BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 4 miesiąc temu #912780 przez martyska
Hejka

Ale u mnie sie ochłodziło super :laugh:
Tata poszedł załatwiać sprawy a my sie ogarniemy i na zakupy :woohoo:

Załącznik nie został znaleziony

życzymy miłego dnia trochę niewyspani :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912783 przez agnieszka89

Dziewczyny co do chrztu to my juz podjelismy decyzje ze w kwietniu robimy Bo maly juz bedzie fajny (teraz tez jest fajny ale wiecie o co chodzi :P ) i bedzie cieplo bo zima nie chcemy bo zimno i pobierać sie trzeba i malego i kombinezon specjalnie kupic jakiś wyjsciowy A w kiwietniu mam nadzieje ze pogoda dopisze i moj brat da rade wrocic do PL

ja zdecydowałam sie na podgrzewacz i wlasnie licytuje na all no czasem z mezem wody nie wstawimy miedzy karmieniami i potem to za długo trwa (niby w dzbanku mamy przegotowana zimna ale zanim sie ja zagrzeje to trwa za dlugo a masz Kacper pokazuje sie z tej gorszej strony jak jest glodnu)

Dzieciaczki wasze sa przeslodkie Mozna by je zacalowac

A to moje szczescie :*
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #912789 przez Magdalen
heey

10 lata 4 miesiąc temu #912791 przez agnieszka89
Co do wagi to moj maly w 15 dniu wazyl 4500 ale urodzil sie spory juz wiec szalu nie ma
a zjada tqk ok 100-120 ml mleka co 4 godz (czasem musze mu chociaz 30 zrobic miedzy posiłkami zeby się "dopchal")

10 lata 4 miesiąc temu #912828 przez rewelka1312
Heej dziewczyny ja dzis pierwszy dzien sama ale nie jst az tak zle, mala troche marudzila w nocy jak zwykle w jej porach tak do okolo 2 godziny ale juz jest poprawa juz nie sa to nieustanne placze tylko poplacze i przestanie i pozniej ladnie usypia. Teraz lezy nie chce spac juz tak od godziny ale nie placze tylko sobie marudzi wiec jej nie biore niech sobie lezy ja juz pranie wstawilam..teraz to pralka prawie codziennie na obrotach haha:)
Juz sciagam pokarm 2 razy dIennie wiec mam nadzieje ze niedlugo juz sie skonczy bo tak mnie denerwuja te piersi bola mnie plecy klatka piersiowa sa takie duze i bez stanika to wsyztsko mnie ciagnie :/ nie dosc ze zawsze mialam duzy biust to teraz jest o wiele gorzej:/ ciezko mi sie oddycha tez macie czasem takie uczucie?jak w ciazy ciezko bylo czasem zlapac powietrze ale nie boli mnie mocno klatka piersiowa wiec raczej nie mam powodu do niepokoju.Nie wiem czy to moze jescze na przepone jest ucisk? Chyba juz narzady wracaja powoli na swoje miejsce:)
Juz slysze mala steka hehe, w dzien klade ja w swoim pokoiku i wtedy moge posprzatac nasza sypialnie bo teraz to tez sypialnia lenki i jej kolyske:)
Wydaje mi sie że juz powoli zaczyna mala widziec ju sie rozglada, patrzy na mnie jak ja karmie wiec niedlugo zawiesimy chyba karuzele, uciekam bo niedlugo moj na przerwe przyjedzie i mala juz marudzi a ma jesc dopiero za 2 godziny

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 4 miesiąc temu #912841 przez rewelka1312
A tu nasza mala terrorystka haha:) smieje sie ze nawet zakola na glowie ma po tatusiu:) a po mnie jak narazie odziedziczyla duzy palec u nogi cala rodzina sie z tego smieje:)

Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912850 przez Lyanka
Hej mamusie :)

My z synkiem na spacerku...aktualni siedzimy przy fontannie, a młody śpi jak wideł ;)
Jejku, jaki wczoraj piękny wieczór mieliśmy. Nie bylo kolki....ile ja bym dała, żeby tak już zostało!!!! Na dodatek synek jeszcze później sam zasnął w swoim łóżeczku przy dźwiękach karuzeli :) Niby taka mała rzecz, a byłam taka szczęśliwa. Może to w końcu efekt kropelek, chociaż o 4 w nocy znów się prężył na kupę. Zobaczymy...

Rewelka ale słodka ta twoja córcia :) no i super, że tak sobie dobrze radzisz. Ja zawsze powtarzam - grunt, to dobrze się zorganizować ;)

Agnieszka89 normalnie model z twego synka hihih ;) i jakie pozy....i co zdjęcie, to nowy strój ;) A bodziak super...też bym taki chciała dla swego bączka ;)

No...trzeba wstawać pochodzić jeszcze trochę, bo mój Kubuś nie lubi długo leżeć bez ruchu :)

Buziaki kochane...udanego i spokojnego dzionka życzę :-*

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912897 przez MarzenaBZ
Cześć!
Mała przy cycu więc próbuję coś napisać jedną ręką.
Mąż poszedł załatwiać sprawy w USC,PZU i ZUSie. Jeszcze został nam lekarz rodzinny. U mnie 8 doba wypada 15 sierpnia czyli w święto. I ciekawi mnie kiedy mam iść na wizytę. A w ogóle to czekam na wizytę położnej,niby ma być do 48 godzin od wyjścia ze szpitala - a kiedy przyszła do Was?

Magduska-wiem ze mojej koleżanki córce z buźki zniknęły kropki po Oilatum-emulsji do kąpieli. Nas uczyli czysta przygotowana woda buźkę myc i ona przez dwa tyg pierwsze myła tak, a później normalnie woda z wanienki z ta emulsja. Tylko że jej mała miała straszny trądzik więc go tak leczyła i wyleczyła. Podobno pojedyncze krosteczki to norma do 3 miesięcy.

A czy Wasze dzieci miały takie żółte ślady koło oczek? To łezki czy może ropa?

10 lata 4 miesiąc temu #912909 przez elmirka_20
Witam się i ja Mamusie! :)

Temat chrztu załatwiamy w tą niedzielę: po mszy na 12.30 synek będzie miał chrzest :) Właśnie wróciłam z kancelarii i jesteśmy wreszcie wpisani do księgi chrztów. Mam nadzieję, że już nic się nie wydarzy i teraz juz pójdzie bez poblemu .... Spieszyliśmy się, bo ojcem chrzestnym jest mój brat, dzisiaj w nocy przyjeżdża z rodziną do Polski i będą ok 3 tygodni :) A potem to już nie wiadomo czy uda im sie przyjechać i w przyszłym roku, dlatego tak bardzo zależało mi na tym sierpniu....

Mamusie, a orientujecie sie jak jest z meldunkiem naszych dzieciaczków? Czy mamy je meldować gdzieś czy to automatycznie dziecko jest meldowane przy matce, czy jak?? ...... wiecie coś na ten temat?

Śliczne dzieciaczki !!! :) I stroje pierwszoklaśne !!! :) Uwierzycie, że moje maleństwo które wcale takie niby małe nie jest, bo 53 cm jak się urodził tylko waga 2700 gram, dlatego taki chudziutki się wydawał i mały, ale ja nadal nie mogę mu ubrać 62 a 56 na nim wisi.....Dwa tygodnie teu ważył już 3200. Brzusio ma ładniutki, łapki fajne i nóżki i wcale chudziutki nie jest....... A mimo to moje ciuszki z napisami wciąż czekają na swój czas na założenie... :)

Buziaki ogromne ;****

10 lata 4 miesiąc temu #912918 przez martyska
Rewelka super że dajesz rade :-) musimy sobie radzić :-)

A ja zamiast podgrzewacza wyjęłam z szafki termos i wlewam tam wrzątek no i problem z głowy:-) :-)

Lyanka mój synek na spacerze też najlepiej śpi jak z nim jeździmy także sobie nie posiedzimy na ławeczce ;) i fajnie że wieczór udany oby już same takie a bynajmniej większość ;)

My zdążyliśmy wejść do domu i taka burza się zaczęła że szok... :blink: normalnie szczęście mieliśmy jak nic...:-)

Marzena mój mały też miał takie żółte jakby śpiochy tz . To przemywałam mu oczka wacikiem z wodą . A położna była w ten sam dzień co mąż zgłosił małego do przychodni to była trzecia doba

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912961 przez misiana
Hej ;*
Mój maluszek dopiero zasnął od rana, nie licze jednej drzemki polgodzinnej, ale dzisiaj tak fajnie smial sie podczas zabawy z tata że ah ;)

Na 17:30 jedziemy na usg bioderek.

Rewelka dobrze, że dajesz rade sama, grunt to sie do tego przywyczaić ;)

MarzenaBZ do mnie połozna jeszcze nie doszla a maly ma dzisiaj miesiac. Spotkalam ja na rynku w miescie a ona mowi ze byla u mnie 3 razy juz ale klamke pocalowala i okazalo sie ze ona probowala sie dostac do mieszkania wlascicieli, do nich pukala i to ich 3 razy nie zastala w domu. Mówi że przyjdzie, jestem ciekawa czy dojdzie tylko wkoncu kiedys..

Agnieszka89 Twój maluszek słodki ;) cudne te bodziaki ;)

Martyska Hehe Iguś zmęczony, ziewa a mamusia mu fotki pstryka :D fajnie

10 lata 4 miesiąc temu #912979 przez rewelka1312
Elmirka moja mala tez jest malutka niby ma juz 52 cm ale dalej 56 na niej wisi.. a w 62 to tonie. Kazdy mi mowil straczy ni kupuj juz ubranek bo nie zalozysz a ostatnio pare dni temu to tak sie wycyckalismy ze nie mialam ani jednego suchego ubranka!! haha wiec ubralam ja w wieksze to jak w worku by spala nawet nogi w pajacu nie wlozyla takie duze:)
Martyska tez dobry pomysl z tym termosem ja mam taki podgrzewacz nl-nl.difrax.com/babyproducten/flessenwarmer.html i go bardzo polecam:)

10 lata 4 miesiąc temu #912980 przez martyska
Misiana hehe no każdą chwile trzeba uwiecznić :-) :-)

10 lata 4 miesiąc temu #912991 przez tosienka
hej dziewczyny u nas wszystko ok z wyjątkiem dzisiejszego dnia,
pomóżcie jaki podajecie espumisan na kolke i w jakiej dawce, czy moge dać go 2 tygodniowemu dziecku???? czy jest on bez recepty??/? prosze pomóżcie :(

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #912993 przez martyska
Tosieńka ja małemu daje espumisan 100 dla dzieci i niemowląt akurat jak skończył dwa tygodnie lekarz sama zaleciła możesz chyba 10 kropelek na dobę i jest bez recepty

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka