to dali mi termin na 9 lipca a termin porodu mam na 6 więc przełożyłam wizytę na koniec lipca..
jezeli chodzi o badania do szpitala to ja robiłam teraz morfologie ogolne badanie krwii i przeciwciała i też mnie czekają te wymazy..
Ali odpoczywaj dużo i dbaj o siebie i maleństwo teraz każdy dzień dłużej maleństwa w brzuszku jest ważny..
Co jeszcze nie nadrobiłam wczoraj dziewczyny macie super pokoiki jak ja uwielbiam rzeczy i akcesoria dla niemowlaków takie sa słodkie ach...
Co do laktacji widziałam program gdzie mówili ze należy chwycić sutek w dwa palce i raz poruszac w prawo raz w lewo kilka razy dziennie i tak je hartować, a jeżeli chodzi o antybiotyki i leki w ciąży ja nic nie brałam teraz lek na zgage i witaminy dla kobiet w ciąży, ale słyszałam bardzo madra rzecz a mianowicie,że czasami lepiej zazyc tabletke na bol głowy lub inne leki niz meczyc sie z potwornym bolem nasze zdrowie jest najwazniejsze bo musimy miec siły aby opiekować sie maleństwami,a powikłania po nawet niby tylko zwykłym przeziembieniu moga miec fatalne skutki, wiec nie ma co o tym myśleć jak trzeba to trzeba i już. ale sie rozpisałam

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka