- Otrzymane podziękowania: 56
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
Marzenka gratulacje: kiss: Piękna dziewczyna, dala mamie popalic ale już nie pamiętamy
Co do witamin ja biorę vitaminer jedną kapsulke i jedną tabletkę dziennie.
Wiecie babka w aptece sprzedała mi czopki na hemoroidy na bazie propolisu nabawilam się takiego uczulenia, ze aż wylam, musiałam to wyleczyć żeby znów moc wrócić do leczenia hemoroidow
W ogóle cały czas walcze o sen Poli w dzień, wczoraj spala ponad 4 godz ale muszę ja wiązać, bo machajac rękami budzi się sama, dziś podejście drugie oby tylko wieczór był inny bo wczoraj byl płacz i wzdęcia a już tak pilnuje się z jedzeniem. No ale raz na tydz to tragedii nie ma
Lece ściągać pokarm. Bo ostatnie 3 dni to chyba kryzys
Proszę, mój nalesnik
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Mam chwileńkę czasu i dorwałam się do laptopa więc szybko piszę, bo mały śpi już 2 godz i w każdej chwili może się wybudzić.
Tak jak widzicie po mojej częstotliwości wpisów szalenie dużo czasu zabiera mi moje maleństwo. Jak tylko go odłożę go do łóżeczka to szybko jakieś jedzenie, siusiu, chwila na rozprostowanie kości, sprzątanie, pranie i znów mam pobudkę. I tak w koło. Dni to mi przelatują pomiędzy palcami sama nie wiem kiedy to wszystko mija.
Śliczne macie zdjęcia dzidziusiów z tatusiami Ja póki co nie dorobiłam się ani jednego. Może kiedyś uda mi się to nadrobić.
Teraz ostatnio mam temat chrztu. My byśmy chcieli dopiero w pierwszy weekend października bo mąż musi choć jeden miesiąc pojeździć w trasy żeby się finansowo jakoś odkuć, no ale oczywiście przybywają do mnie opinie, że przecież to tak nie wypada bo mały już nie będzie taki mały... :/ A przecież to będzie miał tylko 2,5 miesiąca... Zwariować można.
I jeszcze pozostaje kwestia beciku. Kupujecie czy raczej tylko na rękach będziecie mieć swoje pociechy? Bo dla mnie taki biały becik, który tak naprawdę jest jednorazowy to zbędny wydatek. A jakie jest Wasze zdanie??
Miłego i spokojnego dnia dla Was i Waszych maluszków
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Agni no wlasnie moj synus tez jest strasznie absorbujacy choc mysle ze to tez kwestia czasu i sie czlowiek przyzwyczai choc mysle ze kobiety by chcialy za duzo...po sobie mowie...bym chciala ladnie wygladac, niezaniedbac meza i jezzcze byc super mama a czasem sie zdarzaja bledy i trudno mi sie z nimi pogodzic... to juz jest chore...a czy cos sie stanie jak pranie wstawi sie o 20 a na obiad bedzie zamowiona pizza? No mysle ze nic ale jednak...
Dziewczyny kupowalyscie jakis lek przeciwbolowy lub przeciwgoraczkowy dla maluszka? Wyslalam kiedys meza ale mowi ze wszystko od 3 miesiaca a jak po szczepieniu maly mi zagoraczkuje to co wtedy?
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
My już od wczoraj jesteśmy w domu i powiem Wam, nawet nie jest tak złe. Chociaż boli krocze i hemoroidy nie dają mi żyć, jakoś dajemy radę
Mała cieszy, każdą minką, kupką i wystawieniem jęzorka do cycuszka:)
Tak się cieszę, że w końcu jest z nami!!!!
Teraz już wiem, jak to jest oszaleć na czyimś punkcie-mogłabym patrzeć na nią tak całymi dniami:)
Cieszę się też, że karmię piersią-jestem cały czas głodna przez to:D
Kochane Mamuśki - na pewno wiecie jak to jest na początku - czasu mało, zwłaszcza jak Wasze maleństwo najbardziej w świecie kocha być przy Was na piersi. Dlatego pewnie będę rzadko tu zaglądać przez najbliższy czas.
Buziaki dla Was i Słoneczek!!!!
PS-U mamy na cycku
Załącznik nie został znaleziony
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
Malgorzata ja mam czopki i one sa od pierwszych dni chyba... spakowane sa to nawet teraz nie zobacze.;/ ale na dniach chce kupic bardzo dobre krople... polecam szybko dzialaja;D PEDICETAMOL ;D tu zobaqcz sobie www.aptekarzwarszawski.pl/pedicetamol-kr...dla-dzieci-30ml.html .
Marzena no jak fajnie ze taka szczesliwa jestes ;D ciesz sie macierzynstwem teraz :*
fajna ta Twoja mala ;D niech sie wsio goi teraz dochodz do siebie i dzialaj z Emilka ;D
Buziaki.
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
Cania jednak sukienka nie jest biała tylko taka pod pomarańczowy wlatuje ale taki jasny heh zapomniałam jaka jest bo dwa lata jej nie widziałam a co najlepsze wchodzę w nią a małego zostawimy z teściową i w nocy wrócimy iść musimy a karmie mm więc mleka mu starczy:-) nie będę ciągła go 70 km.
Mój mały w dzień ma różnie czasem ma tak że zje i śpi a czasem nie ...albo przyśnie na 15 min.. ale najważniejsze że w nocy zje i śpi dalej i dziś pobił swój rekord i spał od 21.00 do 1.30 a zawsze budzi się co dwie godziny:-)
No i byliśmy u lekarza Igor waży 5400 no przybiera bardzo ładnie ale położna powiedziała że nie wygląda na pyze tylko mu się to musi jakoś rozkładać po całym ciałku no i długi jest wiec to też swoje robi . Jednym słowem duży silny zdrowy ładny chłopczyk jak to położna powiedziała:-)
A ciuszki to już tylko na 68 minimum muszę mu zakładać wczoraj wyciągnęliśmy ciuszki od mojej szwagierki na których jest napisane od 3 do 6 miesięcy a na małego są dobre nie wiem czy jej mały był taka kruszynka czy mój taki duży
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
- W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walc
- Otrzymane podziękowania: 17
ostatnio to zlapal mnie kryzys, nie mialam ochoty na nic,a przepraszam na jedna rzecz, wyjsc z domu i miec chwile spokoju czulam sie jak wyrodna matka,ktora zawodzi swoje dziecko i nie daje sobie rady sama
Fabian ostatni non stop cyc-placz-krzyk-stekanie-butla-placz-krzyk-stekanie-cyc i tak w kolko, nie dawalam rady, wymiekalam,
dzis tez jeszcze kupy nie robil,prezy sie,steka,poplakuje az mi go szkoda, mam nadzieje,ze uda mu sie zrobic,zauwazylam pewna rutyne u mojego synka,ze jak jednego dnia zrobi wiecej,to na drugi dzien jedna. Dzis spi na lozku w samym papmersie,bo w bodziakach marudzil-goraco tym naszym szkrabom
cania- moj maluch uwielbia ten kocyk
marzenka mala cudna moj Fabian tezz uwielbia spac u mamusi na piersi,a jak niekedy go odloze,to budzi sie i znow biore go do siebie i smacznie spi
macie moze jakies sprawdzone sposoby na potowki na twarzzy? I moj maly ma przytkany troszke nosek,nie da sobie go oproznic,co mu mozna kupic w aptece,polecicie cos?
ja to chyba juz od tego siedzenia w domu dola lape, jak chce gdzies pojechac na chwile na zakupy,to z malym nie ma kto zostac, moja mama nie ma prawa jazdy,wiec nie ma jak przyjechac do mnie,a z checia by chciala,jak jest moj,to ja przywozi,miala wlasnie dzis przyjechac,bo chcialam sobie okna umuc i posprzatac tak bardziej hehe ale niestety tesciowa,ktora mieszka 100m ode mnie nie raczyla laskawie przyjsc do malego i zostac,bo przeciez obrazona jest na mnie,ze ostatnio maly byl przykryty kocykiem i go odkryla,a ja go przykrylam z nerwami i powiedzialam,ze zimno jest,to obrazila sie i dogadala swoje,ze w zime to pierzyn mi braknie,zeby go przykryc,ale mam to gleboko w du...e nie powiem cenne sa ich rady,ale nie zawsze nie przychodzi nawet,zeby go odwiedzic, a jak na podworku jestem lub przez jej ide na spacer,to tez idzie nagle do domu lub udaje,ze nie widzi, boze jak mnie tacy ludzie wkurzaja, Po to jestem matka,zeby sama uczyc sie na bledach i potem juz wiedziec,co dla swojego szkraba jest najlepsze na swiecie.Wiem,ze moj maly uwielbia ten kocy i lubi byc nim choc troszeczke przykryty,wiadomo w upaly,go nie przykrywam
przepraszam za taki post,ale musialam sie wyzalic,bo juz nie mam komu, od dwoch dni placze z byle powodu, masakra jakas, najchetnie to wzielabym malego wsadzila do samochodu i sama pojechala z nim na zakupy i do mamy,ale jest u nas tak goraco,ze nie chce go teraz meczyc biedactwa,u nas ponad 30 stopni i nie ma czym oddychac
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
ostatnio jestem troche zalatana, zaproszenia juz wszytskjie rozwiezione, obraczki zamowione, wystroj kosciola i organista też. Dzisiaj odbyly sie nasze drugie nauki u ksiedza, jeszcze jedne dzien przed slubem.
My mamy ślub w piatek i w piatek mimo iż sie tego dnia u nas w parafii nie chrzci dzieciaczkow chrzest. Mały też bedzie mial 2,5 miesiaca.
Ostatnio dowiedziałam się, że "od kiedy to sie slub w piatek bierze ? co my wymyslamy !" eh ludzie starszej daty..
Co do leku na goraczke to ja mam w razie co PEDICETAMOL i jest od ) miesiaca !
Mój mały też wciaż ma główke na ktorys bok, na prosto bardzo zadko albo jak mu cos podloze.
Jutro jedziemy na usg bioderek i jutro nasz skarb konczy miesiac ! Ale ten czas leci ..
Na pierwszomiesieczne urodzinki Igus dostał od taty kotka przytulanke
A to mój mały "roolnik" jak to powiedziala moja siostrzyczka
I moje dwa najsłodsze cukiereczki <3
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
My dzisiaj z syneczkiem byliśmy na kontrolnej wizycie u lekarza. Synio waży już 4430 g Rośnie jak na drożdżach hihih.
Poza tym wsio ok, tylko musi się trochę ochłodzić, żeby potówki z buzi zniknęły...bo niestety nie ma na to rady Co zaczną znikać, to znów synek się spoci i od nowa wszystko....ech. No ale od jutra ma być chłodniej
Magduska widzę, że masz ten sam problem. Ja przemywam dwa razy dziennie buzię synka rumiankiem. Trochę łagodzi zaczerwienienia i jakby mniej się robi tych krosteczek. Możesz spróbować, bo to na pewno nie zaszkodzi
Poza tym Pani doktor pochwaliła, że jak na swój wiek (synek kończy miesiąc 15 sierpnia), to jest bardzo ruchliwy i ładnie główke trzyma jak na brzuszku leży
Jutro też mamy USG bioderek...mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze.
Na kolki cały czas bierzemy Sab Simplex, tylko ja daję 3 razy dziennie przed karmieniem po 15 kropelek. Jak na razie kolki przebiegają w lżejszej postaci. Pani doktor dodatkowo zapisała czopki Viburcol i kropelki Esputicon, jakby te nasze się skończyły. Zobaczymy...
U nas niedawno burza była. Synek śpi jak suseł, chociaż powoli się zaczyna przeciągać przez sen...więc pewnie zaraz cyca będzie wołać
Jeżeli chodzi o chrzciny, to my planujemy na koniec października. Z księdzem udało się wszystko bardzo ładnie załatwić (bo my nie mamy ślubu kościelnego, tylko cywilny). Musimy napisać oświadczenie, że chcemy wychować dziecko w wierze katolickiej i nie ma żadnego problemu. Bardzo mnie to ucieszyło, bo o różnych sytuacjach i opiniach słyszałam.
MarzenaBZ jaka słodziutka ta twoja córcia Normalnie do schrupania....mój synek też lubi tak sobie czasami pospać na cycu hihih
Martyska[/b to niezły klocuszek z tego twego synka hihih Masz dziewczyno co nosić
Ale to są takie kochane "ciężary"
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
Magduska ja mam to samo dopada mnie czasem bezsilnosc i niemoc mam czasami wszystkiego dosc:( niewiem moze nie nadaje sie na matke. Moja chyba do noszenia sie przyzwyczaila masakra ale co zrobic jak miewa kolki ja uzywam bobotic, espumisan i lefax niemiecki i tez jest lzej ale to zalezy od dnia. Ostatnio mala plakala caly dzien nieiwedziaam co jej bylo chyba brzuszek ja bolal masakra i najbardziej mnie dobija ze moja mala nie lubi sie ubierac przebierac i kapac no masakra upoce sie i nastresuje kiedy to se skonczy juz bym chciala zeby byla duza:)
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
Lyanka wlasnie moja mama mi mowila o tych czopkach mojej siostrze podawala od 1 wszego miesiaca dostala je bo moja siostra tak dawala jej popalic i te czopki sa homeopatyczne wiec nie zaszkodza i uspokajaja i naszcescie wyczytalam i bylismy dzis w sklepie i tutaj tez sa dostepne i mozna je zamowic a jak dzwonila dzis do nas nie wiem czy to pediatra czy polozna juz to nie widziala tych czopkow ja nie wiem co oni tutaj wiedza cale g.... Wiec zdaje sie na swoj instynkt i pomoc mamy
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
A co do gorszych chwil, to pewnie każda z nas je ma. Niestety czasami bezsilność dobija człowieka...ale grunt to przetrzymać, zacisnąć ząbki i do przodu. A nasze maluchy nam to wszystko z czasem wynagrodza
Wiolcia wiem o czym mówisz...
U nas tez są kolki....i jak zbliża się wieczór, to mam stresa co to będzie. Najgorszy byl pierwszy raz, później już trochę się uodpirniłam i jest łatwiej. No i CHWAŁA TEMU kto wynalazł SUSZARKE Jakos trzeba sobie dawać radę.....
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
Magduśka ech jyż chyba każda przeszła takie chwile bezsilności ale dla większości z nas sa to nowe doznania wszystkiego sie uczymy ale same przyznajcie pewnie jest już coraz lepie.
Igorek lubi kąpiele jeszcze ani razu nie płakał a co do ubierania to różnie ale częściej jest spokojny
A mój zjada 90 czasem mniej co dwie i pół godziny