BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #821240 przez Izaulka
Latem to chyba tylko sukieneczki, bo z tymi brzuszkami to ja niewiem jak wytrzymac w upaly he ;D

Ach te mebelki, jeszcze przed ciaza ogladalam to jak bedzie trzeba kupowac to poprostu zakupowy zawrot glowy :P

A spodnie ciazowe to mysle ze lepsze takie luzniejsze(oczywiscienie wiszace,bo brzydko wyglada), bo zaraz jakis dodatkowy kg znowu przybedzie i beda za ciasne :P

Mam jedne ciazowki po siostrze to sa dopasowane a drugie kupilam odrobine luzniejsze to musze przyznac ze luzniejsze daja wiekszy komfort.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #821261 przez magduska
to musze w jakies w koncu zainwestowac, narazie w 2 pary starych biodrowek mieszcze sie,bo te juz z normalnym stanem nie dopinaja mi sie :laugh:

spodnice ciazowe mam po szwagierce,a ja nie przepadam za spodnicami ;) ale jak bedzie trzeba w lato,to zaloze hehe, juz upatrzylam sobie na allegro sukienke allegro.pl/simple-ala-sukienka-pepitka-m...-38-i3846358584.html , tylko widzialam w galerii taka jednokolorowa,to moze skusze sie,w kocu w ciazy,tez trzeba byc sexy dla mezusia :lol: :kiss:

a jak tam u was dziewczyny z sexem, czytalam,ze w II trymestrze wzrasa libido i chec na igraszki? :lol: :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #821273 przez Izaulka
Cudowna sukienka :D

Igraszki? Niestety moj maz w sobote pojechal do pracy za granice takze w tej kwesti nie moge sie wypowiedziec, na szczescie to tylko kilka tygodni :D ja zostalam w domu, bo troszke sie balam dlugiej drogi w ciazy.

10 lata 11 miesiąc temu #821274 przez Agnilla
mi uciel;a super sukienka asosa na allegro kurde za 12 zl poszla, ale zla bylam :P taka zajebista na lato :) musze powoli sobie ogladac ;)
ja chyba sobie kupie taka dresowa oversize sukienke :) nie moge znalezc teraz jaką bym chciala

10 lata 11 miesiąc temu #821332 przez ilona88
Gabi jak u lekarza???

10 lata 11 miesiąc temu #821455 przez malgorzatawalak
Ja również nie mogę się doczekać żeby chociaż pooglądać ciuszki dziecięce, ale chyba jestem za bardzo przesądna więc poczekam do 7-8 miesiąca. Czas mija mi zaskakująco szybko więc maj-czerwiec przyjdzie bardzo szybko :) narazie cieszę się spokojem i nareszcie brakiem wielkich mdłości i wymiotów :blink: mdliło mnie na wszystko, otwierałam lodówkę i wiązało się to z długim siedzeniem w ubikacji :huh: na szczęście to już mija :) wszystkim mamuśkom życzę zdrówka i spokoju :)

10 lata 11 miesiąc temu #821463 przez Agnilla
oj dziewczyny co Wy z tymi przesądami, tylko sobie w głowie mącicie. a potem w 8 mcu nie jest wcale tak łatwo latać po sklepach :) jakby człowiek miał wierzyć zabobonom to by zwariował :) mi tam czarne koty i 13tka przynoszą wielkie szczęście, tego się trzymam :)

10 lata 11 miesiąc temu #821465 przez magduska
ja tez ja agnilla nie wierze w przesady, 13-stka to nasza wspolna z M. szczesliwa liczba,w koncu 2013 byl udany :lol: fasolka w drodze :)

ja czekam na plec,to wtedy bede szalala,bo narazie nie wiem co w jakim kolorze mam kupowac, biala ciuszki lubie,ale juz kremowe i zolte odpadaja ;) :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #821469 przez gabi28
Dzień dobry.
Witam nowe mamusie :)

No więc po wizycie dobrze. wyszłam pierwszy raz spokojna. Byłam jej ostatnią pacjentką więc poświęciła mi tyle czasu co chciałam.

Moja infekcja minęła- z tego to chyba najbardziej sie ciesze.
A co do crl,mam się nie przejmowac,nie ma reguły jakie ma być w 11 tyg.Chodzi raczej o to,że jeśli jest 45mm to można zmierzyć NT-przezierność karkową. Jak wspomniałam za tydzień usg genetyczne,więc wszystko będę już wiedziała.

Gin powiedziała mi ,że mam troche odpuścić,nie panikować.Wszystko jest dobrze i tak mam myśleć.
No i tarczyca zdrowa,witamin mi nie brakuje w organizmie mimo,że wymiotuje,więc jest ok :)

A co do moich bóli-taka moja uroda,że wszystko odczuwam,są kobiety które tak mają i nic na to nie poradzimy.

Gin opowiedziała mi przypadek swojej pacjentki,która zaszła w ciąże i widać było,że nie była z tego zadowolona. Do wszystkiego podchodziła pesymistycznie.Nie będę streszczać tej historii,ale chodzi w niej o to,że to jakie mamy nastawienie,jak myślimy o ciąży jednak ma duże znaczenie. Więc kobietki-cieszymy się :) mimo mdłości,wymiotów,bólów.. cieszmy się z tego cudownego stanu.

10 lata 11 miesiąc temu #821476 przez Agnilla
nooo i takich pozytywnych informacji chcę wiecej!:)
dla mnie tz 13tka szczesliwa, poznalismy sie z mezem 13go. w 13roku zwiazku (w poniedzialek 13.01 byla rocznica ;) ) udalo sie zajsc w ciaze dodam, ze w 2013 roku :) moi rodzice i tesciowie brali slub 13go i normalnie zawsze chcialam urodzic dziecko 13go w piatek :) oooo 13.06 to piatek ;) moze fasola sie pospieszy :)
lece na spacer :) troche swiezego powitrza sie przyda :)

10 lata 11 miesiąc temu #821496 przez magduska
gabi super wiesci,trzeba myslec pozytywnie :lol: a wszystko bedzie dobrze i sie ulozy :silly:

agnilla ty to typowa 13stka hehe :silly: samo szczescie chodzace :blink:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #821505 przez Agnilla
nie narzekam ;) bo narzekanie i tak mi nic nie da, więc po co się denerwować. wiadomo, każdy ma problemy, ale póki wszyscy w rodzinie są zdrowi, maja pracę, uważam że nie mam powodu do narzekania. ludzie mają takie problemy w życiu, o których my nawet nie mamy pojęcia. dzis rano mowili w tvn24 o smirci 6 misiecznej dziewczynki, prawdopodobnie po szczepionce, nie slyszalam dokladnie. to jest dopiero tragedia

10 lata 11 miesiąc temu #821625 przez Izaulka
Chyba pęknie mi głowa, oby tlko znowu nie było to choróbsko, bo poprzednitaki ból głowy wrózyłjedno... ponad tygodniowe leżenie w łóżku... :(

Ale chyba zbliża sie normalna zima to wymrozi te choróbska latające w górze :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #821686 przez Agusia83
dziewczyny, nie chcę Wam zasmiecać forum...Jestem mamą wrześniową 2011 i czerwcową 2013...mam do sprzedania sporo ubranek dla dziewczynki i dla chłopca...jesli potrzebujecie czegoś konkretnego, proszę o kontakt na priv.

10 lata 11 miesiąc temu #821736 przez malgorzatawalak
Oj ja wiem że przesądy psują nam dobre samopoczucie :) pewnie złamę swoje poglądy i będę szaleć na zakupach wcześniej niż w7-8 miesiącu :) myślę że zacznę po poznaniu płci mojego maluszka :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka