BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #818031 przez Agnilla
A ja w pon jadę z siostra do rodziców, tam czekają kartony zobaczę co mam dla fasoli a co ewentualnie będę musiała dokupić
laski pojawia się Wam kreska na brzuchu :unsure: moja jest mega blada ale jest. W ogóle widać, że pompuje więcej krwi bo żyły mam bardzo widoczne i mi się pajaczki tworzą, gdzie nigdy w życiu nie miałam, zmiany zmiany :)
magduska a co to za ból? Pytam bo moja koleżanka zmagala się z bólem w ciąży z powodu ciesni nadgarstka, nawet magnez nie pomagał a zabiegi nie były możliwe bo laser. Moja mama np to miała z przepracowania, miała zabiegi i przeszło. Tej znajomej przeszło wraz z porodem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #818086 przez staślubania
Cześć dziewczyny, a propos maści na bóle, ostatnio pytałam swojego gina czy mogę smarować plecy, jeśli będzie bolał kręgosłup. Powiedział, że można smarować tylko najpierw zadzwonić do niego i spytać czym ;) On oceni. O konkretną maść spytam go za tydzień.
A wczoraj znowu bolała mnie głowa :angry:

10 lata 11 miesiąc temu #818094 przez magduska
agni, bol ciezki do opisania ;) z jednej strony czuje sie jakbym nadwyrezyla czyms reke, a z drugiej jakbym sie potukla gdzies :dry: a to nie mialo miejsca. moze minie po porodzie :)

ja wlasnie nie widze u siebie zadnej kreski :dry:

staslubania ja jak bede 20- tego na wizycie u mojego gina tez wypytam sie o wszystko :)zapisuje sobie na karteczce :lol: :lol: zeby nie zapomniec :woohoo:

10 lata 11 miesiąc temu #818206 przez marta0488
magduska mnie przez dwa dni bolała noga, tak mnie szarpało w udzie przy każdym kroku...chociaż nie uderzyłam się ani nic. Już chciałam iść do lekarza, a tu nagle wszystko minęło, więc nie wiem o co chodzi:P trzymam kciuki żeby Ci przeszło :)

Przedwczoraj byłam u doktorka i miałam cichą nadzieję na poznanie płci Dzidziusia a tu nic. Pooglądałam sobie go fajnie w trójwymiarze, ale cały czas siedział po turecku i ssał palec, nie chciał pokazać co ukrywa między nóżkami :)

Jeśli chodzi o ciuszki to już się nie mogę doczekać kupowania. Jeśli okaże się, że jest dziewczynka to mam mnóstwo od koleżanki, a jak chłopiec to będę mogła zaszaleć zakupowo:) Te neutralne tak mnie nie zachwyciły jak oglądałam w sklepie więc się jeszcze trochę powstrzymałam.
Fajnie, że już macie niektóre rzeczy do Dzidziusia załatwione:)

Ja teraz myślę o kolorach ścian, podłodze i szafach bo musimy zrobić remont pokoju u teściów bo się będziemy wiosną przeprowadzać.

Ps: odnośnie ciążowych objawów to już myślałam, że mi minęło a tu nawrót wymiotów i podobnie jak u was powtarzający się ból głowy.... ale damy rade :)

10 lata 11 miesiąc temu #818286 przez magduska
mnie dzis od samego rana boli glowa i mam jakis taki depresyjny nastroj :dry:

martuska super,ze u twojego lekarza masz mozliwosc ogladania malenstwa w trojwymiarze, ja,zeby moc zobaczyc swoje w 3D musze sie udac do innego lekarza,ktory wykonuje takie usg ;) postanowilam,ze w lutym zapisze sie na taki zapis :laugh: bedzie piekna pamiatka dla dzidziusia :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #818313 przez Agnilla
Laski ja Wam powiem co Wam i mnie dolega, nic innego, żadna poważna choroba, tylko ciąża ;)
moja siostra mi kiedyś powiedziała, że jak usłyszy od kogoś, że ciąża to stan błogosławiony, to mu strzeli i powie, że ma wziąć jej wszystkie objawy na siebie ;) akurat ona żadnych mdłości nie miała, ale np w ciąży miała jak nigdy kołatania serca i problemy z tarczyca.
Ja juz mam pomysł na pokój córeczki, jak będzie chłopak to wtedy będę miała problem ;)
w styczniu chyba pokusze się o kupno butelek i wanienki, z ubraniami wstrzymuje się do samego końca, bo po bliźniakach siostry sporo tego będzie. Koleżanka mi po swojej córce tez chce dać, wiec nie ma sensu szaleć, choć nie powiem te wszystkie ubranka są boskie :)
która z Was ma teraz wizytę najbliżej?

10 lata 11 miesiąc temu #818373 przez marzena25
Angila jaki ty konkretnie bierzesz ten magnez? kurde bo moja agin mi kazała brać chela mag b6 vi taki kupiłam a teraz patrze jest takiej samej firmy chela mag b6 tylko mama, składy maja takie same tylko w tym moim jest tlenek magnezu i stearynian magnezu a w tamtym mama jest tylko stearynian magnezu masakra jakaś do głowy mi nie przyszło że jeszcze magzez mama zrobili osobny paranoja normalnie

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #818376 przez gabi28
Jutro mam wizyte,ale tylko zwykłe usg, a za 13 dni mam usg genetyczne.i wlasnie po tym usg może się uspokoje i też zacznę szaleństwo zakupowe dla maluszka.

Póki co to dzisiaj znowu gorzej,wymiotuje i ten okropny ból brzucha :(

edit. Marzena ,Agni pisała o magnezie ASMAG i ja również własnie asmag dostawałam w szpitalu i kazali mi brac w domku.

10 lata 11 miesiąc temu #818439 przez magduska
agni to prawda ciaza :laugh: stan blogoslawiony, fakt,ze dla tej kruszynki serce bym oddala i zniose wszystkie dolegliowsci :kiss: :lol:

ja tez mam pomysl na pokoj corki,a dla syna to bedzie zabawa,bedzie sie dzialo,ze hoho :lol: ja wizyte mam dopiero 20 stycznia ;)

gabi trzymaj sie kochana :kiss: :kiss: :lol:

marzenka wczesniej jak nasze mamy rodzily,braly normalne witaminy i magnezy i wszystko ok jest i bylo :woohoo: a teraz,to poprostu szukaja zarobku dodatkowego,bo wiedza,ze kobieta w ciazy nie oszczedza na takich rzeczach i chce dla malenstwa jak najlepiej.Ja to rozumiem poniekad,bo jesli jest taka potrzeba, to nie ma zlituj sie, sobie moge kupic cos pozniej,a dziecku nigdy nie odmowie :lol: :lol:

jeszcze ja,jak stracilam w zeszlym roku prace,to jestem bezrobotna hehe,dom chcemy dokonczyc,zeby malenstwo mialo swoj kacik, kasa na kazdym kroku potrzebna,a konto oszczednosciowe kurczy sie pomalutku hehe :lol: raczej nie mam szans,ze ktos zatrudni ciezarna,chociaz na trzy miesiace ;) bylam na kilku rozmowach o prace,ale chcialam byc szczera wobec pracodawcy i przyznalam sie,ze jestem w ciazy :silly: nie umiem klamac chyba hehe. I chyba zatrudnie sie u znajomego i sama sobie oplace Zus,zeby miec jakies swiadczenie

10 lata 11 miesiąc temu #818487 przez Agnilla
tak tak ja biore ASMAG B :)
Gabi, wiem, ze to nie jest pocieszenie, ale naprawdę w 2 trymestrze samopoczucie się polepsza :)
ja teraz sciskam porty i jeszcze odkladam na oszczednosciowe, bo potem moze byc ciezko ;) ale jak madzia nie pracujesz, to sie nie dziwie. kurcze, jakby Cie ten znajomy zatrudnil to by bylo super, macierzynski bys miala, pogadaj z nim
laski, kolega meza, ktory ma synka malego podsunal mu dzis tą stronke www.promobaby.pl może sie przydac ;)

10 lata 11 miesiąc temu #818580 przez magduska
cos wspomnialam mu juz,powiedzial,ze zatrudnilby mnie od lutego na 3 miesiace :laugh: nie powiem,ze nie ciesze sie,ale kurcze dziewczyny powiem wam,ze brakuje mi takiej urzedowej,biurkowej pracy hehe, kontaktu z ludzmi :blink:

my to juz nie mamy co odkladac na oszczednosciowe :laugh: wykonczenie domu i to nie calego,narazie czekamy na kuchnie, schody trzeba zrobic i jakas szafe do przedpokoju wstawic i cos tam do siedzenia do salonu i na tym koniec, gora zostanie na kiedys indziej, narazie o sypialni nie marze :silly: ale jakbym gdzies pracowalo,to napewno malenstwu juz bym pomalutku szykowala sie do urzadzania pokoiku,a tak bedzie mieszkalo z nami na dole w pokoju dla gosci :lol: do pewnego czasu :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #818901 przez Agnilla
madzia nic na siłe, zrobicie dom powoli, moi rodzic tez jak brat byl mlody musieli spac z nim w salonie, ale potem z czasem zrobili sobie sypialnie, tez z nimi w pokoju spal a potem juz dostal swoj pokoj. wszystko sie da, a jak bz kredytow to tylko sie cieszyc :)

10 lata 11 miesiąc temu #818923 przez staślubania
Dziewczyny, zawsze chcemy tego, czego nie mamy ;) ja pracuję, a chciałabym już pójść na zwolnienie, ale jak pomyślę, że zaraz będzie mi brakowało kontaktu z ludźmi to już zmieniam zdanie :P i jak tu znaleźć złoty środek?

a dziś nie boli głowa, czuję się bardzo dobrze, mam wrażenie, że przybywa mi energii :laugh:
chyba na dobre wkroczyłam w drugi trymestr:) Wam życzę tego samego :)
a wizyte mam 16:)

10 lata 11 miesiąc temu #819032 przez magduska
kredytom mowie stanowcze stop :silly: jak narazie, lepiej powoli do celu,zreszta nie lubie nic robic w pospiechu, ja wszystko musze sto razy przemyslec,bo co chwila zmieniam koncepce :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #819150 przez gabi28
Dziewczyny,w którym tygoddniu robiłyscie usg genetyczne,jakie wam wyszło CRL?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka