BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #821143 przez asienka87
Aggi to skąd dokładnie jestes? ja na ślask do lekarza jeżdże, jakieś 40 km ode mnie, moze jeszcze sie okaże, że do tego samego:P Daj znać, jak po wizycie i zdjątko wklejaj :D

Ann, Missy do piątku szybko zleci i będziecie mogły pochwalić sie nowymi informacjami i ew. zdjęciami:) a kruszynki nasze teraz rosna w zaskakującym tempie ;)

Ja dopiero mam wizyte za 2 tyg, a już sie doczekać nie mogę:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #821213 przez MAniula
Cześć dziewczyny, przebrnęłam przez wszystkie wpisy ;) dobrze, że to tylko 16 stron :laugh:

W skrócie opiszę moją historię, a potem już tylko wierzę, że wszystko będzie dobrze...
O dzidzię staramy się już niecałe 3 lata, po dwóch udało się ale poroniłam, tyle, że tamto maleństwo nigdy nie miało serduszka, było za malutkie na tc i wtedy nie dotrzymałam do drugiego usg bo dzień przed poroniłam samoistnie w domu-koszmar.
Minął rok, końcem roku zmieniłam lekarza, porobiłam badania, założyłam aparat na zęby, przeniosłam swój salon w nowe miejsce i dziś jestem.....

obecnie w 7 tygodniu i 4 dniu ciąży ;)

Tak jak niektóre z was bardzo się boję, żeby wszystko było dobrze, 7 stycznia byłam u mojej lekarki i widzieliśmy z mężem migoczące do nas serduszko ;) Co za radość!!!
Dzień przed wizytą miałam lekkie brudzenie ale zaczęłam brań luteinę i na niej jestem do teraz 2x1
Kolejne usg mam na 20 stycznia i marzę o tym, aby było wszystko dobrze, by maleństwo rosło, serduszko biło i ogólnie było SUPER!!!

Ja czuje się dobrze, jestem zmęczona ale znośnie, nie mam nudności, miałam wzdęcia, czasem boli mnie brzuch delikatnie tak że czuje że jest, piersi najczęściej są tkliwe w nocy, no i budzę się o 5 rano i nie mogę spać... ale ogólnie oki :)

Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie w swoje progi, suwaczek dodam po tym drugim usg, a jestem z Chrzanowa wiec blisko Oświęcimia :blink: ;(
aha termin mam na 29 sierpnia więc może być, ze będę wrześniowa ale nie sądzę...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #821234 przez asienka87
Maniula witamy Cię w naszych progach:)
Milo, że do nas trafiłaś, im nas więcej , tym lepiej ;)
Widzę, że Ty również miałaś ciężkie przezycia, ale całe szczęście są już za Tobą, teraz musisz sie cieszyć swoim szczęściem i wierzyć, ze będzie wszystko ok! a będzie na pewno :kiss:
Pisz do nas na bieżąco o swoich przeżyciach, problemach, wizytach, dodawaj zdjęcia, abyśmy mogły cieszyć się razem z Tobą:)
Chrzanów faktycznie nie daleko, nawet mój mąż ma tam rodzinę i czasem bywamy tam w odwiedzinach ;D

10 lata 11 miesiąc temu #821597 przez missyy
witam nową Sierpnióweczkę :lol:

Ale nas dziś zasypałoo :cheer: :cheer: :cheer: Bialuchno :side: , wstawałam chyba kilka razy w nocy i patrze a śniegu coraz więcej :P
Ciężko sypiam, nie mogę sobie pozycji znaleźć, bo już obolała jestem. Mam pecha bo w pokoju mamy dość ciepło i ciągle wstaje pić i dostaje ataki kichania.
Więc nie wiem czy nei zainwestujemy w nawilżacz, bo nie idzie spać :S

A tak, to norma, mam takiego lenia, że aż sama się siebie wstydzę :blush: :blush: :blush:

Dziś z cyklu zachcianek, shake z mrożonych truskawek i sorbetem ...Zzzzimne :lol:
Aaaa i prawie męża pobiłam, bo mi zjadł ostatnią bułkę B) hahha, niebezpieczna się robie :ohmy:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 11 miesiąc temu #821689 przez Agusia83
dziewczyny, nie chcę Wam zasmiecać forum...Jestem mamą wrześniową 2011 i czerwcową 2013...mam do sprzedania sporo ubranek dla dziewczynki i dla chłopca...jesli potrzebujecie czegoś konkretnego, proszę o kontakt na priv.

10 lata 11 miesiąc temu #821735 przez ann-sunshine
MAniula witaj, miło, że nas znalazłaś. Zatem do 20tego, już nie długo zostało.

Hehe a ja wczoraj w knajpie zamówiłam pierś z kurczaka w pomidorach, mąż się na mnie dziwnie patrzył i pytał, czy przypadkiem nie pomylili zamówienia, bo ja pomidorów nie jadam Otóż nie, nie pomyliłam, naszło mnie na nie :lol:

Byle do piątku. Kurczę, chyba na czczo muszę iść, żeby mi od razu glukozę oznaczyli.

10 lata 11 miesiąc temu #821805 przez asienka87
Missy fajnie macie, w końcu troszke zimy:) a u nas na południu ciągle czarno i ponuro:( też chcę w końcu troszkę chociaż oznak pięknej białej zimyyyy ;D

Ann ja ostatnio nie mam jakiś konkretnych smaków...chociaż snikersa połknęłabym w całości ;D do piątku moment przeleci..jutro już czwartek:)

Aggi pisz , jak po wizycie, bo czekam z niecierpliwością ;D

10 lata 11 miesiąc temu #821840 przez ann-sunshine
Aggi idzie wieczorem do gina bo meza zabiera ze soba

10 lata 11 miesiąc temu #821845 przez MAniula
Eh a ja dzis w pracy od 8:30 do 18. W domu chwile po, padam na twarz, mam dość wolałabym nic nie robić eh jestem zmęczona i mam podły nastrój...
Ale jutro mniej pracy to mnie trzyma przy życiu.

10 lata 11 miesiąc temu #821846 przez asienka87
Ann wiem właśnie, że wieczorem i z mężem, ale nie miało być to wczoraj? chyba , ze ja cos pomyliłam:) tak więc czekamy:)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #821870 przez aggi
Hej kobietki przepraszam że dopiero dziś o tej porze ale z internetem miałam jakieś problemy i dzwoniłam i niby naprawiaali ale zajęło im to aż do teraz :dry: to jest Polska właśnie :dry:

A więc byłam wczoraj wieczorem u ginka, zapisał mi żelazo z kwasem foliowym (0,35) - taki mix - to znaczy że mam nie brać już zwykłego kwasu osobno? Bo nie dopytałam lekarza :dry: no i z kropkiem wszystko super, wywijał rękami i nogami aż miło :blush: wczoraj wg OM miałam 10t5d a wg USG pokazało 11t równo :) no i mały ma 3,8cm :) Patrzajcie:

No i tyle u mnie, żadnych badań mi nie zlecił, powiedział że następnym razem zrobi mi listę wszystkich badań za jednym razem. I następna wizyta 4 lutego :) mąż zakochany w małym kropku naszym :woohoo:
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #821874 przez aggi
Teraz biorę się za nadrabianie :)

missyy to fajnie trafiłaś jak na taką przecenę :cheer: zazdroszczę bo ja nic na gumce nie umiem znaleźć :dry: nooo teraz czekamy do piątku na zdjęcie Twojego malucha :woohoo:

asienka ja z okolic
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
:) i ciiiiiiiiiiicho ja śniegu nie chcę u nas :D

witaj u nas MAniula :kiss: rozgość się :) przeczytałam Twoją historię i aż łezka się zakręciła. Napewno wszystko będzie dobrze zobaczysz :) :kiss:

missyy Was zasypało a u mnie.. szaro buro i ponuro :dry: z domu nawet dzisiaj nie wyszłam ! ja też lenia mam mega :dry: zawsze byłam leniwa ale teraz to już apogeum .. nie umiem spać w nocy a jak już zasnę to pół dnia przesypiam..

Ann idź na czczo :) Ja zawsze na krew chodzę na czczo, a Ty nie ? :P Czy jak ? :D

Nie pomyliłyście, miałam wizytę wczoraj, ale internet nam padł w domu :dry:
która kolejna na wizytę ? Missyy? A później ? :)

10 lata 11 miesiąc temu #821891 przez Agnilla
Aggi bierzesz Tardyferon-Fol? kwas foliowy mozesz odstawic, bo w tym zelazie go juz masz :)

10 lata 11 miesiąc temu #821902 przez aggi
Agni dokładnie to biorę ! I odstawiłam kwas foliowy bo stwierdziłam że chyba nie ma sensu brać więcej niż zalecane . Dzięki za info :) do samego kwasu foliowego co mi został sobie wrócę po skończeniu tego co teraz mam brać w takim razie

10 lata 11 miesiąc temu #821908 przez Agnilla
Podejrzewam, że bedziesz to juz dlugo brala ;) zresztą lekarz zdecyduje. ja to biore juz z 2 miechy jak nie wiecej, bo mialam wyniki ponizej normy i kwas mi aptekarka kazała odstawić, bo tam jest wystarczająca dawka. nie przestrasz sie tylko, bo po zelazie bedziesz robiła
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
mnie też dziewczyny przstrzgły i faktycznie tak jest :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka