- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Asienka zdjecie musi byc malutkie bo duze tu nie przechodza.
Smaki macie niezle, ale ja wcale nie lepsze. Ciagle mam niefajny posmak w buzi i dlatego ciagnie mnie do konkretnych smakow. Ogorki kiszone i kapustka i woda z cytyna i miodem, no i salami ciagle za mna chodzi. Papryka wydaje mi sie gorzka ale nie wiem czy to ze wzgledu na pore roku czy na ciaze. Rzucam sie tez na czekolade ale mi po niej niedobrze.
Tak w ogole to od 3 dni mam mdlosci tak od 15tej do wieczora, ale tak na pusto, jeszcze felek nie byl mi potrzebny.
Nie wiem czy na nfz dostane choc jedna fote. Nie licze na to zbytnio. Kiedy robi sie przeziernosc karkowa, jakie sa widelki w tygodniach?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Makuch medytuje jak mały Budda
A co do przezierności karkowej, to robi się ją od 11 tygodnia, do max 13 tygodnia 5-6 dnia. Ale wydaje, mi się, że znaczenie ma tez wielkość dziecka, lekarz sam powinien ocenić kiedy badanie będzie wiarygodne.
Słyszałam, że na nfz to ciężko ze zdjęciem, mogą dać, najlepiej jeszcze za dopłata by chcieli:P
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Dzieki Missy za widelki.
Grafik mi zmienili i do lekarza dam rade dopiero w piatek podejsc. Czyli nie bedzie chcial mnie wczesniej jak w 13tc widziec
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ann ja na czekoladę patrzeć nie umiem, za to lody mmmm jadłabym tonami I kurczaki z KFC znów za mną chodzą, a to przecież niezdrowe dobrze że do najbliższego mam 30km Może jak poprosisz to dostaniesz fotę ? albo może Ci pozwoli telefonem zdjęcie monitora zrobić - koleżanka tak robiła całą ciążę i gin nie miał nic przeciwko
missyy no dokładnie to samo pomyślałam że medytuje albo taki zamyślony bardzo Ten mój to pewnie będzie udawał że na motorze jedzie jak tatuś
asienka cudowności ! jeju teraz to już w ogóle się nie umiem doczekać mojej wizyty
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Aggi foty bede robic ale ja mam taki bebzol ze od 10 tc dopiero zaczne. Jestem ciekawa jaka bedzie roznica z poprzednia ciaza.
Aggi dobry pomysl z tymi fotami zobaczymy czy przejdzie
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Aggi własnie już dawno myślalam o zdjeciach brzuszka, dziś kończę 10 tydzień więc zacznę ale już widzę, że brzuszek mi trochę urósł
Ann nigdy nie myślałam o pamietniku ciąży, ale to też jest super pomysł
A jak tam Wasze samopoczucie, mdłosci, wymioty itp?
Powiem Wam szczerze, że ja miałam tylko mdłości, żadnych wymiotów- całe szczęcie:) i np dzisiaj już sie super czuje, tak, jakby mi wszystkie mdłości przeszły:) oby tak było do końca ciąży;D
całuje:*
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
zrobiłam obiad, z trudem, bo zapachy mnie nadal prześladują, a zaraz chyba pójdę się położyć na tv.
Odebrałam wyniki badań, jest raczej ok, jakieś tam bakterie i erytrocyty w moczu, ale to norma w ciąży. Glukoza w normie, ale bliżej granicy górnej. (to przez to moje obżarstwo i ciągotki na słodkie ). Jedynie tarczyca się waha, ale to już się przyzwyczaiłam, że ciągle trzeba zbijać i podbijać.
Dziś skończyłam 9 tydzień, jakiś brzuszek się pojawił bo widzę po tunikach, ładny zarys się robi aż chciałabym już cos kupić dla malucha, przeglądam sobie łózeczka i wózki. Obsesyjnie, rozczulają mnie:woohoo: Ale jeszcze muszę sobie dać na wstrzymanie
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Missy dobrze ze wyniki ladne, oby tak zostalo.
U mnie tez nie jest zle. Mdlinie ale nie wymiotuje.
Z jedzeniem gorzej, bo przez te spiaczke mniej gotuje czyli mniej zdrowo sie odzywiamy, choc jezeli maz cos z miasta przynosi to staramy sie aby warzywa byly.
Missyy ogladaj do woli, na kupowanie przyjdzie jeszcze czas. Mnie juz ta goraczka zakupowa ominie bo brakuje nam tylko lozeczka i ewentualnie podest dla marty na wozek.
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
Czesc.
Missy dobrze ze wyniki ladne, oby tak zostalo.
U mnie tez nie jest zle. Mdlinie ale nie wymiotuje.
Z jedzeniem gorzej, bo przez te spiaczke mniej gotuje czyli mniej zdrowo sie odzywiamy, choc jezeli maz cos z miasta przynosi to staramy sie aby warzywa byly.
Missyy ogladaj do woli, na kupowanie przyjdzie jeszcze czas. Mnie juz ta goraczka zakupowa ominie bo brakuje nam tylko lozeczka i ewentualnie podest dla marty na wozek.
wiem o tym, ale to silniejsze ode mnie Jak widzę w witrynach sklepowych te małe ciuszki, to samo jakoś tak mnie ciągnie
Mam duży zapas ciuszków po chrześniaku, więc wstępnie coś mam Czeka na mnie cierpliwie na strychu
Z tym niezdrowym jedzeniem to ma pewnie każda z nas problem. Ale co śmieszne, na to ma się ochotę, a reszta wręcz odrzuca. A ja potem się dziwię, że fałdka mi urosła , hahahaha
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
asienka ja to samo chodzę prywatnie i też dostaję zdjęcia, póki co mam dwa a ja właśnie dobrze że te zdjęcie w 5tc zrobiłam bo bym w ogóle różnicy nie widziała ! Serio nie czuję różnicy nic a nic, no może w spodniach mi niewygodnie trochę ja mam mdłości, plus niskie ciśnienie i jak przyjdzie stanie w kolejce w sklepie albo u lekarza w kolejce albo w kościele to momentalnie mi słabo.. Oczywiście śpiąca ciągle jestem i mam dziwne smaki na wszystko albo na nic mam nadzieję że mi przejdzie
missyy ważne że wyniki mieszczą się w normach ja z wózkiem poczekam do poznania płci bo mam typy kolorystyczne A łóżeczko mam wybrane w sumie ale jeszcze się okaże jakie będzie. Mamy czasu sporo jeszcze
Ann Ty masz fajnie właśnie bo w sumie po Marcie masz sporo rzeczy i przede wszystkim jesteś doświadczona że wiesz że pewne rzeczy, które niby są potrzebne to okazuje się że są zupełnie zbędne
missyy ani o fałdkach nie mów bo ja już 3kg na plusie, między tymi zdjęciami co dodałam jest 3kg różnicy masakra aż wstyd a ciągotki do niezdrowego mam właśnie