- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dziewczyny a to WR na kiłę to już 2 raz robicie nie? Na początku ciąży też miałyście to badanie?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
Długo mnie tutaj nie było, ale leżę już tydzień i walczę z małym, żeby jeszcze posiedział w brzuszku. We wtorek mam znów wizytę, zobaczymy co mi powie gin. Mam nadzieję, że zachowały się jeszcze choćby szczątki mojej szyjki i rozwarcie się nie pogłębia. ehhh stres jest. Ale odkąd leże w łóżku to skurcze rzadziej się pojawiają, chociaż wczoraj miałam niespotykany dotąd ból podbrzusza, już myślałam, że to TO! ale na szczęście się uspokoiło.
Jeżeli któraś z Was ma problem z puchnącymi stopami, zdecydowanie radzę leżeć z nóżkami do góry. Odkąd mnie zmuszono do leżenia - zero obrzęków. Nic a nic. Chociaż może też dodatkowo ma na to wpływ pogody, bo fakt nie ma upałów, a wtedy u mnie zaczął się problem.
Dobra biorę się za czytanie i spróbuję Was nadrobić. Rozumiem, że jeszcze wszystkie jesteśmy w dwupaku?

Miłego dnia!
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Aaa no i w piątek idę na morfologię, mocz i Coombsa, żeby mieć aktualne. O ile dociągnę

- agnieszka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Ja właśnie puscilam osttanie pranie małego tzn kombinezoniki i kocyk z biedronki który mega naprawde mega śmierdział, aż głowa mnie od tego smrodu bolała jak w sypialce leżał
Ali a ty juz do porodu? to ze wzgledu na wielkosc dziecka czy poprostu tak mu sie spieszy na swiat?
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Na moim suwaczku mam 34 tydzień 1 dzień (z okresu), ale od chyba 3-4 miesięcy z usg wskazuje termin 1 lipca, czyli teraz miałabym 36 tydzień 2 dzień. Także zaczyna się stres

A co do wielkości to fakt synuś też duży!

- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
Elmirka ja dzis ide do dentysty bo tez mi plomba wypadla

Rewelka dziwne ze tam u was badan nie robia toc to ma wplyw na dziecko i na ciebie:(

Aliwspolczuje ci tego lezenia ale juz niedlugo:)
Elmirka za to ciastko to cie normalnie udusze tez chce takie

Dziewczyny czy wasze malenstwa czesto maja czkawke bo moja ma codziennie przynajmniej ze 2 razy????
- agnieszka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 23

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Co do badań, to ja też już większość robiłam na samym początku ciąży, ale teraz lekarz kazał mi powtórzyć, żeby wszystko było aktualne. Trochę to dziwne, bo rozumiem morfologia i mocz....ale takie badanie jak HIV, WR, toksoplazmoza itd. No ale lekarz wie lepiej, mam nadzieję

Ali, to musisz tam dzielnie leżeć i donosić maluszka do tego 37 tygodnia

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Wiolcia, mi też już przez myśl przeszła sztuczna szczęka!

Sorki za to ciacho... To wszystko przez panią z kasy w Biedronce, bo sprzedawali te ciacha za 1,99 zł, bo termin ważności do 7 czerwca a zostały one (szczelnie pakowane, jak to kupne ciasta) chyba z Dnia Matki... I ta pani tak każdemu proponowała, a przede mna same baby w kolejce kazda brała a ja miałam sobie darować ??

Ale widzisz, coś za coś.... Jeść w samotności nawet najlepsze pyszności to żadna frajda .... Dziubnęłam trochę i resztę zostawiłam ... Samej to sie nawet nie chce ....
Rewelka, nie bój nic - wrócisz do swojej sylwetki !!!

Ali, trzymaj się dzielnie! Byle do 37-ego !!!

Wracam do prasowania, bo się ociągam :/ ...

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Zwlekłam się z łóżka i zrobiłam zdjęcie do kolekcji dla mojego G.
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- kinngga87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 32
ja dzisiaj rano poszłam zrobić sobie badania krwii i do us i w miedzy czasie zjadłam drozdzowke i duze rogale czekaja jak kolezanka przyjedzie dzies na kawe ja codzinnie jem słodkie i nie mogę się powstrzymać mimo zgagi, bo raz jest raz jej nie ma. Jeszcze po przebudzeniu mie taki skurcz chwycił i tak bolał,że znów pomyślałam o bólu porodowym. ja torę mam spakowana już do szpitala i wszytsko mam już poprasowane jak dużo ciuszków nie kupiłam bo nie wiem jak duża dzidzia się urodzi i wszyscy mi mówią,że jeszcze dużo dostane w prezentach jak mnie będą odwiedzać..
Jezeli chodzi o dentyste to ja chciałam iść na nfz miesiac temu to dali mi termin na 9 lipca a termin porodu mam na 6 więc przełożyłam wizytę na koniec lipca..
jezeli chodzi o badania do szpitala to ja robiłam teraz morfologie ogolne badanie krwii i przeciwciała i też mnie czekają te wymazy..
Ali odpoczywaj dużo i dbaj o siebie i maleństwo teraz każdy dzień dłużej maleństwa w brzuszku jest ważny..
Co jeszcze nie nadrobiłam wczoraj dziewczyny macie super pokoiki jak ja uwielbiam rzeczy i akcesoria dla niemowlaków takie sa słodkie ach...
Co do laktacji widziałam program gdzie mówili ze należy chwycić sutek w dwa palce i raz poruszac w prawo raz w lewo kilka razy dziennie i tak je hartować, a jeżeli chodzi o antybiotyki i leki w ciąży ja nic nie brałam teraz lek na zgage i witaminy dla kobiet w ciąży, ale słyszałam bardzo madra rzecz a mianowicie,że czasami lepiej zazyc tabletke na bol głowy lub inne leki niz meczyc sie z potwornym bolem nasze zdrowie jest najwazniejsze bo musimy miec siły aby opiekować sie maleństwami,a powikłania po nawet niby tylko zwykłym przeziembieniu moga miec fatalne skutki, wiec nie ma co o tym myśleć jak trzeba to trzeba i już. ale sie rozpisałam
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]