BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #811902 przez Agnilla
no wiec na szybko, jestem i ja.
co do wizyty, jak to lekarz powidzial ze jak na moj wiek ryzyko wady genetycznej to 1:749, ale po badaniu to ryzyko zmalało do 1:2727 mlode leniwe po starych ;) tak leżało, że musiał mi ruszac brzuchem, żeby dało sobie zbadać przezierność karkową w pewnym momencie odwróciło się do nas....tyłkiem bo co się bedzie wysilać :P ważne, żę NT wynosi 2 mm. robił trzy pomiary. mąz był ze mną, włączył nam serducho, włączył nam kilka razy 4D ale między nogi nie zaglądąl, więc fasola zostaje fasolą :)
dostałam 2 kartki A4 opisów :)długość ciemieniowo-siedzeniowa 73 mm, i ofc fasola cały tdzien z rozwojem do przodu :) termin porodu wg dziś to już 27 czerwca ;)
pępowina trójnaczyniowa, czaszka, mózg, kręgosłup prawidłowe, obie ręce widoczne stopy widoczne :)no co będę pisac, jest wszystko ok. dostalam globulki dopochwowe, które uświadomily mi, ze faktycznie juz je w ciazy bralam, czyli mialam infekcje o której zapomnialam :P do tego zelazo, magnez no i....odstawiamy dupka :) postaram sie zrobic za dnia fotke kosmity to Wam pokaze
mam skierowanie na WR i HBS no i tą toxo dokladnie musze zbadac, bo mialam tylko IGG

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #811991 przez marzena25
Dziewczynki chciał bym Wam życzyć wszystkim wesołych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie rodzinnym w miłej i ciepłej atmosferze. Za rok o tej porze będziemy już mieć swoje skarby przy sobie :laugh: buziaczki dla Was.
Sobie życzę żebym się tak nie nakręcała na wszystko i nie histeryzowała bo zanim urodzę to wcześniej oszaleje ;)

Agnilla cieszę się że wszytko ok :).

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 tygodni temu #812005 przez Agnilla
Marzenka nie damy Ci zwariować :kiss: :)
Laski a jak Wasze wizyty??
Ja również życzę Wam wszystkim radosnych Świat :kiss:

11 lata 2 tygodni temu #812011 przez magduska
WITAM WAS DZIEWCZYNY, Z MOJA KRUSZYNKA WSZYSKO OK, JEDNAK MIALAM BADANIE GENETYCZNE,FASOLKA Z WYMIAROW JAK NA 12TYDZ. :lol: Z BADANIA WSZYSTKO OK,KOSC NOSOWA DOBRZE, PRZEZIERNOSC TEZ DOBRZE :lol: RACZKI,NOZKI,GLOWKA PIEKNA :silly: :kiss: KRUSZYNKA UPARATA PO MAMUSI I TATUSIU,ODWROCILA SIE GLOWKA I CHYBA NIE CHCIALA MIEC ROBIONEGO ZDJECIA HEHE,MUSIALAM SIE PRZEKRECAC Z BOKU NA BOK,SMIAC SIE I ROZNOSCI,ZEBY CHCIALA SPOJRZEC :kiss: :silly:

MARZENKA,NIE JESTES SAMA Z TYMI SCHIZAMI :P
AGNILLA CIESZE SIE,ZE WSZYSTKO OK :woohoo: WIDZE,ZE TY MIALAS LEPSZE USG NIZ JA, MOZE POWINNAM POSZUKAC INNEGO LEKARZA NA TO USG Z LEPSZYM SPRZETEM :blink: TYLE,ZE NIE WIEM O CO POWINNAM SIE ZAPYTAC,ODNOSNIE TEGO APARATU USG?

ZYCZE WAM ZDROWYCH,SPOKOJNYCH,RADOSNYCH SWIAT Z NASZYMI FASOLECZKAMI POD SERDUSZKAMI :silly: :lol:

Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.

11 lata 2 tygodni temu #812018 przez staślubania
Hej dziewczyny:)
mam termin na 7 lipca, badanie genetycznie jeszcze przede mną- 2 stycznia, ale jestem dobrej myśli. Dobrze, że jesteście :laugh: będę zaglądać:) a tymczasem dających energię i radochę Świąt Bożego Narodzenia :silly:

11 lata 2 tygodni temu #812033 przez marzena25
staślubania witaj:) tez mam genetyczne 2 stycznia i termin na 6 lipca

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 tygodni temu #812143 przez staślubania
hej hej:) marzena25

11 lata 2 tygodni temu #812148 przez gabi28
Witajcie.

ja tak na szybko.Wczoraj nie zdążyłam,więc dzisiaj zyczę Wam Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.Dużo miłości. Odpoznijcie troszkę.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #812158 przez margollka
hej dziewczyny! Rowniez Wam zycze spokojnych, cieplych swiat spedzonych w rodzinnej atmosferze!!! :)

Agnila, tego samego dnia sie dowiedzialysmy ze jestesmy w ciazy a teraz Ty masz termin na 27.06 a ja na 28.06 :laugh: Ja mialam usg jak bylam 12t2d i nasze malenstwo mierzylo 57.8mm, no ale to juz bylo ponad tydzien temu, napewno teraz juz jest ciut wieksze :)

[/url]

11 lata 2 tygodni temu #812322 przez marta0488
hej laski :) przez ten szał świąteczny się nie przebijałam wcześniej do komputera, ale zgłaszam, że jestem i mam się dobrze podobnie jak maleństwo :) po wizycie pan doktor powiedział,że wszystko ładnie pięknie się rozwija, krwiak zniknął i tylko mam brać już ostatnie opakowanie Duphastonu i koniec. Jeszcze nie wiem czy będzie chłopiec czy dziewczynka, zapytam następnym razem czy coś tam widzi w ogóle:)ma 4,8 cm. Pozdrawiam świątecznie i przesyłam lekko spóźnione życzonka świąteczne :)

11 lata 2 tygodni temu #812508 przez carmen12345
witajcie kochane lipcóweczki :laugh:

szukałam i szukałam tego tematu na forum aż w końcu znalazłam :)
Jestem w 11 tygodniu ciązy, ginekolog termin określiła na 22 lipca, podczas ostatniej wizyty w 8 tygodniu zobaczyłam w końcu coś więcej niż kropeczkę :kiss: ( zeszła wizyta odbyła się w 4 tygodniu, kiedy pęcherzyk był nawet mniejszy od groszka, ledwo widoczny) no i co chyba najważniejsze to bijące serduszko :blush: . Wszystko pięknie i idealnie, jednak odczuwam pewien niepokój:((. Przyczyna jest banalna- mdłości. Od miesiąca nie jem mięsa, nie dlatego że nie lubię (WCZESNIEJ UWIELBIAŁAM) tylko poprostu mnie odrzuca. Od tygodnia moje mdłości chcą mnie wykończyć, nie mogę jeść zupełnie nic, zaczęłam wymiotować. I z przerażeniem wchodząc na wagę ujrzałam 48 kg. Przed ciązą 53-52 kg. Obawiam się, ze mojemu maleństwu czegoś brakuje, przez mój osłabiony organizm. :( ale najgorsze jest to ze nie potrafię się zmusić, bo znam dalszy scenariusz mający miejsce w toalecie :(( :(

11 lata 2 tygodni temu #812545 przez gabi28
witaj Carmen

Ja rówież wymiotuje,ale nie aż tak bardzo. dwa tygodnie temu byłam w szpitalu i była tam dziewczyna która wymiotowała cały czas.musieli jej podawac kroplówki.Ja na Twoim miejscu skontaktowała się z lekarzem

11 lata 2 tygodni temu #812558 przez margollka
ja naszczescie nie wymiotowalam ani razu, ale wspolczuje tym ktore sie tak mecza :(

no i co dziewczyny jak to sie mowi swieta, swieta i po swietach :) na mnie czeka sterta naczyn do pozmywania ale tak sobie mysle ze moze najpierw wskocze sobie do wanny i sie zrelaksuje przed 'poswiatecznym sprzataniem' :laugh:

[/url]

11 lata 2 tygodni temu #812568 przez carmen12345
Gabi28 u mnie problem może mniej polega na częstym wymiotowaniu, bardziej na "niejedzeniu". Boję się jeść, żeby nie wymiotować i nie wyczerpać już całkowicie organizmu. Mówiłam o tym lekarzowi, że już taki wstręt się u mnie pojawił, ale pani ginekolog stwierdziła, że mogę wymiotować, mało jeść i różne inne cuda. Biorę witaminy, ale przecież same witaminy, warzywa czy owoce nie wystarczą maluszkowi. :( Może, gdybym się dobrze czuła, zmartwienie byłoby mniejsze, ale coraz częściej słabnę.

11 lata 2 tygodni temu #812576 przez magduska
:lol: swieta i po swietach,pare kilo wiecej z tego obzarstwa hehe :silly:

carmen witaj,moze sproboj metoda prob i bledow,zacznij jesc bardzo male posilki i lekkostrawne,zrezygnuj z ciezkiego jedzenia, jakies jogurty. Ja tez nie wymiotowalam,ale mialam mdlosci,rano zanim wstalam z lozka mialam obok siebie jakiegos biszkopta i wode, potem dobiero niby sniadanie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka