BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #813195 przez ilona88
Cześć dziewczynki, witam nowe mamusie...jestem po świętach i ja...nie przytyłam nic:) ktoś miał tu problem z wymiotami, więc napiszę co ja wiem na ten temat...dopóki nie wymiotujesz absolutnie wszystkiego co zjesz i pijesz to nie ma problemów do obaw, chyba że szybko i dużo zaczniesz chudnąć to wtedy szybko do lekarza...mój sposób na nie wymiotowanie to jedzenie małych posiłków ale co dwie godziny...staraj się nie dopuszczać aby żołądek był pusty...jak pijesz to pij malutkimi łykami...
Jak wasze brzuszki??? rosną???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #813327 przez marzena25
Hey wszystkim , wreszcie jakiś ruch na forum nie było z kim pisać :),
Też dzisiaj oglądałam ubranka dla maluszka, chciałam się rozpatrzeć ale chyba jakieś wyprzedaże były bo golnie ceny w 5, 10, 15 były w miarę np, takie fajne body za 15 zł. Narazie nic jeszcze nie kupujemy bo nie wiemy co będzie, może jak pójdę w czwartek na USG to się dowiemy :). A któraż pisała że ma poduszkę do spania tez marzę to takiej bo już mi się źle zaczyna spać ale nie wiem ile taka kosztuję.
Jeśli chodzi o poród to narazie o tym nie myślę też widziałam w telewizji cały przebieg i powiem szczerze że mnie to przeraziło :ohmy: ale jak pomyśle o maluszku jak mi go położą na piersi i tak popatrzy na mnie tymi swoimi oczkami :)to mi przechodzi, inna sprawa też że mam już wybrany szpital w którym będziemy rodzić i nie jest to publiczny szpital tylko prywatny ale wszystko na NFZ i podobno opieka super i możliwy poród w wodzie i takie tam bajery także narazie luz :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #813349 przez margollka
my dzis kupilismy pierwsze spioszki dla malenstwa :laugh: wiem ze moze jeszcze wczesnie dla niektorych ale moj dostal talony z pracy i postanowil przekazac je na wydatki dla mnie i pojechalismy do mother care i kupilam sobie tunike ciazowa no i ze zostalo jeszcze troszke pieniazkow na talonie to kupilismy tez cos dla dzidziusia :) siedze sobie a te spioszki leza obok mnie rozlozone i tak sobie na nie zerkam hihi :woohoo:

[/url]

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #813437 przez Agnilla
haa ja tez po swietach waga ta sama, az w szoku bylam ;) ogolnie na koniec 3 mca mam 3 kilo na plusie, nie wiem czy to duzo czy malo, poki mieszcze sie w "widełkach" to sie nie przejmuje :) ale po moich perypetiach maz zapowiedzial rygor w zywieniu, dobrze, niech tez się wczuwa ;)
moj brzuch rosnie wieczorami, rano jakiejs wielkiej roznicy nie widze, niedlugo bede robic kolejne foty porownawcze ;) tez robicie? :P
ja juz czekam na pierwsze zakupy, jak margollka siedze i ogladam co mam :P
a rogala dostalam takiego motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2 z fioletowymi wzorkami, chyba dzis zrobie test ;)

11 lata 3 miesiąc temu #813440 przez margollka
sliczny, ten fioletowy mi sie najbardziej podoba. tez musze sobie taki sprawic

[/url]

11 lata 3 miesiąc temu #813476 przez magduska
ja narazie jeszcze nic nie kupilam,ale mysle,ze po nowym roku,bede juz cos kompletowac,najwyzej bede wybierac uniwersalne kolory,jesli nie bede znala plci :silly: zaczniemy od ciuszkow,ale kurcze sama nie wiem czy na lato kupic body z dlugim rekawem czy krotkim :lol: (chodzi mi o to w co sie ubiera takiego noworodka po porodzie,wiem,ze latem bywa po 35 stopni,to pewnie z krotkim,ale chyba rozumiecie moja niewiedze hehe)a z ozeczkiem i innymi rzeczami poczekam,jak urzadzimy pokoik dla dziecka, mielismy sie wprowadzic do nowego domu na jesien 2014,a teraz trzeba to wszystko przyspieszyc :silly: zeby kruszynka byla z rodzicami juz na swoim :lol:

agnilla ja ze swoim brzuchem tez tak mam,wieczorem wiekszy rano ok :side:

11 lata 3 miesiąc temu #813533 przez marzena25
Hey dziewczęta :) mam do was pytanie jakiego podkładu używacie i możecie polecić, teraz w ciąży zauważyłam że mam taką suchą skórę na twarzy i podkład się nie trzyma i wysusza ją jeszcze bardziej, miałam fajny podkład którego używałam ale okazało się że zawiera retinol i musiałam go odstawić, nie chce kupować tak w ciemno bo wiadomo ile takie podkłady kosztują

11 lata 3 miesiąc temu #813543 przez magduska
marzenka podlacze sie pod twoje pytanie,moja skora tez zrobila sie bardzo sucha i jak nigdy wyskakuja mi krostki i zostaja potem plamki ;) wczesniej nie mialam,az takich problemow ze skora twarzy,wiadomo pojawil sie jakis pryszcz,ale to normalne :silly: zreszta nogi tez mam teraz bardzo wysuszone :silly: smaruje sie oliwka dla dzieci,ale to pomaga na krotko :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #813620 przez marta0488
hej, dziewczyny:)
ja tez zauważyłam, że w ciąży skóra zrobiła mi się bardziej sucha niż wcześniej. Długo używałam Loreal True Match, bo długo sie utrzymywał, a nie było takiego efektu maski.
Teraz się przerzuciłam na Bourjois 123 Perfect( www.bourjois.pl/katalog/makijaz/cera/pod.../podklad_123_perfect ). Na razie mi służy więc będę go używać. Chociaż każda buzia inna i niestety trzeba testować do skutku ;)

Agnilla jeśli to nie problem to ja bym poprosiła o przesłanie tej listy wyprawki dla Dzidziusia. Napiszę Ci mojego maila na Fb :) Z góry dziękuję:)

11 lata 3 miesiąc temu #813650 przez margollka
ja bym chciala zeby mi sie skora troszke wysuszyla a tu nic... mam cere mieszana, do tego mialam problemy skorne na tle hormonalnym. Mialam nadzieje, ze podczas ciazy mi sie wszystko ureguluje a tu nic :( nie ma tego duzo, tragedii nie ma, ale kto by nie chcial ladnej cery bez niemilych niespodzianek :)

[/url]

11 lata 3 miesiąc temu #813652 przez ann-sunshine
Czesc witajcie. Ostatnio z nudow czasem was podvzytuje.

Agnilka ty juz 2 trymestr, kiedy to zlecialo?

Magduska niestety nie wiemy jakie upalne bedzie lato. To co moge wam powiedziec to ze noworodkowi jest z reguly zimniej niz starszym dzieciaczkom i dobre jest ubieranie na cebulke np bodziak z krotkim rekawkiem a na to kaftanik.

11 lata 3 miesiąc temu #813798 przez marzena25
Dziewczyny co wy brałyście na zapalenie pęcherza, pytam bo chyba zaczyna mnie coś tam szczypać :dry: urofuraginum można?

11 lata 3 miesiąc temu #813810 przez ilona88
Marzenka zjedz garść suszonej żurawiny i wypijaj dużo wody z dużą ilością soku z cytryny...to mój sposób na początki zapalenia pęcherza ale żurawinę jem codziennie tak profilaktycznie...

11 lata 3 miesiąc temu #813840 przez Agnilla
ilona ma racje i duzo pic, zeby przeczyszczac pecherz, wysikiwac bakterie.
co do podkładu ja sobie dziś kupiłam z golden rose, w ciazy rzadziej sie maluje więc nie bede wydawać na nie wiem jak drogie podkłady. dlatego darowałam sobi loreale czy inglota. wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=40631 ma wit A, ale nie dajmy sie zwariowac, nie zjem calego opakowania naraz :) miałam go już kiedys, na zime mi wystarczy.
wiecie co, obleciałam dzis 2 centra handlowe, jakas masakra z ubraniami ciązowymi. mam jedne czarne getry z H&M i tyle, zadnych legginsow nie znalazlam, a kurcze normalne legginsy zakladam to mnie cisnie po prostu :( pomijam to, ze te ciazowe ciuchy to jak dla starych babek wygladaja w wiekszosci i sa cholernie drogie :P
marta, mail wysłany :)
co do ubierania dziecka, to bede je ubierac jak siebie :P ja jestem strasznym zmarzlakiem i nawet w lato ubieram sie cieplej niz inni ;)

11 lata 3 miesiąc temu #813950 przez magduska
ja tez proponuje zurawine jesc profilaktycznie i pic duzo wody,zeby wyplukac te bakterie :silly:

co do ubrania dziecka pytam sie,poniewaz to nasze pierwsze dziecko,a kogo sie zapytam to kazdy inaczej odpowiada :silly:

agnilla ja tez jestem strasznym zmarzluchem,jak zajdzie slonce w lato,to juz mi zimno hehe i zakladam jakis sweterek

co do ubran,to jeszcze nie szukalam,ale powoli chyba zaczne,napewno musze kupic kurtke nowa,bo ta obecna juz jest na styk :silly: cisnie mnie w brzuchu i cyckach,jak kupilam sobie kiedys na bazarku super leginsy bawelniane,ocieplane i jak na teraz to sa ok,nie cisna mnie w brzuch :lol: a oprocz tego zostaly mi jeszcze jedne treginsy i az wstyd chodzic w tym samym :silly:

kurcze czas szybko leci :silly: juz 2014 :kiss:

Dla wszystkich Szczesliwego Nowego Roku 2014, spelnienia marzen i samych cudownych chwil z naszymi pociechami :kiss:

dla nas rok 2013 byl szczesliwy,a ten nowy 2014 bedzie jeszcze lepszy :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka