- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Cholibcia trza by sie doprowadzic do gladkosci przed wizyta tylko sil mi brak .
A tak w ogole to wczoraj pierwszy raz przywitalam sie z felkiem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
asienka a ja mimo pięknej pogody miałam słabszy dzień który dziś przekursowałam łóżko-komp-lodówka-łazienka Nooo park to ja znam jak własną kieszeń i lody na rynku mniammmm
a dziś z pamiętnika ciężarnego smakosza pomysł na kolację w 5 minut: dwa jabłka wziąść, rozkroić, usunąć gniazda, pochłonąć masakra Na nic innego nie mam smaku, jak mnie w nocy pogoni to.... ahhahaha
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Ann biedna....musisz jakoś przetrzymac ten najgorszy okres.. u mnie też całe szczęście obyło sie bez ...
a nawet na kawke nie mam ochoty, mimo że wcześniej piłam 1 dziennie, to jak tylko dowiedziałam sie o ciąży, to sama odstawiłam tylko, ze ja piłam takie bardziej mleko z kawą ale to cappucciono dziś...mmmm, pycha:)
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
A mnie lody nie ciągną w sumie raz miałam chcice na pepsi... i dzielny mąż zrealizował moją potrzebę! Kochany.
A ja dziś odebrałam wyniki badań, lekko obniżony hematokryt, wahania w krwinkach białych, toxo ujemne, kiła ujemne, żółtaczka ujemna, glukoza w normie, tsh norma. A czy wy robiłyście już cytomegalię i różyczkę?
Maganna witaj. Ja miałam usg potwierdzające ciąże, a teraz po 2 tyg kolejne żeby sprawdzić. Potem już chyba raz na miesiąc plus prenatalne pewnie.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Maniula ja nie robiłam jeszcze ani na cytomegalię, ani różyczkę...a toxo IgG mi wyszła dodatnia..i lekarz kazał zrobić badanie na awidność, żeby sprawdzić czy toxo miałam np w dzieciństwie czy niedawno..ale wyszło już dawniej niż 3-4 miesiace , wiec jest wszystko w porządku morfologie miałam ok, cukier też, a kazał nam z mężem zrobić też badanie na hiv,ale to już dawno, jeszcze przed ciażą, i też wyszło wszystko ok. miałam tez robioną grupę krwi, zresztą razem z moim mężulkiem , bo mamy niezgodność współczynnika rh, ja mam "-", a on "+".. a badania prenatalne mamy mieć robione na następnej wizycie 29.01, bo to podobno sie robi w I trymestrze.. i polecił zrobienie wcześniej testu podwójnego z krwi, aby zwiększyć możliwość sprawdzenia wad płodu do ponad 90%... to na razie tyle:)
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
spadam spać bo padam na twarz dobranoc mamuśki
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
Ja toxo nie mam ale mam kota i pracuje z kotami, muszę uważać.
Aggi to prenatalne to mam usg które lekarka kazała mi zarezerwować między 11 a 13t6d.
Więc termin mam ale na razie nie zaśmiecam tu datami:)
Pozdrowionka:) i spokojnej nocy!
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Maniula no wlaśnie ja mam mieć je robione w 13t3d
Też lecę do łóżeczka, tv pooglądać i trochę odpocząć
- maganna
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziś jakoś cały dzień leżę. Wczoraj wieczorem złapał mnie kłujący ból po prawej stronie i coś jakby skurcz krocza (sorki, że tak od razu Wam opisuję szczegóły), dopiero po drugiej nospie o 3 w nocy przeszło. Żadnego plamienia przy tym nie ma, więc podobno nie ma się co martwić.
Co do zachcianek w ciąży to moją jedyną są mandarynki i pomarańcze.
Wymiotowałam może tylko dwa razy, nie mdli mnie, piersi też już mniej bolą.
Kawę uwielbiam, ale nie piję jej w ciąży. Kupiłam sobie bezkofeinową, żeby parzyć w kawiarce, ale zrobiłam ją sobie w sumie tylko raz. Z mlekiem i miodem jest nawet dobra
- nata
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Jestem w 9/10 tyg. ciąży. Jest to moja pierwsza ciąża i jestem pełna obaw, ostatnio mam dziwne myśli czy wszystko będzie ok. Stąd moje pytanie. Czy wszystko jest ok? Ponieważ od ok 2 dni nie bolą mnie już tak piersi tak jak to było na początku, były bardzo tkliwe i zawsze w nocy wstawałam do toalety, bo nie mogłam już wytrzymać, a dziś nie. Boję się czy wszystko jest dobrze?
dodam,że wszystkie wyniki są dobre
Odpowiedzcie proszę
Pozdrawiam
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
Każda z nas ma obawy, obserwuje swoje ciało, objawy i wyciąga wnioski. Mnie w poprzedniej ciąży piersi bardzo bolały, a w tej zdecydowanie mniej, obecnie nawet ich nie czuje chyba że pomacam mniej sikam i jedynym objawem jaki mam to zmęczenie ale umiarkowane, i czasowe kłucie raz z lewej raz z prawej i lekkie skórcze na dole brzucha. Jednak gdzieś we mnie siedzi wiara, że jest ok, że może moje ciało tak właśnie odbiera ciąże.
Maganna pilnuj się jeśli bardzo boli pomyś o telefonie/wizycie do lekarza.