BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #819170 przez Agnilla
ja miałamw 12t2d, ale wg CRL wiek płodu odpowiadał wtedy 13t3d bo moja fasola ciągle duża ;) CRL wtedy wynosiło 73 mm

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #819175 przez gabi28
Agni a u mnie dzisiaj gin robiąc usg chciała zmierzyc crl i nt i wyszło jej ,że CRL 38MM W 11 TYG.czyli za małe. A NT trudne do oceny-ale chyba dlatego,że maluszek się obrócil. 22 stycznia dokladne usg genetyczne-zwariuje do tego czasu :(

10 lata 11 miesiąc temu #819177 przez Agnilla
ale moze mialas pozniejsza owulacje i dzieciatko jest ciut mniejsze. serduszko bije, niczym sie nie martw :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #819178 przez gabi28
może,mi niby wychodzi 11 tydzien a gin mi wpisala 11+2 dni. Nie będę udawac,że jestem spokojna,martwie się i to bardzo.We wtorek muszę z nią porozmawiac.

10 lata 11 miesiąc temu #819183 przez Agnilla
poczekaj do skonczonego 12 tc i wtedy powtorzysz usg, bo malenstwo za male jest.
na innych forach tez pisza, ze pewnie musialas miec pozniejsza owulacje i pozniej doszlo do zaplodnienia i juz dzieciatko bedzie mniejsze. zobacz moje jest wieksze, ale ja owulacje mialam juz w 10dc. wyobraz sobie, ze Ty mialas ja np w 19 plus 7 dni zaplodnienia. no to jakbysmy mialy okres tego samego dnia to i tak ja juz bym miala dwutygodniowe dziecko a Twoje by dopiero powstawało. bedzie dobrze!

10 lata 11 miesiąc temu #819185 przez magduska
gabi rozumiem twoj niepokoj :dry: ale trzymam mocno kciuki i wiem,ze wszystko bedzie dobrze :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :lol: serduszko bije i to jest najwazniejsze :lol:

ja wiem,ze mialam pozniejsza owulacjie,a wiadomo,ze lekarze licza wedlug swojego wzoru,takze gabi buziaczki dla ciebie, niedlugo bedziesz juz w II trymestrze :kiss: :kiss: :lol: :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #819190 przez gabi28
dzięki za wsparcie.

Nie wiem czy owulacja mogła byc pozniej. ja mialam cykle 23-24 dniowe. mimo wszystko pozostalo mi tylko czekac. wiem,że stres tutaj nie sprzyja. ale tak cholernie się boję. :(

10 lata 11 miesiąc temu #819200 przez Agnilla
Kochana, bać to Ty się już bedziesz o tego małego gówniarza do końca życia, więc spokojnie :) narazie masz go przy sobie, pomyśl jak z domu wybędzie to wtedy będzie lament ;) głowa do góry! :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #819203 przez magduska
wszystko bedzie dobrze gabi :lol: :lol: :kiss:

stres i strach o nasze malenstwo,to nieodlaczny element ciazy i nie tylko
ja tez martwie sie do nastepnej wizyty,czy wszystko ok i czy normalne te ostatnie bole brzucha u mnie :dry:

10 lata 11 miesiąc temu #819542 przez Agnilla
a ja Wam powiem, że myśl mega pozytywnie. nie mówię, boję się o swoją fasolę, mąz też, ale jestem bardzo optymistycznie nastawiona. na ciąże, poród :)
A co z resztą lasek, na fb siedzą a tu cisza :)
helenne widziałam brzuchol na fb chudzino :)

10 lata 11 miesiąc temu #819551 przez magduska
a ja agnila nie mam cie na fb, moze najwyzsza pora kliknac w dodaj znajomych heheh :laugh: podaj linka :woohoo:

10 lata 11 miesiąc temu #819564 przez marzena25
Ja też staram się być pozytywnie nastawiona do porodu i w ogóle ale ciągle się czymś zamartwiam, taka jakaś jestem ostatnio roztargniona, zapominam o wszytkom, nie wiem co się ze mną dzieje jakbym głowę zostawiła gdzie indziej, zastawiam się czy wczoraj przypadkiem nie wypiłam 2 razy witamin :unsure: Pamiętała bym bo ostatnio jak zobaczę tabletkę to ciągnie mnie na wymioty ale jakoś tak głupio się nakręcam niby jestem pewna a za chwile się zastanawiam czy aby na pewno, dziwne to uczucie. :angry:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu #819586 przez Agnilla
aaaa to skleroze ja tez mam :) i tez gubie sie w tabletkach :P motam sie, zapominam, ale to nikomu nie zaszkodzilo jeszcze :P

10 lata 11 miesiąc temu #819707 przez magduska
miejmy nadzieje,ze ta skleroza minie po porodzie hehe :laugh: bo ja tez ostatnio zrobilam sie zapominalska,do sklepu na zakupy ide z kartka :) jak czegos nie zapisze to nie kupie i z obiadu moze nic nie byc :silly: z tabletkami tez tak mam,zastanawiam sie kilka razy czy bralam,czy nie ;)

10 lata 11 miesiąc temu #819708 przez magduska
a zapomnialam sie zapytac :P czy ktoras z was spi z tym rogalem do spania i jakie efekty :unsure: :unsure: ja dzis cala noc pilnowalam sie,zeby nie spac na plecach,a najwiecej na lewym boku,bo podobno,to najlepsza pozycja dla dzidziusia :) i mamy

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka