BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu #817514 przez magduska
margollka gratulacjie,pierwszy taki powazniejszy zakup :lol:
ja mam lozeczko od szwagierki,a wozek od brata-tak sobie podzielilam, jak bedzie chlopak to ubran bede miala pod dostatkiem :lol: bo dwoch chlopczykow w rodzinie,a jak dziewczynka :woohoo: to wtedy bede musiala o wszystkim pomyslec hehe,ale juz nie moge sie doczekac zaczac cos kupowac :lol:

margo zmienilam diete,jem 5 posilkow dziennie co 3 godziny, ograniczylam w moim przypadku chleb,jem sporo warzyw i owocow,codziennie aktivia,woda,zielona herbata i z samego rana wypijam szklanke wody i nie mam problemu juz z zaparciami :woohoo: a powiem ci mialam spore zaparcia,nawet do 4-5 dni :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #817679 przez staślubania
Dziewczyny, to jedzenie co 3 godziny to naprawdę świetna sprawa, nie czuję takiego głodu i faktycznie mam lepsze samopoczucie :) wózek tez już mam - siostra podrzuciła :)

11 lata 3 miesiąc temu #817704 przez gabi28
witam was.

Nie odzywam się bo jakoś weny brak. :( i samopoczucie gorsze.wczoraj miałam wizyte u mojej gin. wyniki badań niby dobre,ale przez to,że wymiotowałam to coś tam źle wyszło,mam dużo pic aby się nie odwodnic. a ja pije tylko potem zwracam..więc kólko się zamyka.chociaz,jest mała poprawa... wczoraj i jak narazie dzisiaj nie wymiotowałam.
aha.. cytologia nie wyszła za dobrze,mam drugą grupę,z infekcji grzybiczej zrobiło się zapalenie. Znowu mam antybiotyk i jakieś inne leki. Mam tego dośc,od początku ciąży z tym walcze i nic,a przed ciążą nigdy tego nie miałam. Moja gin boi się,że może to trwac nawet do końca ciąży.Mój organizm po prostu nie radzi sobie z tym. .. ja mam cichą nadzieję,że po lekach teraz już minie.

no i byłam ważona,nie mogę powiedziec ,że schudłam,bo brzuszek mi rośnie,ale spadłam z wagi.czyli póki co nie przytłam w ogóle. Poza tym w piątek ide na usga we wtorek znowu wizyta,no i w poniedziałek kolejne badanie krwi.
Doktorka powiedziała,że mam przestac się stresowac,ale ciężko tak.może po badaniu gnetycznym się upokoje.ale to za 2 tygodnie.

wrzuce zdjecie brzuszka tak za 3 tyg. bo jedno już mam zrobione z 10 tyg i teraz chce odczekac troche i znowu zrobie.

Agni,Twój brzuszek taki malutki :)

11 lata 3 miesiąc temu #817714 przez Agnilla
taaa a na plusie mam prawie 5 kg :(
Gabi, trzymam kciuki żebys szybko wyszła na prostą ze zdrowiem :*

11 lata 3 miesiąc temu #817778 przez magduska
gabi tez trzymam za ciebie kciuki :kiss: nie zamartwiaj sie,bedzie wszystko dobrze :kiss: :kiss: juz niedlugo skoncza sie twoje wymioty i bedziesz sie tylko cieszyc ciaza i stanem z nia zwiazanym :woohoo:

agnilla, ja dopiero bede wiedziec 20 stycznia,jak bede na wizycie ile mi przybylo od poczatku ciazy :blink: w sumie tez sie stresuje troszke co z mala kruszynku,a poza tym tak mnie kluje dzisiaj w macicy i co chwila zagladam do lazienki,czy wszystko ok :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #817791 przez Agnilla
magduska, nospa i do lozka, przejdzie. ja biore magnez i nie miewam juz skurczy
ja sie nie waze u lekarza, bo tam waga klamie w ubraniu :P waze sie od poczatku w domu i mi wpisuja wage moja :)

11 lata 3 miesiąc temu #817799 przez magduska
agni to moge sobie w ciazy brac magnez taki zwykly? ;)

11 lata 3 miesiąc temu #817806 przez gabi28
magduska oczywiscie ,że możesz brac zwykły magnez,ale jest również ASMAG. mi własnie ten dawali w szpitalu.

wczoraj kupiłam sobie witamine C bo słyszałam,że dobrze brac przy infekcjach i niestety doczytałam się,aby nie stosowac w ciązy-parodia... mam witaminy dla kobiet w ciąży i miedzy innymi jest tam witamina C.. więc nie rozumiem tego.

11 lata 3 miesiąc temu #817811 przez magduska
wzielam magnez i leze,ale doczytalam na ulotce,ze nie wolno brac w ciazy :( teraz to dopiero sie martwie,czy nie zaszkodzilam dziecku od tej tabletki.dodam,ze to MagnesiumB6 polfa-łódź :( wczesniej tez go bralam,jak nie wiedzialam,ze jestem w ciazy :(

11 lata 3 miesiąc temu #817813 przez gabi28
Magduska..nie zaszkodziłas... ja wczoraj jak byłam u lekarza to mi powiedziała,że w razie bólu brzucha mam brac magnez i no spe. Więc nie martw się. zaszkodzic nie zaszkodziłas.

11 lata 3 miesiąc temu #817818 przez magduska
ale jak przeczytaalam na ulotce,ze w czasie ciazy i karmienia piersia nie wolno stosowac,to,az mi sie slabo zrobilo :(

gabi, a kazal ci brac jakis konkretny czy dowolny :unsure: magnez :(

jak zawsze czytalam ulotki,to teraz ze swej glupoty najpierw wzielam,a potem zaczelam czytac B)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #817828 przez Agnilla
od jednej tabletki nikt nie umarł, nie bierz już go tylko wyślij męża po ASMAG B, ja tez go biore, brala moja kolezanka, skurczy brak :)

11 lata 3 miesiąc temu #817843 przez magduska
pojdzie do apteki,jak tylko przyjmiemy ksiedz po koledzie ;) bo dzis akurat wizyta duszpasterska :laugh:

wiecej nie bede napewno taka lekkomyslna ;) moja glupota,ale nie wydarowalabym sobie tego do konca zycia

11 lata 3 miesiąc temu #817931 przez marzena25
magduska mi moja gin kazała brać chela mag b6 zresztą nic nie pisze w ulotce o ciąży

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #817968 przez magduska
bede na wizycie u lekarza,to zapytam sie go jaki mi magnez poleca,choc moj gin troszke mnie wkurza i powiem wam dziewczyny,ze zastanawiam sie nad zmiana lekarza,ocenia to po nastepnej wizycie ;)
a po drugie,to chcialbym wiedziec,tez czy moge stosowac jakies mascie,bo strasznie reka mnie boli i meczy juz od jakiegos tygodnia,bol na wysokosci ramienia,barku,czasami nawet reki nie moge ruszyc :dry: spac czasami przez nia nie moge,budze sie w nocy :angry:
jak tak to nie chorowalam,a teraz wszystko na raz,male przeziebienie,bol brzucha,bol reki :dry: wszytsko naraz
ale ja wam dzisiaj narzekam :P jakis taki dzien mam :silly:

na stronie C& A upatrzylam juz kilka ubranek dla maluszka,ale nadal nie wiem jaka plec,wiec bede kupowac uniwersalne :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka