- Otrzymane podziękowania: 354
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Nie pisałam od jakiegoś czasu bo doła załapałam. Nadszedł 8, potem 9 tydzień, wzrosło w nas napięcie, by przekroczyć ten próg,żeby maleństwo nadal się rozwijało i zdrowo rosło.
Z jednej strony czuje się jak histeryczka, ale musiałam się sama przekonać że maluszek ma się dobrze. Po takiej traumie ciągle się czlowiek pilnuje
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178

W piatek dam sobie upuscic krwi, czyli pierwsze badania w tej ciazy
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Nadal się boje, ze coś sie dzieje.
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Missywszystko będzie dobrze:* ważne, abyć obserwowała swoje ciało i jak tylko zauważysz coś niepokojacego to od razu dzwoń do swojego gina. Ja również jestem bardzo przewrażliwiona i jak tylko coś sie dzieje, to dzwonie. Mój zreszta nawet sam mówi, aby dzwonić zawsze jak tylko zauważe, ze jest coś nie tak... w tamtym tyg np. latałam jak szalona do wc, bolał mnie strasznie pęcherz, a podczas wizyty w wc tylko był pare razy kap kap...następnego dnia rano od razu zrobilam badanie moczu (cale szczeście mam laboratorium na osiedlu pod nosem) i okazało sie że mam liczne bakterie, od razu zadzwoniłam do gina i dał mi antybiotyk...teraz juz jest wszystko ok:)
Aggija też z przerazeniem zagladam na wage...przytyłam już 2 kg, a to dopiero 10 tydz..no ale cóż, po urodzeniu będziemy sie motywować nawzajem do zrzucenia zbędnych kg:)
Co do piwka, alkoholu itp...to ja jakoś jestem przeciwna w ogóle piciu alkoholu...zreszta mój gin od razu powiedział - żadnego alkoholu, papierosów itp.. całe szczęcie nie pale w ogóle:)
więc jak miałabym sie obwiniac, ze przez to jedno piwo coś sie stało, to wole w ogóle nie pić...

A tak w ogóle, to wczoraj miałam wizyte:) maluszek rośnie jak na drozdżach:) ma już 3,5 cm:) jak pięknie ruszał nózkami, rączkami, caly sie wiercił

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Asienka super widok prawda? Rosnijcie zdrowo.
I nie przejmujcie sie tak tymi kilogramami. Jezeli przytyjecie 12-15 kg to po porodzie bardzo szybko wrocicie do formy. Pamietajcie ze te przybywajace kilogramy nie ida wam w boczki tylko tworza srodowisko dla dzidzi i sama dzidzie.
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Missyy kochana czekamy z toba i odliczamy dni do tego magicznego przekroczenia daty bezpieczenstwa. A ze swoim ginem sie kontaktowalas?
Asienka super widok prawda? Rosnijcie zdrowo.
I nie przejmujcie sie tak tymi kilogramami. Jezeli przytyjecie 12-15 kg to po porodzie bardzo szybko wrocicie do formy. Pamietajcie ze te przybywajace kilogramy nie ida wam w boczki tylko tworza srodowisko dla dzidzi i sama dzidzie.
w sumie to dziś chciałam się do niej wybrać, po tym jak zobaczyłam te plame na bieliznie,a potem widziałam, ze w oddawnym moczu był taki bezowy śluz. Teraz się uspokoiło. Ale jeśli z rana będzie znów to samo, to na bank pojadę. A kolejną wizytę mam dopiero 17tego.
Sorry, za ohydne szczegóły

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
missyy ja dzisiaj też zauważyłam u siebie delikatny jasnobrązowy śluz który 'wyleciał' mi razem z moją infekcją

asienka tak tak ja też nie piję ani alkoholu, ani nie palę papierosów, nawet z kawy na czas ciąży zrezygnowałam

Ann tworzą środowisko dla dzidzi o ile je się zdrowo i w ogóle

missyy mnie jakoś te 'ohydne' szczegóły są bardzo ludzkie i na miejscu - przecież możemy sobie w ten sposób pomóc choć trochę, więc bez krępacji

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Missy i jak dzisiaj?
Aggi grupę krwi robiłam sobie dawno temu, więc w ciąży już nie muszę, muszę tylko ten świstek znaleźć i zanieść do położnej
Zaspałam dziś i nie poszłam do labo, no nic w poniedziałek pójdę. Czyli w środę jakoś idę założyć kartę ciąży

- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A tak przez cały weekend będę się denerwować.
Już sama nie wiem co to, na bieliźnie już nic nie było, ale we mnie coś tam pewnie siedzi.
jutro jadę z ranća krewkę oddać

Aggi mnie ciągle ostatnio odpycha z rana od jedzenia, nawet zapach chleba. Ostatnio zjadłam żółty ser i było bleeeee. Więc już go nie tykam.
Ale.... mam ciągle ochotę na loda z polewą czekoladową z Mc, a do tego przegryzać jeszcze solone frytki

Jak się nie opanuje, to brzuch dostane jak w 5 albo 6 miesiącu

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja idę we wtorek

missyy masz rację, nie ma to jak własny lekarz

Ja dzisiaj byłam na 7 w pracy niby tylko L4 zanieść a tyle roboty że mnie przetrzymało do 12 bo ciągle coś

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Missy tak jak dziewczyny pisały, pisz wszystko! z niczym sie nie krępuj, ja jak będę miała jakieś problemy też będę do Was pisać

Aggi z usg wyszło że 10 tydzień i chyba 4 dzień, ale co do dnia nie jestem pewna, więc w sumie teraz już od poniedziałku będę liczyć 11 tydzień

Całuje:*
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
wszystkie możecie odetchnać

I... popłakałam się bo zobaczyłam pierwsze ruchy maleństwa, dla mnie to jeszcze szok. Ustawiło się idealnie do zdjęcia i ruszało rączkami jak kaczuszka

Niesamowity widok, tak się cieszę, że jednak pojechałam do mojej lekarki. A plamienie to prawdopodobniej wynika z pękniętego naczynka, także do czasu aż nie przestanie, dostałam 2x2 luteinę

Dzięki za otuchę

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

missyy aaaaale mi serce się cieszy na widok Twojego dziecia malutkiego