- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- dziulka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Amja Witaj wśród sierpniowych mamusiek:) rozgość się

Ann Ale ci zazdroszczę tego morza.... Kocham morze... Też planujemy wypad nad morze ale czekamy na ładną pogodę

MAniula gratulację córeczki

Wczoraj byliśmy w Smyku i miałam wielką ochotę kupić coś dla mojej kruszynki . Miałam już w ręce wybrane ubranka, ale w ostatniej chwili stwierdziłam że poczekam jeszcze tydzień do usg

Ostatnio też się trochę przestraszyłam bo przez kilka dni bolał mnie brzuch, czułam straszne ciągnięcie w dole brzucha . Jak leżałam to było ok , ale jak tylko wstałam i zrobiłam kilka kroków to ból wracał. Na szczęście ból minął , a mała intensywnie daje o sobie znać więc raczej wszystko w porządku. Też tak macie dziewczyny że z dnia na dzień czujecie intensywniejsze kopniaczki i coraz częstsze? czasem jak przyłoże rękę do brzucha to mała tak kopie że aż mi ręka podskakuje

Zazdroszę Wam dziewczyny waszego apetytu. Ja to muszę się zmuszać do jedzenia...
pozdrawiam wszystkie mamuśki i życzę miłej niedzieli

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewcia87
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

dziulka Ależ oczywiście

A teraz zmykam dokończyć pakowanko bo jeszcze trochę i mężulek wraca ze służby i ruszamy w małą podróż

Miłej niedzieli

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Morze jest fajne, ale nie na codzien. Niestety reumatyzm i problemy ze stawami to problem.
900 km to przez cala Polske. Bylam kiedys za dziecka w Zamosciu. Pamietam duzo akacji ktorych u nas nie ma bo one maja dlugie korzenie i morska woda im przeszkadza.
Milej niedzieli
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Dziulka też zdarza mi sie, że czuje ból w dole brzucha, takie jakby ciągnięcie w dół.. wczoraj tak miałam.. ale przeszło całe szczęście

no i my też jeszcze z wyprawka nie ruszyliśmy, choć juz 3 razy potwierdzony synek, i na połówkowym też

Ewcia ja mam to samo

- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5

Co do głodu to ja mam tak, że nie jestem głodna ale jak zacznę być to muszę szybko coś zjeść bo mam takie ssanie

No i mam pytanie do dziewczyn, które są już długo na l4, jak jest z wypłatą z ZUSu? Naczytałam się ostatnio, że potrafią zwlekać z 2 miesiące, że kontrolują itp. Jakie macie doświadczenia?? Czy oddajecie L4 pracodawcy czy do ZUSu? Płacą wam na konto czy listonosz przynosi?
A co do świąt jestem w .... lesie, okna nie pomyta, firanki nie zmienione, po pracy jak będę wracać to zapewne się będę kładła. Ale to krótkie święta, pogoda zapowiada się licho, pierwszy dzień spędzimy u teściów, drugi na odpoczynek i w sumie po świętach. Więc nie panikuje

Pozdrawiam po niedzielnie i miłego tygodnia
- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja mam za sobą pracowity weekend - przemeblowanie i odgruzowanie części mieszkania z niepotrzebnych szpargałów (w zasadzie to M. odwalił większość roboty, a ja dyrygowałam - hihi

Oliwka dalej chora - chyba schodzi jej na oskrzela, bo kaszle paskudnie - kolejny tydzień ze mną w domu :/
w czwartek byłam na wizycie u gina - szczęśliwie wszystko jest ok, nic z szyjką się nie dzieje, a te skurcze to skurcze Braxtona-Hicksa - lekarz powiedział, że jeśli jest ich ok. 8 w ciągu dnia, to nie ma się czym przejmować. Kazał mi wytrzymać jeszcze przynajmniej 15 tygodni i spędzać czas głównie na leżeniu. Więc z jednej strony jest ok, a z drugiej mam leżeć... :/ a zaraz po świętach idę na usg połówkowe

Jak ja dawno nad morzem nie byłam - ostatnio 12 lat temu ...

MAniula Ja swoje L4 oddaje do pracodawcy i to on mi płaci, a potem sam rozlicza się z ZUS. I tak jest w przypadku firm, w których do ubezpieczenia jest zgłoszonych więcej niż 21 osób. Jeśli to mała firma to świadczenia wypłaca ZUS - tyle wiem, i na tym już się nie znam

Suzanna - przytulam mocno

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Sobota pracowita
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
. Wczoraj za to lenistwo.
Co do Zus to
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dzis misja umowienia sie do dentysty.
A co u reszty dziewczyn?
Midnight mam to samo zalecenie czyli odpoczywac jak najwiecej.
Zreszta lezenie i jedzenie teraz najlepiej mi wychodzi, co juz widac bo waga poszybowala do gory
- marsi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Od dziś zaczynam porządki wielkanocne, poniekąd mąż już w weekend rozpoczął-umył okna

MAniula ja jestem na zwolnieniu lekarskim już od końca stycznia. Moja firma zatrudnia mniej niż 21 pracowników więc ZUS przejął mnie po 33dnia. L4 przesyłam do pracodawcy a on działa dalej. Puki co dostałam pierwszą wypłatę zasiłku chorobowego od ZUSu, mimo moich i twoich obaw wypłacili mi go już 28 marca. Od księgowej wiem, że w tym roku zasiłki wypłacane są ostatniego dnia miesiąca, robia to regularnie, ale w każdej chwili mogą zmienić datę przelewów bez poinformowania o tym fakcie zainteresowanych tzn. nas. Wpłacają mi na konto bo pracodawca przekazał dane do przelewów.
W sobotę miałam badania w tym glukozę na czczo z krwi i musze powiedzieć spoko, nic strasznego. Wyniki krwi i moczu wzorowe, glukoza też, na czczo 80 po 2 godzinach 88, więc w normie. A jutro mam dentyste

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Trochę się nie odzywałam ale czytałam na bieżąco. W pracy teraz uczę dziewczynę na zastępstwo i nie powiem ale jest to dość męczące a potem muszę nadrabiać ten czas.
U mnie weekend minął również pracowicie. Męża zagoniłam do pracy aż się paliło

Maluszek często kopie i super jest to uczucie tylko ja jestem coraz większa 94 w pasie i przytyłam już 8 kg. I wcale tak dużo nie jem Faza na jedzenie jakoś mi przeszła w porównaniu do I trymestru. W czwartek idę na usg i już jestem ciekawa ile synuś waży

Amja witaj w naszym gronie

Ann Fajnie masz z tym morzem My myślimy pod koniec maja wybrać się tak na 4 dni do Sopotu żeby sobie odpocząć, posiedzieć na plaży i zjeść dobrą rybkę

MAniula gratuluję córeczki Najważniejsze że jest zdrowa i wszystko jest ok

Ewcia 87 Mój mąż jest z Zamościa więc nas też w tym roku czeka Wielkanoc w Zamościu Jedziemy w sobotę rano tyle tylko że z W-wy mamy bliżej niż Wy
Midnight Ja podobnie jak Ty boje się już w wakacje gdziekolwiek ruszać Może na pierwszy tydzień pojadę do rodziców na działkę pod W-wę i tyle Mama nie ma prawka więc w razie czego nie było by wesoło latać i szukać kogoś z samochodem żeby mnie na porodówkę wiózł

Miłgo dnia dziewczynki Wam życzę
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

allegro.pl/z-szafy-maksia-modne-firmowe-...msc-i4149257223.html
Wszystkiego dobrego

- kakadu
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Witam wszystkie dziewczyny w poniedziałek

pozdrawiam
- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Cos mnie kłuje w prawym boku. Zaleglam na sofie, moze minie.
- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Firma nazywa się Dziecięca Akademia Przygody
www.akademia-przygody.pl
W jakim wieku jest Twoja córka?