- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Staślubania trzymamy kciuki! Wszystko będzie dobrze. Już niedługo i zobaczysz kruszynkę a to Ci wynagrodzi wszystkie cierpienia. Czekamy i my - forumowe ciocie

Lyanka mi raz za czas coś poleci ale nie jet to regularne. Tak jak dziewczyny pisały wcześniej nie jest to nawet gwarancją późniejszej laktacji.
Maggi położna nam też na szkole dużo ostrzegała żeby wietrzyć często ranę. No i żeby osuszać po każdym podmyciu ręcznikami papierowymi bo one są najbardziej higieniczne i najlepiej wchłaniają.
Kurcze z każdym dniem coraz bardziej odczuwam miednicę i kręgosłup.... Czuć że wszystko się rozciąga i przygotowuje do wielkiego dnia

Kto wspominał że zazdrości tym co mają 38 i 39 tydzień już?? a co ja mam powiedzieć hehehehe. Termin na całkowity koniec lipca, 36 tydzień, jeszcze się trochę pomęczę

I przypomniało mi się, że też któraś (kurcze ale ja mam sklerozę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34
Lyanka mi sie kilka razy zdazylo ze obudzilam sie z plama na koszulce, teraz jest cisza. Czasem jak nadusze poleci cos tam
Spokojnej nocy wszystkim mamusiom. :*
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Ktos pisal ze zazdrosci 38 i 39tc? Heh, suwaczek suwaczkiem, ale do tego z kazdym dniem coraz wiecej rzeczy cisnie, boli lub ciazy heh. Ja juz ledwo chodze a jak chodze to drobnymi kroczkami

- sabina211
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Lyanka - nie mam do tej pory i nie miałam w poprzednich ciążach żadnych wycieków siary przed porodem, a wykarmiłam już dwoje dzieci, każde po 1,5 roku. Więc tym naprawdę się nie martw. Ja jeszcze na dodatek mam naprawdę mały biust i to też nie było żadną przeszkodą w karmieniu.
Wczoraj czułam się fatalnie, a dziś niemal rewelacyjnie. Bardzo dobrze mi się oddycha, brzuch luźny - tak to sobie mogę rodzić po 20.07...Sama jestem ciekawa, kiedy Kajtuś zdecyduje się wyjść. Ja akurat nie chciałabym mieć wyznaczonego terminu porodu i wiedzieć kiedy. Niech dziecko samo zdecyduje, jeśli nic złego się nie dzieje.
A co do zwierzaków, to my zawozimy koty na obcięcie (przycięcie) pazurów, mąż będzie ze szpitala przywiezie im kilka rzeczy z nowym zapachem i tyle nam przychodzi do głowy. Gdyby ktoś miał jakiś inny pomysł, to chętnie poczytam. Nasze koty są do dzieci przyzwyczajone, ale żaden nie miał do czynienia z noworodkiem, stąd pewne moje obawy.
Dobranoc wszystkim.
PS. Szafy w końcu nie kupiliśmy, wybieramy jedną z trzech upatrzonych. Ale w tym tygodniu będzie na pewno.
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Nie, nie na mnie padlo, wciaz w dwupaku

Dzis z siostra jezdzimy i jeszcze rozne glupoty przed weselem zalatwiamy, od kosmetykow po odbior domowych nalewek i wina od babci

W nocy strasznie sie krecilam i marudzilam. Nawet moje jeczenie meza obudzilo... No nic poki co nie poradze.
Staslubania jestesmy przy Was!

Zapowiada sie bardzo ladny dzien. Zycze by humory Wam dopisywaly

- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nadal 2w1

Wczoraj pisałyscie o patrzeniu w sufit, wiec dzisiaj jak o 4.30 wstałam na siusiu tak do 6:00 oglądałam swój sufit hehe potem zasnełam jeszcze na chwilkę.
U nas dzien sie ladny dzisiaj zapowiada, zadnej chmurki na niebie, słoneczko świeci.
Miłego dnia :*
- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

Ja nadal w dwupaku ale jesli to dluzej potrwa to chyba sama zglosze sie na porod...

Zartuje ale kobiety mnie juz tak boli krocze i pachwiny ze oszaleje...

Wczoraj tez polozna mowila mi o pacjentceco dwa dni nie czula ruchow i dopiero po tym czasie zglosila sie do szpitala...niestety bylo juz po wszystkim...dziewczyny jak tak mozna 2 dni chodzic i nie czuc ruchow...? Ja nawet jak chodze to maly mi wypycha nozke czy jak usiade to tez czuje a tu dwa dni i kobitk dopiero po tym czasie sie zglasza

Mnie sie chyba brzuch opuscil bo latwiej mi oddychac i znowu moge zjesc sobie

Milego dnia dziewczyny

- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Niestety i ja miałam noc owocną - owszem - ale tylko w bezsenność :/
Staślubania, oj Kobietko, jak dobrze, że już wczoraj wszystko sie zaczęło!

Kobietki, a słyszałyście coś, żeby ból pod łopatką mógł być bólem ciążowym czy raczej coś mi strzykło tylko nie pamiętam? :/

Miłego, spokojnego dnia Wam życzę Mamusie

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
My też dalej 2 w 1, chociaż wczoraj późnym wieczorem byłam prawie pewna, że się zaczęło. No ale niestety fałszywy alarm, ale miałam takie mocne skurcze i ból w podbrzuszu, że się przeraziłam samą wizją porodu. Pisałam mojemu G. i on już panikował, czy ma kupować bilet hehe no ale pewnie już niedługo skoro skurcze są coraz mocniejsze, to pewnie ostatnie przygotowania przed

Staślubania czekam z niecierpliwością na Twoje relacje z nocy, podejrzewam, że już tulisz Stasia w ramionach

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Dziękuję dziewczyny za wasze spostrzeżenia odnośnie siary. Trochę się uspokoiłam, bo skoro nawet ty Sabina nie miałaś czegoś takiego przy dwójce dzieci, to chyba nie jest to wyznacznikiem późniejszej laktacji

Fajnie jest mieć z kim się poradzić

Ja dzisiaj tak jak Misiana obudziłam się o 4:30, bo mi się coś złego przyśniło....że niby ktoś mnie prześladował i mnie znalazł ; wiem, głupota jakaś

Ale już się ogarnęłam, zaraz na małe zakupy skoczę no i będę czekać na mężulka

Ciekawe jak tam Staślubania...też myślę, że ma maluszka już przy sobie

Buziaki na miły dzionek kochane!!! Trzymajcie się dzielnie...

- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
Obudzilam sie dzis w zlym humorze jakos nie mam ochoty nawet sie z lozka wylonic masakra jakas hormony mnie dopadly. Tez mi sie wydaje ze Staslubania juz jest po albo w trakcie, ale mysle ze juz tuli Stasia ale im zazdroszcze Agni ma Pole a Staslubania Stasia a my nadal takie samotne.
Meniado sie nie odzywa.
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
Ja też Ali miałam wczoraj fałszywy alarm złapał mnie taki silny skurcz zalałam się potem słabo mi się zrobiło i trwało około minuty ale się nie powtórzyło niestety

Ale już prawda z każdym dniem gorzej nie ma chwili żeby mnie coś nie bolało dzisiaj byłam z mężem u chirurga to ledwo szłam ale wszystko zmierza w dobrym kierunku...

Też myślę że Staślubania ma już swoją kruszynke no to czekamy która następna

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Śniadanko już zjedzone, teraz się ogarnąć i zabieram się za sprzątanie bo jutro mam gości.
Dziewczyny fajnie że przynajmniej macie już jakiekolwiek alarmy. Zawsze jest nadzieja że coś z tego się rozwinie

Ciągle myślę o Agni i Staślubani. Fajnie że to już mają za sobą, bo przypuszczam, że Staś też już po

Wiolcia nie smutaj! Trzymaj się naszego forum to zawsze dobry lek na każdy zły humor

Lyanka jak to wspaniale, że dziś już Twój mąż wraca!! Cieszę się razem z Wami, że udało się maluszkowi poczekać na tatusia