BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 4 miesiąc temu #911506 przez magduska
rewelka trzymam kciuki,dasz rade. moj maly tez zwraca mleko, co chwile przebieram i pralka w ruch ;) ja tez wybieram sie w przyszlym tygodniu do lekarza, bo troche martwi mnie to,czy nie jest to przyadkiem refluks? :( czasami to tak ulej,ze jakby chlustalo z niego, jakby wymiotowal

cania bodyguard pierwsza klasa ;) ja mam malutkie psiaki,ale kiedys bedziemy miec takiego :P

marzena trzymam kciuki :laugh: teraz to tylko kwestia chwili i mala bedziesz tulic, juz mozna ci pocichu gratulowac :P

martyska ja tez mam wesele 23.08, ale nie idziemy na dlugo, w sumie do kosciola i posiedzimy moze do 22.00, ale jesli u ciebie ma kto zostac,to inna sprawa ;) u mnie niestety moze ktos przypilnowac,ale nie zadlugo, dlatego wole sie nie prosic, damy rade.A co do sukienki,to ciezko powiedziec: powiem tak,sa takie panny mlode i goscie,ze bedzie im to przeszkadzac,ze ktos oprocz panny mlodej jest jeszcze w bialej sukience.Mi np. to nie przeszkadza, jest lato.kazdy ma prawo przyjsc w czym mu sie podoba, przeciez,to nie jest stypa,zeby wszyscy byli na czarno,a gwiada wieczoru na bialo hehe :cheer: ja tam na jakim weselu bylam w takiej sukience,tylko moja,to taka zlamana,brudna biel,a wogole sie nie przejmowalam,co inni powiedza :whistle:

lyanka moj tez tak steka,do kupi, albo placze przez sen,dopoki sobie nie pierdnie, tak mi go szkoda,serce sie kraje

zapomnialam,nawet nie mialam kiedy przedstawic wam Fabiana ;)

Załącznik nie został znaleziony

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #911523 przez misiana
Lyanka u nas dzisiaj tak samo bylo, od 5 rano maly stekał jęczał popłakiwał przez sen. Zasnął ze mną od 6 do 8:30. Ubrałam mu fajne jeansowe spodenki i taka ala koszulowa bluzeczke, w koncu cos na niego zaczyna sie robic dobre oprócz bodziaków. Poszedł do leżaczka i po 5 minutach juz musiałam go calego przebrac oprócz bluzki hehe

Magduska Fabianek śliczny ! ;) mi osobiście tez nie bedzie przeszkadzalo jezeli ktos na moje wesele przyjdzie w bialej ukience.

Martyska my tez na wesele wybieramy sie do mojego kuzynki 4 wrzesnia, co prawda mam mame blisko, ale na wesele musimy dojechac 25 km. Karmie malego cycem, pokarmu juz nie sciagam bo to co naplywa wystarcza a piersi mnie nie bola i nie sa twarde. I chyba pojedzie z nami na troche i potem wrócimy razem bo nie bede miala serca zostawic go samego na tyle czasu.. ;)

To mój pięciominutowy przystojniak, zdazylam zrobic zdjecie i tatusiowi wyslac przez awaria hehe

A tak fajnie spi się z mamusia :) heh

10 lata 4 miesiąc temu #911535 przez martyska
Chyba też nie bede miała serca go zostawić :laugh: mój mały też najlepiej śpi z mamą:-)

Heh musiałam wstawić mojego poważniaka:-)

10 lata 4 miesiąc temu #911620 przez Magdalen
Heey:)
Dzieczaki sliczniutkie:D i rodzinki jakie faajne :)
Marzena tezymaj sie kochana :)
u nas kolki nie przespane cale dnie , dobra bo bym sklamala... przespane przez casle dnie moze z 3 godziny.. doslownie. zasypia o 18 jakos jak tatus do domu sciaga i tatus sobie nie wie nawet ze ma dziecko.... a w dzien to ja mam koszmar w domuu....eh. nie mam nawet chwili zeby chociazby siusiu leciec zrobic....;/ ale wy cos tez o tym wiecie.;)
zaraz wrzce zdj :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #911630 przez Magdalen
jeszcze w szpitalu.:)

siostrzyczki :)

to najlepsze :)

Fabianek slodki, Misiana Igorek moj jest to wiesz nie ? ah przystojniaka :)
Jaka zabojcza powaga hoho:) martyska co on taki ?;) heheh fajny :) wszystkie maluszki sa przeslodkie :)

10 lata 4 miesiąc temu #911661 przez malgorzatawalak
Hej mamuski :)
Ja z takim pytaniem. Widze ze wasze maluszki maja bujaczki. Nasz synus tez dostal bujaczek i nie wiem czy moze w nim przebywac. Wprawdzie jak go do niego wlozylismy to zasnal momentalnie i bez placzu i kwilenia spi jak dotad ponad 1,5 godziny ale spotkalam sie z roznymi opiniami co do bujaczkow. Ze takich malych dzieci nie mozna wkladac bo psuje sie plecki dziecka i wady postawy sie ksztaltuja a z drugiej strony wiele mam mowi ze wkladaly dzieci od samego urodzenia. Jakie lezaczki maja wasze pociechy? Siedza w nich czy kladzone sa na plasko bo macie taka regulacje? Ja juz sie w tym wszystkim troche zaczynam gubic... :( jak sie czyta w internecie to co strona to inna opinia lub sposoby radzenia. Masakra :angry:
A i powiedzcie mamy ktorych maluszki maja problemy z brzuszkami stosujecie espumisan dla niemowlat? Ja chcialam kupic dla malego ale podobno dopiero sie podaje od skonczonego 1 miesiaca...wiec juz nie wiem.

10 lata 4 miesiąc temu #911665 przez rewelka1312
Magduska sliczny maluszek :) ja tez czytalam o tym refluksie... Moja tez tak zwraca ze nie raz jestem cala mokta ja i ona, wczoraj w nocy zabraklo mi ubran dzis 2 pralki poszly i zalozylam jej z wiekszych rozmiarow az olywala w za duzych spiochach:)
A wiec dzis nam pani w przychodni powiedziala ze mala moze zbyt lapczywie je i zeby jej zabierac butelke jak sie krztusi i trzymac nizej zeby wolniej mloeko plynelo, te sab simplex mam dalej podawac smialo wiec juz prawie od 5 dni podajemy do kazdego karmienia , troche poprawa jest ale czy az taka wielka jak kazdy chwali to ja nie wiem moze to gdzie indziej jest problem moze i w tym jedzeniu bo je jakby jedzenia nie widziala a potem zwraca....
Magdalen swietne dziewuchy!!!
A co do lezaczkow ja myslalm tez ze dopiero od miesiaca gdzies ale ta polozna co u nas byla przez pierwszy tydzien pomagala to mowi do mnie ze mozna ja wsadzic wiec od tygodnia mala byla w bujaku:) bo to to samo co fotelik samochoodowy.
Z tym jedzeniem to jeszcze mamy poczekac do poniedzialku ona do nas zadzwoni i jak nie bedzie poprawy to mamy zagestnik kupic i stosowac

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
Podziękowania: malgorzatawalak

10 lata 4 miesiąc temu #911667 przez Lyanka
Małgorzatawalak ja dawałam synkowi Espumisan już od 2 tygodnia, tylko po 7-8 kropelek. Normalnie dawka wynosi 20 kropel. Ulga była, bo synek zaraz bączki puszczał. Teraz używamy Sab Simplex... Zobaczymy, czy będzie poprawa po 3 dniach.

Jeśli chodzi o leżaczek, to mój synek w nim lezy, bo ma taką regulację. Na twoim miejscu nie obawiałabym się, jeśli twój leżaczek jest dla maluszków. Poza tym cały dzień pewnie też nie będziesz w nim trzymać synka ;)
Podziękowania: malgorzatawalak

10 lata 4 miesiąc temu #911731 przez agnieszka89
Mam pytanie do mam po cc nosicie pas poporodowy? A jesli tak to po jakim czasie od porodu zaczelyscie? Ja jestm 2 tyg po i nie wiem czy juz moge sie sciskac

10 lata 4 miesiąc temu #911734 przez ggabii
Hejka :-)
Kochane te Wasze maleństwa. Każdy szkrab do zacalowania :-) mój maluch też ma przerąbane ze mną bo jak go dorwę to wycałuję wszędzie a on się wtedy tak denerwuje bo chce konkretnie jedzenie a nie mu tam matka zadek zawraca hahaha :-P
MarzenaBZ trzymam kciuki :-) być może już nawet teraz masz w objęciach swoje największe szczęście!
Co do ulewania to u nas też się zdarza. Ale Tobi je jak szalony i ktoś by miał mu wyrwać tą butle i wypić za niego. Staram się go hamować ale czasem jak się zassie to nie ma szans żeby mu tą butelkę wyrwać :-))
A to mój gremlinek :-D

10 lata 4 miesiąc temu #911737 przez ggabii
Agnieszka najlepiej pas zakładać po okresie połogu czyli 6 tyg po porodzie. Daj czas organizmowi żeby na spokojnie powracało wszystko na swoje miejsce, macica się obkurczyla a szwy prawidlowo się rozpuscily. Ja bynajmniej też poczekam do 6 tyg, tak mówiła mi też położna. Jestem po cc 2,5 tyg ale nie wyobrażam sobie żebym już się miała ściskać ze względu chociaż na szew który mnie od czasu do czasu pobolewa.

10 lata 4 miesiąc temu #911745 przez misiana
Nasz szkrab już spi, mam chwilę dla siebie ;) sam zasnął u siebie w łóżeczku a juz myslalam ze sie przyzwyczail do mojej poduszki, ale pomarudzil i zasnął w swoim królestwie ;)

Jesli chodzi o lezaczek, my uzywaliśmy kilka dni po powrocie do domu ze szpitala, na kilka minut poczatkowo, ale do tej pory mały jakos duzo czasu w nim nie spedza. Czasami jak chce cos zrobic wkladam go tam, albo jak chce obiad zjesc a on zawsze w tym czasie sie budzi ;D

Agnieszka89 nie wiem jak to jest z tym pasem po cc ale ja po sn juz jakos po 3 tyg zalozylam. Zakladam go w sumie jak am gdzies wyjsc bo wtedy brzuch mi tak nie wisi ;( jak nosze go dluzszy czas to mnie troche zebra bola

Ggabii śliczny ten Twój synuś, tak słodko sobie śpi :)

Ciekawe jak tam Marzena:)

10 lata 4 miesiąc temu #911761 przez rewelka1312
U mnie zaraz bedzie pobudka i mam nadzieje ze noc bedzie w miare spokojna bo jak juz nadchodzi wieczor to ja jak na szpilkach boje sie ze znow noc bedzie ciezka.... Teraz mala pomarudzila przez sen musialm ja wziasc na rece i u mnie spala a co polozylam to placz, zaraz dam jej witaminke D i potem sab simplex i dostanie butle i do spania mamy nadzieje:) dzis mamusia z tatusiem symbolicznie za zdrowie i narodziny lenki wypilismy po szklaneczce koniaku ktory od grudnia. Czekal i dzis otworzylismy:)
A ja mam takie pytanie czy juz nosicie obcasy bo ja nie wiem czy juz mozna czy czekac do konca pologu?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 4 miesiąc temu #911767 przez MarzenaBZ
Czesc Kochane!
Zostalam rozpakowana!

Moja ksiezniczka ma Emilka ma 3700g i 58cm,a punktow 10. Wlasnie przez to ze duza,bylo naprawde baaaaardzo ciezko.
Ma czarne krecone wlosy,po mamusi:)

Wczoraj zalozyli mi balonik i poszlo rozwarcie do 4cm,ale ustaly skurcze. A dzis po oksytocynie polozna byla w szoku,bo rozwarcie bardzo szybko postepowalo. Mowla ze jak na pierwiastke to urodzilam szybko.
O 7rano dostalam kroplowke a urodzilam o 11.35.
Darlam sie w nieboglosy,a przy 8cm mowilam ze juz nie chce i nie dam rady. I tu po prostu umarlabym,gdyby nie moj maz. Tak bardzo mi pomogl...
Tak samo polozna odbiorajaca porod i ta,ktora prowadzila szkole rodzenia. Byly ze mna caly czas i wspieraly,tak ze nawet nie wiedzialam co sie dzieje.

A mala do samego konca nie chcialla wyjsc. Najpierw do kanalu,a pozniej calkiem. Zostalam nacieta,glowka wyszla,ale byla owinieta pepowina,wiec z wyparciem reszty byla masakra. Na szczescie doktorka przyszla i pomogla malej naciskajac. Ogolnie wszystko bylo ok. A okazali sie ze wody byly czysciutkie,a lozysko ciezkie i zdrowe. Mala tez caly czas byla dotleniona i miala dobre tetno. To reka Boza,ze tak szybko urodzilam i z niunia nie ma problemow.
Jestem przeszczesliwa. W sumie pobolewamnie brzuch i krocze,no i to krwawienie. A i jeszcze uczucie dusznosci,bo przepona mi opadla itd. Ale poza tym od razu wstalam a teraz nawet chodze. Jestem juz po prysznicu i pierwszych karmieniach piersia;)

Wiecie co,ciesze sie ze jednak jestem w tym szpitalu. Opieke mialam niesamowita,przez caly pobyt,podczas porodu i teraz.
Zaraz rozkaze mezowi zeby wstawil tu zdjecie naszej perelki;)

Buziaki:) i dziekuje za wsparcie. Powoli klade sie spac,az boje sie jak jutro bede w stanie chodzic i ruszac rekami,bo zapieralam sie nogami strasznie,a na mezuzwieszalam rekami. Ale Emilka wynagradza wszystko!

10 lata 4 miesiąc temu #911776 przez misiana
W imieniu marzeny wstawiam zdjęcie małej Emilki :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka