BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #897428 przez rewelka1312
elmirka gabi bede zaraz czytac o tych butelkach bo moge je tu spokojnie dostac, tam sa smoczki o srednim i owlnym przeplywie ale ktory do czego?
Np z firmy NUK jeden smoczek ejst do wody a inny do mleka bo te do wody maja mniejsza dziurke i to sa wlasnie od nr 0 czyli dla noworodka, do kaszek to wiadomo pozniej sie dokupi ale zastanawia mnie ten smoczek do tego przepajania o ktorym moja mama mowi, i tez o tym zeby z tej samej firmy miec smoczek zwykly do usypiania.
Ja mam butelke z aventa ta mala antykolkowa i smoczek tez z aventu ten na start to wczoraj zaczela na mnie mama sie drzec ze to nie taki smoczek ze musi byc taki sam ksztalt co przy butelce bo mi sie rozplacze jescze gorzej jak wypluje smoczka:D wiec ja juz zglupialam calkowicie..
ale chyba zrobie tak ze poczekam na polozna i jak bede w domu z mała neich ona nam napisze na kartce co i jak i MOJ pojedzie i kupi bo to czlowiek moze oszalec, faktycznie tesciowa ma racje ze keidys byla jedna butelka i bylo dobrze ale teraz neistety czasy sie zmienily i musimy isc krok krok z 21 wiekiem a nie sie cofac, jak moja lenka bedzie kiedys w ciazy to ja sama nie bede tez wiedziec co i jka takie juz beda nowosci
Lyanka ja to bym chyba dzien w dzien na szpilkach siedziala jakbym miala tak sama w domu bym ale super ze Twoj maz ma tyle urlopu, MOJ od 18tego lipca ma 3 tygodnie urlopu i mamy nadzieje ze Lenka zechce wtedy wlasnie wyjsc na swiat te pare dni wczesniej ale wcale bym sie nie obrazila jkaby chciala wyjsc juz za tydzien:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #897431 przez rewelka1312
i znowu forum sie zacina:(((
ELmirka ja mam tylko 2 komplety poscieli wiec mama nadzieje ze mi w nocy wody nie odejda na lozko hahah caly czas mam cicha nadzieje bo zmienilam koldre na mniejsza lżejsza na lato i sie okazalo ze nie mam poszewek a taka duza gruba 240-220 schowalam a na nia mam duzo poszewek i problem kolejny do kolekcji, ja juz chyba naprawde zaczynam zrzedzic jak stara baba jak tutaj siedze sama albo to juz przez ta koncówke ciazy czlowiek taki poddenerwowany

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 5 miesiąc temu #897445 przez moofka
hej dziewczyny to znowu ja ;)

tym razem przybywam przedstawić Wam pannę Polę :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Podziękowania: agnieszka89, misiana

10 lata 5 miesiąc temu #897447 przez meniado
cześć dziewczyny :)
wiolcia, ggabii jestem jestem :) dalej w dwupaku - miałam ostatnie dni bardzo intensywne i tylko Was podczytywałam ale pisać nie miałam siły, obiecuję poprawę - wczoraj większość dnia spędziłam po przychodniach najpierw u mojego gin - bo kazała mi powtórzyć ktg i Helenka nie chciała współpracować i powtarzali je 2razy - na szczęście wszystko ok na koniec - potem pojechałam do poradni cukrzycowej i taki wnerw mnie tam wziął - lekarka miała 4h dyżuru i jak miałam już wchodzić ( po mnie nikogo nie było) to zrobiła sobie pona d godzinę przerwy - wściekła byłam jak nie wiem co i zmęczona do tego - ale co tam dla takiej lekarki. W pn i wczoraj popołudniu załatwialiśmy różne sprawy związane z remontem naszego poddasza - bo cały czas tam działamy a potem no to coś gotowałam i sprzątałam. Powiem Wam że po tej chorobie to taki power dostałam i dobrze się czuję że chce jeszcze porobić rzeczy które sobie zaplanowałam przed porodem.
Pochwalę się Wam kocykiem jakie zrobiłam na szydełku dla Helenki - trochę mi z nim zeszło bo zaczełam na początku maja ale udało się i jestem z niego dumna i zadowolona. I zrobiłam jeszcze opaskę, małe sówki i zaczełam kwiatkową girlandę:

Załącznik nie został znaleziony

Agni przede wszystkim gratulacje :) dla Ciebie - widzę że Pola nie mogła się doczekać wyjścia na świat bo cesarkę miałaś chyba planowaną na dzisiaj o ile dobrze pamiętam. Daj znać jak najszybciej jak się czujecie i pochwal się swoim skarbem:)
rewelka ja mam już kupione tantum rose i mam zamiar też stosować po porodzie - słyszałam właśnie dobre opinie na ten temat - wodę z dzióbkiem też mam na czas porodu a potem właśnie sie przyda do podmywania. I nie smutaj się że nie poradzisz sobie z butelkami. A nie chcesz zamówić butelek i smoczków przez allegro polskie - niektórzy sprzedawcy wysyłają paczki za granicę.
maggi dzięki za informacje o tym dokładnym osuszaniu i wietrzeniu po porodzie trzeba jednak na to uważać i się pilnować żeby jak najszybciej być sprawnym po porodzie.
Lyanka u mnie też nic nie leci z piersi ani kropelka - ale nie ma się czym martwić - piersi są gotowe na produkcje mleka po porodzie :) - pewnie jesteś szczęśliwa że w końcu swojego faceta będziesz mieć przy sobie i będzie kto miał Cię trochę porozpieszczać.
ggabbii my też mamy psiaka który miał do tej pory duże fory - ale w sumie trochę zmieniliśmy pewne przywileje już jakiś czas temu - też planuję żeby mój M przywiózł ciuszki małej ze szpitala wcześniej i dał do obwąchania - chodzi o to żeby nie zaaregował zabardzo intesywnie jak przyjedziemy ze szpitala a tak to jakoś się nie obawiam - puszczałam mu płacz noworodka z internetu i w sumie tylko przez chwilę nasłuchiwał co to a potem to olał :)
elmirka dzięki za info o Gabi28 przekaż jej nasze wsparcie - oby udało się wszystko i maluszek był zdrowy - jak tylko bedziesz mieć jeszcze jakieś info to koniecznie daj znać.
Staślubania - zapewne już trzymasz małego w ramionach przynajmniej mam taką nadzieję że za długo się nie męczysz :) trzymam kciuki.
Cania to się Julka uparła :) - teraz to niech siedzi w brzuszku mamusi jeszcze dłużej, dłużej do przyszłego tygodnia :)

10 lata 5 miesiąc temu #897452 przez Lyanka
Rewelka no niestety tak to już jest, jak mąż jest zawodowym kierowcą międzynarodowym. Mój na przykład teraz był we Włoszech i gdyby się zaczęło coś wcześniej dziać, to pewnie dojechał by do nas już na wyjście ze szpitala :)
No ale mam na miejscu teściową, która codziennie rano o 9 dzwoni z pytaniem jak się czuję i jak noc minęła...no i na wszelki wypadek mieliśmy opracowany plan do kogo mam dzwonić, jakby się "zaczęło" ;)
Mam nadzieję, że twoja córcia zaczeka na urlop tatusia, albo przynajmniej będzie chciała przyjść na świat jak tatuś będzie w domu ;)
Co do butelek, to tak jak pisały dziewczyny, najlepiej jest kupić taki cały zestaw, gdzie masz i butelki i smoczki.... Jest to dość praktyczne rozwiązanie. Też polecam Tommi Tipi lub Avent. Mają gotowe antykolkowe zestawy dla noworodków.

JAKA SŁODKA POLA!!! :woohoo: NORMALNIE TYLKO CAŁOWAĆ I NIC WIĘCEJ ;) Dużo zdrówka dla Polusi i mamy!!!
Ciekawe jak tam Staślubania...

10 lata 5 miesiąc temu #897453 przez elmirka_20
Łoooj, jaka śliczna Polusia !!! :D Jeszcze raz najserdeczniejsze GRATULACJE dla Agni !!! :)

10 lata 5 miesiąc temu #897457 przez wiolcia1004
Jaka śliczna Polcia:):) Tylko całowac taki skarb i znow mi sie zazdrosc właczyla noooooooo:(
Meniado ale ty zdolna pieknie poprostu przepieknie zazdroszcze zdolnosci:)
Podziękowania: meniado

10 lata 5 miesiąc temu #897458 przez meniado
prześliczna Pola :) - jeszcze raz serdeczne gratulacje!!! Wracaj Agni szybko do formy i do domu :)

10 lata 5 miesiąc temu #897460 przez ggabii
Jaka kochana Polusia!! Normalnie cudo do zacałowania :)

Meniado ale cudeńka wyczarowałaś!! Mistrzyni :) i całe szczęście że się odezwałaś bo już myślałyśmy...... :)
Podziękowania: meniado

10 lata 5 miesiąc temu #897462 przez meniado
dzięki dziewczyny :) cieszę się że się podoba. Obiecuje, że jak tylko coś się zacznie to dam znać chociaż krótką informacją :)

10 lata 5 miesiąc temu #897466 przez Lyanka
Meniado śliczny kocyk i opaska :) Masz talent dziewczyno!!! ;)
A ja właśnie wstawiam ciasto do piekarnika z truskawkami i budyniem, zupka ugotowana, jeszcze tylko kotlety i surówka....i mąż może przyjeżdżać ;)
Dostałam jakiegoś pauera dzisiaj hihih :laugh:

10 lata 5 miesiąc temu #897469 przez elmirka_20
Meniadko, śliczny kocyk i opaska! :) Naprawdę masz talent! :) Girlanda też pewnie będzie arcydziełem jak będzie skończona :) Nic dziwnego, że jesteś dumna ze swoich dzieł - bardzo, bardzo słusznie! :) Zdolna z Ciebie kobietka :D

10 lata 5 miesiąc temu #897479 przez martyska
Meniado ale ślicznośc!!!i zazdraszczam talentu ;)

Lyanka no to jaki pyszny obiadek dla mężusia a to ciasto to Kradne mogę? Bo kurka mam ochotę na wszystko :whistle:

Pola śliczności Aniołeczek :laugh: gratulacje wielkie!!

10 lata 5 miesiąc temu #897482 przez misiana
Jaka sliczna Polusie ;* tylko całowac takiego skarba i nie wypuszczać z objęć ! Sliczny aniołeczek ;*

Wiecie co dziewczyny, aż mi sie łezka w oku zakręciła, też juz bym chciała małego ..

Meniado Powtórzę po raz kolejny, zdolna z Ciebie babka :)

10 lata 5 miesiąc temu #897485 przez meniado
Lyanka no to zrobisz powitanie mężowi :) ale zjadłabym takie ciasto - mniam - i nie dziwie się że dostałaś powera skoro mąż wraca
misiana już niedługo każda z nas będzie tulić maleństwa :)
Podziękowania: misiana

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka