BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #822484 przez ann-sunshine
Asienka bez obaw mozesz jedna slaba kawe pic jak masz ochote. Ja na codzien jestem kawoszka tzn uwielbiam cappucino z ekspresu, a w domu z kawiarki sobie robie. Ake niestwty w ciazy mnie odrzuca sam zapach, ba nawet sam zapach mnie odrzuca.

Cholibcia trza by sie doprowadzic do gladkosci przed wizyta tylko sil mi brak :-(.

A tak w ogole to wczoraj pierwszy raz przywitalam sie z felkiem :X

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822490 przez aggi
Ann o jacie, wierzę Ci że musisz być mega padnięta :( odezwij się odezwij po lekarzu, trzymamy kciuki :kiss: serio aż tak Cię wzięło?? :S ja na szczęście ani razu.. odpukać... :S

asienka a ja mimo pięknej pogody miałam słabszy dzień który dziś przekursowałam łóżko-komp-lodówka-łazienka :P Nooo park to ja znam jak własną kieszeń :D i lody na rynku mniammmm :cheer:

a dziś z pamiętnika ciężarnego smakosza pomysł na kolację w 5 minut: dwa jabłka wziąść, rozkroić, usunąć gniazda, pochłonąć :S masakra :P Na nic innego nie mam smaku, jak mnie w nocy pogoni to.... ahhahaha :silly:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822509 przez asienka87
Aggi ooo, lody, takkk pyszne :laugh: a dziś mnie właśnie na lody naszło..ale takie kręcone lub na gałki..niestety nie ma o tej porze roku takich lodów więc obyłam sie smakiem i muszę do wiosny zaczekac :)

Ann biedna....musisz jakoś przetrzymac ten najgorszy okres.. u mnie też całe szczęście obyło sie bez ... :)
a nawet na kawke nie mam ochoty, mimo że wcześniej piłam 1 dziennie, to jak tylko dowiedziałam sie o ciąży, to sama odstawiłam :) tylko, ze ja piłam takie bardziej mleko z kawą :woohoo: ale to cappucciono dziś...mmmm, pycha:)

10 lata 11 miesiąc temu #822515 przez aggi
asienka to ja się pocieszam lodami z pudełek :P Kupuję litrowe i wcinam bo też mam megaaa ochotę często :) ja mam to samo z kawą, kiedyś pijałam chętnie jedną, do trzech dziennie ale jak tylko się dowiedziałam o ciąży to tylko dwa razy zdarzyło mi się wypić kawę parzoną i to jak byliśmy w gości u osób które o ciąży nie wiedzą :) ale wypiłam i mnie nie odrzuciło, ale na codzień nie pijam już :)

10 lata 11 miesiąc temu #822521 przez asienka87
Aggi no ja też sie pocieszam na ogół lodami z pudełka, ale jakoś tak dziś mnie naszło..:) a moje ulubione to algida nugat...mniam...moje ulubione :D

10 lata 11 miesiąc temu #822524 przez aggi
asienka a to ja znów ubóstwiam algidy z pudełka, albo w biedronce takie bakaliowe mają litrowe :cheer: :cheer: mmmm smaka mi narobiłaś, muszę jutro sobie kupić :D

10 lata 11 miesiąc temu #822529 przez MAniula
Ann trzymaj się! Może te wymioty to tylko taki incydent, a jutro będzie lepiej;)

A mnie lody nie ciągną w sumie raz miałam chcice na pepsi... ;) i dzielny mąż zrealizował moją potrzebę! Kochany.

A ja dziś odebrałam wyniki badań, lekko obniżony hematokryt, wahania w krwinkach białych, toxo ujemne, kiła ujemne, żółtaczka ujemna, glukoza w normie, tsh norma. A czy wy robiłyście już cytomegalię i różyczkę?

Maganna witaj. Ja miałam usg potwierdzające ciąże, a teraz po 2 tyg kolejne żeby sprawdzić. Potem już chyba raz na miesiąc plus prenatalne pewnie.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822539 przez aggi
MAniula to ciesz się że nie masz takich wahań smakowych jak np ja :D Ciągle ciągnęło mnie np do kurczaków z KFC a jak już mi je przywieźli to zjadłam 4 i miałam dość :P Lody to norma że mam smak na nie ;) Dzisiaj za to padło na chleb z pomidorem (cały dzień tylko to jadłam, na nic innego patrzeć nie umiałam! :dry: ) i jabłka na kolację :P Makabra :D ja jeszcze nie miałam toxo ani nic z tych rzeczy, na kolejnej wizycie dopiero dostanę skierowanie na wszystkie badania.

10 lata 11 miesiąc temu #822540 przez asienka87
Aggi haha, chyba sama jutro pobiegne po lody do sklepu, bo sama sie nakreciłam :laugh:

Maniula ja nie robiłam jeszcze ani na cytomegalię, ani różyczkę...a toxo IgG mi wyszła dodatnia..i lekarz kazał zrobić badanie na awidność, żeby sprawdzić czy toxo miałam np w dzieciństwie czy niedawno..ale wyszło już dawniej niż 3-4 miesiace , wiec jest wszystko w porządku :) morfologie miałam ok, cukier też, a kazał nam z mężem zrobić też badanie na hiv,ale to już dawno, jeszcze przed ciażą, i też wyszło wszystko ok. miałam tez robioną grupę krwi, zresztą razem z moim mężulkiem , bo mamy niezgodność współczynnika rh, ja mam "-", a on "+".. a badania prenatalne mamy mieć robione na następnej wizycie 29.01, bo to podobno sie robi w I trymestrze.. i polecił zrobienie wcześniej testu podwójnego z krwi, aby zwiększyć możliwość sprawdzenia wad płodu do ponad 90%... to na razie tyle:)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822548 przez aggi
asienka te prenatalne badania w I trymestrze?? mi nic lekarz jeszcze nie mówił a wizytę będę miała w 13t5d, może wtedy zrobi :S tak samo na badania mi dopiero wszystkie skierowanie da, póki co miałam mocz, morfologię, grupę krwi. I nic więcej

spadam spać bo padam na twarz :dry: dobranoc mamuśki :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #822561 przez MAniula
Widać każdy lekarz ma swój porządek ;)
Ja toxo nie mam ale mam kota i pracuje z kotami, muszę uważać.

Aggi to prenatalne to mam usg które lekarka kazała mi zarezerwować między 11 a 13t6d.
Więc termin mam ale na razie nie zaśmiecam tu datami:)

Pozdrowionka:) i spokojnej nocy!

10 lata 11 miesiąc temu #822568 przez asienka87
Aggi faktycznie, może wtedy Ci zrobi..bo faktycznie te badania podobno robi sie do 13t6d ale też nie kazdy lekarz je robi...moja koleżanka np nie miała ich robionych, a znów mój lekarz robi je wszystkim..więc zalezy dużo od lekarza...chyba ze sama będziesz chciała je zrobić, to lekarz musi sie zgodzić... a ja je będę miała robione, jak będę w 13t3d :)

Maniula no wlaśnie ja mam mieć je robione w 13t3d :)

Też lecę do łóżeczka, tv pooglądać i trochę odpocząć ;)

10 lata 11 miesiąc temu #822572 przez maganna
Jeżeli chodzi o badania to dostałam skierowanie na morfologie, mocz, glukozę i grupę krwi. Mam Rh-, a M ma Rh+, ale papierka na to nie mam, gdzieś się zapodział. Krew pobierałam we wtorek, w zasadzie to byłam w poniedziałek, ale mi nie mogli się wkuć dobrze i dopiero we wtorek się udało :)
Dziś jakoś cały dzień leżę. Wczoraj wieczorem złapał mnie kłujący ból po prawej stronie i coś jakby skurcz krocza (sorki, że tak od razu Wam opisuję szczegóły), dopiero po drugiej nospie o 3 w nocy przeszło. Żadnego plamienia przy tym nie ma, więc podobno nie ma się co martwić.
Co do zachcianek w ciąży to moją jedyną są mandarynki i pomarańcze.
Wymiotowałam może tylko dwa razy, nie mdli mnie, piersi też już mniej bolą.
Kawę uwielbiam, ale nie piję jej w ciąży. Kupiłam sobie bezkofeinową, żeby parzyć w kawiarce, ale zrobiłam ją sobie w sumie tylko raz. Z mlekiem i miodem jest nawet dobra :)

10 lata 11 miesiąc temu #822577 przez nata
Witam!!

Jestem w 9/10 tyg. ciąży. Jest to moja pierwsza ciąża i jestem pełna obaw, ostatnio mam dziwne myśli czy wszystko będzie ok. Stąd moje pytanie. Czy wszystko jest ok? Ponieważ od ok 2 dni nie bolą mnie już tak piersi tak jak to było na początku, były bardzo tkliwe i zawsze w nocy wstawałam do toalety, bo nie mogłam już wytrzymać, a dziś nie. Boję się czy wszystko jest dobrze?
dodam,że wszystkie wyniki są dobre :)
Odpowiedzcie proszę :)
Pozdrawiam :)

10 lata 11 miesiąc temu #822593 przez MAniula
Nata witaj:)

Każda z nas ma obawy, obserwuje swoje ciało, objawy i wyciąga wnioski. Mnie w poprzedniej ciąży piersi bardzo bolały, a w tej zdecydowanie mniej, obecnie nawet ich nie czuje chyba że pomacam B) mniej sikam i jedynym objawem jaki mam to zmęczenie ale umiarkowane, i czasowe kłucie raz z lewej raz z prawej i lekkie skórcze na dole brzucha. Jednak gdzieś we mnie siedzi wiara, że jest ok, że może moje ciało tak właśnie odbiera ciąże.

Maganna pilnuj się jeśli bardzo boli pomyś o telefonie/wizycie do lekarza.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka