BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #813991 przez marzena25
Hey no i z tym pęcherzem to chyba fałszywy alarm narazie chociaż chyba jakaś infekcja intymna mi się rozwija bo trochę zaczyna swędzieć, jak nie urok to s..... masakra jakaś 2 idę do gin to zobaczymy,jeśli chodzi o ubieranie dzieci to gdzieś słyszałam nie wiem czy tak ma być ale że niemowlęciu zawsze zakłada się jedną warstwę więcej niż dla dorosłego czyli w lecie takiemu niemowlęciu to jest zimno i normalnie długi rękawek a jak trochę podrośnie to wtedy coś krótszego.

Też Wam kochane i sobie życzę szczęśliwego nowego roku żeby ten nowy był spokojny, zdrowy i przede wszystkim bez nieprzewidzianych awarii :blink: i żeby nasze porody przeszły bezboleśnie i szybko :laugh: a maluszki były zdrowe i rumiane :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #814002 przez Agnilla
ja tak szybkim przelotem, poyniej jesycye wpadne. maryena, ja na swedzenie dostalam masc clotrimazolum, mozna ja stosowac. mam tez globulki, ale to juz na recepte

11 lata 3 miesiąc temu #814098 przez marzena25
Dziewczyny znalazłam fajny artykuł jak skompletować wyprawkę dla malca urodzonego w lecie może się przydać www.mjakmama24.pl/rodzice/bezpieczenstwo...-latem,460_4575.html

11 lata 3 miesiąc temu #814205 przez helenne
Hej Kochane, Ja nie mam na nic czasu ale was czytam nocami.... U nas wszystko ok lekko rośniemy waga 3kg w górę :D Szczęśliwego Nowego Roku Aga ja też proszę o tą listę !!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #814237 przez Agnilla
Helenne wyślę za rok ok? ;)
Dziewczynki wszystkiego najlepszego dla Was!! :kiss:

EDIT:
Dzień dobry :) Helenne liste wysyłam na fb :)

11 lata 3 miesiąc temu #814447 przez marzena25
Agnilla wyślij mi też tą listę na priv wysłałam ci mój adres , :)

11 lata 3 miesiąc temu #814565 przez ilona88
Hej dziewuszki. Byłam dziś u endokrynologa, TSH znów wzrosło więc zwiększyła mi dawkę euthyroxu. Teraz czekam na swoją kolej do ginekologa. Poproszę dziś o zwolnienie. Jestem bardzo osłabiona, o mało co się dziś nie przewróciłam i kostki nie skręciłam bo wpadłam w dołek na chodniku. Od samego rano ledwo co się na nogach trzymam. Marzę o tym aby wrócić do domu i położyć się spać. Rano oczywiście znów wymiotowałam. Nie wiem jak to jest, że jak pośpię do 9 to jest luz, wstanę śniadanie zjem a jak muszę wstać przed 7 to nie mam czym a wymiotuje. Masakra jakaś....

11 lata 3 miesiąc temu #814579 przez marzena25
ilona88 bardzo Ci współczuję ze się tak źle czujesz ,już 2 trymestr się zacznie to może ci przejdą te wszystkie dolegliwości Ja ci powiem ze czuję się bardzo dobrze teraz i ogólnie od początku ciąży czułam się ok :)aż sama jestem zaskoczona oby tak dalej było to okres ciąży będę wspominać miło no pomijając fakt że ciągle łapie mnie jakieś cholerstwo a to jestem przeziębiona i mam gorączkę a to znowu boli mnie ucho a to ząb a na końcu jeszcze infekcje intymna ale już przechodzi na szczęście :)

11 lata 3 miesiąc temu #814593 przez ilona88
Ja zasypiam na fotelu a gdy już mam otwarte oczy to robię rekonesans gdzie w razie co mogę zwymiotować bo boli mnie żołądek. Nie wiem jak dojadę do domu....

11 lata 3 miesiąc temu #814642 przez gabi28
witam.

ilona88 wspólczuję i rozumiem doskonale,bo przechodzę przez to codziennie,nie wymiotuje raz dziennie a po 4 i nawet 6 razy. ogólnie nadal nie czuje się za dobrze,chcę aby już to przeszło. narazie to raczej wegetuje a nie żyje.

11 lata 3 miesiąc temu #814663 przez magduska
dziewczyny juz blizej niz dalej II trymestru :lol: :lol: niby wiekszosc dolegliwosci przechodzi,miejmy nadzieje :silly: ja cierpie na bole glowy,jak rano nie zjem czegos,to potem mi nie dobrze do poludnia ;)

boje sie kaszlec,bo przy silniejszym boli mnie w podbrzuszu,kluje tak, mam nadzieje,ze uda mi sie obyc cala ciaze,bez zadnych infekcji, jedyny problem jaki ma to te zeby do wyleczenia :silly: ;) i zastanawiam sie kiedy isc do tego dentysty

ilona ty sie nie zastanawiaj tylko idz na zwolnienie,lepiej bedzie dla ciebie i dzidziusia :)

11 lata 3 miesiąc temu #814849 przez Agnilla
komu miałam, to listę wysłałam :)
ja chyba na dniach dokonam pierwszgo poważnego zakupu, wczoraj wybrałam wanienkę :)
magduska, jak ja kaszle/kicham przyciagam nogi do brzucha :P wtedy nic nie kłuje :P

11 lata 3 miesiąc temu #814862 przez ilona88
Agnilla ja widziałam super wanienkę z hamakiem. Napiszę Wam coś śmiesznego: przed świętami byłam na tym badaniu prenatalnym ale u innego lekarza bo mój był na zwolnieniu no i weszłam i mówię że jestem w 12 tygodniu ciąży i mam skierowanie na USG. On na początku marudził, że tych badań nie wykonuje no ale w końcu zrobił. Dziś byłam już u mojego giną i mu mówię, że byłam u tamtego lekarza i że powiedział, że nie wykonuje badań prenatalnych a mój gin ma to, że wszystko się zgadza i ja miałam skierowanie na zwykłe USG bo mój abonament nie obejmuje badań prenatalnych ale skoro tamten je zrobił i się pod tym podpisał to dostałam 300 zł w prezencie:)

11 lata 3 miesiąc temu #814872 przez marzena25
Agnilla dostałam listę dziękuje :)
Wreszcie i ja byłam na tym, badaniu USG genetycznym i wszystko ok :laugh: maleństwo ruchliwe bardzo podskakuje nóżkami kopie raczkami macha, ta przezierność też ok :laugh:. Zaleciła mi brać magnez i zrobić badania krew mocz i glukozę i wizyta za miesiąc a i pytałam o tantum rossa w razie infekcji to mówiła że można zewnętrznie nie jakieś tam irygację tylko tak do podmywania i dopochwowo invag a doustnie provag mi infekcja przeszła więc narazie ok. Jestem spokojna :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #814877 przez gabi28
Jak ja wam zadroszcze że macie to usg już zrobione,ja dopiero 22 stycznia idę i chyba się wykończe ze stresu do tego dnia. Tak się boję,mam już prawie 32 lata i same wiecie,że ryzyko jest większe niż u was. Pozostało mi tylko wierzyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka