BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #815673 przez magduska
a mnie chyba przeziebienie bierze, juz mam oznaki zinma na ustach :angry: jak zwykle nie moze sie obyc,zebym nie miala ze 4 razy do roku :angry: ,teraz wychodzi mi juz 2 raz w ciazy(pierwszy raz,jakos na poczatku,wtedy nie wiedzialam,ze jestem w ciazy),czytalam,ze tego typu opryszczka nie jest niebezpieczna,licza tez to,ze ja nie pierwszy raz ja mam ;)

agni sto latek dla was :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
jak bedziesz miala czas to podeslesz mi :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #815676 przez ilona88
Dziewczynki mam pytanie może będziecie wiedziały coś na ten temat. Otóż prowadzę własną działalność i od czwartku jestem na zwolnieniu. Czy wiecie jak wygląda kontrola z ZUS?

10 lata 11 miesiąc temu #815764 przez margollka
Ilona ja nie mam pojecia

ja dzis sie nie czuje najlepiej...zaczelam dzis 16 tydzien. wstalam rano, zjadlam sniadanie, posiedzialam chwile i poszlam wziac prysznic. zaczelo mi sie robic niedobrze i slabo ze az usiadlam w wannie bo balam sie ze moge omdlec...nie wiedzialam czy zaslabne czy bede wymiotowac czy jedno i drugie. poczekalam chwile i wyszlam z wanny, nie dalam rady nawet sie pozadnie splukac i siedzialam na kibelku owinieta recznikiem....dopiero po chwili glebokiego oddychania zrobilo mi sie ciut lepiej...caly czas leze odkad wyszlam z lazienki...

[/url]

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #815795 przez marzena25
magduska ja tez mam tendencje do opryszczki na ustach i powiem ci że znalazłam na internecie taki artykuł i tam pisze że w organizmie są dwa aminokwasy – lizyna i arginina i jak masz za dużo argininy to spada ci automatycznie poziom lizyny i wtedy pojawia się opryszczka, oczywiście żaden lekarz mi tego nie powiedział chociaż chodziłam po dermatologach i przepisywali swoje antybiotyki ale opryszczka i tak wracała. i wtedy kupiłam sobie lizynę w tabletkach w aptece bez recepty i wzięłam serie ok 30 kapsułek jedną dziennie i jak w między czasie coś mnie zaczynało swędzieć to 2 dziennie to było w kwietniu rok temu i od tego czasu odpukać w niemalowane nie wróciła. Ja zauważyłam że jak wypije np piwo zwykłe albo zjem jakieś czipsy albo czekolady to u mnie się pojawiała ale to ja miałam strasznie tego dużo nieraz to jednocześnie z 5 na dolnej i górnej wardze i raz nawet 3 razy w miesiącu to był masakra oby to cholerstwo nie wróciło, możesz spróbować po konsultacji z lekarzem po ciąży tej lizyny ty masz link zasadyzywienia.pl/lizyna.html poczytaj sobie

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu #815817 przez staślubania
margolka, musisz dużo wypoczywać, a jak lepiej się poczujesz spaceruj, dużo spaceruj
jak bierzesz kąpiel, to w niezbyt gorącej wodzie, to też osłabia i powoduje zawroty głowy
uważaj na siebie

dawno mnie nie było na forum, a pytałaś czy dużo przytyłam- tak, przez 3 tygodnie prawie 2kg
teraz przestawiam sie na jedzenie gotowane na parze, mam nadzieję, że to pomoże

w pierwszej ciąży prawie w ogóle nie tyłam, tylko tyle przybierałam ile trzeba a teraz.... szkoda gadać :huh:

10 lata 11 miesiąc temu #815837 przez margollka
ja jak do tej pory przybralam 3kg,jedzenie gotowane na parze napewno pomoze, jest lzejsze do strawienia i o wiele zdrowsze, warzywa nie traca az tyle witamin co przy gotowaniu w wodzie. Ja mialam takie urzadzenie na parze ale sie pozbylismy go juz jakis czas temu bo na poczatku byl szal, a pozniej stalo i zbieralo kurz... nie lubilam tego myc a i jedzenie jakos mi tak mocno nie smakowalo, wiec przestalam uzywac.

Trzymam kciuki zeby Tobie przypadlo do gustu

[/url]

10 lata 11 miesiąc temu #816085 przez magduska
co u nas taka cisza na forum :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :lol:
a moze pochwalilbzsmy sie swoimi brzuszkami :lol: co wy na to :lol: :lol: :lol:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #816129 przez Agnilla
ja jestem za :D
ps. mail poszedł!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #816361 przez marta0488
Agnilla jaka Ty chudzinka jesteś :) ja takiej serii jeszcze nie robiłam. Fajnie to wyszło, będzie efekt jak brzuszek jeszcze urośnie :)

10 lata 11 miesiąc temu #816444 przez staślubania
jedzenie gotowane na parze już przynosi skutek :) czuję się lekko i mam więcej energii:) a na fotce z usg z 2 stycznia widać (trochę to bardziej przypuszczenia he he), że będzie Staś pewnie na następnym badaniu wyjdzie Ania :)

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=65621 [/image] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu #816481 przez magduska
agni piekny brzusio, :lol: dziekuje za liste, teraz dopiero zdalam sobie sprawe ile rzeczy bedzie do kupienia, załatwiania hehe,ale to bedzie najmilszy czas w moim zyciu :kiss:
ja jakos nie mam kiedy zrobic sobie wreszczie zdjecia :lol: postaram sie jutro,jak rano wstane :lol: lepiej pozno niz wcale zaczac robic pamiatki :lol: bo wieczorem brzuch moj wyglada jak na 7 miesiac hehe :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #816538 przez Agnilla
taaa chudzinka, a wieczorem...w ogole od dzis zaczynam kolejne podejscie do zdrowej diety, zagrozenie minelo wiec i spacerowac chce codziennie, moze wieczorem jakies lekkie cwicznia. po wejsciu na wage sie zalamalam :P nie jest tragicznie, ale pozniej moze byc jak nie bede sie pilnowac :P
laski czekam na wasze brzuchy :) moj wieczorem tez jest ogromny :ohmy:

10 lata 11 miesiąc temu #816567 przez magduska
ja powiem ci agni,ze przed ciaza prowadzilam aktywny tryb zycia,cwiczylam minimum 5 razy w tygodniu i zdrowa dieta,nic smazonego,tylko gotowane na parze :lol: wiadomo,ze jadlam jakies fast foody od czasu do czasu,no i moje kochane slodycze,bez ktorych nie umiem zyc hehe :lol:

a teraz czlowiek mysli,ze moze sobie pozwolic,tylko co potem ;) ciezko zrzucic nadprogramowe kilogramy :silly: cos o tym wiem,przy zdrowym trybie zycia zrzucilam w ciagu ponad roku 12kg ;) ja niby teraz waze 57,6,ale moja waga w domu pokazuje co innego,a u lekarza cos innego,roznica nawet 1,5kg :ohmy: (ale moze ja mam zepsuta wage :silly: )

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #816642 przez Agnilla
ja bylam tez dosc aktywna, ale odkad zaczelam starania o dziecko zaprzestalam wysilku, bo zawsze mialam nadzieje, ze sie uda. doszly leki i troche waga skoczyla w gore i w 4 tc ciazy wazylam 58kg.
z dzisiejszego jedzenia jestem zadowolona, zero slodkiego, tylko kurna pic musze a tak mi sie nie chce :P i tak duzo sikam.
magduska, witaj w klubie, tez mam na koncie duze schudniecie :) i tak sie trzymalam, nie liczac miesiecy staran gdzie z 55 przybralam do 58, chociaz to tez nie tragedia.
mam parowar w domu, ale jakos do jedzenia robionego na parze mi nie po drodze :P za to dzis z mezem po obiedzie bylismy na spacerze i jestem mega szczesliwa ;)
staślubania, tez bym chciala poznac plec, ale grzecznie czekam :)

10 lata 11 miesiąc temu #816655 przez magduska
ja lubie wszystko z parowaru oprocz ryby ;) ta zjem jedynie z piekarnika,pieczona w foli :lol:

oj kurcze,ciekawa jestem tez kiedy ja poznam plec,po moich zachciankach ciezko zadeklarowac czy chlopak czy dziewczyna hehe :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka