BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #812599 przez marzena25
Cześć wszystkim :) melduję się i ja po świętach, myslałąm że tez coś przytyję ale waga stoi jak wcześniej fakt że starałąm się nie objadac i jeść wszytrskiego ale po trochu zwaszcza że mieliśmy 2 wigilie.Gdzieś czytałam że w pierwszym trymestrze powinno sie przytryć przy normalnej wadze ok 1 do 1,5 kg chyba że ktos ma niedowagę to więcej ale zdażają się tez ze dziewczyny chudną w pierwszym trymesterze własnie przez nudności a potem w kolejnych trymetracj wszytsko sie normuję. Myslę że nie ma sie czym martwić jak sie nie przybrało na wadzę ale warto powiedziec o tym lekarzowi.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #812644 przez gabi28
Własnie ja jem metodą prób i błedów,niestety w Święta troszke sobie pofolgowałam i od wczoraj wymiotuje caly czas. Nie mam sił już . To jest bardzo uciążliwe,jeszcze do niedawna wymiotowałam samą żółcią a teraz to zwracam jedzenie. Również mnie to osłabia. Na dodatek ten okropny ból żołądka. :( chcę już byc w drugim trymestrze,bo póki co nie nadaje się do życia.

10 lata 11 miesiąc temu #812860 przez staślubania
Hej, mdłości to oczywiście tez mnie męczyły i to bardzo, ale nie wymiotowałam i ku mojemu przerażeniu, za mocno przybieram na wadze, a to dopiero 13 tydzień. :huh:

10 lata 11 miesiąc temu #812872 przez margollka
a ile Ci przybylo?

[/url]

10 lata 11 miesiąc temu #813042 przez Agnilla
Witam nowe koleżanki :) dopiero wróciliśmy do domu ze świat, nie lubię czytać forum z telefonu, nie ma efektu ;)
czy któraś ma teraz w tym tygodniu badania, jakieś niusy? :)
Gabi jak Twój brzuch? Łącze się z Tobą w bólu, to co dziś przeżywam z chyba zoladkiem (bo juz sama nie wiem co mnie boli) to jest jakaś masakra. No spa ledwo co pomaga, dobrze że udało mi się spać w drodze do domu i teraz tez godzinkę spalam
pochwale się, bo dostałam w prezencie komplet pieluszek tetra i flanelka, kocyk i koleżanka oddała mi swój rogal do spania wiec jestem wniebowzieta bo chciałam sobie i tak kupić, a przyda się też do karmienia :)

10 lata 11 miesiąc temu #813046 przez margollka
to super Agnila, ja wlasnie wczoraj czytalam inny watek zeby zobaczyc co jest potrzbne na wyprawke dla dzidziusia. To jest nasze pierwsze dziecko nie mamy doswiadczenia.... wczoraj poszlismy do sklepu z artykulami dla dzieciaczkow i zglupiec mozna tyle tego jest. Wczoraj usiadlam i sobie czytalam co jest niezbedne, z czego mozna zrezygnowac i robilam sobie notatki i troszke mi sie rozjasnilo :) mysle ze powolutku zaczniemy sobie kompletowac rzeczy dla dzidziusia to wtedy nie odczujemy tego tak mocno niz jakbysmy mieeli kupic wszystko na raz...

mam nadzieje ze Ci przejdzie z tym zoladkiem...ja tez mam troszke problemy jak pojde do WC ale mysle ze to skutek jedzenia swiatecznych potraw i jak wroce do 'normalnego' jedzenia to bedzie lepiej.

[/url]

10 lata 11 miesiąc temu #813052 przez Agnilla
no my tez na pewno niebawem zaczniemy kupowac niektore rzeczy, mi pomogly kolezanki z forum testow owulacyjnych, mam liste wyprawki takze jakby ktoras chciala, to moge podeslac na maila jak bede siedziala na swoim kompie. no i na pewno tu bedziemy sobie doradzac :) ja mam pod reka 2,5 letnie blizniaki siostry wiec tez mniej wiecej sie orientuje, ze sa rzeczy naprawde zbedne, bez ktorych da sie przezyc, zwlaszcza, ze to wszystko takie drogie jest
ja tez wracam do normalnosci z jedzeniem, wole w ogole na wage nie wchodzic, choc staralam sie pilnowac, ale wiadomo ;)

10 lata 11 miesiąc temu #813060 przez margollka
no to Ty masz o wiele lepiej. Ja nie dosc ze nie mam doswiadczenia to jeszcze najmniejsze dziecko jakie trzymalam na rekach mialo 9 miesiecy wiec maly stresik jest ale wierze ze jak to mi kazdy mowi, wszystko przyjdzie instynktownie :)

[/url]

10 lata 11 miesiąc temu #813067 przez Agnilla
na pewno tak bedzie, zobaczysz :)
Boze, ja dzis wkroczylam w 2 trymestr :ohmy:

10 lata 11 miesiąc temu #813070 przez margollka
ja dzis zaczlam 15 tydzien, ten czas leci jak szalony....

Kurde Agnilla Ty dzis zaczelas 14 tydzien ja 15 a roznica miedzy naszymi terminami to jeden dzien, jak to mozliwe?

[/url]

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #813073 przez Agnilla
a nie wiem :)
ja wiem, ze mialam mega szybko owulacje, dlatego moje dziecie jest wieksze, ale termin wg OM fakt mam na 5 lipca :)
o matko na TVN styl lci program, pokazuja laske jak rodzi wszystko, ja chyba jednak zrezygnuje :P a koles po*****y robi jej foto, jak glowka wychodzi, bym takiego z kopa pociągnęła od razu :P

10 lata 11 miesiąc temu #813077 przez margollka
tez kiedys widzialam porod w 'calej okazalosci' i nadal mam ten widok przed oczami :( z jednej strony mnie to przeraza a z drugiej strony dodaje mi sile wiedzac jak to wyglada i ze tyle kobiet dalo rade... moja kolezanka, ktora rodzila dwa lata temu dala mi dobra rade(u niej sie sprawdzila) 'nastaw sie na bol nie do zniesienia, bol przeogromny, nie licz na to ze pojdzie latwo...lepiej sie milo zaskoczyc niz rozczarowac' ona mi powiedziala ze nastawila sie na tak ogromny bol ze jak przyszlo co do czego wiadomo ze bardzo bolalo, ale nie az tak bardzo jak to sobie wyobrazala...

a tak na marginesie tez sobie nie wyobrazam zeby moj facet robil zdjecia w czasie porodu. Wiadomo chce zeby byl ze mna, on tez chce, ale napewno nie pozwole mu tam zagladac!!!

[/url]

10 lata 11 miesiąc temu #813161 przez Agnilla
jak to moja siostra powiedziała, i tak nas to nie ominie ;) więc nie ma się co nastawiać, bo przeżyć musimy :) a po co się zamartwiac na zapas ;)

10 lata 11 miesiąc temu #813175 przez margollka
mi ostatnio ktos powiedzial ze przeciez kobiety sa do tego stowrzone heh :blush:

[/url]

10 lata 11 miesiąc temu #813178 przez gabi28
Dzień dobry :)

piszecie o porodzie,ja narazie nie chce o tym myślec. :) Możliwe,że będę miała cc ale to jeszcze czeka mnie konsultacja z neurologiem.

Agni,brzuch wcale nie lepiej,marzę by przyszedł dzień w którym nie będzie mnie bolało. Dzisiaj boli mnie bardziej po prawej stronie ,jakby jajnik ale troszke wyżej. Cały czas mam mdłości
Jeśli chodzi o wagę,to na szczęscie nie skoczyła do góry-ale to chyba dlatego,że wymiotuje.

Aha... w Wigilie dowiedziałam się,że moja bratowa również jest w ciązy :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka