- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
Bo juz te hormony to daja mi tak popalic ze mam juz dosyc.
Probowalam sie dowiedziec cos o butelkach od miesiaca kazdego pytalam znajomych mamy itp i wczoraj od mamy sie dowiedzialam ze butelke musze miec do mleka inna do wody, a te do wody to sa specjalne smoczki do przepajania i ze smoczek taki do uspokajania do spania musi byc ksztaltem taki sam jak w butelkach... masakra jakas wogole nie mialam pojecia zielonego a ja nie znam az takich słów zeby pojsc i tutaj kupic nie mam nikogo kto mzoe mi pomóc i juz sie wczoraj rozkleilam ze zostalam z tym wsyztskim sama i nie wiem jak ja kupie glupie butelki ktore sa najwazniejsze a MOJ nie zna takiuch slow jak trójprzepływowy antykolkowy itp bo skad on ma to znac, jak jestemsy u poloznej to sam sie pyta co to np znaczy i ona nam tlumaczy..
Juz wczoraj mowilam ze pojade i kupie pokolei wsyztskie butelki i bede próbowac bo oszaleje. Pozniej znajac zycie wyjdzie w praniu ze pewnie jescze czegos brakuje cos mam zlego i boje sie ze zabraknie mi ubranek bo oczywiscie tesciowa mowi- ze wystarczy ile juz tego jest a na rozmiar 56 mam doslownie 3-4 kompleciki to co to jest , na dwa dni....
a rozmiar 62 bedzie raczej przyduzy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Super, że Agni ma już swoją Polę Gratuluję!!!!!!!!!!!!!!
Ciekawe jak tam Staślubania, czy już urodziła????
Ggabii ja też się zastanawiam jak pies zareaguję, bo też ma u nas za dobrze (lepiej niż niektóre dzieci), ale jakoś jestem spokojna. Nie jest agresywna itd.więc jakoś to będzie. Najwyżej skończy się na pogryzionej zabawce.
Kiedyś udostępniłam tu link o tym jak przygotować psa na przyjście dziecka, oto kilka innych artykułów:
www.rodzice.pl/male-dziecko/rozwoj/4394.html
mamdziecko.interia.pl/pierwsze-miesiace/...e-dziecka,nId,939629
www.problemyzpsem.pl/art,31,pies-rywaliz...rosny-o-dziecko.html
ulubiency.wp.pl/kat,1010779,title,Jak-pr...c.html?ticaid=11302a
www.vetopedia.pl/article56-1-Pies_i_dziecko.html
Elmirka, właśnie wczoraj wpadłam na pomysł, żeby kupić kilka batonów musli i wsadzić do torby. Pamiętam jak leżałam w szpitalu i przywozili dziewczyny wieczorem (już po kolacji) i one całą noc męczyły się, więc nie spały, dopiero rano (przed śniadaniem) szły na porodówkę. Ja od razu pomyślałam, że nie wytrzymam z głodu całej nocy. No chyba że skurcze mi nie dadzą zjeść. Ale warto jakąś niepsującą się przekąskę mieć w torbie na czarną godzinę.
Aha... Wiolcia narobiłaś mi takiego smaka, tym wspomnieniem czekolady milka oreo. No oszaleję!!!!!!!!!!!!!!! Zeżarłam całą na raz, gdy pierwszy raz wzięłam ją do ust. Przepyszna!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak samo milka toffi.... kurde...muszę mężowi napisać żeby mi kupił!
Nic mi się nie chce! Ale muszę uzupełnić bloga, bo dawno nic nie pisałam. (cojapichce.blogspot.com) Jak macie ciekawe przepisy to czekam:)
PS. Patrzę właśnie za okno, a tam BOCIAN sobie chodzi! Czyżby Emilka już miała wyjść?????
Buziaki:*
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
MarzenaBZ w sumie pierwszy raz jadlam ta czekolade ijak sie dorwalam to cała zjadlam no tak mi smakowala mialam zamiar zostawic troche męzowi bo on tez lubi ale zjadlam cala nie dalo rady ani sily zebym mu cos zostawila.
Rewelka nie smutaj zamow kochana na internecie tego jest tyle do wyboru do koloru.
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Mam te butelki antykolkowe z czujnikiem ciepła: www.tommeetippee.pl/product/butelka-antykolkowa/
Może po prostu kupisz inny smoczek do wody.
Popatrz tam. Na pewno u Was opakowanie będzie identyczne. Poza tym na tej samej stronie masz wybór języka.
Po angielsku te butelki:
www.tommeetippee.co.uk/product/advanced-comfort-bottle/
Popatrz sobie na polskiej stronie może na zestawy - wtedy masz wszystko na raz. Zapamiętaj w jakiej zakładce było i na czuja szukaj w języku który potrzebujesz. są zdjęcia, więc jakoś dasz radę
Może choć trochę Ci pomogłam:)
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Wiadomość od Gabi28 dla Was:
"Jestem na porodówce. O 1 w nocy odeszły mi wody. Skurcze mam co 10 minut. Lekarze dali mi pierwszą dawkę sterydów dla małego. Chcą mi spowolnić akcje porodową żebym dostała drugą dawkę. Jest to wszystko za wcześnie. Mały powinien zostać w brzuchu przynajmniej tydzień".
Pozdrawia Was równiez i napisała, że skurcze są już mocniejsze....
Mocno trzymamy kciuki za naszą Gabi i jej Olusia! Najważniejsze, że są w szpitalu i w dobrych rękach, na pewno sa tam bezpieczni i wszystko będzie dobrze
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
Czy Gabi28 nie miala czasem niebawem slubowac???cos mi sie kojarzy.
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dzisiaj 2 lipiec a tu juz sie 3 mamusie zaraz pojawią ahh juz niedlugo i na nas przyjdzie kolej hehe
Ja tez mam 2 butelki Tommee Tippe i 1 taką
bebito.pl/product-pol-21794-DR-BROWNS-Bu...qqpr8CFa2WtAodmFUABg
Rewelka poogladaj sobie tak jak radzi MarzenaBZ butelki i smoczki w internecie, a potem może w jakimś samoobsługowym sklepie znajdziesz takie. A jeśli nie to zawsze możesz w tłumaczu poszukać jakichś pomocnych zwrotów typy "antykolkowa" "trójprzepływowy". Poradzisz sobie ;*
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
a co do butelek to wlasnie tyle ich jest ze ja nie mam pojecia jakie wybrac kazdy inna poleca, a to smoczki silikonowe a to kauczukowe, a to butelka taka a to taka, a pozniej nei wiadomoc zy mala bedzie chciala jesc a ja msuze miec minimum z 4-5 butelek bo mamy duzy dom i msuze meic pod reka wsyztsko na noc.. i najlepiej mama mowila ze wsyztsko z jednej seri zeby brac. a potem kolejny problem bo moj nie zna takich słów i nie umiem zabardzo przetlumaczyc, a nie chce w ciemno kupywac a z polski juz nie bedzie mial mi kto dostarczyc a poza tym niebardzo chce zamawiac polskie bo potem moge meic problemy z dokupieniem smoczkow ito:( no takie niby male problemy a ja sie denerwuje bo np urodze za pare dni i cyzm ja dziecko nakarmie, dla mnie to duzy stres.. a tesciowa jescze dogaduje a bo to nawymyslali teraz tego tyle kup zwykla i zwykly smoczek a ja mowie to znaczy jaka? bo wsyztskie sa zwykle a ja mam problem ktora wybrac i znowu to samo- byle jaka kiedys tylko jeden smoczek byl i sie na butelke po napoju nakladalo i nie ma gatki:D
szal mnie juz bierze z tym wsyztskim jescze na dodatek znowu te pajaczki zasrane na oknie sie zalegly, zaraz moj na przerwe przyjedzie znalalam numer do gminy i kaze mu dzwonic niech przychodza cos robia bo ja zaraz dziecko male bede miala w domu a nie bede niczym pryskac ..
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
To nam Gabi28 winęła numer z Olusiem Nie spodziewałam się, że akurat taka kolejność rozpakowywania będzie. Ale na pewno wszystko będzie dobrze, bo są pod dobrą opieką!!! Mocno trzymamy kciuki!!!
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
No to dostałam ciarek bo Gabi z tego co pamiętam miała termin jeszcze po mnie. Widać, że nie ma reguły, suwaczki swoją drogą a maluszki i tak swoje wiedzą
Rewelka ja też ciemna jestem co do tych wszystkich butelek i takich tam. Dlatego postawiłam na to, że wszystko będę kupowała z jednej firmy a wtedy się na pewno spasuje i nie będzie stresu. Jak weźmiesz cały zestaw taki startowy (a właśnie TommeeTippee) taki posiada
allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy...1el-i4371734777.html
Myślę, że na początek Ci wystarczy a później na spokojnie dokupisz albo od razu u jednego sprzedawcy możesz zamówić więcej smoczków do tych butelek.
Lyanka no właśnie kto jak kto ale Ty sama wiesz co się czuje jak niby zaczyna się coś dziać i pomijając to że jesteś sama w domu bo to każdej się może zdarzyć, ale najgorsze jest to że nawet mąż nie zdąży dojechać na czas bo dzieli tyle kilometrów. U mnie jakby się zaczęło to Marcin zanim by dojechał to mały byłby już na świecie a chcielibyśmy bardzo mieć poród rodzinny... Gdyby nie to to nie zależałoby mi aż tak bardzo.
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Noo... Wiecie, z tym ślubem jeśli w ta sobotę, to może akurat by jeszcze zdążyła? I to z synkiem! Ale teraz najwazniejsze, żeby Oluś był zdrowy i Gabi też ładnie i bez szwanku przeszła przez poród jeśli się go nie uda nieco zatrzymać...
Jak tylko dostanę kolejne wieści od razu Wam Mamusie przekażę!
Mi ciągle twardnieje brzuszek, od wczoraj boli kręgosłup pod lewą łopatką i nie wiem co o tym myśleć. Wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że bóle moga się zacząć od łopatek i będą schodziły coraz niżej, ale pewnie już sobie wmawiam, że coś takiego czytałam a tak naprawdę pewnie coś mi tylko strzykło - ot moje urojone bóle przepowiadające czy porodwe, heh
Rewelka, jakie byś nie kupiła butelkki to będą dobre! A pomysły z poczytaniem w necie i obejrzeniem jak wygladają pudełka jakich rodzajów butelek czy smoczków to teraz naprawdę super sprawa! Tak samo jak zakup przez internet i mieć to całkiem z głowy bez latania po sklepach jak masz jeszcze różne dolegliwości i daleko do takich sklepów...
Ja osobiście mam jakiś zestaw butelek z Tommy Tippee - antykolkowe, ale nie wiem jakie są tam smoczki - jakieś 0m+ więc na początek muszą być dobre i już
A ponoć smoczki są jakieś wolnoprzepływwoe i jakies inne rodzaje, osobne do kaszki, osobne do ciekłych płynów i bądźmy tu mądre Ja dalej nie wiem o co w tym chodzi, ale kaszek jeszcze długo dzidzia jeśc nie będzie, to sie nie będę etraz tym przejmować. Póki co wystarczą pierwsze smoczki, które sa przy butelkach, bo są do mleka i też mleko będą pić nasze niemowlaczki a potem człowiek siłą rzeczy wszystkiego sie dowie w swoim czasie
Pomyłam całą kuchnię garów (z trzech dni, to sobie wyobraźcie jakiego miałam lenia skoro już nawet nie miałam czystej łyżeczki do hebraty, hehehe! ). Teraz ide opanować sytuację w sypialni, czyli zmienie pościel (i znając życie zmienię pościel a którejś z najbliższych nocy odejdą mi wody i zachlapię całą czyściutką pościel Spoczko - musze dorżnąć swoją pralkę, żeby kupić nową, to akurat ). O właśnie ! i pranko musze nastawić!!! To lecę - pa! ;*