- Otrzymane podziękowania: 39
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Piszę jedna ręka, druga jem kanapkę i przy okazji karmię Kubusia na leżąco.
Muszę się wam wyżalić i z góry za to przepraszam

Wczoraj mieliśmy już najprawdziwszą kolke

Tak mi go szkoda....na dodatek jest mi strasznie przykro, że nie mogłam mu pomóc w takiej sytuacji. A poza tym sama jestem i trzeba mieć na prawdę silne nerwy i stoicki spokój w takich chwilach....ech
Wizytę u pediatry mamy dopiero w poniedziałek...może coś nam doradzi, bo jeszcze parę takich wieczorów, a nie wiem czy jakiegoś doła nie złapie

No...wyżaliłam się, to trochę mi ulżyło.
Dobrze, że jest to forum...bo nikt inny nas lepiej nie zrozumie.
Buziaki kochane i spokojnego dnia życzę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21

- kinngga87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 32

Cania moja mała też ciągle ulewa ale ostatnie dni jest trochę lepiej, myślałam,że tylko moja tak ma że w dzień śpi na rekach a jak odkładam do łóżeczka momentalnie się budzi dziś rano marudziła po jedzeniu w łóżeczku i wziełam ją do siebie małe oczka jej się robiły już myślałam że zasnęła a tu znowu zaczęło się marudzenie i wymachiwanie rączkami, poszłam po suszarkę i usnęła przy dzwiękach suszarki.
Wczoraj się małej tak ulewało,że aż się przestraszyłam nawet spacer nie spowodował że spała mimo że spiącą ją wkładałam do wózka i jeszcze tak mnie wczoraj kręgosłup bolał że ledwo niosłam gondolę żeby ze schodów znieść ją, takie uroki macierzyństwa.
Agnilla współczuje chemoroidów,mi się ostatnio zrobiła szczelina odbytu i w jeden dzień płakałam bo karmiłam małą i siedzieć z bólu nie mogłam a ona wisi i pije i pije.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

zaczelam wczoraj wieczorem pisać wiadomość ale z mala się miskolilam do 23! i zamknelam komputer bez wyslania heh. Taki człowiek zakręcony

dziewczyny ja Wam powiem co mi pediatra powiedziała odnośnie szczepionek: jeśli masz nieograniczony budżet to najlepiej szczepic na wszystko dodatkowe, a obowiązkowe zamienic na skojarzone 5 lub 6 w 1, ale jeśli mamy ograniczony budżet to najlepiej przeboleć ilość wkłuć i szczepic refundowanymi a zaszczepić dodatkowo na te zalecane pneumokoki, meningokoki i rotawirusy. bo jak już placic to lepiej mieć dziecko zaszczepione na więcej rzeczy a nie patrzeć na to ze będzie plakac. Jak słusznie Meniando zauwazyla, dzieci i tak nie będą tego pamietac, a ze chwilke poplacza po szczepieniu no to coz... żeby tylko takie powody w zyciu do placzu były

Meniado ja karmie piersią ale często tez odciągam i mala dostaje od babci czy taty (albo jak i się rano spieszy bo idziemy np. do lekarza

Kinga o rany, mala usypia do suszarki?!

staslubania nooo to kawal chlopa

Lyanka trzymam kciuki żeby to był jednorazowy incydent kolkowy, a nie żeby miało sie to powtarzac...
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Lyanka żal sie ile wlezie doskonale cie rozumiem

Te nasze bąbelki nieźle nas wykończą z tym spaniem

A tu mój grubasek

Załącznik nie został znaleziony
Ps. Cania jak męża niema w domu to też nie mam kiedy zjeść a o prysznicu to nawet nie marzę

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A mój synio chyba się rewanzuje za wczorajszy wieczór i jak dostał cyca o 8 tak śpi do tej pory. Ale kropelki też rano dostał... A ja tyle rzeczy przez te 2h zrobiłam - pranie, obiad, zmywarka nastawiona, wykąpałam się, slabiutką kawkę wypiłam - bez mleka niestety, bo pomimo że nie wyobrażam sobie życia bez mlecznych produktów, to postanowiłam kilka dni nic nie jesc z mlecznych rzeczy, bo może mały nie toleruje krowiego mleka

Kingga twoja córeczka jest przeslodka

Martyska, a twój synio taka powazną fajna minke zrobił

Można się zakochać w tych naszych pociechach

Ide, bo już mój szkrab zaczyna się kręcić....
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

spiewacie mluchom jakies kołysanki?

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
Dzisiaj jedziemy po raz pierwszy do teściów na weekend - 250km - ciekawa jak mała zniesie podróż i zmianę miejsca. Chociaż jazdę samochodem to ona lubi i ładnie śpiw foteliku. Oby nie było jak z dzieckiem moich znajomych - żeby uspać małego to wozili go samochodem w foteliku bo inaczej nie chciał zasnąć i się strasznie męczył - ale jak kiedyś musieli przejechać 50km to w końcu zrezygnowali i z tej metody

lyanka współczuję kolki ale wiem co to znaczy - Helenka w zeszłym tygodniu potrafiła nieraz wrzeszczeć przez cały dzień tak z połgodzinnymi przerwami co 2-3 godziny - masakra, nic nie pomagało i tak było przez cały tydzień. Powiem Ci że po kilku dniach takiego płaczu człowiek jednak trochę się uodparnia na niego - na początku to płakałam razem z nią a potem już się trochę oswoiłam z tym wrzaskiem szczególnie że nic już nie pomagało - żadne kropelki, noszenie, ciepłe okłady, pierdzenie w brzuszek, rowerki, leżenie na brzuszku, suszarka itp - człowiek wie że nie może już nic zrobić tylko zacisnąć zęby i przytulać kruszynkę żeby czuła nasze ciepło i wsparcie. I dalej nie wiemy co się stało że nagle przestała płakać wogóle - czasami oczywiście coś popłacze, postęka ale to jest nic w porównaniu do tego co było - no teraz to mamy aniołka w domu

staślubania super że maleństwo tak rośnie

kinga czas leci jak szalony - ani się nie obejrzymy a nasze maleństwa będą już biegać - ja też nie wiem kiedy minął miesiąc od porodu.
cania ja nie miałam czasu na nic jak mała płakała całe dnie - bo ciągle na rękach. Ale teraz jak się uspokoiło to nawet ugotuję obiad i posprzątam trochę domu - także szaleństwo

martyska prześliczny mały i jakie ma spojrzenie

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ale jestem niewyspana... mój Andreasek dotychczas budził sie dwa razy w nocy na karmienie, po północy i około 4 rano, także nie mogłam narzekać, ale tej nocy dał mi popalić. Budził się co pół godziny i cały czas musiałam go lulać na rękach. Dopiero nad ranem po 6 przysnął i udało nam się spać do 9. Ale jestem wykończona.
Mojego małego wczoraj ważyła położna i ma już 3920g! Także rośniemy w siłę

Lyanka, Martyska ale przystojniaki

Cania ja śpiewam małemu kołysanki. A jak nie mam weny to mu puszczam na you tubie i przy okazji się też ich uczę

Kinga no to już masz pannę

a to mój króliczek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41

Lyanka Ali słodziaki

Ale jestem szczęśliwa mąż znów ma wolne i wraca do pracy dopiero we wrześniu a jego pomoc w opiece jest nieoceniona mój kochany

A ja gotuje żurek mniam

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Meniado maz wstaje do malej bo widzi jaka jestem czasami nieprzytomna

Co do placzu to faktycznie już momentami człowiek sie uodparnia bo naprawdę probuje wszystkiego... Julka ostatnio plakala i plakala, wiec probowalam cudow żeby w ogole wyczaic o co chodzi, czy to kupka, czy jesc... choć zjadla wcześniej dużo i odbila, to przeszlo jej dopiero kiedy poszedł taki spontaniczny spory bek, którego nie powstydzilby sie dorosły chlop po wypiciu duszkiem całego piwa heh... A tez kombinowaliśmy na wszystkie strony żeby przestala plakac i nic nie skutkowało.
Ali Jula ma podobna czestotliwosc wstawania

martyska ale CI dobrze... bo mój maz wezmie teraz 3 tygodnie urlopu i 2 tyg tacierzynskiego... ale w calosci przeznaczy je na remont mieszkania

a to mój króliczek i jej bodyguard!

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53

Cania no to Julka ma ochroniarza nikt jej nie zaszkodzi. A jaką ma sukienkę - przefajnie wygląda. Na moja Helenkę wszystkie sukienki jeszcze duże i nie wiem czy w te wakacje zdąży założyć

martyska zazdroszczę że bedziecie mieć tatusia na tak długo

- agnieszka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 23

dziewczyny mam mega ochote na pizze niby karmie mm ale z raz dziennie cyca dostaje zazwyczaj i boje sie ze mu zaszkodzi
piękne te wasze kruszynki

- agnieszka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 23
- Ewa1001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 18

Jedną ręką do was piszę a drugą trzymam Olusia na kolanach. Skubany śpi na rękach a w łóżeczku się budzi. Rano była u mnie teściowa więc zdążyłam posprzątać i ugotowaĆ obiad.
Śliczne są Wasze maleństwa

Codo podgrzewacza to ja używam na noc. Mam nalaną odmierzoną ilość wody i butelka cały czas stoi w podgrzewaczu. Jak mały budzi się na karmienie to tylko wsypuję mleko i gotowe

Co do tormentialu na odparzenia to stosuję go bo tak poleciła mi położna.
Po wtorkowej wizycie u pediatry okazało się, że kaszelek nie jest spowodowany żadną chorobą bo gardełko i płucka czyste. Lekarz jednak stwierdził, że mały ma duże wzdęcia i to może być przyczyną tego ze nie chce spać w ciągu dnia. Znowu zmienił nam mleczko na sojowe. Oluś wczoraj pierwszy raz je pił i powiem Wam, że jeszcze nie widziałam, żeby się tyle uśmiechał