- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
- W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walc
cania bodyguard pierwsza klasa ja mam malutkie psiaki,ale kiedys bedziemy miec takiego
marzena trzymam kciuki teraz to tylko kwestia chwili i mala bedziesz tulic, juz mozna ci pocichu gratulowac
martyska ja tez mam wesele 23.08, ale nie idziemy na dlugo, w sumie do kosciola i posiedzimy moze do 22.00, ale jesli u ciebie ma kto zostac,to inna sprawa u mnie niestety moze ktos przypilnowac,ale nie zadlugo, dlatego wole sie nie prosic, damy rade.A co do sukienki,to ciezko powiedziec: powiem tak,sa takie panny mlode i goscie,ze bedzie im to przeszkadzac,ze ktos oprocz panny mlodej jest jeszcze w bialej sukience.Mi np. to nie przeszkadza, jest lato.kazdy ma prawo przyjsc w czym mu sie podoba, przeciez,to nie jest stypa,zeby wszyscy byli na czarno,a gwiada wieczoru na bialo hehe ja tam na jakim weselu bylam w takiej sukience,tylko moja,to taka zlamana,brudna biel,a wogole sie nie przejmowalam,co inni powiedza
lyanka moj tez tak steka,do kupi, albo placze przez sen,dopoki sobie nie pierdnie, tak mi go szkoda,serce sie kraje
zapomnialam,nawet nie mialam kiedy przedstawic wam Fabiana
Załącznik nie został znaleziony
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Magduska Fabianek śliczny ! mi osobiście tez nie bedzie przeszkadzalo jezeli ktos na moje wesele przyjdzie w bialej ukience.
Martyska my tez na wesele wybieramy sie do mojego kuzynki 4 wrzesnia, co prawda mam mame blisko, ale na wesele musimy dojechac 25 km. Karmie malego cycem, pokarmu juz nie sciagam bo to co naplywa wystarcza a piersi mnie nie bola i nie sa twarde. I chyba pojedzie z nami na troche i potem wrócimy razem bo nie bede miala serca zostawic go samego na tyle czasu..
To mój pięciominutowy przystojniak, zdazylam zrobic zdjecie i tatusiowi wyslac przez awaria hehe
A tak fajnie spi się z mamusia heh
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Heh musiałam wstawić mojego poważniaka:-)
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
Dzieczaki sliczniutkie:D i rodzinki jakie faajne
Marzena tezymaj sie kochana
u nas kolki nie przespane cale dnie , dobra bo bym sklamala... przespane przez casle dnie moze z 3 godziny.. doslownie. zasypia o 18 jakos jak tatus do domu sciaga i tatus sobie nie wie nawet ze ma dziecko.... a w dzien to ja mam koszmar w domuu....eh. nie mam nawet chwili zeby chociazby siusiu leciec zrobic....;/ ale wy cos tez o tym wiecie.
zaraz wrzce zdj
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
siostrzyczki
to najlepsze
Fabianek slodki, Misiana Igorek moj jest to wiesz nie ? ah przystojniaka
Jaka zabojcza powaga hoho:) martyska co on taki ? heheh fajny wszystkie maluszki sa przeslodkie
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Ja z takim pytaniem. Widze ze wasze maluszki maja bujaczki. Nasz synus tez dostal bujaczek i nie wiem czy moze w nim przebywac. Wprawdzie jak go do niego wlozylismy to zasnal momentalnie i bez placzu i kwilenia spi jak dotad ponad 1,5 godziny ale spotkalam sie z roznymi opiniami co do bujaczkow. Ze takich malych dzieci nie mozna wkladac bo psuje sie plecki dziecka i wady postawy sie ksztaltuja a z drugiej strony wiele mam mowi ze wkladaly dzieci od samego urodzenia. Jakie lezaczki maja wasze pociechy? Siedza w nich czy kladzone sa na plasko bo macie taka regulacje? Ja juz sie w tym wszystkim troche zaczynam gubic... jak sie czyta w internecie to co strona to inna opinia lub sposoby radzenia. Masakra
A i powiedzcie mamy ktorych maluszki maja problemy z brzuszkami stosujecie espumisan dla niemowlat? Ja chcialam kupic dla malego ale podobno dopiero sie podaje od skonczonego 1 miesiaca...wiec juz nie wiem.
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
A wiec dzis nam pani w przychodni powiedziala ze mala moze zbyt lapczywie je i zeby jej zabierac butelke jak sie krztusi i trzymac nizej zeby wolniej mloeko plynelo, te sab simplex mam dalej podawac smialo wiec juz prawie od 5 dni podajemy do kazdego karmienia , troche poprawa jest ale czy az taka wielka jak kazdy chwali to ja nie wiem moze to gdzie indziej jest problem moze i w tym jedzeniu bo je jakby jedzenia nie widziala a potem zwraca....
Magdalen swietne dziewuchy!!!
A co do lezaczkow ja myslalm tez ze dopiero od miesiaca gdzies ale ta polozna co u nas byla przez pierwszy tydzien pomagala to mowi do mnie ze mozna ja wsadzic wiec od tygodnia mala byla w bujaku:) bo to to samo co fotelik samochoodowy.
Z tym jedzeniem to jeszcze mamy poczekac do poniedzialku ona do nas zadzwoni i jak nie bedzie poprawy to mamy zagestnik kupic i stosowac
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Jeśli chodzi o leżaczek, to mój synek w nim lezy, bo ma taką regulację. Na twoim miejscu nie obawiałabym się, jeśli twój leżaczek jest dla maluszków. Poza tym cały dzień pewnie też nie będziesz w nim trzymać synka
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kochane te Wasze maleństwa. Każdy szkrab do zacalowania mój maluch też ma przerąbane ze mną bo jak go dorwę to wycałuję wszędzie a on się wtedy tak denerwuje bo chce konkretnie jedzenie a nie mu tam matka zadek zawraca hahaha :-P
MarzenaBZ trzymam kciuki być może już nawet teraz masz w objęciach swoje największe szczęście!
Co do ulewania to u nas też się zdarza. Ale Tobi je jak szalony i ktoś by miał mu wyrwać tą butle i wypić za niego. Staram się go hamować ale czasem jak się zassie to nie ma szans żeby mu tą butelkę wyrwać )
A to mój gremlinek :-D
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jesli chodzi o lezaczek, my uzywaliśmy kilka dni po powrocie do domu ze szpitala, na kilka minut poczatkowo, ale do tej pory mały jakos duzo czasu w nim nie spedza. Czasami jak chce cos zrobic wkladam go tam, albo jak chce obiad zjesc a on zawsze w tym czasie sie budzi ;D
Agnieszka89 nie wiem jak to jest z tym pasem po cc ale ja po sn juz jakos po 3 tyg zalozylam. Zakladam go w sumie jak am gdzies wyjsc bo wtedy brzuch mi tak nie wisi ;( jak nosze go dluzszy czas to mnie troche zebra bola
Ggabii śliczny ten Twój synuś, tak słodko sobie śpi
Ciekawe jak tam Marzena:)
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
A ja mam takie pytanie czy juz nosicie obcasy bo ja nie wiem czy juz mozna czy czekac do konca pologu?
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Zostalam rozpakowana!
Moja ksiezniczka ma Emilka ma 3700g i 58cm,a punktow 10. Wlasnie przez to ze duza,bylo naprawde baaaaardzo ciezko.
Ma czarne krecone wlosy,po mamusi:)
Wczoraj zalozyli mi balonik i poszlo rozwarcie do 4cm,ale ustaly skurcze. A dzis po oksytocynie polozna byla w szoku,bo rozwarcie bardzo szybko postepowalo. Mowla ze jak na pierwiastke to urodzilam szybko.
O 7rano dostalam kroplowke a urodzilam o 11.35.
Darlam sie w nieboglosy,a przy 8cm mowilam ze juz nie chce i nie dam rady. I tu po prostu umarlabym,gdyby nie moj maz. Tak bardzo mi pomogl...
Tak samo polozna odbiorajaca porod i ta,ktora prowadzila szkole rodzenia. Byly ze mna caly czas i wspieraly,tak ze nawet nie wiedzialam co sie dzieje.
A mala do samego konca nie chcialla wyjsc. Najpierw do kanalu,a pozniej calkiem. Zostalam nacieta,glowka wyszla,ale byla owinieta pepowina,wiec z wyparciem reszty byla masakra. Na szczescie doktorka przyszla i pomogla malej naciskajac. Ogolnie wszystko bylo ok. A okazali sie ze wody byly czysciutkie,a lozysko ciezkie i zdrowe. Mala tez caly czas byla dotleniona i miala dobre tetno. To reka Boza,ze tak szybko urodzilam i z niunia nie ma problemow.
Jestem przeszczesliwa. W sumie pobolewamnie brzuch i krocze,no i to krwawienie. A i jeszcze uczucie dusznosci,bo przepona mi opadla itd. Ale poza tym od razu wstalam a teraz nawet chodze. Jestem juz po prysznicu i pierwszych karmieniach piersia;)
Wiecie co,ciesze sie ze jednak jestem w tym szpitalu. Opieke mialam niesamowita,przez caly pobyt,podczas porodu i teraz.
Zaraz rozkaze mezowi zeby wstawil tu zdjecie naszej perelki;)
Buziaki:) i dziekuje za wsparcie. Powoli klade sie spac,az boje sie jak jutro bede w stanie chodzic i ruszac rekami,bo zapieralam sie nogami strasznie,a na mezuzwieszalam rekami. Ale Emilka wynagradza wszystko!
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania